fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek

A helyzet reménytelennek tűnt.

Az első naptól kezdve, hogy lábát betette a hetedik osztályba, Willard P. Franklin bezárkózott saját kis világába, ahová senkit nem engedett be. Kizárta az osztálytársait és engem, az osztályfőnökét is.

 

Hiába akartam áttörni a falakon, próbálkozásaim legjobb esetben is közönnyel találták szemben magukat. Az egyszerű „Jó reggelt, Willard!” üdvözletre is legfeljebb egy morgás volt a válasz. Az osztálytársak sem jártak nagyobb sikerrel. Willard megmaradt szigorú magányában és úgy tűnt, se kedve se szüksége nem volt arra, hogy leengedje a maga köré épített falakat.

Öltözete mindig tiszta és makulátlan, de nagyon egyszerű volt. Láthatólag nem érdekelték a többiek által követett trendek. Akár divatot is teremthetett volna, mert a másoktól örökölt ruhák jelentette eredeti stílus akkoriban még nem terjedt el.

Röviddel hálaadás napja után az iskola karácsonyi gyűjtést hirdetett a rászoruló családok javára.

„A karácsony az adakozás ideje,” magyaráztam diákjaimnak. „Van néhány gyerek az iskolában, akiknek nem biztos, hogy nagyon örömteli ez az időszak. A pénzen, amivel hozzájárultok ehhez a gyűjtéshez, ételt, ruhát és játékokat vásárolhatunk nekik. Az adományokat

holnapra várjuk.”

Másnap, amikor bejelentettem, hogy összeszedném a felajánlásokat, kiderült, hogy egy gyerek kivételével mindenki megfeledkezett a dologról. Az az egy diák pedig nem más, mint Willard volt. Farmere zsebében kotorászva lépett az asztalomhoz és egy ötcentest tett le elém.

„Nem kell tej az ebédhez,” motyogta és visszaült a helyére. Egy pillanatra úgy tűnt számomra, hogy el is mosolyodott.

Aznap délután bevittem az igazgatóhoz gyűjtésünk igencsak szerény eredményét, a magányos ötcentest.

„Lehet, hogy tévedek,” magyaráztam az igazgatónak, „de úgy érzem, Willard készen áll arra, hogy kilépjen magányából.”

„Igen, igaza lehet,” válaszolta.

„Én pedig úgy érzem, hogy inkább a mi javunkat szolgálná, ha hajlandó lenne megosztani velünk saját világát,” mondta az igazgató.

„Megkaptam a legrászorultabb családok listáját. Itt van, nézze meg!”

Csupán egyetlen ismerős nevet láttam a papíron. A lista elején Willard P. Franklin családja állt.

David R. Collins írása


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!