fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Bölcs történetek

“Folyamatosan ostoromolnak minket a problémák, amikkel szembesülünk, és néha teljesen elárasztanak bennünket.

A kolibri története erről a hatalmas erdőről szól, amit éppen felemészt a tűz. Az erdő állatai kiözönlenek és döbbenten nézik, ahogy az erdő ég. Kétségbesettnek és tehetetlennek érzik magukat. Kivéve ezt az apró kolibrit, aki azt mondja:

- Valamit márpedig tenni fogok a tűz ellen.

Úgyhogy leszáll a legközelebbi folyóhoz, felvesz egy vízcseppet és a tűzre dobja. Föl-le repül, amilyen gyorsan csak tud. Mindeközben a többi állat, sokkal nagyobb állatok, mint az elefánt, a hatalmas ormányával, aki sokkal több vizet tudna hozni, tehetetlenül állnak ott. És azt mondják a kolibrinek:

- Ugyan mit tehetnél? Túl apró vagy, ez a tűz pedig túl hatalmas. A szárnyaid és a csőröd is túl kicsik, így csak egy kis csepp vizet tudsz vinni.

Miközben próbálják elbátortalanítani, a kolibri ahelyett hogy az időt vesztegetné, azt mondja nekik:

- Megteszek mindent, ami tőlem telik.

Úgy gondolom mindannyian ezt kellene tennünk. Olyanná kéne válnunk, mint a kolibri. Lehet, hogy jelentéktelen vagyok, de az biztos, hogy nem akarok olyan lenni, mint azok az állatok, akik végignézik ahogyan a bolygót lehúzzák a WC-n. Olyan leszek, mint a kolibri. Megteszek mindent, ami tőlem telik.”

* Mondta ezt Wangari Maathai Nobel-békedíjas kenyai környezetvédő és politikus, a Zöld Öv Mozgalom alapítója, amely azóta több mint 30 millió fát ültetett szerte az országban, hogy megelőzzék a talaj erózióját.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!