fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudat

A Tibeti Halottaskönyv egy megvilágosodott (táltos) ember által írt mű, amely a halálról, születésről és a tudat természetéről szól. A film kicsit nyugati stílusban készült, főleg nyugati emberekkel. Én kíváncsibb lettem volna a beavatott buddhisták beszámolóira, amelyek képesek lettek volna hitelesebben visszaadni az iromány lényegét.

Elő kerül végül a hippi korszak drogos időszaka is. Érdemes ezen résszel kapcsolatban azt tudni, hogy a drogoknak van egy olyan fajtája, amelyet fiatal kölykök használnak például diszkókban, hogy betépjenek tőle. Valamint van egy olyan csoportja is, amelyek tudatmódosítóként működnek. Azaz olyan folyamatokat indítanak be a szervezetben, amelyek következményeként a személy átélheti a megvilágosodottság állapotát, vagy egyéb más tudatállapotokat, a lelki fejlettségének mértékében. Régen a sámánok alkalmazták ezeket a módszereket, hogy beavatottságot tudjanak létre hozni a tudat természetével kapcsolatban. Valamint az MK Ultra és egyéb titkos tudat kísérletek során is sokat használtak ilyen szereket.

Az igazi az, amikor egy ember szerek nélkül képes a megvilágosodottság tudatállapotában létezni. Habár volt már arra is példa, hogy pont ezen szerek által vált valaki maradandóan is megvilágosodott.

A lényeg, hogy mi nem az emberi test vagyunk, hanem a tudat, amely halálakor kiszáll belőle és fentről látja a történéseket. Ez a tudat pedig, mikor a korlátos önazonosságát felszámolja, akkor egyé olvad a világot álomként álmodó tudattal, Istennel. Mivel Isten önmagából teremtett mindenkit, ezért mindenki Istennel egy. A tudattal, ami például a fejedből néz ki éppen és olvassa ezt a szöveget.

Amikor ezt felismeri az ember, akkor megvilágosodik, a magyar hagyományban táltos lesz belőle.

Öregapám mikor kérdeztem, hogy kik voltak a táltosok, ezért mondta azt hogy, úgy tartották magukról a táltosok, hogy ők az Isten. Nem a testük, hanem a felszabadult tudatuk.

 

 


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # NEm szeretem . 2012-03-31 10:06
Nem szeretem az ilyen History channeles műveket. Jézusi Keresztényként a Tibetiekkel és tudásukkal semmi bajom. Viszont a nyugati History channel média megint elhalmozza az embereket féligazságokkal . Ebben a műben is rengeteg igazságszem lehet de hazugságok is. Ki kell ezeket szűrni. Isten Áldjon titeket.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2012-03-31 14:04
Igen jól látod. Olyan dolgokat színeznek át valami babonás hülyeséggé, amelyek hátterében igen is hatalmas bölcsességek húzódnak meg. Így pedig a tisztelt műértő közönség pedig elhiszi azt, amit nem érdemes.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!