fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudat

Hogyan lehetnénk boldogabbak?

"Van, amikor egyszerűen nem tudok, nem akarok a problémáról tudomást venni – ezt nevezzük elfojtásnak. A fájdalom ott feszít, de nem tudok hozzáférni, nem tudom elmondani, mert zárlat keletkezett az elmondásra képes bal agyfélteke és az érzelmi agy összeköttetésében.

A tudatos énünk a maga keservében csupán azt tudja elmondani, hogy nem jól érzi magát - ám szerencsére nemcsak a tudatos szinttel dolgozhatunk, hanem a képi szinttel is, hiszen a test ki tud fejezni olyan sérelmeket, fájdalmakat, amelyeket a lelki rendszer magasabb szintjéből beszorultan őriz.
Hadd meséljem el egy erre vonatkozó élményemet! Egy asszonynak nagyon fájt a felkarja. Már sokféle terápiát kipróbált, a szenvedés azonban csak nem akart szűnni. Nos, milyen lehetőségünk van arra, hogy hozzáférjünk egy testi fájdalomhoz? Próbáljuk valahogy képi szintre, élményszintre vinni! Megkérdeztem tőle, hogy mihez hasonlít ez az érzés – és máris a jobb agyfélteke gondolkodási nyelvén szólítottam meg.
- Olyan, mintha egy vasmarok szorítana.
- Ez a vasmarok esetleg egy kéz? Valakinek a keze? Férfikéz vagy női kéz?
- Férfikéz.
- Ha itt állna egy férfi, akihez ez a kéz tartozik, hol állna magához képest?
- Itt, a hátam mögött, onnan ragadja meg a karomat, és úgy szorítja.
- Ha ehhez a vasmarokhoz tartozó személy megszólalna, mit mondana?
- Ne menj el!
- Milyen összefüggésben lehet ez a szorítás az ön életével? Van valaki, valami, ami vasmarokként szorítja?
Ekkor elsírja magát.
- Fél éve válófélben vagyok.
Mint kiderült, ő új életet akart kezdeni, de a férje visszatartotta, a teste pedig őrzőjévé, hordozójává, kifejezőjévé vált annak a sérelemnek, fájdalomnak, amelyről a hölgy nem beszélt. 'Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek!'
Ami pedig igazán csodálatos az egészben: ha verbálisan kifejezésre jut az, amit a test a maga nyelvén árul el, akkor a fizikai fájdalom egyszerűen eltűnik, megszűnik."

 

Prof. Dr. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!