fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudat

 

Kérdező: Hiába vagyok gazdag, hiába van nagy hatalom a kezemben, és hiába élek anyagi jólétben, mégsem tudtam még megtalálni a békét.

Srí Ramana Maharsi: Miért van szüksége békére? Miért nem képes az lenni, ami?Kérdező: Mert másképpen nem lehetek boldog.


Srí Ramana Maharsi: Igen, olyan ez, mint amikor az embernek fáj a feje, s nem nyugszik addig, amíg valamilyen orvosság révén meg nem szabadul fejfájásától. [Eredeti] természetünk ugyanis nem a betegség, hanem az egészség. S ugyanez vonatkozik a békére is: [voltaképpeni] természetünk a béke. Valójában mi magunk vagyunk a béke. Csakhogy megfeledkezünk erről, és a békét külső tényezőkben keressük.
Képtelen vállalkozás ez, s minden gondunkat pusztán ennek köszönhetjük. Abban a pillanatban, amikor majd visszavonja elméjét a külső objektumoktól, és befelé fordítja, megtalálja a valódi békét, és megízleli a boldogságot.
 

 

 
részlet:
 
A teljesség szikrái
Bhagaván Srí Ramana Maharsi tanításai

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!