fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudat

"Egyik legelső írásom..."

Komoly kérdés ez! Nem lehet egykönnyen megválaszolni és még is olyan egyszerű a  megoldás! Az életünk lényege az, hogy éljünk, és megtapasztaljunk dolgokat, amiket test nélkül nem lennénk képesek megtapasztalni. Hogy lássuk azt, hogy az élet milyen végtelen, és mennyire összetett. És ebből az összetettségből fakad az egész dolognak a szépsége. Azonban a szépségét nem könnyen tudjuk észrevenni, ha elmerülünk az élet forgatagában, és magunkat éppen a jelenleg felvett testünkkel azonosítjuk, mert ha már létezünk, akkor képesek vagyunk meghalni is, és a haláltól mindenki fél. Ez az ellenállás szüli bennünk azt a negatív érzést, amit később több dologgal kapcsolatban azonosítunk. Próbálja mindenki, valahogy elfeledtetni magával azt, hogy egyszer meg fog halni. Próbálja valahogy felvértezni magát a halál ellen, de ezt még fizikai dolgok elérésével senkinek sem sikerült, mert a gazdag ember is ugyan úgy félve hal meg, mint a szegény, csak a környezet minősége más. Sokan mondják, hogy igen, nekik ez a minőségi különbség kell, hogy ők nem akarják szegényen élni az életüket. Csak éppen arról feledkeznek meg, hogy ez a nagy nemakarás, pont azt eredményezi, hogy a végén nem az életet élvezik, hanem a nemakarással vannak elfoglalva. Pont az élet élvezéséről maradnak le ezáltal, hogy küzdenek a szegénységgel. Mert a küzdelem mindig azt eredményezi, hogy az ember vagy veszít, vagy fél, hogy elveszíti, amit megnyert már egyszer. És ez a kör végtelen. Vagy ezért félsz, vagy azért, de végül is mindenképen valami jelentéktelen dologgal foglalod el magadat, ami az élet szempontjából csak egy részletkérdés.

Nagy kalandra hívlak téged! Egy nagyon fontos dolgot kell most neked elmesélnem. Egy dolgot, ami az egész életünk lényegét adja, és ha ezt nem tudod, bármi is történjék veled, az igazságot még sem érted, csak botorkálsz egymagadban, és ha még társaid is akadnak az úton, nem tudod tiszta szívvel a kebledre ölelni őket, mert nem látod a lényeget, és nem tudsz szeretni önfeledt. És a lényeg maga az élet! Minden számítás nélkül...ártatlanul önmagában!

Hát próbáld meg megérteni h mi is ez az egész! Miért is élünk, és mi az, ami éltet bennünk?

Nem tudni, hogy mikor, és miért, de az idők kezdete előtt létezett a semmi, ami egyben maga volt a minden. Úgy, ahogy a hófehér papíron már ott van a lehetőség, hogy a festő megfesse gyönyörű képét, ugyan úgy ott volt a semmiben a végtelen lehetőség, hogy a kombinációk megszámlálhatatlan formáiból kialakuljon végül ez a valami, amit te most próbálsz megérteni az élet néven. A semmi úgy képzelhető el, mint te magad az önazonosságod nélkül....sem emlékkép, sem múlt, sem jövő nincs benned. Mintha a fény birodalmában volnál, és nem hogy az egész fényből épül fel, hanem te magad is fény vagy. Nincs elkülönülés közted és a környezeted között. És nincs mit elérned, nincs miért küzdened. Meg van már mindened, amire szükséged lehet, hiszen fény vagy a fényben.

Azonban ez az egész egység felbomlott. Felbomlott, mert fel akartad, hogy bomoljon. Ugyanis kíváncsi voltál, hogy mi is az a dolog, ami ennyire csodálatos. És ezt, csak úgy tapasztalhattad meg, ha az egységet, tehát a semmit, amit előbb a fénnyel jelképeztem, ezt a semmit felbontottad részeire. Jóra és rosszra. Negatívra és pozitívra. És végül ebből a két szélsőségből létrehoztad a világ végtelenül változatos felépülését. Végtelenül változatos, holott a semmiből keletkezett, csupán két ellentét létrehozásával. Éppen erre jöttek rá a tudósok is, hogy az anyagi világunk protonokból és elektronokból épülnek fel. Ugyanakkor még is ott van köztük valami megfoghatatlan dolog, a neutron, ami maga a semmi. Mivel a mindenben, így már remélem érthetővé vált, a mindenben benne van a semmi, és a semmiben benne van a minden.

Volt-e már h aludtál? Olyan mélyen aludtál, hogy nem is álmodtál semmit és hirtelen felkeltett valami zaj. Azt tapasztaltad h olyan üresség van benned, hogy a külvilág szinte már nem is számított. Minden nappali vágyad jelentéktelen, haszontalan volt! Egyszerűen fölösleges! Az volt az üresség, az volt a semmi világa. Viszont volt már olyan is, hogy álmodtál valamit, és az álom,  ugyan úgy, akár a gondolat, egyszerűen nem tudod, hogy honnét ered, és hova tart, miért jön létre, és miért létezik, de egyszer csak ott termett a semmiből. Az egész világ így alakult. Egyszer csak ott termett a semmiből az a valami, ami könnyen megeshet, hogy csak egy, a végtelen sok lehetséges valóságok egyikéből. És ilyen szempontból, a végtelen szempontjából tekintve, a mi világunkra is igazán rámondhatjuk, hogy az egész csak egy álom! Egy álom a semmiben!


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!