fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudat

Mennyit vitatkozol néha teljesen értelmetlen dolgokról, vagy általad egyáltalán nem befolyásolható eseményekről?

Csak az alkotó viták érdekesek. Meghallgatsz, megtanulhatsz, megfigyelhetsz a sajátodon kívüli véleményeket. Néhány pillanatra elfelejthetsz minden mást az életedben.

Néhányan azonban hagyják, hogy életüket folytonos értelmetlen fecsegés uralja. Ezzel indokolhatják saját beteljesületlen vágyaik halogatását.Zen.A Mester a tanulásról és a bölcsességről beszél.
- Tanultságra úgy teszünk szert - mondta, -, hogy könyveket olvasunk, vagy előadásokat hallgatunk.
- És bölcsességre? - kérdezték a tanítványok.
- Önmagadat olvasod, mintha könyv lennél.
Utólag még hozzátette.
- Egyáltalán nem könnyű feladat, mert a nap minden perce újabb kiadását hozza a könyvnek. Zen.

Yamaoka Tesshu ifjúkorában egymás után kereste fel a zen mestereket. Meglátogatta Dokuont is Shokokuban. Mivel meg akarta mutatni, hogy nem képzetlen, így szólt:- Az elme , a Buddha, az élőlények végső soron nem léteznek. A jelenség valódi természete az üresség. Nincs megértés , nincs tévelygés , nincs bölcs, nincs középszerűség. Semmit sem lehet adni, semmit sem kapni. Dokuon csendben pipázott, nem szólt semmit. Hirtelen nagyot ütött Yamaokára bambuszpipájával. Az ifjú dühös lett.- Ha semmi sem létezik- kérdezte Dokuon-, miből fakad ez a dűh? Zen


Jobb csendben maradni és hagyni,hogy gondolják, hogy buták vagyunk, mint megszólalni és minden kétséget elosztani efelől.Zen.

Sajnos nagyon sokan hiszik azt, hogy a csend olyan űr, amit mindenképp ki kell tölteni még akkor is, ha nincs fontos mondandójuk. Zen.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # tolerancia 2014-06-28 05:04
Létezik vita, ami nem alkotó ?

Olvasni, elöadást hallgatni, csendben lapulni.ZEN.

A párbeszéd/vita, társas lények kiváltsága. :)

Békesség!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!