fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudat

Kérdés:

Szia!

Nemrég néztem meg a legutóbbi videódat, ahol elmagyarázod, a teremtés folyamatát. (hogy csukjuk be a szemünket..stb.)
Ha mind Isten tudatából vagyunk, akkor ez azt jelenti, hogy Isten tudatában van rossz? hiszen vannak rossz emberek ill.  mi a helyzet a sok szörnyűségről, ami történt/ik/ ni fog?

Ha lesz időd, kérlek válaszolj!

Isten Áldjon!:))

Tisza

Válasz:

Az élet teremtésből, létezésből, majd pedig elmúlásból áll. Ez az élet törvénye.

Az életnek a kellékei a fény és az árnyék.

Az ember szemszögéből rossz a halál. Isten szemszögéből csak átalakulás egyik létsíkból a másikba. Minden relatív.

A rossz jelenti a próbatételt, a rossz oka lehet az, hogy valakinek egykoron mi is rosszat okoztunk.

Képes vagy elképzelni hatalmas csatákat? Ahol a jó és a rossz harcol egymás ellen?

Isten is a világunkat a szerint tudja álmodni, hogy az emberek lelkülete milyen. Mivel az emberek is kicsiben teremtik a saját környezetüket.

Keleten úgy tartják, hogy minden viszonylagos, ezért nem létezik olyan, hogy jó vagy rossz. Minden csak történés. Egyik embernek valami nagyon jó dolog lehet. A másiknak pedig maga a szenvedés.

Gondolj bele, ha egy zongoristát arra kényszerítenek, hogy a művészete helyett kezdjen el köveket faragni. Szörnyű lesz neki, hogy a hivatását nem csinálhatja többet. Gondolj bele, hogy egy kőfaragó hivatású embert pedig, ha kőfaragásra küldenek, annak maga lesz az álommunka. Így minden relatív, hogy mi a jó és mi a rossz.

 

A világnak vannak törvényszerűségei. Aki szelet vet, vihart arat. Amit adunk másnak, mi is azt fogjuk kapni.

Aki gyilkolt, az egyszer egy gyilkos áldozata lesz. Azért van ez így, mert minden, amit mással teszünk, az olyan, mintha saját magunk ellen követnénk el.

Mivel Isten Önmagát rejtette el mindenkiben, ezért nem magán kívül álló személyeket kínoz a világban uralkodó rosszal. Saját magát veti próbák és életutak elé, ahol megmérettetik úgymond a hit, az erő, a szeretet és a kitartás.

A gyilkosság áldozata legtöbbször egy másik életében maga is gyilkos volt.

Keleten úgy mondják, hogy karmikus okokból akarta úgy alakítani az életét, hogy megöljék. Mivel bűntudata volt, hogy egykoron ő maga is megölt valakit.

Isten nem hiszem, hogy boldog a gyilkosságok miatt, de az ember szabad akaratot kapott abban, hogy választhat. Választhat, hogy Isten által elrendelt útját járja, vagy szembe száll az életének küldetésével. Szabad akarat, hogy Isten akarata, vagy a saját akarata számít-e neki jobban. Ha a saját akaratát, ösztönlénységét választja, akkor következhetnek be galibák, gyilkosságok, amelyeknek következményei, hogy az üldözőből üldözött lesz.

Isten nem tudom, hogy el akarja-e, vagy tudja-e pusztítani a lelkeket. A személyiség, az önazonosság a test halálával szépen el kezd feloldódni és csak bizonyos lelki tulajdonságok, élettapasztalatok, érzelmi emlékek maradnak meg, amelyek egy idő után olyan sokszínűekké, nagy tapasztalatúvá teszik a lelkeket, hogy egyre inkább kezdik megérteni Isten nézőpontját, hogy mindenkiben Önmagát rejtette el. A Jóban és a rosszban is. Így ekkor már a rossz embereket is szeretni tudja majd az ilyen lelkületű ember, mert tudni fogja, hogy fejlődésben van és még nem érte el a legmagasztosabb megnyilvánulási formát. A megvilágosodottságot. Természetesen mindig van feljebb, ezért mindig lehet egy lélek egyre inkább fénytermészetű. Azaz Istenben feloldódott.

Az ember egyénisége mulandó, mert minden életben más-más személyiségtípusú emberként nyilvánulunk meg. Egyszer szorgalmas, máskor lusta, egyszer boldog, máskor szomorú. Fent és lent váltakozása. Egészen addig tart ez, amíg az ember meg nem érti, hogy az ember és az ember élethelyzetei, az nem ő maga. Az csak egy álomkép, mely mindig csak változik. Az egyetlen állandó, az ő maga, a tudat, mely időkön és korokon keresztül utazik egy álomban, ahol bármi megtörténhet.

A megvilágosodás lényege pont az, hogy győzd le önmagad. Azaz a személyiséged ösztönlénysége helyett válaszd a benned lakó lélek és tudat teljességét, békéjét, boldogságát. Ha sikerül, akkor megvilágosodik az ember. Ha nem, akkor addig születik újjá, amíg végül tényleg sikerülni fog számára. Így biztos a győzelem. Nem lehet veszteni. Csak az illúzióink veszhetnek el. Fáj elveszíteni őket, de szabadabbakká vállunk az ilyen veszteségekkel. Az álomhoz való ragaszkodásunkat veszítjük el minden veszteséggel. Egészen addig, míg ki nem ábrándulunk a személyiség tulajdonságaink az ajnározásából és megértjük azt, hogy mi az élet álmodójával vagyunk egyek, nem pedig a mulandó test porával.

Az Igazság szabaddá tesz!

Legyetek Jók, ha tudtok, mert minden más hiábavalóság! :)


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Merkurius 2011-12-26 11:37
Szia Atyaeg1.

Ez a az írásod jól mutatja meglátásaidat az életről , ezek nagyrészt olyan ezósan elismert tanított dolgok .
Egy kicsit megpróbálom elemezi én is ahogy én látom , nem idézek belőle ide , az elején kezdem .

A teremtés legnagyobb célja a fejlődés , minden ennek van alárendelve . Egyáltalán nem törvényszerű az ember ilyen korai fizikai halála , ez általában az miatt következik be mert az ember a le élt élete milyensége miatt márnem képes előbbre lépésre , így kedvezőbb a lélek számára egy új testben elölről kezdeni .De ez egyáltalán nem jelenti azt , hogy törvényszerü lenne , hogy mindenkinek meg kell halni legalább százéves kora körül .Az egyik cél éppen az , hogy ezt el kerüljük .

A rossz valóban próbatétel , olyan formában szükség is van rá , hogy az embert fejlődésre készteti , hogy felül tudjon emelkedni a rosszon.Vagyis elősegíti a fejlődést .De erre egyáltalán nem magyarázat az , hogy valamikor egykoron valakinek mi is rosszat okoztunk és most ez velünk is amiatt történik.Eszerint ahogy leírod annak valahol valamikor el kellett kezdődni .Mindenképpen kellett lenni egy elsőnek akinek még senki nem okozott rosszat - akkor ő miért kedzte el a rossz okozását .Az , hogy valaki egy másik embernek rosszat okoz az mind egy számára nem látható , nem fizikai erőnek köszönhető ami csábitja őt erre , és a mi lelkünk, lelkiismeretünk erejétől függ az , hogy mennyire birunk ennek ellenállni.

Nincsenek semmilyen hatalmas csaták ahol a jó és a rossz harcol egymással .Úgyanis ezek annyira nem egyenértékü formák , hogy nem képesek az egymás elleni közvetlen harcra .Aki fizikailag harcol az meg eleve nem lehet jó .Azt már elcsábitotta olyan mértékben a rossz, hogy rá tudja venni az emberi élet kioltására.Az csak egy dolog, hogy éppen milyen eszmével , ez lehet akár kapzsiság ,de lehet akár jó célnak beállitva is , az már akkor is a sötét erő irányítása.

Ez a zongoristás hasonlatod elég fura .Ezzel azt akarod mondani , hogy nehéz megállapítani , hogy mi a jó és mi a rossz?
Persze ha valaki ezt akarja bizonyítani az ilyen példát hoz , aki az ellenkezőjét az meg valami mást .
Pl, majd mindjárt meg tudnád különböztetni, hogy mi a jó ha mondjuk valaki meglátogat és , gyülölettel telve vagy egy nagy kést visz magával amivel jó alaposan össze, vagy széjjel vagdos , vagy szerettel közelítve hozzád finom ételt , italt visz amivel meg kinál téged .

Abban ,hogy aki gyílkolt annak meg kell halnia egyet értek .Viszont ha az ilyen lélek már egy másik életében van akkor nyilvánvaló, hogy előtte ez már meg is történt vele .A jelen életünkben szerintem csak az ebben az életben elkövetett dolgok vannak ránk hatással .Az amit előző életeinkben követtünk el esetleg olyan formában lehet ránk hatással,hogy e miatt a fizikai testünk (mivel ennek milyensége a lélek erejétől függ)nem teljesen tökéletes , fogyatékos , nagyon ronda stb .

Igen az ember szabad akaratot kapott .Ez a szabad akarat a jelenlegi tudatunk szabad akaratát jelenti .De ez nem jelenti azt,hogy választási lehetőséget is kapott, hogy erről önként le mondjon , ez egyáltalán nem erről szól .A szabad akarat nem csak egy egyszeri választást jelent , jó vagy rossz között .Viszont az tény, hogy aki a rosszat választja az nem lehet képes elérni azt amit a szabad akararunk által, ha megfelelünk az Igazásgtörvénye inek képesek lehetünk elérni .Ami valójában nem más , mint a Teremtő Isten ereje , energiája amely a mi tudatunk irányításával idő és anyag fölötti erővel rendelkezik. Ehhez nagyon fontos a szabad akarat megtartása , aki le mond erről az ezt eleve képtelenné válik elérni . Pedig az életünk jelenlegi legnagyobb célja ennek elérése .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2011-12-26 11:59
Az élet egy festmény, ahol a fény és az árnyék váltakozása és játéka adja meg a szemlélődő számára a művészet lényegét.

Amit adsz, azt kapod vissza. Időktől és koroktól függetlenül.

Az élet számtalan pillanatában választási lehetőség előtt állsz, hogy a jót választod-e vagy sem. Szabad akaratod van eldönteni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Merkurius 2011-12-26 15:34
Igen , ez egy szép , bölcs pár sor amit írtál .Olyasmi amivel tele van sok ezós könyv ill.tanítás akár a neten akár a vallásokban is .Ez sok szép , bölcsnek látszó mondás minden konkrét és ténylegesen hasznosítható , "kézzel fogható"dolgok helyett amit az emberek szinte semmire nem tudnak használni .Legfeljebb azt is aki jó , mindig jót akar nem érti , hogy mégis miért történnek vele rossz dolgok amikor ő akár egész életében nem is bántott senkit , is képes egy fajta letargiába sodorni .Esetleg feladni a tényleg a jó cselekedetekért neki járó valóban jó életbe vetett hitét .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2011-12-27 00:43
Örülök, hogy teli vannak vele az Ezos könyvek, mivel ez az Igazság. Legalább nem beszélnek félre.

Ajánlanám figyelmedbe ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=QAxzVzpwLm8
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # hegel 2014-03-11 14:36
Valamikor életem felénél valaki addig provokált amig szekercét ragadtam hogy jól fejbevágjam mert már féltem tőlle...aztán ahogy az 5 éves gyerekemmel összeakadt a tekintetünk végigpergett előttem a következménye...és letettem a szekercét és a lakás hátsó magas ablakán madzagon leengedtem a szomszéd kertjébe a gyereket majd átugrottam énis.
Mit is tettem egy gyilkosságot elkerültem-a másik életét meghagyva a magamét is meghagyva a gyerekét is meghagyva!Hogy gyávaság volt vagy bölcsesség döntsétek el, de a teremtő nem a pusztitást hanem a helyes önvédelmet és a gyengébbek védelmét várja el tölünk helyes döntéssel. Nyilván még volt hátráló helyzetem.Ha nincs nem tudom mit tettem volna. de a teremtő mindig ad döntési helyzetet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!