fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Tudat


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Kriszti 2012-01-10 19:11
ez a videó nagyon nagy, hogyan lehet a jobb agyféltekét működésbe hozni pl: meditációval? próbálkozok vele de nem nagyon megy mondjuk a kitartás nem az erősségem:)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-01-10 19:54
A meditációk és az imádság célja is körülbelül az, mint, amit a nő átélt ebben a különleges tudatállapotban . Egyé válni a világgal tudatilag.

Itt van rá egy példa. Rajzolással is aktiválni lehet a jobb agyféltekét. A tenyereden lévő ráncok rajzolásánál éreztem leginkább aktiválva a jobb agyféltekémet, miközben nem nézhettem a papírra, csak a barázdákra a kezemen.

http://mkh.valosag.net/index.php/rajzolas
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # sby 2012-01-11 14:09
Nem szorosan a témához kapcsolódik, de a vizualizációs meditációval az a baj, hogy pont az ellenkezőjét csinálja, mint amit kéne. A cél az, hogy lecsendesítsük az elmét, zárjuk a csapongó gondolatokat. Azzal, hogy elképzeljük a dolgokat, munkát adunk az elménknek, nem pedig kiiktatjuk. A meditáció a figyelés művészete, méghozzá az olyan figyelésé, mikor nem írtéljük meg a látottakat, hanem csak érzékeljük. Ha akár egy dologról is véleményt nyilvánítunk magunkban, hogy az szép, vagy piros stb. a figyelmünket arra irányítjuk, nem az egészet látjuk, ezzel elrontva a meditációt. Legjobb meditáció kiülni egy zsúfolt piacra és csak figyelni, mindenre! Nem megítélni. Így gyakorolva elérheted azt a különleges állapotot amiben az érzékelésed kiteljesedik...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-01-11 18:00
Így van! :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # ISZT 2012-01-12 00:32
Nagyon érdekes érzés lehetett csak jobb agyféltekével gondolkodni. Habár hazugság lenne azt mondani hogy ne létezzünk individuumként mint ahogyan a bal agyfékteke működik. Csak egymásban kell önmagunkat megtalálni. Kissé furán hangzik de aki tudja miről beszélek azt hiszem érti.
Hiszen a szakrális geometriában a görbe vonal jelképezi ezt magát a jobb agyféltekét míg az egyenes a balt így kiegészítik egymást akárcsak a nő a férfit.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-01-12 08:39
Amúgy a tudat túl van az agy korlátain. Csupán csak az agyat használja az emberi test irányításához. Mivel mi nem az anyag vagyunk, hanem a tudat, így a test nélkül is képesek vagyunk látni, hallani, gondolkodni és érzékelni. Jobban, mint a testi bezártságban.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Kriszti 2012-01-12 20:44
A jobb agyféltekés rajzolásos videót hogy tudom a gépemre tenni?, mert meg akarom tanulni, a múltkor nem néztem végig, amúgy mindenki el tudja sajátítani kortól függetlenül?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-01-12 22:56
Van egy ilyen program, hogy Any Video Converter. Ezt letöltve a videót is le tudod tölteni, vagy a Savevid.com oldallal is letölthető a videó.

Az írott változatot töltsd le, mert az jobban értelmezhető, mint a videós sokszor.

http://mkh.valosag.net/index.php/rajzolas
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!