fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Több mint egy éve adtak hírt íráskultúránkról a japán állami TV-ben. Azóta változatlanul téma a székely-magyar rovás a felkelő nap országának sajtójában, TV-jében. Most Bugac rovásos táblája kerül filmbe.

Rovás a japán TV-ben - sokadjára...

A japán állami televízió, az NHK által készített kisfilm talán a világon az első volt, amely rovásműveltség magyarországi jelenéről tudósított 2010 januárjában (cikk itt). A "Jó reggelt, Japán" című népszerű reggeli műsorban leadott "Világhírek" között szereplő tudósítás mindössze 4 perc, de a mai napig vezeti a rovás, rovásírás témájú tartalmak listáját a népszerű YouTube megosztón. Sőt, az eredeti változat előkelő helyen szerepel japán nyelvű  "Magyarország" kulcsszóra történő kereséseknél.

Majd még ugyanabban az évben az Aomori TV filmjében jelent meg nemzeti írásunk. A forgatócsoport már ismerte a székely-magyar rovást az NHK Japán Állami TV által készített filmből, így Egerben is különös figyelemmel kísérte a rovás-műveltség elemeit, melyek közül felvételre került a rovásos egri városkapu, Simon József borainak címkéi, az Egri csillagok rováskiadása és a Napi Gazdaság rovásos cikke is.

Idén pedig május 9 és 17 között a BS-TBS, népszerű kereskedelmi csatorna forgatott Magyarországon "Buszos útinapló" címmel, melyből többrészes film készül és kerül sugárzásra augusztusban. A négy forgatási helyszín egyike Bugac volt, ahol magyar állatfajok felvétele folyamán a kistelepülésről megtudhatták, hogy a Kurultáj 2010 helyszíne volt és természetesen érdeklődéssel filmezték a település rovásos helynévtábláját is.

(Rovás Info)

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!