fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

KÉRDÉS:

Tisztelt MKH!

Van egy kérdésem, amin már tíz éve gondolkodom. 
Ez pedig az ószövetségi héber írással, és nyelvezettel kapcsolatos. Több nyelven is tanultam már addigra, és nem értem, miért hasonlít a magyar nyelvünkre annyira a héber. (Tanultam egy kevés ideig románt, oroszt, németet, latint, ógörögöt, angolt, és a héber ettől mind különbözött.) Az tűnt fel nekem, hogy a Magyar és héber nyelv nyelvtana olyan, mintha rokon nyelvek lennének. És a világon egyedülálló.(a héber is?)
 
Furcsának találtam ezt a hasonlóságot, és nem értem. És még egy dolog, ami  
előtt értetlenül állok; a mássalhangzós írásuk, ugyanis csak segédlet a nyelvükben a magánhangzó.
 
Köszönettel várva válaszod!
 
 
 
 
VÁLASZ:
 
Üdv!
 
Túl sokat nem tudok a nyelvről, de az biztos, hogy a héber eredetileg nem a zsidók nyelve. Dr. Varga Tibor az, aki említi, hogy Kánaánban már ott volt a héber nyelv, de a zsidók még akkor sehol sem voltak.
 
Egy ősi kultúra létezhetett, amelynek a magyarság is az örököse (Boszniai piramisok, több ezer éves rovásemlékek, magyar rokonnépek az egész Földön). Valószínűleg egy közös ősnyelv is volt, ami más-más irányba torzult, de sok hasonlóság megmaradt.
Valószínűleg a magyarhoz hasonló nyelv lehetett ez, mivel végeztek egy kutatást és a legtöbb ősi szógyököt a magyar tartalmazza. Megelőzve ezzel az ógörög, óhéber, szanszkrit és minden egyéb más földi nyelvet.
 
Ezekből az ősi szógyökökből pedig a magyar nyelv saját maga képezte a szavai nagyon nagy részét, nem pedig átvette más népektől.
Pl.: -kör szótőből lett  körző, korona, kerítés, karám, karima, karol. Ha megnézed mindegyik kifejezés valahogy a körrel, kerekkel kapcsolatos fogalmat, tárgyat jelölnek és csak a magánhangzók változnak a szótöveknél. Így lett egy szóból számtalan. Ilyen összetettséget más nyelvekben ritkán lehet találni.
 
Valamint a Kánaáni területek az ősi időkben a magyarság rokonnépei által voltak lakva, amit aztán megszálltak és kisajátítottak maguknak a zsidók. Elvették kultúrájukat, nyelvüket és más tollával ékeskednek.  Mint, ahogy napjainkban Magyarországon is teszik a magyarsággal. Felső vezetésben szinte csak zsidó található. Így jártak a Kánaániak. Sőt a Kazár birodalom lakói is. 
Rengeteg jelképük más-más népektől lett átvéve, mint ahogy a nyelvük, időszámításuk, vallásuk elemei is. Ebből gyúrták a saját szájuk íze szerint az identitástudatukat.

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # pgabor26 2013-04-04 07:25
Varga Csaba könyveit ajánlom a témában. Az óggörög nyelvvel kapcsolatban is írt egyet. Címe: Ógörög régies csángó nyelv. Kíváncsi lennék, hogy egy ógörögül tudó mit szól hozzá, hogy tele van színtiszta magyar szavakkal. Egyébként Varga Csaba a héber és sok más nyelvet is elemez. Érdemes elolvasni a könyveit. Sajnos a tavalyi könyvhét után halt meg pár nappal, de amit lerakott az maradandó marad (legalább is annak, aki ismeri).

varga.hu
1-2 előadása van fenn a youtube-on is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Vadász 2013-04-04 19:11
Ne higyjünk el mindent fenntartás nélkül, de kutassuk az igazi őstörténetünket . Sok ostobaság megjelent már a hazai oldalon is. Leglogikusabb és a legjobban bizonyítható elmélet az, hogy a mi őshazánk a KM.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # pgabor26 2013-04-08 07:17
Ne haragudj, de esetleg olvasta a könyvét? Kötve hiszem, úgy hogy remélem miharmarabb megteszi és nem ír több "ostobaságot".
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!