fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

A nagy történelemhamisítás korában öröm találni olyan írót, akinek munkássága és kutatásai lehetővé teszik majd az utókor számára, hogy hitelesen megismerje valós múltját. Földi Pál több mint 100 könyve szépen beszámol olyan szándékosan eltitkolt eseményekről és részletekről is, amelyek a magyarság sorsával kapcsolatban meghatározóak.

 

Földi Pál hadtörténeti író régi magyar katonacsalád tagja, ő maga is magas rangú katonatisztként vonult nyugállományba. A 2000-es évek elején kezdett könyveket írni, melyek közül ma már száznál is több található könyvesboltokban, antikváriumokban, többnyire 300-600 Ft közötti értékben. Ezek a könyvek többnyire történelmi eseményeket, csatákat, híres történelmi személyeket mutatnak be, leginkább a fiatalabb korosztálynál arattak hatalmas sikert.

2011. május 21-én Hende Csaba honvédelmi minisztertől vehette át a Honvédelemért I. osztályú érdemkeresztet a Stefánia-palotában írói tevékenységért. Nagyon sok könyvet írt a második világháborúról, a német és magyar tisztek és katonák véres küzdelmeiről, hősiességéről, de nem kerüli meg az elkövetett bűnöket sem. Ugyanakkor az angol-amerikai háborús gaztettekre is kitér, így „természetesen” nagyon sokszor sütötték már rá a fasiszta, náci, nyilas jelzőket, holott könyveiben ezeket az ideológiákat és azok vezetőit is keményen elítéli, ugyanakkor a katonák harci érdemeit és hősiességét, áldozatát tiszteli, harcoljanak bármely oldalon. A kommunizmus és a liberalizmus mai szélsőséges, kártékony vonalaira könyveiben újra és újra felhívja a figyelmet, nem rejtve véka alá ellenszenvét irántuk. A második világháború nagy csatái mellett más háborúkat is bemutat, például Nagy Sándor hadjáratait, a Harmincéves háborút, az amerikai polgárháborút, a koreai háborút, stb. Tengeri csatákról szóló műveit nehéz letenni, miután belekezdett az olvasó. Könyvek születtek továbbá a janicsárokról, mongolokról, a Teutron Lovagrendről, a templomos lovagokról, Hannibálról, a kalózokról, számos történelmi személyiségéről. Egyes könyvei lexikon jellegűek, ezekben összegyűjti többek között a Waffen-SS parancsnokait, Hitler és Horthy tábornokait, a náci Németország főbb vezetőit, magyar vitézeket, stb. Külön kategóriát képeznek a magyar hadakról, háborúkról, a magyar alakulatok felépítéséről szolgáló könyvek: A Magyar Testőrség története, A magyar gyalogság története, Harcosok az égen, Ezer év csatái, A magyar lovasság története. Híres magyarokról írt könyveiben Hunyadi János, Hadik András, Zrínyi Miklós, Gömbös Gyula, stb. életével és tetteivel foglalkozik. De ez csupán a jéghegy csúcsa, a szerző rengeteg könyvét fel lehetne még sorolni.  Könyvei a magyarság teljes történetét lefedik, számos tévhitre és hazugságra mutatnak rá. Hazaszeretetre, a Magyar Nemzet valódi erejének és értékeinek megismerésére  nevelnek, ellentétben a ma gyakran hangoztatott, buta „merjünk kicsik lenni” szlogennel.

Aki igényes, izgalmas könyveket szeretne olvasni történelemről, nagy csatákról, a magyarságról, annak ajánlott Földi Pál néhány könyvét beszereznie. Mivel ezekből rengeteg van, így biztosan mindenki talál a saját érdeklődési körébe tartozó könyveket.

 

Forrás: http://atillaverei.gportal.hu/


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # Vadász 2013-04-06 00:40
Tegyük hozzá, hogy 'valamiért' kritizálják. Van benne valami, de nem teljesen fedi az igazságot. Persze, persze ő is hibázhat.

Kedvenc idézeteim tőle:
„Hiába volt hát a nagy összeesküvés? Igaz, a négy évig tartó háború, a maga sok millió halottjával, a fegyverkezéssel és az újjáépítéssel extra profitot biztosított néhány száz kiválasztottnak .”

„Ha a háború és a béke kérdése a frontkatonák által lenne elintézve, minden bizonnyal kevesebb háború lenne a világon. Ők ismerik a háború iszonyatát és az emberi élet értékét.”
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # Fénybenjáró 2013-04-06 09:09
A kritizálói pont a "liberálisok", akikről köztudott, hogy kik is valójában.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!