fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Világszinten is egyedülálló felfedezéssel rukkoltak elő magyar régészek. Bíró Ádám, a Magyar Tudományos Akadémia szakembere és Bencsik Péter íjkészítő megalkotta azt az íjat, amilyennel honfoglaló őseink térdre kényszerítették a világot.

– Korabeli sírokban lelt fegyvermaradványok nyomán jutottunk el odáig, hogy el tudtuk készíteni a X–XI. századi íjak másait – kezdte Bíró Ádám régész. – A fegyverek különlegessége abban rejlik, hogy őseink az íj merev darabjait, a markolatot és szarvait agancsból faragták. A korabeli harcosoknak és vadászoknak mindig személyre szabva, tehetségükhöz igazodva készítették el az íjukat – magyarázta a szakértő.

A régész szerint azért is tapogatóztak sokáig sötétben a szakemberek, mivel az eredeti szerszámok és fegyverek elporladtak az idők során.

Bíró Ádám szerint további vizsgálatokkal derítik majd ki, milyen hatékonyak lehettek ezek a fegyverek. – Hogy milyen erővel és milyen messzire lehetett velük lőni, arra kutatások adhatnak választ – summázta.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # saka 2013-05-15 20:02
200 font erejű az eredeti.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # cernigrad 2013-10-20 11:44
Ez egy hasonló ij ahhoz,amit László Gyula régész is megalkotott mintegy 30 éve? (Boszporusz).
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!