fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Az alábbi levél kíséretében érkezett egy hír Erdély erdőinek pusztításáról. Aláírásgyűjtéssel próbálnak tiltakozni az ottani magyarok, hogy megállítsák a pénz istenítését és az ősi erdők kiirtását. Írd alá te is, ha jónak gondolod! Ültess fákat és gyümölcsfákat!

 

Kovászna megye önkormányzatának: Állítsák le a Schweighofer fafeldolgozó üzem betelepítését! Mentsék meg Székelyföld erdőit!

Olvasónk írta:

Szia!

http://www.youtube.com/watch?v=1C8sh7y7RDM&list=PL2E6BACCBFA03CD63

Ebbol a videobol meritettem erot es ihletet,es ezert  minden evben elultetek legalabb 1000 tolgyfat,es ezt a mennyiseget NOVELNI AKAROM  !  Mivel megnéztem a videoidat azt szeretnem hogy erről te fogalmazzál meg egy felhívás szerű anyagot,mert nagyon tetszik

az előadásmódod,es gratulálok a munkásságodhoz,ISTEN A MAGYAROK JOISTENE MEGÁLDJON,TITEKET,es az életedet , és nagyon örvendek hogy vannak ilyen emberek ,törekvések és jóindulatú MAGYAR NÉPET felemelő cselekvések.Tisztelettel egy IGAZSÁG PARTI mai Mátyás király szívű,igazlelkű  Erdelyi Magyar ember.Varom válaszodat, lényűgözően nagyon jó az oldal.Nekem is pont ilyenek a TOREKVESEIM ,es nap mint nap teszek is erte,es cselekedeteim altal igyekszem ravezetni erre az embereket! Megegyszer a JoIsten megáldja sikerrel munkásságodat és téged is.udv

 

 

Egy cikk a témában

„Székelyföldön épít 150 millió eurós beruházással fafeldolgozó gyárat az osztrák Holzindustrie Schweighofer, a Kovászna megyei Réty községben. A befektetők szándéka szerint az üzem 2014-ben kezdi működését és évente 800 000 köbméter fát fog feldolgozni. A megtermelt faanyagot elsősorban az ázsiai piacra szánják.”
(A Mediafax és az Agerpres hírügynökség jelentése szerint)

Az erdő, a „zöld arany” szülőföldünk legnagyobb kincse. Nyilvánvaló, hogy Erdély nem folyóiról vagy mezőségeiről kapta nevét: „Erdőelve”, „Terra ultra sylvam” (az erdőn túli föld), „Überwald” – über Wald, Transylvania, Transilvania, Székelyföld, "Erdély nagy bástyájának legjobban kihelyezett saroktornya” megnevezések mind arra utalnak, hogy ez a terület kiterjedt erdőségekkel bír, vagy pontosabban bírt, egészen a közelmúltig, mielőtt a felelőtlen erdőkitermelés durván bele nem mart szent földjébe.

A székely erdő nemes vadaknak nyújt otthont, itt él a fogoly, a fácán, a dámvad, a szarvas, a hiúz és sok más Európában, vagy akár a világ más részein már kipusztult, vagy kipusztulás határán lévő állat-, és növényfaj. Ezek is hasonló sorsra jutnak majd a nagyravágyás, pénzsóvárgás és emberi felelőtlenség következményeként. Nagyszüleink a maguk idejében kínnal és keserű munka eredményeképpen jutottak birtokába azon erdőterületeknek, amelyeket most könnyelműen a fakitermelés farkasvermébe dobunk, egy külföldi autó, plazmatévé vagy egy idegenföldi utazás költségeinek fedezésére. Ezért tud például Kína, a világ egyik legnagyobb erdős területtel rendelkező országa, erdélyi faanyagot vásárolni és importálni, mivel a sajátját bölcsen tartalékolja. Ezt kéne tegyük mi is!

Erdeink legnagyobb részét fenyőfélék, elsősorban lucfenyő, erdei-, és vörösfenyő, majd tölgy, bükk, gyertyán, kőris és más, nemes és kevésbé nemes fafajok alkotják. A fenyő növekedése lassú folyamat, a tízéves fenyő alíg karvastagságú, három emberöltő alatt éri el tekintélyes magasságát. Siralmas látványt nyújt egy letarolt terület, ahol a sáros földön méltóságuktól megfosztott szálfák hevernek halomban, mint élettelen veterán katonák teste a tömegsír szélén. Ne hagyjuk hogy ezt tegye a külföldi befektetők kapzsisága őseink szent örökségével!

A kitermelt erdő lassan újul ki, ha egyáltalán kiújul. Itt 50–100 évről van szó, függetlenül attól, hogy mit állítanak országunk kirablásából élő demagógok. A beígért munkahelyek pedig addig léteznek, amíg az utolsó szál székely fatörzs el nem hagyja az országot. Ezt követően  a fennebb említett cég meg bezárja a telepet, visszavonja az infrastruktúrát és a munkás jelentkezhet újra a munkaerő - elosztó hivataloknál.

Másfelől, egy ilyen mértékű befektetés teljesen megöli a helyi, kis fakitermelő vállalkozásokat, a kis-, és közepes fakitermelő cégek teljes csődre vagy átszakosodásra vannak ítélve, ezáltal munkahelyek szűnnek meg és családok veszítik el kenyerüket.

 

Aláírás itt


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!