fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Használd a rovásírásunkat nagy szorgalommal!

Nagyon ősi múltra tekint vissza. Rovásírásunk jeleinek eredete.

Elkészült egy új rovás abc is, amely megpróbálta a rovásjeleket írott betűk formájára átalakítani, hogy kövessük a kor kihívásait. A rovásösszevonásokkal(ligatúrákkal) gyakran fele annyi betűvel le lehet írni a szavakat, mint a latin abc-vel.

Hátránya a kör formájú rovásbetűknek, hogy a leírásuk tovább tart, mint a latin betűknek. Azonban további kísérletezgetéssel biztosan ki lehet úgy alakítani a rovás abc-t, hogy gyorsabban és könnyebben tudjon az ember írni vele, mint a mostani írásmódunkkal. Bátran fejlesszétek tovább ezt a dolgot, hogy még könnyebb legyen az írás vele.

Próbáltuk a sokfajta rovás abc-t egységesíteni és a különböző jeleket megfelelően összerendezni. A lenti képen láthatók az eredmények. Használd nagy lelkesedéssel ősi írásunkat! :)

 

szrlapra


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Hegel 2013-08-08 19:24
Nem hinném hogy a rovást ilyenformán ujítani kéne! Teljesen elvesziti róvás formátumát aki kitalálta annak pont az a célja!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2013-08-08 20:32
Megújítási jelleggel készült. A megdöbbentő viszont az, hogy a mostani latin írás rengeteg betűje nagyban megegyezik a rovás írás írott betűjegyeivel. Tehát lehetséges, hogy ahogy a római számok azonosak a rovás számokkal, úgy a latin abc is a rovás jelekből eredhet, vagy legalább is köze van hozzá.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!