fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - MagyarságKénytelen vagyok egy olyan hírt is megosztani itt, amiből a legtöbben most aktuálpolitikát és szitkozódást csinálnak. A hír közlésétől pillanatok alatt eljutnak a cigányság, a politikusok, népcsoportok, pártok és irányzatok, majd személyek, végül egymás szidalmazásáig. Kérem, ezt itt mi NE tegyük!


Az Ózd egyes közkutain bevezetett vízkorlátozásról van szó.
Azért írok erről, mert elsikkadt az indulatok, a politikai és személyeskedő felhangok mellett egy nagyon fontos információ.
A legnagyobb tanulság számomra az egészből az, amit az egyik megjegyzést író is említett: "Az ország falvaiban, városaiban a közkutak megszűntek, bármilyen fáradt vándor szomjan halhat". És nem csak a fáradt vándorok, hanem a helyi lakosok is, ha akiknek a vízszolgáltatást hagytuk a kezükbe jutni, úgy döntenek, hogy elzárják előlünk a vizet. Ez, mint látjuk, már nem fikció, hanem bármikor megtörténhet. Bizony, akár szomjan is halhatunk "a forrás vize mellett", ha a vízkészlet, a kút nem közösségi tulajdon, ha nem a mienk, ha a vízadagolás mások kezében van...
Régen szinte minden ház udvarán volt "saját" kút, és nagyon sok utcában működő (!) kút.
Közösségi tulajdonú kutakat az utak mellé, és magán tulajdonú kutakat a házakhoz, ahol lehet!
Nekem ebből ez a legfőbb tanulság.
Bízom abban, hogy a bejegyzést nem kell majd egyes kommentek miatt törölnöm. Bízom abban, hogy aki hozzászól, kulturáltan, érdemben, megoldás centrikusan teszi!
Legyen a víz mindannyiunk kincse!


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+3 # cca87 2013-08-19 10:48
Pedig milyen szép idők is voltak, mikor még kis srác voltam, jöttünk mentünk a faluban, bicikliztünk, fociztunk a pályán, csibészkedtünk ÉS ha szomjasak voltunk mindig volt elérhető közelségben egy kék kút ahol szomjunkat olthattuk a nagy nyári jókedvben. Sajnos már mindent elvesznek. Más idők vannak ez tény, nem csak azért mert én nőttem fel, ez komplex téma, már a gyermekek is inkább beszorultak a 4 fal közé :cry:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Antonov 2013-08-19 22:51
Az elpazarolt vizet ráterhelik a fogyasztókra. Bizony, bizony volt aki kitámasztotta a kutat és folyt a víz csak úgy a semmibe éjjel-nappal, volt aki kocsit mosott közkútról, volt aki medencét töltött... úgy hogy be sem volt neki kötve! A szolgáltató nem tud mit tenni, mivel nincs aki kifizesse. Csak annyit tud tenni, hogy ráterhelik a fogyasztókra.

Meg amúgy is, a vízhez hozzájutottak azok is, akiknek nem volt bekötve. Csak lassabban folyt, kb. 1, vagy másfél perc volt mire megtelt egy üveg vagy vödör.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!