fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Aki hűséges volt a kevésen, az hűséges lesz majd a sokon is. :)

IMÁDKOZZ MAGYARORSZÁGÉRT A LAP ALJÁN TALÁLHATÓ MÓDON!

   

 

„Olvasgatom a cikkeket és rá kellett jönnöm, az élete mindenkinek egyfelé tart. Mindenki ugyanazt akarja, és mindenki ugyan azt csinálja. Mindenki létbiztonságot akar, ezért mindenki keményen dolgozik - utcát söpör, takarít, mérnök, stb. - , és mindenki ezt tanítja a gyermekének, gyermekeinek is.

Látod fiam, én minden reggel munkába megyek, keményen dolgozom a megélhetésért, mindenünk megvan – kocsi, ház, pénz, nyaralás, stb.-, ha majd Te is elég sokat tanulsz és dolgozol Te is meg tudsz majd mindent VENNI. Milyen érdekes, ugye? Venni és nem teremteni!

Elhagyjuk az országunkat, egy másik nemzet pénzén élünk, egy másik nemzet erkölcsei szerint, és a gyermekeinket is így neveljük. Hova vezet mindez? Talán oda, hogy a gyerekem sose fogja megtudni, milyen magyar földön élni, hogy milyen magyarnak lenni, hogy mit jelent a hazaszeretet!

Ahol most élsz, sosem lesz a hazád

Joggal merül fel mindenkiben a gondolat, hogy Magyarország mit adott nekem, hiszen csak nyomorogtunk, nem tudtunk megélni egyik hónapról a másikra sem. Hát igen, vannak rossz oldalai a dolgoknak, de felmerül bárkiben is, hogy Ő mit adott a földjének, mely születésétől a haláláig az övé lesz?

Ahol most élsz, mint határátkelő, sose lesz a hazád, sose fog befogadni, még ha TE most azt is hiszed. Mindig idegen leszel, de a szülőföldeden történjen bármi is, Te mindig Otthon vagy.

Odáig jutottam, hogy nap mint nap teszem fel akár többször is a kérdést magamnak, MIT KERESEK ÉN ITT? Van otthon házam, földem, barátaim, rokonaim, családom, mit csinálok még itt? Aztán jön a hirtelen felismerés, hogy az ég egy világon semmit.

A család hiánya

Keresem a pénzt, hogy haza tudjak látogatni a családomhoz, hogy segíthessem őket, hogy segíthessek magamon a gyerekemen, a szomszédon, stb. De valóban segítek nekik? Hisz nem vagyok velük, nem beszélek velük, nem találkozom velük, csak küldöm a pénzt, hogy vegyétek meg, amire csak szükségetek van.

Nem baj hogy én már fél éve vagy talán egy éve se beszéltem és láttam az anyámat, a mamámat, a gyerekemet is csak félévente. Meghalnak a rokonaim, a szüleim, a barátaim, és én hazaugrok a szertartásra, ha van rá lehetőségem.

Ha nincs rá mód, azt mindenki értse meg, mert nekem dolgoznom kell, hogy a temetési költségeket ki tudjátok fizetni. De egy szót nem váltottam velük az elmúlt időbe, nem simogattam anyám arcát, nem búcsúztam el a nagyitól és a legjobb barátom is úgy ment el, hogy nem tudtam vele beszélni.

Mindez MIÉRT? A pénzért, hogy a családom jól éljen. És valóban jól él? Van pénzük, kocsijuk, házuk, nincs adósságuk és jól élnek. Csak egy valamit nem tudnak megvenni, engem, az együttlétet, a családot, a szeretetet.

Rájövök arra, hogy én tettem ezt velük, az én hibám, hogy anyámtól nem tudtam elbúcsúzni, hogy nem tudom a nagyinak megköszönni a finom sütiket és az én hibám, hogy a fiam 18 évesen teng-leng a világban, mert fogalma nincs, mit csináljon, hisz én küldöm a pénzt, hogy vegye meg ezt is azt is.

Ha én otthon maradok, együtt nyomorgunk, akkor a fiam most tudná, hogy hogyan kell az állatokkal bánni, növényt termeszteni, az édesanyám tudná, hogy mennyire hálás vagyok neki, stb.

Hát igen, kell a pénz, de mire?

Gondoljuk csak végig! A gyerekemet ugyanerre nevelem, ugyan abba az életbe kényszerítem bele, amiben én élek jelenleg, és Ő is megtapasztalja majd, milyen sok pénzzel, de család nélkül, igazi szeretet nélkül élni.

Hány határátkelő élte már át azt, amikor az otthon maradt testvérének gyermeke született, vagy a barátja megnősült? Nagyon sokan ismerjük ezt az érzést és mindig elmondjuk, de kár, hogy nem tudtam ott lenni.

A pénz utáni hajsza, a jobblét elvesz tőlünk mindent, ami igazán fontos. Az lenne a fontos, hogy együtt legyünk jóban-rosszban, hogy egymást támogassuk, segítsük, oltalmazzuk.

Ne azt tanítsuk már a gyermekinknek, hogy milyen fontos pénzt keresned, mert ha apád beteg lesz, akkor tudod majd gyógykezeltetni, hanem azt, hogy apád előbb meggyógyul, ha Te vele vagy és szereted.

Nem menthetsz meg mindenkit, de ott vagy

Most jöhet az a rész, amikor azt mondjuk, hogy a családomat magammal viszem, stb., de mindig lesz valaki, aki ott marad, és mindig lesz valaki, akit sajnálni fogsz, és mindig lesz valaki, aki majd hazavár, és mindig lesz valaki, akinek nem az lesz a fontos, hogy Te pénzt keress, csak az, hogy vele légy.

Nem menthetsz meg mindenkit akkor sem, ha otthon vagy, nem segíthetsz mindenkinek, de ott vagy. A hiányérzeted megmarad, mindig hiányozni fog valaki vagy valami.

Hazalátogatsz, amilyen sűrűn csak tudsz, de ott lesz az a bizonyos érzés, hogy mennem kell, mert még be csekkolnom és a gép nem vár meg.

Én most hazaköltözöm, növényeket termesztek, állatokat tartok, kenyeret sütök, sajtot készítek, ellátom önmagam és a családomat egészséges friss finom ételekkel, érzésekkel szeretettel."


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+148 # San 2014-01-17 19:00
Két és fél évig kinn voltam a németeknél, de nem bírtam kinn maradni, igazából nem is akartam.
Még most is megtehetném, hogy visszamegyek, de minek?
Hogy naponta 1 órát Skype-oljak a feleségemmel?
Hogy bárhová megyek németül kell megfogalmaznom azt amit szeretnék, és amit gondolok?
Hogy már az álmaimban is németül beszélek, pedig gyűlölöm a német nyelvet, mert primitív, nehézkes, és a magyar nyelv kisujjáig sem ér fel.

Azért jöttem haza, mert elég volt.
Azért jöttem haza, mert a kinti magyar kollégákkal együtt lenni is kevés volt.
Azért jöttem haza, hogy nem legyek ott egy ungarn arbeiter, teljesen mindegy, milyen magas színvonalon végzem a munkám...
És sok hasonló...
Aki kint van, és még nem lett lélekben külföldi, az jöjjön haza.
Nekem elhiheti bárki, nem a pénz a minden, és a pénz nem minden.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+18 # Fénybenjáró 2014-01-18 14:32
Szomorúan láttam én is egyik ismerősömnél, akik USA-ba költöztek ki gyerekkorában, hogy teljesen átvette azt az értéktelen felfogást, ami a nyugatot és lassan hazánkat is uralja.

A pénz imádata, a pénz hajszolása, akkor vagy valaki, ha magas a fizetésed. Rangban feljebbvaló vagy, ha sokat keresel, stb...

Talán ez a disszidálás kicsit meg is rostálja a magyarságot s aki marad, az a nehéz időkben is kitartó marad.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+70 # Bogár53 2014-07-03 16:01
Kedves Fénybenjáró, szeretném tisztázni, hogy a disszidálás, ha valaki mindent hátrahagy, meggyőződésből illegálisan kilép a rákényszerített rendszerből. Nincs visszaút. A mai emberek, akik elhagyják az országot, azok egy adott országban vendégmunkások, bár mikor (büntetlenül) hazamehetnek szabadságra, vagy akár végleg is. De ők semmiképpen nem emigránsok....Régen őket egyszerűen "gazdasági menekültként" emlegették.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+56 # Hajdu Károly 2015-01-21 20:45
Kedves Bogár53!

Igazad van. Gazdasági menekültek. Sok sok barátom ismerősöm ment ki az elmúlt években. A baj hogy sokan. Az ember addig nem hisz a híreknek amíg a saját bőrén nem érzi. A cikk nagyon rossz. Nem fognak hazajönni. Nem csak a pénz miatt habár itthon már nagyon nagyon könnyen észreveszed hogy éhezel. Kint csak a jó dolgok történtek meg velük. És a nyugalom. Ez a legfontosabb amit kiemelnék mind közül. Ezt mindenki mondja Angliától Ausztráliáig. Nyugalom a létbiztonság az iskola a nyugdíj az egészségügy a munkahely a többi ember minden minden. Szóval kiegészíteném a mostani körülmények tükrében a kifejezést rájuk GAZDASÁGI ERKÖLCSI MENEKÜLTEK Nézzétek az iskolásokat a fele külfölön képzeli el a jövőjét mert amit látnak tapasztalnak az nagyon nem tetszik nekik. A médiában halljátok hogy milyen jól megy minden közben adó, különadó, matricák, és még sok sok minden állami bevételnövelő sarcra van szükség. Akkor most mi a hazugság? Amíg a toplistás forgalmú cégek sorrendje nem fog megeggyezni a topadófizető cégek listájával addig itt a gazdasági és erkölcsi válság csak mélyülni fog mint a gazdagok szegények közötti különbség.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+31 # Ella 2015-01-23 16:11
Kedves Karoly

Az igazsag az, hogy sehol nincs kolbaszbol a kerites. Nyugalom van mert az emberek nem a karoromnek elnek - hanem orulnek ha segithetnek masikon. Nyugalom van mert megkapja a fizeteset es tudja ki kell fizesse az adot, a biztositasait (igen mindenre mert az allamot nem erdekli ha vesztesseg eri es felfordulhat ha nincs egeszsegugyi). Ezek mind draga dolgok. Kozlekedes sem olcso es kulfoldon komoly tavolsagokra mennek a munkaik utan. Szoval nagyon sokszor kerdeztek tolem mikor hazalatogattam, hogy mennyit keresek. Az egy dolog :) De hogy abbol mennyi a kiadas...az mar senkit nem erdekelt. A kassza megindult a fejekben es forintra atszamolva egy vagyon volt a fizetesem. Sajnos, hogy abbol nem volt eleg megelnem hanem a lakasombol egy szobat mindig idegennek kellett kiadnom - hat Istenem, az mar senkit nem erdekelt.

Konnyu ugy biraskodni mikor itthon az allam mindenrol gondoskodott eddig es tisztelet Orbannak, igyekszik most is. Tudjatok kit erdekelne az USA-ban, hogy deviza miatt nem tudsz fizetni. Kitesznek az utcara es kesz.

Tonkre ment a kocsid, lakasod....es nem volt biztositas. Ja kerem, ez rossz. Igazan sajnalunk, majd legkozelebb tudod, hogy az is kell.

Rokonaim meselik mennyit utaztak kornyezo orszagokba hajdanan joforman ingyen :) Negyven ev alatt meg tudnam szamolni egy kezemen hanyszor voltam valahol vakacion. Az az egy esetleg ket het szabi evente - arra volt eleg, hogy az ember a haza tajan rendet tegyen.

Nem kell panaszkodni. Lehetoseg van mindenhol ha azt keressuk. Itt nem azt keresik. Itthon mindenki panaszkodni tud - de azt nagyon, es varja, hogy majd valaki megsegiti.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+17 # Ungvári Erika 2015-01-27 18:25
Sokan nagyon nincsenek képben a magyarországi helyzetről!Itth on nagyobb a korrupció mint valaha!Közpénze k mennek privát zsebekbe,emiatt és a munkanélküliség miatt az emberek fizetésképtelen né válnak, ezért nagy ütemben folynak a kilakoltatások.Gyerekek,felnőt tek egyaránt éheznek!Orvosok at,ápolókat menesztenek,kór házakat,részleg eket,ágyakat szüntetnek meg,Rákos,stb. betegek nem kapnak életmentő műtéteket,a betegek hullanak,mint a legyek!A munkanélküliekn ek szociális háló nincs,de van több új stadionunk,és még építik a többit,mert minden megyének ,,kell egy"!Sok száz milliárdokba kerülnek,a fenntartásukról nem is beszélve.A debreceni stadionba a hetekben fog érkezni fűnövesztő lámpa világítás 36 millióért!(után a lehet ezeknek nézni,csak a keresőbe be kell írni a megfelelő szavakat,s a google kiadja),Szökőku tak,sétálóutcák épülnek,miközbe n a koldusok,éhezők , télen is a hidegben az utcán ülnek.A magyar lakosság egyenként - ha jól emlékszem - 200 000? Ft.-ot kap pályázat címén,ha elhagyja az országot és külföldön telepszik le,miközben gazdag kínaiakat lerövidített idővel magyarosítanak, valamint gazdag telepesek költöznek be országunkba.Rengeteg az afgán,meg ilyen-olyan menekült is,kiket menekülttáborok ban,de a dolgozó magyar pénzén tartanak.Sorolhatnám tovább a jelen helyzetünket,de félek kevés a hely ,hogy itt leírható legyen.Tehát aki magyar ember külföldre megy,zömmel kétségbeesésébe n megy! Nagy tévedés,hogy itt minden ingyen van,itt már 25 éve semmi nincs ingyen! Ja,hogy a nyugdíjasok ingyen utazhattak?Attól a kis maroknyi nyugdíjastól,ak i még életben van,ne irigyeljük,De úgy értesültem,hogy ez sincs már!Na,azért még egyet megemlítek;a nyugdíjat is elvette ez a kormány,ezt is kivette az alaptörvényből, már nem jár alanyi jogon,csak adható.Úgyhogy ha egyszer csak nem viszi a postás a nyugdíjat,a nyugdíjasnak kaput!És még jogorvoslást sem kap,mert nincs benne már az alaptörvényünkb en!!!!!Na még ezt csak ide írom! ; A kormány földjeinket,viz einket,külföldi eknek eladja!Alig van már magyar föld magyar kézben! Árulják a hazát! Tessék ennek is utánajárni,aki esetleg nem hiszi,csak írja be a keresőbe az erről szóló parlamenti szavazást!!!!! A FIDESZ MEGSZAVAZTA!!!! !!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-12 # Rohonczy CSaba 2015-02-09 14:48
Kedves Erika!
Ön tökéletes példája annak, hogy az ellenzék aknamunkája hogyan tereli csúsztatásokkal , féligazságokkal , vagy akár tökéletesen alaptalanul igazságnak vélt információkkal, tévútra az embereket. De, végül is, az ilyen emberekért, mint őn, egyáltalán nem kár. Jobb is, ha külföldre megy, és élvezze ott az életet!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Erika 2015-02-11 15:38
Kedves Csaba!
Több újság és TV csatorna is leközölte az 1-2 éve épült milliárdos stadionok építését,a 36 milliós debreceni stadion-fűnövesztő lámpasorozatot, a szökőkutak,sétá lóutcák építését.
Nem kell nekem hinni és nem célom,hogy bárkit meggyőzzek,legk evésbé Önt!
Ismétlem,ha a google-ba beírják a megfelelő szót,a felsorolt eseményekről a médiahíreket mindenki olvashatja,hall hatja, Ha eddig még talán valaki lemaradt volna róla!
Aki Magyarországon él és nem süket,nem vak,az tudja, hiszen hónapokig ezt tárgyalta a média!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # Antal Károly 2016-01-22 16:28
Kedves Erika! Most azért menjünk külföldre, mert itthon mennyiért épülnek stadionok??? (A cikk arról akart szólni, hogy hazaszeretet, család, emberi értékek...)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Imre Olasz 2015-04-23 11:30
istenem ti mindehol ottvagytok? ebben a cikkben is gyurcsanyt keresik, megorulok. inkabb maradj csendben csabika, mindenkinek jobb lesz ugy!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Anitteb 2015-05-02 15:47
Gratulálok kedves Ungvári Erika hogy így összekaparta kissé sem egyoldalú tudását az inernetről (ahova mint tudjuk bárki bármit feltehet) és a különféle összeesküvési elméletekből. Azért kérem hagyja meg nekünk és mindenkinek azt a szabadságot hogy eldöntsük mit hiszünk a hazánkról és mit nem.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # válaszoló 2015-12-04 18:27
Honnan a francból vetted ezt a sületlenséget?!!! Ekkora marhaságot rég olvastam már. Benned semmi más nem munkálkodik mint a Fidesz elleni gyülőlet. Gondolkozz el a kicsit, mert óriási hülyeség az irományod.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # Pà Elviràcska 2016-02-08 19:04
Önnek teljesen igaza van .
Vagy talàn mégsem . Nem tudom , h ön élt e külföldön , de az tudom, h majd mindeny magyar ember sir jajgat a sorsa miatt . Ismerek olyan hölgyet aki a legmodernebb autoval jàr , 200 n/m a hàzuk szòval jò anyagi körülmények közt él, de sir, mert ha beismernéà, h az üzlet megy , idestova 17 éve, akkor kilògna a sorbol és a kuncsaftjai elkezdenének irigykedni rà.
Szòval igen is , h lehet élni Magyarorszàgon, lehet haladni 5röl a 6ra . Nanà, h nem mindenkinek . De kérem, àrulja màr el nekem valaki, h melyik rendszerben nem voltak szegények és azt, h vajon N.o. -ban Svàjcban Fr. o stb.stb nincsenek e szegény emberek ?
Elàrulom vannak. Mert aki nem orvos, v. ügyvéd , v jòlmenö vàllalkozò annak bizony nehéz , plàne ha még 2-3-4 gyereket is nevelne.
Szòval elegem van ezekböl a jajgatàsokbòl és mutogatàsokbòl , igen is ,h M.o egy élhetö orszàg. Nehezen, sok munkàval, egyeseknek lemondàssal de élhetö !
Én nem tudok pl. oöyat,h valamelyik nyugati orszàgban a nyugdijas ingyen v. akàr kedvezményesen utazhatna .
à ....nem is sorolom, aki akarja érti, aki meg nem annak hiàba minden szò !
Ki kell utazni és meg kell nézni ....aztàn lehet maradniv. visszajönni .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Edit Herman 2017-07-12 02:24
Minden szavaddal egyetertek! Ugyan ezeket tudtam volna elmondani!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Laca 2018-02-15 19:44
Kedves Ella sajnos ha kint él az ember ott ő látja mi miért jó-rosz itt meg az aki itt él és nem a kádár rendszer van már akkor nem panaszkodot senki ,....csak itt a munkádból sem élsz meg söt már 2-3 helyen dolgozol és szinte csak alszol mellete és nem jutsz sehová,....persze van egy szük réteg akinek semmi semm elég drága de a többség nyomorog munka mellet !!! tehát élj itt 1 évet és tapasztald hogyan élünk !!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+21 # Boglarka Wolf 2015-01-23 23:37
Károly! Egyet kell, hogy értsek Önnel. Még annyit tennék hozzá a cikkhez. Az ember ott érzi magát otthon, ahol a családja van. Igenis befogadják külföldön, igenis kemény munkával kell ott is boldogulni, csak más a végeredmény. Valóban nem mindenkinek jön be, bizonyára sokaknak van akár kínzó honvágya a hátrahagyottak után, de én azt tapasztaltam, hogy soha nem az országot, az itteni körülményeket vágyják vissza, hanem csak és kizárólag az itthon maradt családot, barátokat. Valóban a fiatalok, a fiatal szülők inkább afelé orientálják a gyerekeiket, hogy tanuljanak idegen nyelveket, hogy aztán külföldre mehessenek tanulni, dolgozni. Ez a mostani 30-40 közötti korosztály. Magam is ide tartozom.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+18 # Annamari 2015-01-24 17:35
Maximálisan egyetértek veled :) 10 éve élek Ausztriában ide született mindhárom gyermekem és soha nincs az az isten,hogy vissza költözzek Magyarországra, az országgal semmi bajom sőt még Orbánnal sem, hanem egész egyszerűen a frusztrált emberekből az ügyintézés bukdácsolásából az utak minőségéből, az élelmiszer minőségéből stb-stb, amikor hazamegyünk találkozunk barátokkal de barátaink itt is vannak, maximálisan befogadtak és itt vagyunk boldogok ott ahol a férjem és a gyerekeim vannak mert ők a jövőm nem pedig a barátaim!!!!!Az ok költöznek vissza akik muszájból jöttek el és fontosabb a barát meg az ismerősök mint a család meg a gyerekei jövője, ilyen apuka kimegy család otthonmarad nahát az felejtős vagy mindenki vagy senki!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+17 # Rohonczy CSaba 2015-02-09 14:53
Miért aggódol, lelkem jó anyám,
Hogy kenyeretek barna, e miatt?
Hisz meglehet: ha nincs idehaza,
Tán fehérebb kenyérrel él fiad.
De semmi az! csak add elém, anyám,
Bármilyen barna is az a kenyér.
Itthon sokkal jobb ízü énnekem
A fekete, mint máshol a fehér.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # ... Sára N... 2018-01-21 15:50
Ha bár" nemcsak kenyérrel él az ember", én mégis fejet hajtok R, Csaba,előtt a Petőfitől idézett versikéjéért. Annál is inkább, mivel e pár sor sokat mond minden jó szándékú : családját, népét , Hazáját, nemzetét tisztelő és szerető Felebarátainkna k. Voltam külföldön, megfordultam Amerikában is, ahol, mint testvér voltam látogatóban, sok kedves embert ismertem meg, kik biztattak, hogy maradjunk ott végképpen. de a világ minden kincsét is ígérhették volna. Szép volt, jó volt tapasztalni, látni, mérlegelIdézet - Rohonczy CSaba:
Miért aggódol, lelkem jó anyám,
Hogy kenyeretek barna, e miatt?
Hisz meglehet: ha nincs idehaza,
Tán fehérebb kenyérrel él fiad.
De semmi az! csak add elém, anyám,
Bármilyen barna is az a kenyér.
Itthon sokkal jobb ízü énnekem
A fekete, mint máshol a fehér.

Idézet - Rohonczy CSaba:
Miért aggódol, lelkem jó anyám,
Hogy kenyeretek barna, e miatt?
Hisz meglehet: ha nincs idehaza,
Tán fehérebb kenyérrel él fiad.
De semmi az! csak add elém, anyám,
Bármilyen barna is az a kenyér.
Itthon sokkal jobb ízü énnekem
A fekete, mint máshol a fehér.

Idézet - Rohonczy CSaba:
Miért aggódol, lelkem jó anyám,
Hogy kenyeretek barna, e miatt?
Hisz meglehet: ha nincs idehaza,
Tán fehérebb kenyérrel él fiad.
De semmi az! csak add elém, anyám,
Bármilyen barna is az a kenyér.
Itthon sokkal jobb ízü énnekem
A fekete, mint máshol a fehér.

ni, és értékelni a látottakat- hallottakat. Sok fajta emberrel találkoztunk:ga zdaggal,de szegénnyel is bőven. Ott sem láttam kolbászból font kerítést,de "Ó"hazáját (mint Ők, emlegették) sirató emberbarátunkat annál többet. Sokan vissza emlékeztek a régmúltban, az anyanyelvükön megtanult versre..."Szülőföldem szép határa, meglátlak-e Valahára"......." "Mindenütt jó, de
legjobb itthon"!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Laca 2018-02-15 19:59
Mit lát a gyerek tanitod neki hogy miért magyar, beszélni tud vagy töri??.... amit a cikkben leírtak hogy a szellemiség veszik el ha mindenki ki megy és a MAGYARSÁG a SZÜLÖFÖLD hontalaná válunk a nagy világban mint a Kurdok!!!
Éppen ez folyik kint jobban élhetsz bármerre de itthon pária vagy és nem azért mert nem dolgozol hanem az állam annyit vesz el hogy csak vegetálj és havernak meg szórja a lét nem a NÉP érdekli,...... a lényeg csak a PÉNZ KInt Bent ez a világ van mert ezzel bomlasztanak,...miért is kell, hogy megvedd amit elébed raknak és attól boldog vagy ?? nekik dolgozol és neveled az újabb Fogyasztót ennyi,... nincs LÉLEK, Hit csak az anyagi javak ?????????
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Mihaly Balazs 2015-12-05 10:59
Boglarka Wolf!
Ott a PONT es ez a lenyeg.En 6 eve elek kulfoldon es sohasem az orszag hianyzott hanem a szeretteim a barataim a csaladom.
Lehet hogy sohasem fognak befogadni de az a nyugalom es kiegyensulyozot tsag ahogy itt tudok elni nekem nagyon sokat jelent.Evekig kuzdottem otthon , tobb iskolat is elvegeztem ,nyelv vizsgam is van mindent megtettem azert hogy ne kelljen elhagynom a Szulohazamat de egy ido utan belefaradtam , feladtam , vettem a borondomet es elindultam.Mert csak EGY eletem van es Hazaszeretetbol nagyon nehez megelni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Nagy István 2015-12-05 22:42
Egyetértek
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+11 # Mihály 2015-01-22 09:38
én úgy gondolom most mennek a gazdasági menekültek az 50-es években politikai menekültek mentek ki a 1930-években szintén gazdasági menekültek mentek ki s hogy kik jönnek vissza a nyugdíjasok s akiknek kint sem jön be a kisebbségről most nem is írok ja s akinek nagyobb a honvágya mint a pénz értéke (de azt meg ithon nézik le)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+11 # Teljes felújítás! 2015-03-03 22:56
Kedves kommentálók!

Nem sirni kell,ha nem ki kell menni és megpróbálni a kinti életet.Itthon se és külföldön se könnyű az élet, mind kettőnek van előnye és hátránya is.55évesen hagytam magam mögött otthont, kocsit,mindent egy élet munkáját,mert nem boldogultunk nyelvismeret nélkül még is megéltünk és semmit nem adtak ingyen és amikor haza kellett jönni akkor sirva jöttem .Most viszont elfogadtam az itthoni életet minimál bérből és 60.000ft nyugdijból is megélünk úgy hogy hitelünk is van még.2 lányom külföldön él 2fiam pedig itthon van még sem mondom nekik,hogy gyertek haza,mert ez az ő életük nekik kell eldönteni hol a jobb
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Katus 2015-01-22 12:39
Pontosítanék: ők emigránsok és nem disszidánsok. Az emigrálás kivándorlást jelent. https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fidegen-szavak.hu%2Femigr%25C3%25A1l&ei=OdPAVLeWJ8OyUZC5gJgM&usg=AFQjCNEW1sYR68iWnTFCQFTVtG4NFZlqxw&sig2=CTQNos16PkTPVGNxNQMY9g&bvm=bv.83829542,d.bGQ
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+25 # Emigrans 2015-01-22 22:25
Bogar53,
Mindenki emigrans aki egy masik orszagban telepszik le veglegesen. Fuggetlenul attol, hogy milyen okbol hagyta el a szulohazajat.

San,
A legtobb ember aki hazater nem a hazaszeretet miatt teszi, hanem azert, mert nem talalta meg a szerencsejet. Sokan azt hiszik, hogy kulfoldon kolbaszbol van a kerites is, aztan ra kell jojjenek, hogy itt is csak dolgozni kell. Nyelvtudas es/vagy szakma nelkul csak ketkezi munkat kapnak ezert ugy erzik, hogy ok kevesebbet ernek mint az oslakosok. Ha valaki be akar illeszkedni, megtanulja a nyelvet es a szokasokat akkor befogadjak az embert.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+27 # Gabcicao 2015-01-23 19:13
Miből gondolod, hogy befogadják?
Mérnökként építésvezetőkén t 2,5 évig éltem Németországba, de 102,5 év múlva sem fogadtak volna, be. Minden napra jutott egy tüske, amit csak beléd szúrtak, egymásba soha, hogy pl: Ez nem német minőség. ( miközben a saját fajtájuk gyakran sokkal szarabbat gyártott) Ez nem kommunizmus, itt máshogy kell dolgozni, miközben azért kaptunk munkát egyáltalán, mert már kétkezi munkát egy német sem akar végezni. Élnél közöttük egy hónapot, és rögtön tudnád miről beszélek. Nehéz úgy tartósan létezni, hogy már a nézésükből is tudod, hogy te csak egy AUSLÄNDER vagy.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+14 # zölderő 2015-01-25 11:43
Az, hogy befogadnak-e az rajtad múlik. Én sosem éreztem, hogy megkülönböztetn ének.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # szellö 2016-02-08 20:05
Nem fogadnak be,csak megtürnek maguk között,mert szükségük van a munkádra.Pont.
Tíz éve "kinn vagyok" a családdal.....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-19 # Igenember 2015-01-23 00:19
Teljesen mindegy , hogy minek hívod őket. A cikknek van igaza!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+47 # Endre 2015-01-24 11:20
Kedves Igenember. Skóciából írok. Ez a cikk rettentő zavaros ráadásul alkalmatlan arra, hogy mindkét oldalról megvizsgáljuk a kérdést. Érzelmeket próbál fizikai, szociológiai okokra visszavezetni. Hát ez a katyvasz lett az eredménye. Elváltam, a lányaim felnőttek már és a barátaim is hiányoznak, de ha keresel itt is vannak barátaid, nyugalom van, ha valami problémád adódna az állam segít... Nincsenek nagy anyagi igényeim. Két év alatt a betegségem gyakorlatilag tünetmentes. Csak idegesség nélkül akarok élni. Én sem szólok bele, hogy más hol és mit dolgozik, vagy hol lakik. Mindenki élete másképp alakul. Ostobaság néhány életút alapján többszázezer emberről véleményt alkotni akik más korúak, végzettségűek, vallásúak, neműek, más céljaik vannak... Ezek mind befolyásolják a képet. Fogadjuk el véleményét, döntéseit és tiszteljük amit másoknak adott.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Tomi__ 2015-01-25 15:55
Ez a cikk demaog, es hatasvadasz. (Hulladek.)
Nem mindenki a penz miatt jot ki!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fehér 2016-02-08 21:59
Ez nagy hülyeség mindenki az miatt jööt ki kivétel a bünözök!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-6 # Burian Tamas 2015-01-23 03:10
Tisztazzuk a fogalmakat. A disszidens az, aki anyagi erdekek miatt, jobb lehetosegek erdekeben hagyja el a szulofoldjet. Az emigrans az az aki politikai meggyozodesbol hagyja ott szulofoldjet. A kommunista nomenklaturaban , az emigracio lejaratsakent hasznaltak a disszidens kifejezest azokra, akik otthagytak Magyarorszagot.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # Pálfi József 2015-01-23 17:54
Azt hiszem valamit összekevertél. A diszidens a politikai kivándorló és gazdasági emigráns a pénzt kereső vagy hajszoló ember.
Ha már szót kértem csak egy két gondolat a cikkhez.
Igaza van a cikkírónak. Hazajönni és gyertyafénynél (mert az áramot nem tudjuk fizetni, igy lekapcsolják) magyarázom a gyerekemnek, hogy milyen jó neki, mert megtanítom, hogyan kell keményen dolgozni azért, hogy talán tudunk venni holnap egy kenyeret, vagy ha mindannyian kapálunk egész nyáron, akkor zsír is jut rá.
Azon kell elgondolkodni, hogy aa cikk írója miért is indult útnak, ha itthon is meg van a földje, a kenyérrevalója, a ruhája, lakása, kocsija stb. Ha pedig nincs és mégis haza kell jönnie, akkor inkább azon tűnődjön el, hogy mennyire nem tudta magát feltalálni kinn, hisz igaz, hogy ott is dolgozni kell, de a napi 8 óra munkával meg tudja teremteni azt, amit itthon 16 órában sem tud gürcölhet ahogy akar. Ha pedig annyit kell dolgozni, akkor hiába van itthon a gyerekeit csak akkor látja ha már alszanak.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+19 # Arpad Dobri 2015-01-23 03:16
Huha , en nagyon jol elek ahol vagyok , sose mennek vissza! Itten megbecsulnek , es nem idegenkent kezelnek !! Mo on sose tudtam volna igy elni mint az operencian tul !!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+14 # Krampus 2015-01-23 14:04
Mivel jomagam is "gazdasagi menekult" voltam, igy elsokezbol van ralatasom e temara. Semmi problema nincs azzal, ha kimegy valaki mint anno regen, csak legyen egy terve, ami menten vegigmegy, ellenkezo esetben csak idocseszes kulfoldre menni, keccsolni lehet itthon is! Ha volt olyan szerencses az ember, hogy a szulok a feneke ala tesznek egy kerot, akkor akar eladokent is jol elvannak itthon emberek (elo pelda). Nekem es masik jobaratomnak ehhez kulfoldre kellett menni, hogy osszegyujtsuk a lakasra a penzt. Igy nincs kolcson, a fizubol kijovunk rendesen. Mindenki eldontheti, hogy mikeppen akar elni, itthon magyarkent vagy kulfoldon bevandorlokent. Az alapmondas fennall minden esetben: "oda kell menni, ahol munka van"!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+40 # Ella 2015-01-23 16:03
Kedves Bogar53!
Van egy kis kulonbseg, igaz? Gyerekkent mentem en is ki 63-ban apam utan aki 56-ban disszidalt. Nem lelkiztunk, hogy jajj akkor most ki megy, ki marad, ki fog hianyozni - mentunk.

Aztan megszoktunk, aztan eltunk. Ha az ember allandoan hatrafele nez, soha nem jut sehova. Itt a kulonbseg a gazdasagi menekulteknel - mindig vissza tekintenek, es felvetik otthon ez is olcsobb, az is jobb.... Igy nem lehet uj eletet kezdeni.

Vegul is - soha nem gondoltam volna az igaz, de 40 ev utan vissza jottem. Nem lett a penz a mindenem - sot, inkabb rajottem milyen keves kell az igazi boldogsaghoz.

A felfogasom ketseg kivul nyugati lett - lehetetlent nem ismerek, nem panaszkodom hanem megoldast keresek. Nincsenek serelmeim :) sok hibat kovettem el, vannak amiket tobbszor is - de idovel az ember tanul ha nem csak sirankozik hogy valamikor de jo volt. Hat igen, gyereknek lenni foleg. :)

Nagyon helyes, hogy emberek szerencset probalnak. Ha realisan teszik kituno tapasztalat esetleg anyagi elony is lehet. Vagy nem - ha nem a celt nezi hanem azt amit fel adott erte.

Ma vissza lehet jonni es ez igen nagy dolog.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Kati57 2015-02-04 19:23
Kedves Bogár53,teljesen igaz.
1986 ota élek Németországban.Akkor még nem voltak integrácios programok,a nyelvet egészen egyedül kellett megtanulni ha boldogulni akartunk.Akkor még nem álmodtunk arról sem, hogy egymahar haza lehet menni látogatóba.A szüleinket, testvéreinket évekig nem láttuk.Amint lehetett 1991-ben szivesen mentem haza.Azota jol beilleszkedtünk , a gyerekek beszélik mindkét nyelvet folyékonyan.Azt lehet mondani:Itthon vagyunk.De ha Magyarorszagra megyek, akkor is haza megyek.Problémák--gazdasági, politikai--mindenhol vannak, bárhol él az ember.De nem szabad elfelejtenünk a gyökereineket, ahonnan jöttünk.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-23 # rcakos 2015-01-22 17:27
Orbán ellen tüntetsz ? TEszel az országodért, vagy talán csak "kitartasz"?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-32 # Ella 2015-01-23 16:15
Kizarolag Orban MELLETT tuntetunk ha tuntetunk egyaltalan. Ossze tehetjuk a kezeinket, hogy meg hajlando tenni ertunk mikor allandoan csak cseszegetik.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # bionet58 2015-01-24 19:43
Van igazság abban amit mondasz, nem is kevés. A 40. évnek itt van a hátránya.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+37 # gyurmamatyi 2015-01-22 21:05
a penz nem minden az igaz de probaljon meg valaki egy csaladot el tartani letminimumbol 78000 forint vagy minimal berbol 100 000 forintbol magyar orszagon ugy hogy az arak meg egyezne az unios arakal ! nem mindegy hogy a gyerekem nek mit adok enni vajas kenyeren no fel vagy normalis etelek eszik!! magyar orszagon csak a gaz es av villany szamlak 80 ezer forint korul mozognak es ez az igazi valo vilag!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-7 # halimba 2015-01-24 16:34
No, azért ez már túlzás! Szerintem nálunk többet senki sem fizet fűtésre, de mi is csak 55 ezer forintot. Igaz, hogy ez is rengeteg, el is megyünk egy kisebb lakásba. 100 ezerből megélni valóban nagyon nehéz lehet, ezt nem tagadom. Valóban szükség lenne a bérek emelkedésére. A gáz- és villanyszámlák esetében azonban az elmúlt években jelentős javulás következett be.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+17 # kodácsi józsef 2015-01-25 03:32
Nehéz úgy a hazát szeretni,ha nap mint nap éhesen fekszel le.Ne beszéljünk pénz hajhászásról olyan országban,ahol négymillió ember él a létminimum környékén és gyermekek százezrei éheznek.A korgó gyomor és a kilátástalan jövő, igencsak lenullázza a hazaszeretetet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-10 # ketila 2015-01-21 10:25
Sajnos vannak olyanok is mint egy nagyon közeli ismerősöm. Anno 70-es évek, barátnőjével felszámoltak itthon mindent, egyenként disszidáltak. Kinn összeházasodtak , két gyermekük született. A "redszerváltás" után a gyrekeket felrakták a gépre és egy nyarat itthon töltöttel a nagyszülőknél. aegy szót nem tudtak Magyarul. Azzal magyarázták, ha a gyerekeket megtenítják Magyarul, nem jó szemmel nézik Őket. Két hónapra kivitték a szülőket akik a két hónapot úgy töltötték kint mint a hétköznapokat, dolgoztak, háztartást vezettek. Ők ketten soha nem jöttek még haza (még a srác az apja temetésére sem) pedik nem csórók és nem is fognak.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Ella 2015-01-23 16:17
Es? Nem ertem mit akartal mondani vagy csupan az irigyseg beszelt beloled? Kinek mi koze hozza?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+36 # Kondász Tivadar 2015-01-21 21:11
Értem én ezt a haza szeretet témát de miből fizessem a deviza hitelemet amivel jól át vágtak ,ezek a kabzsi büdös pénz emberek egy élet munkáját veszítsem el,csak egy dolog menthet meg ezekből a csapdákból ha kint máshol többet adnak azért a munkáért ahol éh bért fizetnek itthon,Magyarna k lenni hazát szeretni nem feltétlan itthon kell lenni.....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-12 # Ella 2015-01-23 16:19
egy pillanatra - nem vagtak senkit at - mindenki tud olvasni aki felvesz kolcsont. Talan az a fogalom is felmerulhetett benne, hogy a deviza allandoan valtozhat. Melysegesen megvetem az allamot azert, hogy most mindenki penzebol probalja kivaltani azokat akik sajat felelossegukre dontottek a hitel mellett.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+31 # Fénybenjáró 2015-01-23 22:59
a devizahitel a bankok tudatos becsapása volt, ahol a törlesztőrészle teket szándékosan alacsonyan tartották a beetetési időszakban, majd pedig úgy megemelték, hogy a nemlétező pénzeikkel anyagi értéktárgyakat tudjanak legalizáltan ellopni.

Álcázott uzsorahitel volt az egész!

Stb...Stb...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Bugi 2015-01-30 08:40
T. Ella! Szerintem te beteg vagy. Lehet hogy neked soha életedben nem kellett megküzdened semmiért, mert a szülők a popsid alá raktak mindent, házat, autót.De aki nem akart , vagy nem tudott a szülőkkel lakni, az tisztességes munkával nem tud lakást( és direkt nem írok házat, mert azt már luxusnak tekintenéd ilyen felfogással) venni önerőből. És még fogalomzavarban is élsz. Az állam nem kiváltja a hitelt a te pénzedből, hanem nem engedi most már magasabb árfolyamon a devizahiteleket .A forintosítás is nagy üzlet volt az államnak, nehogy azt hidd hogy nem. Mindenki tud olvasni aki felvette. Te például tudtad akkor hogy a svájci frank 315 lesz. Ha igen, akkor miért nem vettél 98-ban egy talicskával?Most mekkora nyereséged lehetne a 140Ft helyett beválthadnád315-ért. Na látod te kis butus.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+40 # Liliom 2015-01-22 12:37
Oké, hazajönnek.
De ha a banki viszi a házat, mert nem elég a fizu, ne adj isten, a munkahely megszűnik,
a boltban nem adnak kenyeret csupán hazaszeretetből .
Mert ugye ilyen is van.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+18 # Tibor7813 2015-01-22 18:29
Érdekes hozzászólás! De mi van akkor ha nincs családod és max csak egy szülőd él és Ő is támogat. Vagy mi van akkor ha tele vagy hitelekkel és nem, hogy szórakozni nem tudsz elmenni de hónapokig kell takarékoskodni, hogy megvegyél egy nadrágot!!!
A pénz valóban nem minden és a család az első! De ha a bank elviszi a házadat mert nem tudod fizetni a részletet és a törlesztést ugyan úgy kell fizetni, DE MÁR NINCS HÁZAD akkor hol legyen a haza szeretet???
Itt Magyarországon esélyem sincs kinullázni magam. Havi 120 000 -ből erre képtelen vagyok. Ja igen majd 20 év múlva :(
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+19 # Giu 2015-01-22 20:26
Kedves San! Minek mentél akkor ki? Miért nem vitted a családot is? Csak azért, hogy ezt elmondhasd, leírhasd??? Én épp most jöttem ki családostól. Eszünk ágában sincs visszamenni magyarhonba. Ami ott folyik, az katasztrófa. Ebből nem kérünk. Felnőtt gyerekeink vannak, ők az életüket az USA-ban fogják élni. Magyarország élhetetlen, és sajnos az is marad....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+16 # Ella 2015-01-23 16:22
Ne tessek mas fejevel donteni mas eleten. En 40 ev utan jottem haza az USA-bol es meg latogatni sem vagyom vissza...holott fiam es unokaim ott elnek, Ocsem sem akart haza jonni - en pedig soha boldogabb nem voltam pedig kevesebbol elek mint eddig valaha. Mindenki csak a sajat elete folott dontson es maganak gondolkodjon. Kritika? Miert valamelyikunk mar tokeletes, hogy megteheti?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # naga 2015-04-12 22:26
ne tessék már kamuzni, jó? akarom mondani, miért kell össze-visszahazodozni ?
hogy kevesebből él, mint valaha? ja-ja! : ))))
40 év amcsi után , hmmm...? : )))) pont erről híres az összes usából hazajött nyugdíjas ismerősöm. 40 évig kurva jó volt kint, aztán vmi megszakadt... hagyjuk már a hülyeséget!

Éljen Vikor, és éljen a szabadság! : ))))

Tökikéim, ugye nem vettétek be az öregasszony hülyeségeit?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Katalin 2015-01-23 17:38
Marhaság!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+26 # Zimmezumm 2015-01-22 23:54
"gyűlölöm a német nyelvet, mert primitív, nehézkes, és a magyar nyelv kisujjáig sem ér fel."

Megsem lehet annyira primitiv ha ket ev alatt annyit sem sikerult megtanulni, hogy ungarische Mitarbeiter :lol:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+14 # Anett 2015-01-23 14:38
Ne piszkáld, névelő nélkül amúgyis ungarischer Mitarbeiter.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+15 # Pertu 2015-01-23 13:43
A magyar nyelv azért is szép, mert ezen a nyelven elkövethetsz akkora képzavart, mint hogy "a magyar nyelv kisujjáig sem ér fel".
Ha nem azzal kezded, hogy miért mentél ki, sajnos értelmezhetetle nné és teljesen haszontalanná válik a fejtegetés arról, hogy miért jöttél haza.
Nem nagyon számít, hogy miért jöttél haza, ha semmi értelme nem volt kimenni. Akkor csak egy hibádat hoztad helyre, és ehhez nekem semmi közöm. A hiba és a helyreállítás egyaránt a te dolgod.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+9 # Rob 2015-01-24 12:55
Akkor ezek után ne hőbölögjön senki, hogy itthon nem lehet megélni. Aki nem tud alkalmazkodni a kinti élethez, az jöjjön csak ide haza a nyomorba, aztán lehet sírni, hogy nincs pénz
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # Alex apafej7320 2015-01-24 23:29
Majd hazamegyek ha 2000eurot keresek Magyarországon...addig maradok... Nincsen Apam Se Anyam Se Istenem Se hazám... Köszönöm Orbán Viktor -nak...és ha isten erőt ád meg is hálálom...mint Lúdas Matyi
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-3 # Kismocsok 2015-12-05 05:05
Idézet - Alex apafej7320:
Majd hazamegyek ha 2000eurot keresek Magyarországon...addig maradok... Nincsen Apam Se Anyam Se Istenem Se hazám... Köszönöm Orbán Viktor -nak...és ha isten erőt ád meg is hálálom...mint Lúdas Matyi

Csak 2000 eurót keresel? A lányom magasan leköröz nő létére. Ezzel én nem dicsekednék az nem annyira jó pénz kint. Itthon szépen hangzik.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Laci 2015-01-25 17:04
Csak 1 kérdésem van. Meg tudtad volna teremteni mind azt a családodnak ami most megvan hogy ha nem mész ki?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Diogenész 2015-01-25 21:44
Hm-hm..

RÉszben-dolgokban igazad van. Nem egyszerű kint, de sok embernek már csak ez maradt, kimenni dolgozni, távol a szeretteitől, ha már itthon nincs munkalehetőség.
És most ne mondd azt nekem, hogy van, ha más nem, a közmunka. Mert abból a pénzből nem lehet megélni sem, nemhogy hitelt-rezsit fizetni, netán a gyerekre/gyerekekre ruhát cipőt venni stb....

Írod azt, aki kint van, és lélelkben még nem lett külföldi, jöjjön haza. És azt megmondanád , MIRE jöjjenek haza?
Közmunkára esetleg?
50-60.000 Ft-os fizetésre?!?!

Jól teszik, akik kimennek, itt semmiféle jövőkép nincsen!
Mai hír, a kormány 8-10.000 fős létszámcsökkent ést akar az egészségügyben!

Ha az a több 100.000 ember hirtelen hazajönne, nem is tudom, mi lenne itt!
Azt kell mondjam, megértem azokat, akik kimennek..... Legalább, ( ha tovább nem ), míg egy kis pénzt kaparnak össze. Ha meg tetszik kint nekik, telepedjenek le.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Móczár György 2015-01-25 21:46
Talán,ha jól keresel,vidd ki a családot is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Bruner Alfred 2015-01-26 09:48
Kedves San, primitivnek nevezni egy nyelvet amit nem ismersz ez magában primitiv! Munkád magas szinvonalárol pedig a primitivitásod is elárul egyet s mást! Nem azt állitom, hogy nincs igazad, de sok magyar megcskolhazná a németek fenekét, hogy egyáltalán munkát kapnak a pontatlanságuk és trehányságukkal . Üdv. Frédi
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Csaba Márta 2015-01-31 19:39
Szia nem kellene mindennap 1 órát beszélgetnetek ha mindketten kint lennétek. Nincs hazajárás sűrűn pl évente kétszer, és szerintem így jól éreznétek magatokat.
De ne döntsél más helyett aki kint van ő majd tudja mit szeretne kezdeni az életével. A német nyelv sem rosszabb a többinél csak tanulni kell vagy így vagy úgy. Én a gyerekemnek szeretnék jobb életet biztosítani úgy hogy itt kint tanul mert otthon nem tudnám kifizetni. Aztán lehet ha minden egyenesbe jön nyugdíjasként hazamegyünk de nem biztos.Neked ez a véleményed ami nem biztos hogy egyezik máséval ezzel nincs is baj elmondtad a tiedét.
További szép napot.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Kárpáti Károly 2015-04-17 23:04
Soviniszta HÜLYESÉG amit írtál, én 32 évet töltöttem mindkét "németben", befogadtak, jól éreztem magam -haza jöttem. "Itthon" csak a pofonokat kapom minden irányból-de magyarnak érzem magam, mert annak neveltek a szüleim!!!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Fagila 2015-12-06 01:29
Szomorúan olvasom ezt a cikket és a hozzászólásokat . Én annak idején 23 évesen 89 től 93 ig dolgoztam Ausztriában amivel megalapoztam a jövőmet és erről az időről gyönyörű emlékeim vannak. Igen akkor anyagi okok miatt mentem ki dolgozni, itthon 7500 Ft volt a fizetésem kint 12500 shiling ami akkor átszámítva 100.000 Ft-nak felet meg 1 év után kijött a feleségem is és így 2 évet együtt dolgoztunk dupla pénzért. Jó volt, megtanultam egy nyelvet és rengeteg embert ismertem meg van akivel a mai napig tartjuk a kapcsolatot.
Most közel 50 évesen féléve megint külföldön vagyok és elsősorban nem anyagi okok miatt. otthon jó állásom volt aránylag jó fizetéssel egzisztenciával stb. Hogy akkor miért? Kalandvágy és kíváncsiság, stb. Most a Karibi-tenger egy szigetén dolgozom ami Franciaország tengerentúli megyéje pontosan Guadeloupe. Jól érzem magam pedig a fiam és párom otthon van. Fiam már önálló, párom meg jön ki hozzám rendszeresen és Ő sem jutott volna ilyen helyre el ha én nem itt dolgozom. És még mi motivál? Egy teljesen új nyelv megtanulása, (francia, kreol), egy érdekes kultúra megismerése, búvárkodás, vulkán, esőerdő, vízesések és persze a tenger. Az a baj, hogy mindenki csak az anyagi dolgok miatt gondolkodik külföldben és az igaz más is van a pénzen kívül. Még egy évet itt maradok és utána meglátom, de ha maradok, csak az asszonnyal.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # On gyilkos?! 2016-12-03 22:55
Nem pajtikam! Te azert jottel haza mert mar megteremtetted a tovabbi eletdhez szukseges anyagi felteteleket. Pont azert mentel ki, mert otthon ezek nem voltak adottak majd miutan anyagilag rendbe jottel leugatod azokat akik kimennek. Undorito az ilyen mentalitas. Hianyzott a feleseged? Miert nem vitted ki? Miert nem alapitottal csaladot kint?
Miert nem valasztottal kozelebbi orszagot ahonnan naponta hazajarhattal volna? Miert nem koltoztel osztrak hatar melle, ha ragaszkodsz Magyarorszaghoz ? Nem tobb atjarni oda,. mint naponta Pestre ingazni videkrol.
Es, ha utalod a nemet nyelvet akkor miert nem valasztottal masik orszagot? Sved , Holland, Norveg, Dan, Olasz ,Spanyol, Svajc vagy Brit?
Te nyilvan olyan mumkat vegeztel ahol minig is csak egy kulfoldi munkavallalonak tekintettek. Engem tobbre becsulnek a munkam miatt, mint szanos honfitarsukat, engem tobbre becsulnek, mert egy retkes hatizsakkal jottem ide es ma lakasom van autom es vallalkozasom. van aki ide szuletett es semmije nincsen. pedig tobb lehetoseg volt mint nekem aki csak 6 eve el kint igen hat eve ahol szantofoldeken kezdtem dolgozni ma pedig vallaozasom van. igy is lehet. nekem itt a csaladom es akkor megyek veluk haza amikor akarok.
Konnyen dumalsz ugy, hogy a penz nem minden akkor kerlek szamold a kulonbseget amit kulfoldon kerestel az elmult evekben es az kozott amit magyarban kaptal volna, majd fogd ezt az osszeget es add oda annak akinek igenis szamit a penz! Ne sirj majd , ha ezert mar nem lesz autod lakasod es normalis eleted, mert ez abbol van megalapozva amit kint kerestel.
Ugye igy mar mas a helyzet pajtikam?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # kajla 2017-02-12 10:59
San, egyik nyelv sem különb a másiknál. Az hogy te nem tudsz rendesen németül még nem jelenti azt hogy "primitív és nehézkes". Pl Goethe is ezt a nyelvet használta és egészen szépen ki tudta fejezni magát. Te hány német regényt olvastál?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+15 # Gengs 2015-01-19 23:10
Sziasztok.Lehet bárhogy nevezni a külföldön élőket,de teljesen felesleges.Szemèly szerint inkàbb külföldön èlek közbiztonsàgban ,biztonságban,m int egy demokrácia nèlküli "hazàban" egy zsarnok diktatúràban.Kitartàst az otthoniaknak.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-8 # Ella 2015-01-23 16:23
sok szerencset Neked - latom nem emlekszel a diktaturara de oda kint meg megtapasztalhat od.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+42 # Shabba 2015-01-20 07:51
nekem a föld az otthonom... én mindenhol otthon vagyok ezen a planétán :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Ella 2015-01-23 16:24
Igen - ezzel en is igy vagyok. Isten gyermeke vagyok, Atyam teremtette a mindenseget, igy barhol is legyek - mindenutt otthon vagyok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # naga 2015-04-12 22:29
ella néni, kint tetszett felejteni a magyar ékezetes billentyűzetét losziban? ha ad egy címet, szívesen postáznék egyet! ; )
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+9 # Körtvési Adrienne 2015-01-20 11:35
Csak egyetlen gondolat a fentiekhez:
"Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned s halnod kell"! Mert ez a HAZÁD, a gyökered ami a Magyar földből született, ahol anyáink a világra hoztak, ahol apáink emberré neveltek, ahová tartozol, ahol szeretnek és aggódnak érted és aholl örökké otthon lehetsz!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Eva 2015-01-24 23:10
Kedves Mindenki!
Valamit nem latnak,vagy nem akarnak!Elfelej tik,hogy "EGY FÖLDÖN" elünk,es minden orszagban OTTHON vagyunk....az otthon az,ahol "MEGBECSÜLNEK es SZERETNEK"...es ne legyen mar olyan fene nagy önerzetünk!....Ne higgyjük,hogy csak mi letezünk,mi vagyunk szuperek,es mi vagyunk az okosak...Ha azok lennenk,most nem ott tartana az orszagunk,ahol...Miert kellene ott meghalnod,ahol születtel?..Eltel egyaltalan?....Inkabb ERTEKELD a lehetöseget,es az egyenlöre "nyitott"ajtot,amit hamarosan bezarhatnak az orrunk elött....es aki azon sirankozik,hogy ö mindig "külföldi"marad,az csak elöször nezzen magaba.Ön hogy fogadja a peld.Romaniabol attelepült magyarokat?...Tart karokkal fogadja öket?...pedig azok is magyarok.Igen,külföldön sem lesz mindenkiböl milliomos,de ha EMBER modjara akar elni 2015-ben,es a csaladjanak is rendezett hatteret akar,akkor az sem baj,ha ezert "nyakaba"veszi a vilagot....mert itt nem csak igergetnek, hanem valoban segitenek...es örömmel jaratnam itt a gyerekemet iskolaba,mar ha lenne gyerekem...ja,es milyen honvagyrol beszelünk?...Barhol vagy a vilagban,akkor sem gond ma mar a kapcsolattartas a regi baratokkal,a csaladdal....ha szereted öket,es nem csak magadert elsz,akkor megtalalod azt a tarsasagot,ahol külföldön is jol erzed magad!...Az OTTHON nem csak a szülöföldet jelenti....lassan mar megszokom,hogy a magyarokkal nem egy nyelvet beszelünk....szoval csak menjen haza,akinek hianyzik,hogybe leessen a "kut"ba...sok sikert!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Balazs 2015-01-20 13:26
Az élet nagy igazságai,de ma nem érnek semmit.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+79 # Zacc 2015-01-20 13:32
Miről beszéltek itt emberek? Azért mert valaki feladja a magyarországi életet és családjával egy másik országban próbál szerencsét hátha esetleg megbecsülik munkáját és keres annyi pénzt, hogy a számláik kifizetése után meg telik rendesen ételre ruhazkodasra és esetleg autóra (hozzáteszem 2015 ben egy autó nem luxus hanem szinte elengedhetetlen ég családban) az az ember akkor mar a pénzt hajszolja???!!! Miről beszéltek ti???!!! Menjünk haza Magyarországra ha esetleg el is tud helyezkedni az ember annyit tud keresni ha szerencséje van eltartsa magát ja és persze nagyon jól eltartsa az aktuális kormányon levőket és haveri kort???!!! Tudom jól megvan ez minden országban csak másutt az az ember aki dolgozik az tisztességesen meg tud élni nem úgy mint Magyarországon! Otthon sem jártam tobb milliós autóval itt sem járok. Dolgozom mint egy átlag ember , nem tuloratom non-stop mert nem azért elek, hogy dolgozzak hanem azért dolgozok, hogy éljek ... Részemről ennyi a hozzáfűzni valóm, de számomra többet ér , hogy dolgozok, van fedél a fejünk felett, el tudom a családot tartani anélkül , hogy hónap végen a fejem vakarjam és hétvégén csak a csaladomra koncentrálok nem a munkára! - Majd azon a napon amikor Magyarországon ugyan ez lehetséges lesz majd hazamegyek dolgozni, bár úgy érzem az a nap soha nmfog eljönni!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Ella 2015-01-23 16:28
Nyugi, el fog jonni - de orulok, hogy megtalaltad szamitasod. Addig kell menni amig az embernek energiaja van. Tovabbi sok szerencset.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Heni 2015-01-20 20:18
Nagyon igaz
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-7 # pintér sanyi 2015-01-20 22:52
mennyen vissza magyarba akinek elgurult a gyógyszere. mégegy ilyen putri nincs a földön..jól teszi aki elmegy onnan soha soha vissza nem magyarba
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Ella 2015-01-23 16:29
Idézet - pintér sanyi:
mennyen vissza magyarba akinek elgurult a gyógyszere. mégegy ilyen putri nincs a földön..jól teszi aki elmegy onnan soha soha vissza nem magyarbaSoha ne mond, hogy soha :) Nagy igazsag. 40 eve en sem gondoltam volna, hogy valaha is...es lam.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-2 # Klaszikusskor 2015-01-25 09:41
Régen én is ugy terveztem hogy csak meghalni jövök haza amikor már érzem hogy közel a vég elbucsuzok az unokáktól és hazajövök a kis 3-4 ezres nyugdijjammal amiért kint megdolgoztam ,kicsit hazajövök és vége.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+24 # Ruppa 2015-01-21 08:29
A cikk gyönyörűen leírja a honvágy és a magány érzését, mégsem értek vele egyet...
A barátok, a haza és a család fontos, hiszen értük dolgozunk nap mint nap. Az, hogy nem tudja elfogadni hogy bevándorlóként tartja számon a német munkáltatója, ez sajnos vele jár.

Ki mondta, hogy a célországot tekintsd a hazádnak? A magyar öntudat belülről és a tetteidből fakad. Akárhogy nézzük, egy német látogató vagy dolgozó itthon német lesz, bármit is mond vagy tesz.

Az, hogy az író keveset érintkezett a családjával az csak rajta múlik! Ezernyi módon lehet kapcsolódni és amit elhalasztott annak már mindegy.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # Ella 2015-01-23 16:58
Jo olvasni egy normalis hozza allast is. :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+24 # TT 2015-01-21 11:16
Ez milyen propagandaszöve g már. Viktor megmondta, hogy nincs kivándorlás, hanem egy gazdasági térben mozgunk csak az EU-ban.
"Ne azt tanítsuk már a gyermekinknek, hogy milyen fontos pénzt keresned, mert ha apád beteg lesz, akkor tudod majd gyógykezeltetni , hanem azt, hogy apád előbb meggyógyul, ha Te vele vagy és szereted." Aha persze. A szeretetből nem fog meggyógyulni. Paraszolvencia nélkül meg nem foglalkoznak vele, amit fizetni kell valahonnan. Csak a példa kedvéért. Arról kellene írni, hogy milyen gazdasági intézkedésekkel lehetne vonzóvá tenni az országot, nem arról írogatni hagymázas baromságokat hogy a szeretetből meg lehet élni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+10 # Bonomi 2015-01-21 15:05
... javarészt ez nem az egyszerű embereken múlik, mert szép dolog a családdal együtt élni magyar honban, de ha nincs mivel fűteni, és nincs mit enni, akkor az sovány vigasz... a családommal élek nyomorban alapvető dolgokat nélkülözve... Az uraságoknak lett volna a dolguk az eltelt 25 év alatt megteremteni azokat a feltételeket, hogy most ne kelljen ilyen témájú cikkeket olvasni, de nézzünk előre, reméljük felismerik a problémák forrását, és változtatnak a hozzáállásukon.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+45 # Molnár Péter 2015-01-21 15:49
És mi van azokkal, akik kinn élnek, kinn van a családjuk, gyerek, feleség és jól, boldogságban élnek? Én azért léptem le a szennyből, ahol hiába tettem meg mndent, hogy jobb legyen, mert már nem volt kilátás. Elviselhetetlen adók és kötelezettségek , egetverő rezsiköltség és borzasztó minőség, ami nem csak az élelmiszerre, hanem a mindennapos szükségleteket kielégítő dolgokra is vonatkozik. Vegyők a tömegközelkedés ben használt járművek állapotát, az azt üzemeltető cégek nemtörődömségét és az kiszolgáló személyzet hozzááláását az utazókhoz. Stb, stb... 90%-a az országot elhagyóknak, nem pusztán anyagi okokból hagyja el Magyarországot. Szerintem az már csak az utolsó csepp a pohárban, miután az iskolázatlan felettes porbaalázza és hazamegy a bűdös és koszos buszon, a düledező, omladozó albérleti lakásába és ha szerencséje van, nem tör be hozzá valami "megélhetési bűnöző", vagy épp nem verik meg hazafelé sétálva a 12 órás éjszakai műszak után, amire csak jobb esetben 8 óra van bejelentve. Szép a hazaszeretet, de az elvakultság nem magyarázat!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # Magyar érzelmű 2015-01-21 19:28
Volt egy srác akivel együtt dolgoztam bár jól keresett és mégis kiment ausztriába. Már második éve hogy kint van mégsincs semmivel többje mint itthon volt. Csak nagyképűbb és lenézőbb lett.Többet keres de többet is költ. És nem hasznos dolgokra hanem több cigi több energiaital bulik stb. A felesége meg éli a világát a 2 gyerek mellett. Hála Isten nekem sok a munkám és ha nem is gazdagszom meg de megélünk a családommal és boldogok vagyunk. Szóval szerintem többet ér a család mint a sok pénz amit úgyis itthagyunk ha megjön az égi behívó.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Ella 2015-01-23 17:03
kicsit atlatszoan irigy szoveg de ha igy latod, hat igy latod. Csak ne fogcsikorgatva mondjad mennyire boldog vagy. Mindenki sajat belatasa utan el, lenyeg az ha O valasztotta akkor ne panaszkodjon senki. Valasszon mast ha nem tetszik.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+10 # doctor 2015-01-21 20:43
Emberek, ne beszéljetek már hülyeségeket, néztétek már, ahogy éhezik a gyereketek? Előbb azt éljétek túl, aztán járassátok itt a szátokat hazaszeretetről , meg hiányról.
Én, személy szerint lassan kezdem szégyellni, hogy magyar vagyok, pont az ilyenek miatt, mint ennek a cikknek a szerzője.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # Zabhegyező 2015-01-21 22:11
Én ausztrában vagyok nagyon jól élek és eszem ágában sincs magyarországra menni, max nyaralni. Engem az osztrák közösség befogadot és nem tekintenek rám mint idegen. Majd ha magyaro. olyan szinten lesz mint ausztria és ha ez még ebben az év században megtörténik akkor esetlegesen elgondolkodom rajta, de addig nem kösz
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+9 # zy 2015-01-22 01:57
Senkim nem maradt Magyarországon, miértnem otthonnak nevezzem? Mert ők velem vannak és az otthon ott van ahol mi együtt vagyunk.... mit jelent magyarnak lenni? Ma: panaszkodò, önsajnálò, elfogadja hogy 26 éve újra és újra lòvá tegyék újra és újra hisz annak, aki becsapta már sokszor, irigykedő stb. Régen egyszer igen bátor nép volt leküzdötte az elnyomást, alkotott. Ezeket az értékeket érdemes őrizni és tovább adni csak hogy ha ma valaki ezt meséli és körbe néz, láthatja nem maradt belőle semmi. Szòval miért mennénk vissza...(?)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # qqriqu 2015-01-24 10:52
Te is tegyél érte, hogy ne így legyen! Te alakítod a jövő történelmét!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+10 # Kulfoldi magyar 2015-01-22 03:30
Vannak olyan elethelyzetek amikor nem sok a valasztas .. Nem minden a penz ?
Konnyu ezt olyan embereknek mondani akinek van meg valami otthon es nem a bank vitte el a lakasat amiert a fel eletet dolgozta le .. A gyerekeinek diakhitelbol kell tanulnia .. amit utana egy egesz eleten at torleszthet a hatalmas minimal berebol.. Aki mar tobb eve nyaralni nem jut el a szomszedos kisvarosba se mert nem futja ra hogy pihenjen egyet.. Akinek az elelmiszer vasarlasnal meg kell valogatni hogy mindenbol a legolcsobbat vegye.. Sokszor ho vegen penze sincsen hogy bevasaroljon.. Fagyoskodik inkabb mert a futesre nem telik.. Szerintem ami Magyarorszagon a legtobb csaladnak jut az nem ELET .. Es itt alap dolgokra gondolok .. Es az biztos hogy nem minden a penz es fontos a csalad a hazaszeretet de ha valaki a sajat orszagaba kinlodva egyrol a nullara halad az aztan biztos sokra megy a barataival es a csaladjaval akik ugyanezt elik at..
Attol hogy valaki kulfoldon el a szive melyen mindig magyar marad akarmi tortenik !!!
Es en ugy gondolom hogy nagyon sokan vagyunk igy ha magyarorszagon munka lehetoseg lenne es olyan berezes ami a minimalis kereteket futja ami egy masik orszagban is adott nem lenne ekkora kivandorlas es tobben elgondolkodnana k a haza koltozesen is ..
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # Koko 2015-01-22 09:02
Hogy miért megy ki az ember? Mert itthon lehetetlenség megélni egy normálisan alap szinten. Persze a honvágy meg a család. Szülők,testvére k,...de sajnos belőlük nem tudsz megélni és itthon csak halmozod az adósságaid, amit még a gyerekeid is nyögni fognak. Ebbe aztán bele öregedsz és 60-65 évesen meghalsz a folyamatos nyugtalanság és egészségtelensé g miatt. Ha elmész külföldre talán még a 80 éves kort is megéred és nem aggódsz azon, hogy mikor keres meg egy végrehajtó.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # freddy cruger 2015-01-22 09:43
Kedves író!
Ha tényleg annyit tanultál, és annyit keresel illetőleg kerestél hogy hazaküldtél annyi pénzt hogy egy 18 éves hatalmas igényekkel rendelkező kamasz teng-leng mert elvan halmozva pénzel. Kérdem én! Miért nem vettél hetente vagy 2 hetente repülőjegyet???? 2 és fél óra és Magyarban vagy!! Németből több idő autóval ahol még a fizetés is alacsonyabb valamint olcsó értéktelen euroval játszadoznak.. mérlegelhettél volna. Elhalmozod őket pénzel vagy elhalmozod őket magaddal! Választottál, nekem úgy tűnil besokkaltál és hazamentél szintén nem segíteni de még ami van nekik abból is elvenni mert 1 el több illettő ugyebár. Minden jót és emberek! Nehogy megvezessenek az ilyenek otthon semmi nincs! A mahyar mindig is vándorolt most se lesz ez máshogy!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+21 # Yamamann 2015-01-22 10:01
Sokan a pénzért mennek külföldre. Sokan pedig azért, mert Magyarországon az életkörülmények siralmasak. Befekszik a gyereked egy kórházba egy mandulaműtéttel , és egy súlyos fertőzéssel életre maradó betegséggel távozik hetekkel késöbb. Köszönöm.
Igen, sok barátom hiányzik akik otthon vannak, de mind megszürkültek a mindennapos robotban, az 1 fő- és 2 mellékállásban való kimerültségtől. Család? Mikor? Ők otthon élnek, találkozhatnak az anyukájukkal, rokonaikkal, de nem tudnak, mert állandóan dolgozniuk kell hogy kifizessék a rezsijüket. Több barátomnak ez a sors jutott. Nem Budapest és környékéről beszélek ahol egy szakmunkás 2-300.000 nettót is kereshet, hanem vidéken, ahol egy ápolónőt kényszerítenek a napi 12órás munkára havi 85.000.-, ahol óvodai, bölcsödei gondozónők 30 éves gyakorlattal, életüket a munkájuknak szentelték 80.000 foritot visznek haza.
Ezek az emberek mit mondanak a gyerekeiknek? Miért nem találkoznak sűrübben? Miért nem tud vigyázni hétvégén az unokájára? Nem kell mondjon semmit, mert mindenki szép csendben beáll a sorba és betegre dolgozza magát, hogy a csekkeket befizethesse. Vagy ha nem hát elhagyja az országot, és a kis nyugott légkörben ledolgozott 8 órájából megkeresett pénzén kifizet mindent, vesz magának autót, elmegy nyaralni, és még félre is tesz. Akkor melyik szemléletet lássa inkább a gyermekem? Azt hogy dolgozd halálra magad, és 55évesen a föld alá kerülsz a szégyentelen munkakörülménye k és a megélhetésért küzdésből eredő stressz miatt. Köszönöm, maradunk Németországban. Nem a pénz a fontos, ebben viszont egyetértünk!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+9 # nausikaa 2015-01-22 10:35
Egyetértek Veled. Én is érzem a hontalanságot és tudom, soha nem fogok idetartozni igazán. A szülők hiányoznak, de a családom velem van tíz éve idegenben. Ja és egy apróság: a férjem nyolc éves kora óta krónikus beteg. Itt megoperálták és egy méregdrága biológiai kezelést kap, amire kilátása sem lehetett otthon. Abban mind a ketten biztosak vagyunk, hogy MO-on már nem lenne életben. Választhatok: Anyuval szeretnék minden nap ott lenni, vagy a férjemmel, az öt gyermekünk apukájával? A döntés nem mindig a pénzről szól :) Neked pedig sok szerencsét! Örülök, hogy megtaláltad az utadat!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # Roland85 2015-01-22 12:10
HAHAHA! Régen nevettem ilyen jót. Mit adtam a hazámnak? 4 éven keresztül havi 150-200e Ft-ot különféle adók formájában. Vásárlóerőt adtam. Jól képzett munkaerőt. Mit kaptam az országtól? Először megnyírbálták a cafeteriamat. Majd a felét elvették (hála az adókulcsok módosításának). Utána megszűntették a magánnyugdíjpén ztáramat (a cég kénytelen volt az új törvények hatására Mo.-n bezárni). És még sorolhatnám. 3 éve élek külföldön és eszem ágában sincs hazaköltözni. - Egy 29 éves informatikus Németországból
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # svabmagyar 2015-01-22 12:23
Szia mindenkinek!
Olvasom Sam sorait,kritizal ja a német nyelvet,könyörg öm,mennyire ismered?
En 25 ev utan is magyarul almodom.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # Boda László 2015-01-22 13:14
Kedves Budaházy Gyuri! Igaz magyar soha nem tudja VÉGLEG elhagyni szülőhazáját,me rt olyan,hogy 2 haza nem létezik. Utazásaim során sok, elsősorban a megélhetést kereső magyar fiatallal beszélgettem. Komoly gyárakat, intézmény vezetőket, de a jelenleg Oxfordban,- Cambridge oktató magyarokat sem hagytam ki. Bármilyen hihetetlen mint a Magyarországi gazdasági egzisztenciális közbiztonsági viszonyokat ismerőként nem kaptam tőlük meglepő válaszokat. Amiket ismertem. Magyar Janus arcú, cion szolgalelkű politikai elitnek köszönhetően 25 éve nincs a magyar ifjúságnak biztos,- családok alapítását is garantáló jövő képe. Megélhetési biztonságot jelentő védernyője Ezért is születik kevés magyar gyerek! .(Segélyekből,- halott bizniszből élősködő kivéve.) Komoly pozicióban dolgozók többek mellett a német Sindelfingen-i Mercedes gyárban dolgozó termelésvezető azt mondta, Magyarországon bűn a tudás, ezért azt meg sem fizetik. Jobb esetben alantasabb munka esetén az önéletrajzokban be sem írják,mert ha beírják az állásukat féltő csicskák,- középvezetők fel sem veszik. Ha a magyar értelmiség otthon szóvá teszi,hogy munka nélkül egy kazal gyereket szülő egy,- egy cigány,- vagy zsidó család 2x,-3x is többet kap az államtól havonta mint egy tanár,vagy orvos,vagy több gyereket is vállalni merő magyar fiatal család akkor rögtön rasszista,fasis zta,fradista. Sajnos ebből egyenlőre nehéz lesz kilépni,mert a jelenlegi politika munkahelyteremt ő lózungjai is inkább külföldre kényszerítik a tudással,szakmá val rendelkező élni akaró munkaképes magyarokat. Ameddig ez nem változik csak kifelében gondolkodnak nagyon sokan továbbra is. Persze lehetne ezen változtatni Tudom 100%-ban gazdaságilag mit kellene csinálni hogy a "régi kard újra fényes"legyen,de ehhez páran kevesek vagyunk. Pedig 2,-3 év elég lenne hozzá,hogy a labancokat, majd németeket utol érjük. De sajnos az ország,és a lakosság kifosztásában annyi haszonélvező volt,-van 25 év alatt a parlamentben,ho gy ezek kiiktatása,elsz ámoltatása nélkül nem fog soha megvalósulni, mert ezek mindenre képesek a rabolt vagyonuk megtartása érdekében. Biztos ismeritek azt a mondást: Nincs mocskosabb,- nagyobb kártevő- a bukott cion szolga kommunistáknál, akik már nem az eszmét,hanem a pozíciókat,- rabolt vagyonokat védik mindenáron. Nos ez van jelenleg Magyarországon. (Is!) Magyarország nagyon gazdag ország még mindig! Fel kellene ébredni!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # Tünde 2015-01-22 14:16
Kedves Mindenki!

Olvastam a fenti sorokat és nem tudom szó nélkülhagyni mindezt. Mindenki aki jó kapcsolatot ápol a családjával, barátaival nyilván hiányozni fognak neki, ha elhagyja az országot. De ne felejtsük el, hogy nem mindenki évitzedekre tervez kinn, hanem csak pár évre amíg gyűjt annyi pénzt, hogy a saját hazájában tudjon majd boldogulni belőle. Látom hatalmas a hazaszeretet, de azt mindenki elfelejti, hogy a lakosság fele csak napról napra él, nem tudja fizetni még az emberi létszükségletet sem, mint a gáz,villany, víz, élelmiszer, ruha. A legtöbb ember nem azért megy ki hogy ferrarira gyűjtsön a gyereknek. Biztos jobb lenne otthon lenni, a gyereket asszonyt puszilgatni, de akkor mit mondd este? most diétázunk, mert ki van számolva ki mennyit ehet? meg nem tudja megvenni a szülő a méregdárga tanszereket? Nem lelkizni kellene itt, hanem felismerni, hogy sajnálatos módon magyarországon csak kevés magyar tud megélni. Bele lehet fogni termelésbe, de a külföldi gyümölcs olcsóbb meg a kintről hozott tojás is. Ezzel nem nagyon lehet versenyezni. És ne felejtsük el, hogy mindenhez tőke kell, a semmiből semmi se lesz. Kedves cikkíró, nem lehet az, hogy a kint megkeresett pénzből tudta elkezdeni a növénytermeszté st és a többi felsorolt tevékenységet?

Véleményem szerint hiba egy kalap alá venni a kapcsi és a csak normális, nem pedig fényűző életre vágyó kint dolgozó embereket.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # István 2015-01-22 14:21
Hello!4 évet gályáztam USAban,fél évet se norvégban.Ez idő alatt gondolataim mindig itthon jártak .Egy hét horvátországi kiruccanás 5. napján már jönnék haza.Alig várom ,hogy ismét átlépjem a határt és ismét itthon legyek.Mezőgazdaságbol élek.Nem élek királyi módon,de nem is rosszul.Odakint,csak másod,harmad polgár lehettem.Amugy meg az amerikai mentalitás nem kivánom vissza.Csak Európa es közép főképpen.Ide tartozunk! :-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Ella 2015-01-23 18:39
Ugy-e azt azert tudod, hogy az a "sok buta Amerikai" egyszer (majdnem) mind Europai volt. :) csak mondom
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Masslow 2015-01-22 16:10
Ajánlom figyelmetekbe a Masslow piramist! Ha nem tudsz "itthon" feljebb lépni, akkor ha tetszik, ha nem: mész máshova! Vagy örök tudatlanságban leszel boldogtalan és nem tudod miért, mert fejlődésre (evolúcióra) vagyunk tervezve.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # Csorba Zsolt 2015-01-22 17:10
Nem a hazával van baj, hanem azokkal, akik azt irányítják, és tönkre teszik!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # qqriqu 2015-01-24 10:55
Te is tehetsz róla! Ne hagyd,hogy tönkre tegyék!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Lina 2015-01-22 18:04
Ez mind szép és igaz,de....Mi van azokkal a külföldre települőkkel akik szerelmi okok miatt hagyják el hazájukat és szó nincs a magas fizetésről és pénzhajhászásró l csak egy boldogabb jövőről és a gyerekek is külföldön boldogan,nyugal omban élnek az édesanyával_
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-3 # qqriqu 2015-01-24 10:57
Szia ! Nem igaz ,hogy kb 5 millió magyar férfi közt nem találod meg az igazit!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Tibibácsi 2015-01-22 19:29
Érdekes hogy nem esik szó ebben a többkulcsos adórendszerről, az útdíjról, garázsadóról, stb. stb. stb...De igaz is kaptunk szép stadionokat amik ugye nagyon fontosak hiszen ugye focistáink minden vb.-n ott vannak. Ez olyan mintha építenénk űrhajó kilövőállomások at, de nem lenne űrhajónk. Nem egyet...sokat. Az hogy ki mit ad a hazájának, nagypapámat kellene megkérdezni. Vajon mit tettek volna akkor ha tudják milyen világ lesz. De dolgozunk mint a marha és nincs előrelépés. Meg kellene kérdezni a főtereken, benzinkutakon éjszakánként szotyoládézó "spanyol" "honfitársainkat " vajon ők mit tesznek a hazájukért. Mert hogy tőlem és tőletek vonják az ő segélyüket, ez biztos. Eladjuk a vizet, az olajat, a természeti kincseinket, az erdőkből a fákat külföldre hordják de a magyarok nem vehetnek. Hogy hol élünk? Elmondom nektek. Amíg az amerikai terrortámadásba n elhunytak tiszteletére kiállnak a tűzoltók szirénázni, addig a műegyetemnél elhunyt tűzoltók tiszteletére nem. Akkor most hol is élünk?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-5 # Ella 2015-01-23 18:44
Fogalmam nincs hogy hol el - mert keveri rendesen a fogalmakat. Megkeseredett sajnos az evek alatt - de az a tetlensegtol lett. Ha valami nem tetszik akkor valtoztatni kell nem bele fasulni es keseredni...aztan osztani mindenkinek :(

SOKSZOR kezdtem ujra - mindig a semmibol, sokszor vegeztem olyan munkat ami ket diplomamon joval lentebb volt - de fizettek erte es elni tudtam segely nelkul.

Semmit nem bantam meg. Addig probalgattam dolgokat meg vagy megtanultam vagy mast valasztottam - jo elet volt, bar a "tenyerem" nem piskota - de ugy erzem at tudok elni, es ez egy felemelo es vegtelenul erosito erzes. Istennel mindig tobbseget alkotunk.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # naga 2015-04-12 22:39
Te még mindig az usából írogatsz vagy fizetnek a narancsok a kommentekért?
Nagyon gáz ez a fidesz talpnyalás!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+10 # Gergő 2015-01-22 19:34
Egy kérdés erre Amíg nem tudott ez az illető megfelelő anyagi hátteret felhalmozni magának, szerintetek gondolkodott abban, hogy vissza menjen Magyarországra? Nekem is hiányzik a családom, a barátaim. Hiányzik, hogy egy péntek vagy szombat este össze üljünk sörözni meg beszélgetni. De! Ami otthon megy az embertelen.. Dolgozol azért hogy ehess és szépen rá megy majd az egészséged is mert csak annyi pénzt keresel amiből fent tudod tartani magad, vagy még annyit sem. Ezt nem életnek hívják, hanem rabszolga tartásnak.. Itt 8 órát dolgozok, ebből 5-öt aktívan. Kb 4 szer annyit keresek mint otthon bármelyik gyári vagy kétkezű munkás. Eljutottam oda hogy nem álmodom az életem, hanem élem az álmaim. Vágyom haza igen, de amíg "otthon" nem lesznek megfelelő életkörülmények , addig nem is akarok "haza" menni. Szerintem ezzel nagyon sok Magyar van még rajtam kívül így, akik a határon túl élnek. 19 éves korom óta Németországban élek.. Holott ennyi idősen még anyám mellett lenne a helyem, mint sok velem korabeli srácnak, lánynak.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-8 # qqriqu 2015-01-22 20:32
Egyetértek a cikk szerzőjével! Az itthoni "kilátástalan jövő" nem mentség a haza elhagyására. Amikor 56 -ban üldözték, börtönbe vetették azokat akik maradtak, a gyávák meg elhúztak és azok most "égnek a hazaszeretet tüzében" sőt még mártírok vagy celebek is lehetnek belőlük! A mi honunk, a mi országunk! Olyan lesz amilyennek mi akarjuk, csak akarjuk és ne az Amerikai követségen szavazzunk! Én is voltam több évet távol a hazától melózni! Az ország, a táj, az emberek, a család az csak a szülőföldön van! Mindenki más hazudik vagy teljesen érzéketlen. Annak meg mindegy, hogy hol tölti el rövid földi pályafutását. Az viszont nem lesz az, hogy hol fogják elföldelni!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # naga 2015-04-12 22:45
a kilátástalan jövő nem mentség a haza elhagyására? télleg...? érted is, amit leírsz vagy csak másolod vhonnét?
igazad van, gyáva vagyok, mert már Svájcban tervezem a jövőm vagy Au-ban, de te is gyáva vagy hogy nem ragadsz egy 7x64-est és teszed, amit tenned kéne!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Bubu 2015-01-22 20:59
Fél igazság a fent leírtak. Csak a pénz hajtja az embereket, hogy külföldön dolgozzanak? Nincs ebben valami más is, mondjuk a munkanélküliség ? Ezt meg sem említi a sikk írója.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # Cseli 2015-01-22 21:07
Előbb talán tessék tisztességes országot teremteni! Én is mindenkit otthon hagytam akit szeretek, de a szeretetből nem lesz tele a hasam. Nem a pénz a minden, aláírom, de éhen halni sem szeretnék. Otthon maradtam volna, ha tudtam volna kevés pénzből szeretetben élni, de egy szakmával és egy diplomával nem volt képes senki alkalmazni. Az kap munkát, akinek adnak, aki csókos, akit szeret a kormány, a többi le van szarva. Ahogy ez a kormánygarnitúr a el lesz üldözve, én abban az esetben megyek vissza.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+12 # EgyMásikVélemény 2015-01-22 21:42
Amiről a cikk és az első két felhasználó beszél az a vendégmunkás élet. Igen valóban nehéz lehet, de van egy másik lehetőség is, ha letelepszel egy másik országban és úgy máris másként néznek majd rád, befogad a társadalom, nem az leszel aki elveszi a munkát az ottani állampolgároktó l, kiviszed a pénzt az országukból. Valóban vagy költözz ki végleg családostól ha nem tetszik amit kapsz a saját hazádból vagy maradj.
A pénzről fog szólni az életed Mo-n is csak arról, hogy hogyan teremted elő másnapra amiből egyáltalán élelmet vehetsz majd.
Igen kiköltözhesz tanyára megtermelheted, a gzerekeidnek nem tudod majd biztosítani a tanulmányi fejlődésüket (pl főiskola) amivel ki tudnának majd törni a saját helyzetükből vagy esetleg az országot építenék tennék jobbá.
A gyerekeidbe külföldön is belenevelheted a nemzeti öntudatot és lehet hogy Ő megy majd vissza Mo-ra és megváltoztatja majd a mostani nemzeti összképet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+13 # Jocó 2015-01-22 21:59
Vannak a cikkben mély érzelmeket felkavaró gondolatok, de rendkívül szubjektív módon tálalja a dolgokat.
1. - miért most jut eszébe ilyesmi, miután rendbe tette magát anyagilag? A sváb mondja, ő akkor gondolkodik amikor megy a vásárba, a magyar akkor gondolkodik, amikor jön a vásárból - nagyon igaz!
2. - lehet, hogy benne most ébredt fel ez a felismerés, de vajon a környezete is így gondolja, egyetért vele? Jobban fáj nekik az elvesztett idő mint a megnyert (anyagi) helyzet?
3. - hány MAGYAR tudós, feltaláló, kutató tudott igazán érvényesülni itthon? Rájuk vajon ugyanilyen büszkék lennénk, ha itthon maradtak volna? Meg sem merem kérdezni magamtól, hogy hány zseni veszett el itthon, akiknek nem volt mersze nekivágni a vak világnak.
Szóval igen, vannak árnyoldalai is a külföldre menekülésnek, de ne legyünk csőlátók...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # aleX 2015-01-22 23:18
Ez egy szép leírás a honvágyról ugyanakkor megoldást a nyomorgásra nem kínál. Mert meg ne haragudjon kedves cikkíró, nem az a megoldás, hogy együtt nyomorgunk, bár tény a megoldás az együtt-ből indul.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # V. A. Lucky 2015-01-23 00:05
Adja Isten, hogy sikerüljön hazajönnöd, és ne bolondulj bele! Én egy befogadó, normális közegből jöttem haza, egy befogadó normális közegbe, a korosztályom viszont teljesen hiányzik a régióban, mindenki eltűnt, mindent átitat a frusztráltság és gyűlölet, csak cigányozást, buzizást és zsidózást lehet hallani, az élet meg egy kalandregény úgy, hogy az ember 100e forint alatt kap PhD-vel. Sokszor felmerül bennem a kérdés, magamat, a saját kényelmemet áldozzam fel, miközben mások az adóforintjaimbó l dőzsölnek. Én csak egy normális országot szeretnék, semmit többet, így viszont nagyon demotiváló...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+16 # Zita 2015-01-23 02:42
Szép a cikk, és értem. Én viszont maradok. Otthon jobban kerestem, de itt még a kevéssel is boldogabb vagyok. Én azért jöttem ide, és azért maradok, mert szeretném, ha a leendő gyermekeim itt nőnének fel, és nem otthon. Azt az értékrendet, amit itt készen kapnak, azt Magyarországon most nagyon nehéz fenntartani-megtanítani. Én hazamentem, mikor édesanyám beteg volt, és vele maradtam, amíg kellett. Mert itt a főnökeim értékelik a munkámat, megértették, hogy helyzet van, és megvártak. Nem kértek sem orvosi igazolást, sem egyéb bizonyítékot. Egyszerűen hittek nekem. Az otthoni barátaim is megvárnak, és szeretettel várnak, ahányszor megyek. Én itt is otthon vagyok. A gyerekeim pedig annyiszor utazhatnak majd haza, amennyiszer csak akarnak. Fogják tudni, mitől jó Magyarország, mert megmutatom nekik. A nyelvet is fogják érteni, mert megtanítom nekik.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+12 # Olasz 2015-01-23 04:46
21 vagyok. majdnem 2 eve elek kint angliaban. Nagyon szeretnek mar haza menni.. vegleg, de mondjatok meg nekem hova? A szuleim 2 szobas panelben neveltek fel. Koltozzek vissza a nyakukra? Imadom a hazam. Buzi angolok mondjak is hogy en soha semmi masrol nem tudok beszelni, csak Magyarorszagrol ..... Ha valaki ad egy lehetoseget hogy othon is eltartsam tisztessegesen magam. En meg ma pakolok es megyek...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # zölderő 2015-01-25 11:58
21 évesen én is így gondoltam, alig vártam otthon legyek. Aztán haza mentem és pár év múlva rájöttem, hogy szar az egész, úgy ahogy van, és az én életemben már nem is fog változni. Úgyhogy húztam vissza élni. Most már egyáltalán nem hiányzik, sőt örülök, hogy szabadultam.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Harsányi Gézáné 2015-02-14 10:03
HAMAROSAN 70 ÉVES LESZEK. a II. VILÁGHÁBORÚ ÉPP VÉGET ÉRT AMIKOR SZÜLETTEM. AZ ORSZÁG ROMOKBAN ÁLLT, APÁMAT 3 HÓNAP HÁZASSÁG UTÁN ELVITTÉK "MÁLENKIJ ROBOT"-RA A VELEM 6 HETES TERHES MAMÁM MELLŐL. SOHA TÖBBET NEM JÖTT HAZA. ANYÁM ÖCCSÉÉRT NAPONTA IMÁDKOZTAK A NAGYSZÜLEIM, HADIFOGOLY VOLT HÁROM ÉVIG. 37 ÉVESEN KERÜLT HAZA, ÚGY HOGY SE SZAKMÁJA, SE CSALÁDJA, SE HÁZA. NEKEM NEM VOLT GYEREKSZOBÁM, DE MÉG GYEREKÁGYAM SEM, 13 ÉVES KOROMIG ANYÁMMAL ALUDTAM. ANYÁM TARTOTTA EL IDŐS SZÜLEIT, BÉNA NŐVÉRÉT ÉS NEVELT ENGEM. a CSALÁD ÖREGJEINEK EGY ÉLET KEMÉNY MUNKÁJA UTÁN NEM JÁRT NYUGDÍJ, SEMMI JÖVEDELEM. DE SENKI NEM MENT VILÁGGÁ.A TÖBB GENERÁCIÓ SEGÍTETTE EGYMÁST. MOST ITT VAGYOK MEGÖREGEDVE, EGYEDÜL. A KÉT SZOMSZÉD HÁZ ÜRES, SŐT A FÉL UTCA ÜRES, A LAKOTT HÁZAKBAN EGY-EGY IDŐS ÖZVEGY. A GYERMEKEINK SZANASZÉT A VILÁGBAN. HA TUDNÉK IS FIZETNI EGY SZIGORÚ NYUGDÍJBEOSZTÁS SAL ANNAK AKI ÁPOL, HA BETEG VAGYOK, MÁR NINCS FIATAL AKI BÍRJA A MUNKÁT. a HÁZAK JÓ ÁLLAPOTBAN JÓL BERENDEZVE ÁLLNAK ÜRESEN. MÁR TÖREDÉK-ÉRTÉKÉRT SEM LEHET ELADNI. HOL AZ A SZÉP IDŐ, MIKOR A NAGYI MESÉLT AZ UNOKÁNAK? A KÜLFÖLDÖN SZÜLETETT UNOKÁVAL ALIG ÉRTJÜK EGYMÁS SZAVÁT, NEM ÉRTI, EZÉRT NEM IS ÉRDEKLI A MAGYAR MESE. TALÁN HÚSZ ÉV MÚLVA KÉRDEZNE, DE AKKOR MÁR NEM LESZ KITŐL. AZOKKAL, AKI ELMENNEK LETÖRIK EGY DARABKA MAGYARORSZÁG, MAGYAR KULTÚRA. VÉGÜL MAJD CSAK A MAGYAR SÍRFELÍRATOK MARADNAK PÁR ÉVRE.SZOMORÚ. MINDEZ A 50-ES ÉVEKBEN KEZDŐDÖTT, A MEZŐGAZDASÁG GÉPESÍTÉSÉVEL. aDDIG MINDEN MUNKÁT KÉZZEL KELLETT VÉGEZNI. mA ÚGY TUDOM EGYETLEN EMBER GÉPEKKEL TAVASZTÓL ŐSZIG 400 KÉZI MUNKÁJÁT VÉGZI EL. a TÖBBINEK NEM JUT MUNKA. kI KELLENE VÉGRE TALÁLNI A VIDÉKI EMBEREK MEGÉLHETÉST BIZTOSÍTÓ, ÉRTÉKTEREMTŐ ÉRTELMES MUNKÁJÁT, HOGY NE KELLJEN ELMENNIÜK.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # naga 2015-04-12 22:47
LIKE!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-10 # Orosz Gábor Csaba 2015-01-23 05:51
Magyarország egyetlen ellensége saját polgárai. Nem kell itt zsidókra cigányokra orbán/gyurcsányra mutogatni, meg az ufókra. 6 évvel ezelőtt azt merészeltem mondani egy jobbikos gyűlésen fegyvert a kézbe rendet az egészbe hát voltam minden csak jó nem. Aki azt mondja nem a fegyver a megoldás az mondja meg nekem miaz. Pártok egy kutyák mind a pénzt hajszolja én a pénzben nem hiszek én a tudásban hiszek ami hatalom. Gondolkodjon el mindenki magában a demokrácia megbukott, a kizsákmányoló vad kapitalimus megbukott, diktatúra megbukott egyetlen út maradt a technokrácia. És amennyiben ezt hajlandóak lennének az emberek elfogadni magyar ország 50 éven belül világuralomra törhetne...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # vannak kivételek 2015-01-23 07:49
Nocs, de kezdeném egy kiigazítással....egy másik nemzet pénzén élünk....ne haragudj haver, de amiért az ember keményen megdolgozik, azt hagy érezze már a magáénak. Ez a másik nemzet pedig örömmel foglalkoztat, mert nincs ember aki elvégezze a munkát. Magyarban vannak emberek, csak épp munka nincs, ha meg van, annyit ketes vele, hogy a megélhetéshez kevés az éhenhaláshoz viszont sok....nehogy bűntudatom legyen már, hogy nem akarom éheztetni a gyerekeimet, feláldozni a magyar nemzet oltárán....hogy a sok tolvaj többet tudjon sikkasztani....meg a maffia pénzbehajtók uzsora kamatait fizessem...ha a rózsaszínű felhőcskéket elkotrod a szemed elől, megláthatod, hogy nem luxusról szól ez a dolog. Ja, igen....a magyarban élő külföldieknek mit üzensz ezek után? Húzzanak haza a gyökereikhez?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+22 # juppppii 2015-01-23 09:56
Kedves Baratom,

En egy 25 eves fiatal vagyok es mar 2 eve itt elek ausztraliaban.. Mindenki irigyel es csodalja hogy itt milyen jo elni.. De en a penzen kivul amit egyebkent kemeny munkaval keresek, keves dolgot latok az itt elesben ami miatt jo itt lenni.. Az elso idokben nagyon szerettem persze, mert adrenalin es uj hely es kihivasok, nem tudtam meg semmirol.. mindenki mosolyog... persze mosolyog legtobbszor kinjaban vagy mert nem tud mast... 2 ev utan lathato es erezheto, hogy nincs kapcsolat az emberek kozott.. eljatszuk hogy minden kiraly, cheers mate , all good.. no worries, de legbelul szenny van... a magyaroknal nalunk ez pont forditva van szerintem.. lehet kivulrol nem latszunk olyan szepnek valakik szerint (bar szerintem igen) de belul nagyon gyonyoru ertekes es tehetseges nemzet vagyunk. Kerem azt aki ezt irta, vegye fel velem a kapcsolatot vagy a modjat kerlek add meg hogy tudnank kicsit beszelgetni, gondolatokat cserelni:) koszonom az irast! Szivbemarkolo volt
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Zsuzsanna 2015-01-23 23:40
Kedves juppppii !
Nagyon együttérzek veled, én 1,5 éve vagyok itt doktori programon és ugyanazt látom, amit te, hogy nincs igazi emberi kapcsolat. Vagyis olyan nincs, amihez hozzá vagyunk szokva Magyarországon. Nem tudom megszokni ezt a felületes heppizést ami itt van, de idáig azt hittem, hogy csak Queensland-ban ez a helyzet. Nagyon szivesen megbeszélném veled a helyzetet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Laszlo Szilagyi 2015-10-05 05:47
Kedves Jupppii,

Teljesen egyetertek veled,Ausztrali a nagyon mas vilag,es talan a legmasabb az egesz vilagon,ha az otthoni ertekrendet keressuk,sajnos sehol nem talaljuk.En sem latok semmi mas hasznos dolgot,csak azt,hogy 5 szor tobbet lehet keresni,mint otthon,de semmi kapcsolat nincs az emberek kozt.Sot a szomszedok nem is koszonnek,nemho gy atjarnak csevegni,kavezn i,ilyesmi.Szoval nekem itt nagyon unalmas,es bar mar csalados is vagyok,de nem erzem jol en sem magam itt ezen az egykori fegyenctelepen, ahol most a liberalis multikultura hamis ideologiajat hangoztatjak,it t tenyleg ugy erzi az ember,hogy igazabol soha nem fog idetartozni,es egyaltalan mit keres itt,a penzt leszamitva.Az elejen persze mas volt,jottek a sikerek,angolul megtanulni,munk ahely,de aztan beleszurkul az ember ebbe az egesz ertektelen,erze lem nelkuli vilagban,ahol a baratsagok is az erdekek menten alakulnak,ki,es csak akkor hivnak,ha erdekuk fuzodik hozza.
Itt a tavolsag miatt meg nehezebb,egy nap a repulout,szerin tem nem mindenkinek valo ez.Elnezem a'baratokat",jol elvannak,begyep esedve,nem jarnak sehova,nincs is igenyuk,csak dolgoznak,es esznek,alszanak ,lealacsonyodta k az allatvilagba,se mmi igenyuk nincs,csak penzt,de minel tobbet keresni.Szivesen beszelek veled.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Károly 2016-06-01 18:09
Üzenet annak a néhány « boldogtalan » Ausztráliába szakadt hazánkfiának.

Az az egykori « fegyenctelep » mára - munkával, fegyelemmel, kitartással, valódi demokráciával, hazaszeretettel és a természet tiszteletével – a világ levirágzóbb országa lett, alig 200 év alatt. Európa pedig több ezer éves civilizációjáva l (latin-görög) csupán romhalmaz. Magyarországot is már ezer éve « bütyköljük », oszt mégis kátyúsok az utcáink. (Kivéve az fizetős műutakat). Brisbane piacán beszélgettem egy Melbourne-ban felnőtt görög származású hölggyel. Mikor nyugdíjba mentem, - mesélte - lehetőségem lett volna elköltözni Kaliforniába vagy Dél-Franciországba. De én ezt a helyet választottam, és minden áldott reggel, a trópusi kertemet nézegetve, hálát adok az égnek, hogy ilyen paradicsomi helyen élhetek. „Menekülni Magyarországról a sötét múlt és a sötét jelen gyakorlata” - mondta valaki találóan. Én most Spanyolországba n élek, belga nyugdíjasként, és hiába próbáltam időnként „haza” telepedni, nekem „szűk” volt az az ország. Szerintem mindenki éljen ott és azzal, ahol és akivel jól érzi magát. Kinek a pap, kinek a papné… kinek a paplan.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Levente 2015-01-23 10:05
Ez igy szepen hangzik de mit csinaljon akinek nincsen foldje, haza stb...? Minden egyes nap megfordul a fejemben, hogy hazakoltozok de mibol fogom fizetni az alberletet es a megelhetesemet?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Fénybenjáró 2015-01-23 13:20
a föld adja az életet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+23 # Kántor Gábor 2015-01-23 11:06
Kint élek, és száműzetésként élem meg. Érettségi óta dolgozok, és nem sok olyan időszak volt mikor csak egy állásom volt. Volt lakásom autóm, annak ellenére, hogy szüleim meg gyerekkoromban meghaltak. Soha senkitől nem kaptam egy fillér támogatást sem. Mindent elvitt a nagy átverés, a devizahitel. (8 millás lakáshoz csak 3 volt a hitel) Nincs semmin, alberleről albérletre járok, és maradt az adósságom. Teljesen igaza van a cikknek, de az itthoni stressz mellett kb 5 max 10 év alatt kinyirom magam. Csak élni szeretnék, foglalkozni a gyerekemmel a családommal. Itthon változó munkarend mellett feljártam Pestre maszekolni, mert a keleti országrészben nincs munka. Heti egy estét tudtam velük tölteni, jó esetben. Ingerült, kimerült voltam, nem tudtam önmagam lenni.Végrehajtók zaklattak, senkit nem érdekelt, hogy a levonások után nem tudok albérletet, rezsit fizetni és a gyerekkel az utcára kerülök. Ennek ellenére a szívem szakad meg minden nap, annyira fáj a hazám elvesztése. Ha egy morzsányi lehetőségét láttam volna itthon a boldogulásnak, nem megyek ki. Nincs otthonom, miután az eddigi életemet végig dolgoztam. Hontalan vagyok Magyarországon! Kint ha dolgozok van esélyem rá, hogy legyen. Aztán az én házam az én váram. Erre mondjatok okos dolgot, de ne pocskondiázást, értelmes építő jellegű kritikából tudok okulni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Kenéz András 2015-01-23 11:16
Mindenki figyelmét fel szeretném hívni arra az egyszerű tényre, hogy senkinek, semmi köze hozzá, hogy ki, mikor, mit csinál? A Haza elhagyása nem csak a pénzről( sőtt; egyálltalán nem a pénzről) szól. Sokan nem is selytik mennyire meg lehet útálni egy országot, aki csak akkor kezd foglalkozni a polgárával, amikor az; kijelentkezik az országból. Előtte évekig szartak rá ! Ahogy kiderül, hogy külföldre akar menni, attól kezdve mindent tudni akarnak. Én a magam részéről annyit mondanék, hogy hülye aki bármi hiányérzet miatt hazaköltözik :cry:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+20 # Kollarne Heni 2015-01-23 12:17
Ez mind nagyon megható, de amikor otthon éltem sosem voltam benne biztos hogy elég pénz lesz nálam hogy kifizessem a vásárolt élelmiszert, a turkàlóból öltöztem, és mikor a munkáltató kérdésére hogy van-e kiskorú gyermekem igennel feleltem rögtön nem voltam alkalmas semmilyen állás betöltésére, pedig többféle végzettségem van, most Angliában a lányom egy jó iskolába jár, minden évben megismerhetünk egy újabb kis részt a nagyvilágbòl, és kapàlàs nélkül is meg tudom venni az egészséges organikus ételeket, nem vagyok milliomos, de embernek érzem magam, és tisztelnek becsülnek a munkahelyemen, és én szeretek egy másik nyelvet is beszélni, és szeretném minél jobban csinálni minél többet tanulni, bárki követ vethet rám ezért de én nem vágyom magyarországra, a családommal napi szinten beszélek a skypeon, a lányomnak itt van esélye egy boldog jövőre, míg otthon az iskolák körülményei egyre szomorùbbak, mint ahogy az ott elő emberek nagy részének életkörülményei is, nyilván az lenne a normál ha mindenki a saját országában élne, de ki az aki a nyomort és tengődést választja a saját gyermekének ha adhat neki többet és jobbat is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # lovijano 2015-01-23 13:56
Hapsik ám lehet szépíteni a dolgot de ha haza mész akkor mi vár otthon a stressz meg a gondok mit adsz a gyereknek miből fizeted a számlát . Hol engedheted meg magadnak otthon egy munkával hogy ne legyenek anyagi gondjai a családodnak . Ha csak nem vagy politikus .Oké de a cikk nem a kultúráról szolt , mert hogy a kultúráról egy szót sem irt, arról ír hogy honvágya van meg hogy sosem lesz otthon de ezzel szerintem mindannyian így vagyunk akik kint melózunk. Hanem arról hogy milyen rossz haza küldeni a pénzt úgy hogy ö most inkább hazaköltözik mert nem tud mindenkinek segíteni akkor sem ha kint dolgozik inkább hazamegy , ugyan mond már hányan nem mennének haza hogy ha meg tehetnék de sokaknak nem adatik meg ez a lehetőség hogy ( Én most hazaköltözöm, növényeket termesztek, állatokat tartok, kenyeret sütök, sajtot készítek, ellátom önmagam és a családomat egészséges friss finom ételekkel, érzésekkel szeretettel. ) ezt meg tegyék
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # svabmagyar 2015-01-23 14:35
Ne vitassuk a semmit,en europainak erzem magam,25 eve attelepedtem,it t a csaladom,itt a hazam.A kollegak elfogadtak,nem neznek le.Magyrul sirok,nevetek,a lmodok,magyarul szamolok.Ami talan kicsit zavar odaha,tul sok a zaszlo lebbegtetes,haz afiassagbol nem lehet a szamlakat kifizetni.Tanacstalan vagyok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-3 # Fénybenjáró 2015-01-23 22:53
de hazafiatlanságb ól sem lesz feltámadása az országnak...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # naga 2015-04-12 22:55
és mi van, ha a Teremtőnek ezzel az a céja, hogy a MAG szétszéledjen a világban? én már kajak ezen töröm a fejem, hogy tuti az Úr akarja ezt, és nekünk ez a dolgunk/sorsunk. végül is elképzelhető ez is, nem?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+10 # Balint 2015-01-23 14:44
A pénz nem minden ! Ennek ez az oldala teljesen világos ! Az , hogy van olyan tipusu ember aki mindent pézben lát , a multját , jelenét ,jövőjét , pont nagyon is otthonról hozott külföldre is magával vitt rossz szokás . Ez a tipus meg se próbál be illeszkedni , vagy esetleg észrevenni , hogy külföldön is szeretni tudják őt az emberek , és nem az ország ami valójában idegen vele szemben, hanem csak ő saját maga nincs tisztában azzal , hogy ha valaki csak vinni és kapni akar , azt nem fogják szivesen látni . Nem hajlandó feladni ,a boldogság=pénz téveszméit. Nekem nincs otthon ,házam , földem , itt kint sincs! De vannak barátaim szeretteim , és miattuk bármikor haza mennék , és haza is fogok . Én is pont pénzt gyüjtök otthonra , de csak a magam tempójában , és csak szolid igényekkel, addig örülök itt lenni ,mert vannak igaz barátaim , és a ( mumus külföldi kulturának) ,nem az árny hanem a derűs oldalát is meglátom. Köszönöm a figyelmet
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Ennn 2015-01-23 15:11
Juj de nem értek egyet a cikkel!!!!
Tudjátok, én is átéltem ezt egyszer, és hazamentem. Sehol sem akartak alkalmazni, mert külföldön dolgoztam, mert ezt az otthoni ezt munkáltatók úgy fogták fel, hogy akkor én most tuti pénzéhes vagyok. Nem fogok megelégedni a keresetemmel.
Elárulom: megelégedtem volna másfél év után már szinte bármivel.
Én anív azt hittem, hogy otthon szeretni fogják majd azt, hogy jól beszélek angolul, tehát nem szaldok világgá, ha bejön egy külföldi a boltba, hogy megtanultam azt, hogy a külföldiek milyen fajta kiszolgálást részesítenek előnyben, ergo se le nem húzom a vásárlót, de bunkó sem vagyok (nem is értem, ez hogy lehet otthon még mindig divat), viszont az attitüdömmet olyan módon építem fel az adott vállalkozást, magamat és a kollégákat, hogy a vásrló akarjon visszajönni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # Discotec 2015-01-23 15:39
Ezt a cikket biztos valami gazdag ember írta. Vagy pártközeli :)
Azért megnézném hogy egy fiatal párnak akik albérletben laknak mert egyik szülö sem tudott a seggük alá lakást rakni (és ezekből van a több) mit szólnának ehhez a csodálatos hazaszerető cikkhez, miközben a kettejük keresete éppen elég az albérletre meg a rezsire.
Amíg ez az ország egy gyarmat marad, (mert hogy az!!!) addig itt nem lesz jóléti társadalom. Mások munkáját végezzük el éhbérért. NINCS EGY SAJÁT GYÁRUNK SEM!! Már a boci csoki sem magyar... Na majd ha ezek a dolgok megváltoznak akkor tessenek ilyen cikkeket irogatni. Addig besorolom ezt is a nevetséges rádio blogok mellé amik készült: magyarország kormánya megbízásábóltól bűzlenek....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Zoli 2015-01-23 18:09
Szép kommentek, de én például azért költöztem ki mert a magyar nép egy szomorú bunkó népség... ideges, rohanó. én is az voltam, de amióta kint élek sokkal nyugodtabb vagyok. semmi pénzért nem mennék haza többé. agybajt tudtam kapni attól amikor bementem egy kisboltba és azt a nézést kaptam az arcomba hogy: "neked mi a kurva anyádért kell párizsi..." az gondolja úgy hogy hazamenne, aki nem járt sok helyen, nekem volt szerencsém sok szép helyre eljutni és még a legszegényebb ország is különb és kedvesebb mint magyarország...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # zölderő 2015-01-25 12:01
Teljesen egyetértek
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # én maradok 2015-01-23 19:10
Mindenki a maga sorsának a kovácsa. Ha nehéz anyagi körülmények között él valaki és ezen változtatni szeretne 2 lehetősége van: A nehezebb út: kitalálni, hogy hogyan élhetne meg itthon jobban: új szakmát tanul, amiben több az álláslehetőség és jobban fizet, próbál valami mellékes jövedelemhez jutni másodállásban, vállalkozásban stb, csak ehhez idő és kitartás kell. Vállalni a keményebb adóterheket, nem pedig elmenekülni. Az hogy nincs időm új szakmát tanulni stb... azok csak kifogások a nehezebb út ellen, mindenkinek arra van ideje amire szán és ami fontos neki. Az hogy Mo élhetetlen, arra van 10 millió ellenpélda. Az meg, hogy megérte-e itt hagyni azokat akiket szeretsz, azt majd az utolsó percben válaszolod meg magadnak, akkor már nem kell senkit győzködnöd, csak magadba nézned. Megéri?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+14 # Attila 2015-01-23 20:26
Hi!

En egy kulfoldon elo gepeszmernok vagyok. Evek ota a hazakoltozest keszitem elo. Foldeket vettem... koszonhetoen viktor kiralynak most egy kalamutyi tanfolyamot kell majd elvegezzek, hogy tovabbi foldeket vehessek.

Remelem mire hazaerek az osszes hulladek magyarul beszelo de magyarkent viselkedni nem tudo csocselek elhuzza a belet valami nyugati csodaorszagban ahol a kis csopp agyanak bemeselheti, hogy befogadtak es elismerik. Kicsit nezzetek mar at az elmult 40 ev esemenyeit mennyire befogadoak egyes orszagok. Azert egy menekulesi tervet keszitsetek magatoknak. Paran majd ertitek miert.

Nagyon sokan kenyszerbol tavoznak kulfoldre, hogy kolcsonuket visszavizessek. Remelem ok elnek a lehetoseggel es megtanuljak az adott orszag nyelvet amely tudast hazaterve eleg jol tudjak majd kamatoztatni.

Igen, nyugaton majd jobban fogtok elni. Ezt folyamatosan mondogasd magadnak es vedd meg a repulojegyek az egesz csaladodnak. Itt folytathatod a vegetativ eletviteledet, napi 8 ora munka utan bamulhatod a plazma tevet, bejarhatod a vilagot es eheted a sok merget.

A szuk latokoru illetonek azt valaszolom, aki azt irta, hogy csak az megy haza, aki nem talalta meg a szamitasat, hat teved. En hazamegyek 40 evesen. Jelenleg netto 1.2M keresek es errol mondok le, hogy a hazamban eljek, a foldet turjam es esetleg olyan elelmiszereket egyek, amit nem laborban allitottak elo vegyesz mernok kollegaim.

Foleg azok maradnak otthon, akiknek nincs merszuk, nyelveket elfelejtettek tanulni az iskolaban, pedig volt ra boven lehetoseguk es persze azok, akiknek nem kellett kulfoldre menni azert, hogy rajojjon mi az a hazaszeretet, honvagy.

Legyszives buzditsatok a ciganysagot is, hogy koltozzenek nyugatra, USA-ba. En majd ha idom engedi angolt fogok tanitani a ciganyoknak, hogy elosegitsem a sikeres letelepedesuket es konnyeden kitoltseg a segely igenylo nyomtatvanyokat .

Elhetsz barhol a vilagon megis lehetsz igazi magyar, de hogy a karpat medenceben szulettel es beszeled a nyelvet, attol meg nem vagy magyar az en ertekrendem szerint.

Koszonet a cikk ironak, hogy megosztotta gondolatait. Tovabbi kellemes zsortolodest es mocskolodast, magyar nyelvu forumokhoz huen.

Igen tudom, en egy kocsog, nagyszaju mindent tudo kur.. any.. fas..po stb vagyok akinek a kaka ragja ki a szekely belet. A helyesiras szakertok velemenyere nem vagyok kivancsi.

Marado Tisztelettel, Attila:)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # naga 2015-04-12 23:09
tetszik, amit leírsz, nekem is hasonló dolgok járnak a fejemben, de én még egyelőre kifelé tartok. annyit ígérj meg, hogy a nálad dolgozok, nem havi 100-ért fognak melózni, mert akkor ugyanúgy az elnyomó rendszer tagja lesz, mint ami ellen most ágálsz!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Laszlo Szilagyi 2015-10-05 05:57
Kedves Attila,

Tetszik a hozzaszolasod,e n magam is a joleti nyugati vilagban elek,mar 12 eve,amelybol teljesen kiabrandultam,e s tervezem a visszakoltozest .
Erdeklodom,hogy ezzel a Fold vasarlassal hol lehet informaciot kapni,es hogy mukodik ez a dolog?Tisztelettel;la szlo
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+11 # Tomasits Csaba 2015-01-23 20:53
Üdv!
Az a helyzet hogy jó munkahelyem van,magyar viszonylatban jól keresek és a gond nem is ez,hanem az állandó lehúzás,az állandó átb*szás ami itthon van.nekem ebből lett elegem,hogy mindenki engem akar lehúzni,abból amiért én keményen megdolgozom akar könnyen élni.megállít a rendőr,megbünte t,miért?mert ez lett kiadva neki.bizonyítsd hogy be voltál kötve...áhh..inkább fizetsz.megnézetem a motort mert időszakos szervize van,47ezer, mert generátorhibája volt.mondom garanciális a vas,ááá ez nem garanciális probléma.megnézem rajta van a festék a generátorcsavar on amit a gyárban kennek rá ha készen van,tök hülyének néz minden 'szakember'.kijön a gázszerelő,mert nem gyújt a kazán,35ezer pedig csak befújta egy kis sprével meg letörölte egy rongyal 10 perc alatt,beszéltem a csőszerelővel hogy fordítson át egy radiátort mert ki akarom szedni a falat...108 ezres árajánlat egy 2 órás munkára...nameg az anyátokat.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Julka 2015-02-11 11:46
Csaba, amit említettél, az csak egy picinke kivonat a mindennapokból. Érdekes, hogy mint férfi ezeket említed. Ezeken szoktam én is dühöngeni, amit mindig a nöiességemre fogok, de aztán megbékélek, mert összetudom hasonlítani, - mert van mivel. Nem könnyü sehol sem. Itt nálunk hasonlókat élek meg, csak egyet említsek a sok közül. Amikor egy nö egyedül viszi a szerelöhöz a kocsiját, a hatalmas összegen kívül csak az összetört önbecsületje marad. Nagyon jól tudok számolni, de a csillagok ég nélkül, már zavar. A magas számla kifizetése után, a javíttatást aztán mégis otthon kell elvégeztetni, mert ahhoz itt sem kedvük, sem tudásuk, meg nehogy ne jól csinálják meg, inkább hozzá sem nyúlnak. Jobb esetben inkább kicserél valami mást amit könnyebb neki. (ök 85,€ órabérrel dolgoznak, én 15,- ért.) Ha ez baj, akkor futkozhatsz az olyan ügyvédekhez, akik az egyik 19 a másik 1 hijján 20. Ök röhögnek a legjobban az egészen 240,-es órabérrel. Akkor hozhatod elö a biztosításod, ugye kell azt is havonta 27,50€ ért fizetni, a biztosító talál mindig egy kifogást, amiért nem fizet, az ügyvéd nem akar a biztosítóval együttmüködni, mert akkor kevesebbet keresne! Ugyanez Magyarországon ott a "természetben is fizethetsz" még segít is az egón, (tisztelet a kivételnek) és persze 10,-€ az óradíja és tud is!, az még szerintem nem olyan húzos, mint itt. Addig míg ezt nem kell megtapasztalnod , addig örülj annak, ahogy van. Akik pedig a M*rk*lhez (a törökök F*rkelnek hívják, ami malackát jelent) akarnak csatlakozni sok sikert! Majd amikor a lakosság 80% albérletben él, mint itt (+ lenézik itt is) a nyugdíjböl nem tudnak megélni, akkor kit is szidtok? A szomszédasszony om heti 10 órát dolgozik a nyugdíja és özvegységi nyugdíja mellé, és ö szerencsés mert tud még menni.
A trágár felíratok a táblákon, az utcákon tömegben menve lett az új hobby. Ha belépöt kérnének érte, nem menne senki. Itt kosarakat is szoktak hozzáállítani, és az összeget jótékonykodásho z adják. Hajrá!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Juci 2015-01-23 21:48
huszonhet eve eljottem otthonrol. Itt a csaladom. Marmint a ferjem es gyerekeim. Mindenki mas otthon. Napirenden van, hogy konny szokik a szemembe. Ha a szuleimnek barmi banatuk van nem tudom oket megolelni. Ha korhazba kerulnek nem tudom oket meglatogatni, megsimogatni az arcukat es azt mindani minden rendben lesz. Nem tudok jokat nevetni az unokatesoimmal. Nem latom, ahogy az o gyerekeik cseperednek. Sok sok mindent sorolhatnek meg. Soha tobbe nem jonnek el Magyarorszagrol . Meg akkor sem, ha az eletem nem lehetne ilyen szinten, mint ahogy most van.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # AAA-USA 2015-01-26 21:07
Go Home!! Mit keresel itt?? Senki sem tart vissza, hogy hol van. Ön hol van, mert úgy döntött, hogy ott legyen. Csak menj haza. Jó szándékbul mondom.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # naga 2015-04-12 23:18
miért nem tudja? tudtommal elég jó a junijó közlekedési rendszere, és az usáé is... esetleg gambiába tetszett emigrálni?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+10 # iksz-el 2015-01-23 22:38
Hazaszeretet vagy jóllakott gyerek?
Agyonhajszolt szülők vagy több, családdal eltöltött idő?
Közmunka kilátása vagy megbecsülés és megfizetett munka?
Néha kissé irígykedő, de kedves barátok vagy új kapsolatok?
Ragaszkodás a magyar nyelv és kultúra kizárólagosságá hoz vagy befogató hozzáállás és készség új nyelvek és kultúrák megismerésére?
Aljától tetejéig korrupt, romlott, mutyizó, adókerülő társadalom vagy gatméltányos juttatások arányos adók mellett?
Focistadionok vagy oktatásra költött pénzek?
Keleti nyitás vagy nyugati életmód?

Nos, szerencsére még megvan a választás lehetősége a legtöbbünknek. Mindenki legyen boldog azzal, amit választ, az ő élete, az ő felelőssége, az ő boldogsága.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # misi 2015-01-24 00:51
hat nem tudom?
Amikor magyarorszagon dolgoztam akkor is VENNEM kellett a dolgokat penzbol es itt kulfoldon is. Nem TEREMTENI. Bar biztos jobb lett volna a kocsiba a benzint bele TEREMTENI es nem VENNI...
Kulonben jo cikk...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+9 # Viktor 2015-01-24 01:31
Sziasztok! A külföldre kényszerültek táborát erősítem jómagam is, és olvasva a hozzászólásokat , fontosnak tartok leszögezni pár dolgot. Először is, aki nem próbálta ki, hogy milyen "nyugaton", kár erőlködnie azzal, hogy mit hall/lát a hírekben. Ugyanaz a majomkerék vár itt is, csak az a nagy különbség, hogy Magyarország - mint a keleti országok mind - GYARMATként lett az eu-hoz csatolva, ezért ne is számítsatok nagy változásokra, amíg az eu vezető államai rommábombázzák a csóróságban tartott tagállamokat a gyáraikkal, ahol a saját honfitársaik csak 4szeres áron végeznék el ugyanazt a munkát! A nyugaton átlagban ugyanaz a színvonal elvárt a munkában, valamiben erősebb, valamiben gyengébb. Ők nem jobbak, de ezt hiszik.
Tehát a fizetések többszörösei a magyarországiak nak, de a szolgáltatás azonos, sőt nem ritkán gyengébb minőségű, pedig ugye 10 éve az eu-ban vagyunk, és nem gyanús, hogy a beígért béremelkedés a kanyarban sincs? Ugyanakkor itt nyugaton nem értik, miért jövünk ide, mert őnekik is megmondták a hírekben a kamudumát a csatlakozó tagországokkal kapcsolatban... Mellesleg miért vesszük el az ő munkájukat, tehát neheztelnek sokan ránk emiatt.
Az pedig hogy befogadnak-e vagy sem, több dologtól függ: melyik nációnál próbálsz szerencsét, mennyire tudsz asszimilálódni, személyes kisugárzásod stb. De inkább nem fogadnak be, általánosan te mindig is CSAK egy külföldi maradsz. Elég szar érzés, hogy nálad aljább emberek lenéznek csak mert kelet-európai vagy, de sok azt sem tudja hol van az országod, csak külföldi vagy... Tudni kell, hogy a nyugat-európai népek szeretik lenézni a többi nyugat-európai népet is, itt mindenki a legjobb, következésképp a kelet-európaiak meg már rögtön utcahossznyi lépéshátrányból indulnak. Pedig ők nem többek, de ezt csak akkor tapasztalod meg, amikor fej-fej mellett összeméred a tudásotokat, és én már ilyen formán 100-szor, 200-szor összemértem, s mivel ambiciózus vagyok ezért nem is hagyom csorbulni a büszkeségem azzal hogy alulmaradnék bármiben is (jól elvégzett munkáról beszélek csak), de SOHA nem fogják hagyni, hogy egy "primitív kelet-európai" jobb legyen náluk, mert egyszerűen nem vesznek róla tudomást. És ez sorozatosan megtörténik.
Személyes tapasztalatom Hollandiában, hogy azok akik a barátaim lettek itt élő magyarok, és kölcsönösen elfogadtuk egymást pusztán a józan gondolkodásunkt ól vezérelve, mind haza terveznek menni, vagy már haza is mentek családostul, mindenestül.
Szívből kívánom minden külföldön dolgozni kényszerülő honfitársamnak, hogy kapjon idejében lehetőséget átértékelni a szükségleteit, és lássa meg, hogy a HAZÁban egy hányattatott sorsú de hatalmas értékeket rejtő nemzet él, aki valóban visszafogad hogy otthon légy, és csak rajtunk áll, hogy mikor fogjuk kezünkbe az országunk sorsának gyeplőjét, s emelkedünk fel a megalázó - és titkolt - gyarmati sorból önálló országgá. Mert most még megtehetjük. Tudom ez a mai világpolitikai kép tükrében naívnak hat hogy független, de jobb opció nem létezik.
Szóval köszönöm a cikket, üdvözlöm a szerzőt, és küldök egy képzeletbeli nagy pacsit is a jövőbeli saját portámról, ahol én is kenyeret sütök, állatokat tartok, és gyakorlom mindazt, amit a nagyanyámtól tanultam a kertben. :) Csak lennék már OTTHON!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # SaraK 2015-01-24 19:03
Vegre egy jozan hozzaszolas! 12 eve en is mindennap a te zaromondatoddal fekszek es kelek. Remelem hogy egy nap en is hazajutok es megertem mi faj a cikk irojanak. Az ellenseges kommenteket viszont nem ertem.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Viktor 2015-01-25 15:47
Sok sikert kívánok hozzá! Amit igazán akarunk, az összejön. :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Mikó Imre 2015-01-24 10:09
Soha a büdös életbe nem költöznék vissza Magyarba!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-7 # istvami 2015-01-24 16:07
Remélem nem gondolod meg. Számüzetésben a helyed, nincs helyed a Hazánkban...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # magyar 2015-01-24 16:25
Most ez a divat,hogy menj ki külföldre de majd ez is elmúlik egyszer.Most sokan mennek ki (megszedni magukat)hogy vissza térve az új kocsikával pózoljanak,megm utatni a világnak(Magyar országnak)hogy nekik mikre telik.2030-ra de optimistábbak szerint 2050-re olyan mint Magyarország csak névlegesen lesz,de a benne lakók 70-80%-át a mostani kisebbség fogja alkotni.Mert nekik jó a közmunka,és a kis pénz a magyar meg csak az anyagiakat nézi azt hogy neki több legyen a másiknál közben elfeledkezik szaporodni.Nem azt mondom én se hogy a közmunka jó ez csak példa volt.De amit leírtam az itteni kisebbséggel kapcsolatban ugyan úgy igaz a Nyugat-Európai kisebbségekre is.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Jozsó 2015-01-24 16:27
Elolvasva jó pár hozzászólást,ig en rosszul érzem magam! Hogy én milyen hülye vagyok hogy itthon boldogulok! A "szennyben a putriban".Tényleg ilyen rossz a helyzet? Van munkánk ,dolgozunk ,igyekszünk normálisan élni.Néha felháborodunk,d e miért is menjek bárhova mikor itt van a házam a családom mindenem. Mit kell az embernek az életében elérni hogy elég legyen? De azt nehezen viselem hogy a kedves "honfitársaim" akik más országban keresik a boldogulást, visszaköpködnek .Ti azt az utat választottátok ,biztos okotok volt rá mi meg jó páran ezt . Nem kell bizonygatnotok hogy Nektek milyen jó. De tényleg mivel jobb?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Csaba 2015-01-30 11:50
Én is itthon boldogulok. Ha az ember akarja, tesz érte, tanul, sokat tanul, képzi magát, mer lépni, lehet boldogulni, nem könnyű, de én pl jól vagyok és a környezetem nagy része is, Itthon vagyok, kocsival járok, ami kell megveszem, de lényeg hogy itthon vagyok...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Csaba 2015-01-30 11:57
Mintha egy nagyobb hatalomnak megtetszett volna a kárpát medence, és szánt szándékkal lehetetlenítene el minket, üldözne el, szaporítaná a fejünkre az élősködő kisebbségeket, irreális, elbírhatatlan devizahiteleket , sáskajárás mennyiségű adót, élni se elég fizetéseket. Mi van ha ez szándékos, független ki van kormányon...a céljukkal jól haladnak, óriási tempóval ürül ki ez a gyönyörű táj, és közben egyre több az élősködő, az adó... én még kitartok, de meddig,... mit lehetne ez ellen tenni? Az ország adottságai nem indokolnák ezt, itt boldogságban, gazdagságban kéne élni, sok a vizünk, remek a termőföldünk... mégis mennünk kell innen...Hogy lehetne győzni itt? Kicsik vagyunk és egyre kevesebben....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2015-01-30 22:23
jól látod a másodlagos okokat.

Azonban az elsődleges ok az, hogy a magyarság eltávolodott Istentől s az istenes élettől. Ennek eredménye, hogy az aljas uralkodhat felettünk.

A megoldás, ha újra istenes nemzetté válunk és újra az Igazsághoz térünk vissza.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # carter87 2015-02-04 08:52
Ne aggódj! Bízz, higgy, és TUGGY!!! - le tudom írni helyesen is ;)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Gömb Elek 2015-01-24 16:30
Hazájukat végleg elhagyók, szívességet tesznek a lakosságnak mert ez a természetes kiválasztódás! Hulljon a férgese... Én negyven év után haza települtem... Az életben maradt disszidens korosztályom, akármekkora beolvadó volt, a farkát behúzva haza felé sompolyog...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # naga 2015-04-12 23:22
jajám, itthon jobb megélni a nyugdíjból, mint kint! ne legyünk már álszentek!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # csaba 2015-01-24 20:18
Mindenki ,hogy szereti Magyarorszagot!
Pedig nagyon sok mindent nem tesz Ertem,ertunk!
Miert eroltessem akkor en magam!
Amilyen az adjon Isten,olyan a. ....!
En actually elvagyok nelkule!
Es akinek van egy kis gogyia nem marad otthon a kormany zsebet tomni! Mert Itt mindenki tudja mondani, hogy Milyen szemetek ulnek ott de kimenni mar nincs idelye ereje mert a kormany nem hagy neki!
DE TALAN VASARNAPONKENT!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Misi 2015-01-24 21:11
Sziasztok,
Érdekes írás...
Ezt a TEREMTENI és VENNI közti különbséget elmagyarázná nekem az író?
Nekem a hűtömben sosem TERMETT semmi, max a túl sokáig ott hagyott sajton penész...
De nem sokára haza látogatok és kiváncsi vagyok, h az autópálya matrica TEREM-e a kocsira vagy VENNI kell?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fred 2015-02-20 11:02
Te egy ürgeöntő lehetsz itt megvillantott szellemi képességedről ítélve.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Ennn 2015-01-24 21:17
Wow!
Kicenzúráztátok a hozzászólásom lényegi mondanivalóját! Ez gyönyörű!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # rakatya 2015-01-24 22:39
Sajnos a haza,szulok szeretetebol nem fogom eltartani a csaladot!pezbol elunk nem szeretetbol! Aki akar azert tenni h jobb legyen az tesz is ........ Ki otthon ki kulfoldon .....
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Alex apafej7320 2015-01-24 23:46
Hofi:"Aranyanyám, te egy lépést ne menj innen sehova, mert aki ilyen szinten van arra itthon van szükség! " ...de te csak költözz haza... 5 év Spanyol + 1 év Német + 3 hónap Ausztria... Otthon 15 ...kb egyensúly lenne ha mérlegbe tennénk a külföld ill.a magyarban megkeresett fizetéseket (összességében)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Korben Dallas 2015-01-25 04:00
If it's hard then do it hard..Ha valami nehéz akkor csináld keményebben.
Ez mindenre igaz az életben. Ha nehéznek érzed a beilleszkedest akkor csinald keményebben, vagy ismerd el hogy kudarcot valottál valamiben és ne a környezetet vagy a masikat hibaztasd. Az embernek nincs szüksége semmire hogy boldog legyen,mert önmagának teremti azt, és ez független attól hol van éppen a világban. A nap mindenhol ugyanúgy süt és ha nyitott vagy légy bárhol, megtalálod a helyed.
Beszéltem már több emberrel is aki visszament Magyarországra, legtöbbször a beilleszkedést mondják, és hogy nincsenek barátaik. De úgy nagy részben nem értem meg az indokaikat, mert nekem vannak barataim és a beilleszkedésse l sincs bajom, a különbség közöttünk, a látásmód.
Bármi lehetsz ami akarsz.
Ha valaki gazdag, azért az mert az akar lenni, ha valaki magyarként külfoldön akar boldog lenni az lehet az.
Be positive.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # L. Alex 2015-01-25 11:23
Akkora baromságot írtál, amit csak olyan ember tud írni, akinek van háttere!

Októberben jöttem vissza Németországból, azóta itthon nem találok munkát, pedig keresek,

Mi a szent szarrol írsz?

Ennyire képmutató módon írni kevés ember tud mint te. A gyerekeimnek mit adok enni?
Magyarságtudato t???

Amennyiben sikerül, úgy fogom itt hagyni ezt az országot családostul, mint a pinty.
...és mindenkit erre bíztatok!

Németországban, nem azt éreztem, hogy "minek vagy itt?" - hanem "jaj, de jó, hogy itt vagy!" - és ez nagyon nagy különbség!

Tetves magyarkodással, meg szépen lehúzhatjátok magatokat, lehet féltéglával verni a mellet, hogy mekkora magyarok vagytok, de éppen, Ti dolgoztok a kirekesztéssel legjobban a magyarok ellen.
Mondatonként, szavanként tudnám rommá szedni ezt az irományt, de kár a munkáért, energiáért.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Ella 2015-01-25 13:49
:) Igen, epp ott feljebb olvastam az elobb valaki irta, hogy a 'termeszetes kivalasztodas' Csak en pont forditva latom: a zaptojas le ull az aljaba az eletre kepes meg kirepul.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Rohonczy CSaba 2015-02-09 15:46
Minek jöttél vissza? Maradtál volna kint! A gondolkodásod, már úgysem magyar. Még egy-két év, és csak csürhézni fogod azt a nemzetet, aminek egykor te is tagja voltál.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # na4 2015-01-25 13:53
Árvalányhajas marhaság ez a poszt. A világ teljesen megváltozott, ezafajta mentalitás már a múlté. Amúgy pedig úgyis minden az agyban döl el.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Wago 2015-01-27 13:49
Jó cikk. Sőt bővebben jó szar! Még ha gyermekeid nélkül is mész ki, a cél, hogy élhessenek a gyerekeid. Itthon élhetnek, de hogyan? Kenyéren, ha jut rá, és napi 12-16 óra meló mellett sem látod őket. És ha bármi bajuk van? Közmunkás béredből taníttatod? Orvoshoz viszed? Esetleg netatántán nyaralni? Nem hiszem! Fáj az ember szíve, hogy nem láthatja csak 2-4 hetente a gyermekét, de jobban fájna ha itthon elvenné tőled a gyámügy, mert nem tudod eltartani, vagy megélhetési bűnözővé válsz, mert enni kell, és melegedni és azért kaszliznak be. Írhattok bármilyen hazaszeretetről , meg arról amit akartok. Itthon, ha dolgozol büntetnek, ha nem dolgozol büntetnek, ha fizetsz több kell, ha nem fizetsz elveszik a gyerekeid jövőjét is. Alternatíva? Áldozatot hozol, kimész és ha megteheted viszed a pereputtyot. Ez a legtöbb és legjobb, amit tehetsz, mint szülő, mint ember. Nem mint MAGYAR!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Attila 2015-01-28 06:00
En pontosan ugyan ezt eltem at 10 even keresztul a 90 - 2000-es evekben, amikor meg az internet gyerekcipoben jart es a kapcsolatfelvet el az itthoniakkal a level, vagy a meregdraga telefon hivas volt. A cikk elmondja az okat, hogy en miert is jottem haza. Mar 8 eve itthon vagyok es azota csak vegetalok. Legutobb lattam egy reklamot a teveben, miszerint ''egy jo szakma feler egy diplomaval'' Villanyszerelo leven, megprobalkoztam elhelyezkedni, ahol felajanlottak 700 Ft.-os netto orabert, minimal berrel bejelentve. Gyorsan merlegeltem, osszehasonlitot tam magam egy biztonsagi orrel, aki 12 ev tanulas helyett elvegez egy 2 honapos kepzest es megkeres netto 500 Ft.-ot orankent es ha szerencseje van meg ejszaka aludni is tud. Idokozben rajottem arra is, hogy a Tesco penztarosat nem kerhetem meg arra, hogy had vigyem ki a kenyeret fizetes nelkul, mert a fonokomnek meg nem jott meg az utalasa. A szeretet szep dolog, de sajnos nem elunk meg belole. Sajtot meg talan tudnek en is kesziteni, de novenyeket termeszteni, vagy
allatokat tartani a harmadik emeleten nem lenne lehetosegem, ezert nekem egyenes ut vezet
vissza kulfoldre.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Janos 2015-01-30 13:45
A helyzet az hogy altalaban azok mennek vissza akik nem tudtak semmit elerni kulfoldon. Ugy is mondhatnam hogy semmirevalok voltak Magyarorszagon es semmiravalok lettek kulfoldon is.
Ugy nem lehet kulfoldre mennie es azt varni hogy befogadjanak hogy mar a megerkezesed utan 2 hettel a rendorok kergetnek mert a leallosavban kocsogmodra eloztel a motoroddal a sztradan! Aztan amikor jonnek erted a rendorok par oran belul akkor negyven pareves fejjel sirdogalunk! De mielott hazamentel ugye Tamaska azer meg par embernek itt hagytal adossagokat (reszletfizetes kulonbozo muszaki cikkekre) amit most helyetted torlesztenek.
A masik oskos meg azt mondja hogy mit kepzelek en aki takaritos vagy vendeglatos munkat ajanlok neki hiszen neki diplomaja van!
Ezer es egy tortenetet meselhetnek. A munkambol kifolyolag nagyon sok frissen erkezovel talalkozom es az evek tapasztalata alatt szinte az elso 5 perces beszelgetes utan meg tudom allapitani ki fog hazakoltozni.
A sikeresseg csak egyik ok amiert nem megyunk haza. Masik ahogyan mar sokan irtak az az hogy itt nyugalom van. Amig Magyarorszagon hati 3-4-szer szedtem fejfajas csillapitot addik itt evente szedem 3-4-szer. Ez megfizethetetle n lenne meg akkor is ha ugyan olyan szegenyesen elnek itt mint otthon (de nem igy van).
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Zoli 2015-01-31 23:30
ha választhattál volna születésed előtt ,hogy hova szüless, magyarországot választottad volna? ez azért érdekes kérdés, mert még mindig választhatsz :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Rohonczy CSaba 2015-02-09 15:37
Akik erre a kérdésre nemmel válaszolnak, valószínűleg azokból tevődik ki a zöme azoknak, akik elmennek... Minősítés nélkül mondom ezt, semmiféle rossz érzés nincsen bennem azok iránt, akik úgy tekintik a külföldi munkavégzést, mint egy állapotot. De azokkal az emberekkel nem értek egyet, akik feladják, vagy akár megtagadják magyarságukat, aztán amikor egy kicsit is rendeződni látszik a kinti sorsuk, akkor kintről kritizálják, ócsárolják a hazájukat, vagy akár bolondnak, szánalmasnak tekintik azokat, akik nem hagyták el a hazájukat. Természetesen a sikertörténetek et azok írják, akiknek összejött a külföldi munka, vagy akár a letelepedés is, de nagyon sokan vissza is jöttek, mert nem bírták, vagy mert egyszerűen nem volt szerencséjük.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+8 # Attila Borza 2015-02-05 21:47
Nagyon szép és szentimentális ez a cikk! Telis-teli valóságos emberi érzésekkel! És hát bizony, ez az érem egyik oldala. Az érem másik oldaláról pedig nem esik szó. Nevezetesen arról, hogy gyönyörű hazánk romokban hever gazdaságilag, erkölcsileg és lelkileg. Arról, hogy nem lehet olyan országban emberhez méltó életet élni, ahol az életkörülmények emberhez méltatlanok. Apropó " PÉNZ " Valóban nem a pénz az elsődleges dolog az életben. Az első az oxigén, de rögtön azután a pénz következik !!! Ha valakinek ezzel ráléptem volna a lábára, akkor arra kérem, hogy gondolkozzon el a következőn: Ha nincs elég pénzed, akkor nem teheted azt, amit tenni szeretnél. Ha nem teheted azt amit tenni szeretnél, akkor nem lehetsz az aki lenni szeretnél. Ha pedig nem lehetsz az aki lenni szeretnél, akkor nem lehetsz boldog ! Ha pedig nem lehetsz boldog, akkor mond mi van még itt az életben, amiért élni érdemes??? A lelkiek fontosak, de először meg kell teremteni a fizikai élet feltételeit.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Ákos 2015-02-09 15:30
Gyermekem jövőjét nézve , borzasztó honvágyal költöztünk külföldre.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Jocov 2015-02-11 17:14
Sajnos én is rákényszerültem hogy külföldre menjek dolgozni, hogy a gyermekeim szemébe tudjak nézni minden nap mikor enni kérnek.
89-91-ig a rendszerváltásk or lehúztam két évet Németországban, akkor elkövettem azt a hibát hogy hazajöttem, 2010-ben ismét erre kényszerített a korrupt tolvaj banda, megvetettem a lábam és kihoztam a nejem és két iskolás lányomat is, de most már nem fogok hibát elkövetni, maradunk végleg, itt legalább biztos a jövőjük.... ennyi
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Kramer 2015-07-29 09:15
Idézet - Jocov:
Sajnos én is rákényszerültem hogy külföldre menjek dolgozni, hogy a gyermekeim szemébe tudjak nézni minden nap mikor enni kérnek.
89-91-ig a rendszerváltásk or lehúztam két évet Németországban, akkor elkövettem azt a hibát hogy hazajöttem, 2010-ben ismét erre kényszerített a korrupt tolvaj banda, megvetettem a lábam és kihoztam a nejem és két iskolás lányomat is, de most már nem fogok hibát elkövetni, maradunk végleg, itt legalább biztos a jövőjük.... ennyi


Szerintem ne vedd fixre, hogy biztos a jövőjük. Ebben a nagy bevándorlási hullámban a menekültek mellett a magyarokat, lengyeleket is gyorsan kirakhatják, ezt nem szabad elfelejteni...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Csumi 2015-02-11 13:54
miert maradjak?
31 eves mernok vagyok netto 120 ezret keresek!!!
Ebbol kell fizetnem a szamlakat a kajat, alberletet..
Nyaralni valamikor 11-12 eves koromban voltam utoljara. VAlamikor egyetem alatt tudtam magamnak vasarolni egy par cipot, amit azota is hordok, pedig mar erosen szukseges lenne egy masik...De sajnos nincs mibol! Csaladi segitseg nem johet szoba mert 80 ezres nyugdijbol mit lehet segiteni..arra eleg hogy talan ne halj ehen. Kerdem en erre alapitsak csaladot? Minek? A ciganynak mindeggy mert nem fizet szamlat csak el es szaporodik, legalabbis ott ahol en elek ez megy..Kerdem mit lassak pozitivan?
Ismeroseim akik elmentek mind boldogok megelnek nem stresszelnek! Szep dolog a hazaszeretet, csak nem valthato penze.Nem mondhatom a boltban hogy oh azt az i kilo csirket szeretetben fizetem ki! Nem mondhatom a szolgaltatonak hogy en nagyon szeretem az orszagomat ezert ingyen futson...stb
Van egy igaz mondas: Ahol a penz ott a haza!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Tungli László 2015-05-24 17:05
A Magyar embernek kötelessége az igazságot hírdetni, ha hü akar maradni Szkíta ösei erkölcséhez, de úgy, hogy azt az emberek meg is értsék. Közzétettem ezen az oldalon világrengetö új információkat, de úgy tünik, hogy a Magyarok elveszítették igazságérzéküke t. Nem írhatok le itt mindent újra, csak megkérdezem:
Van-e még olyan ember, aki kétségbe meri vonni az Európai mester tanait? - Ebben a videóban a legvégén megtudjátok, hogy Árpád vezért Párducos Árpádnak is hívták és ezt a Rák csillagkép szellemi értelmezésével köti össze a Skiticus Gentilis et Etnicus Ritus (Szkíta ösvallás):
https://www.youtube.com/watch?v=DjGvMwtLbGY
Namost a Rák csillagképhez a Sefer Jetzirah (A teremtés könyve) a Chet betüt rendeli, amelyhez az Európai mester tanítása szerint a [17;46] polaritás tartozik, ami az Amerikai Indiánok rendszerében a [Párduc, Mosómedve] polaritás és a Párducot tartják az Indiánok az úttörönek, mert új utakat fedez fel, mivelhogy a Rák jegye a [Kos; Rák; Mérleg; Bak] négyes keresztben van, amit az alkotó négyesnek is nevez az asztrológia és az Úttörö valóban alkotó és nem konzervatív jellegü. Ugyanezt ítja le az I-Ging, ahol a [17;46] polaritásnak binárisan a [010001;101110] hexagramellenté tpár felel meg, ami a Tarotban a Kocsis, aki új utakon jár, új utakat hoz létre, amik emberjellegü, humanista utak, mivel aktív az 1=Sas, ami a "Visszatérés önmagunkhoz" és a 16=Agape="Összetartás" társadalmi szinten, tehát ezek az utak minden ember útjai lesznek. Ez csak egy egybeesés, azonban ilyen egybeesés nagyon sok van és annak a valószínüsége, hogy mindez véletlen, elenyészöen kicsi. Hogy csak néhány további példákat mondjak: A Mérleg csillagképhez a [21;42]=[Labilitás; Stabilitás] polaritás tartozik és az Amerikai Indiánok rendszerében a 21=Bagoly szellemi erejéröl ezt írják: "Éjjel mindenki biztonságban érzi magát és alszik, de éjjel csap le a Bagoly, amikor senki se várja felborítván az egyensúlyt." az I-Ging-ben a 21= binárisan 010101 hexagram "Az behejezés után", amit így magyaráz: "Minden nyugodt és úgy tünik, hogy semmi veszély nem fenyeget, de ez csak látszat, mert a szituáció labilis és könnyen felgorulhat az egygensúly." A 010101 ellentéte
a 42= binárisan 101010 az I-Ging-ben: "A befejezés elött", amiröl azt irja, hogy ez a beteljesedés és az átmenet egy stabil állapotba.
Megemlíteném továbbá azt is, hogy az Univerzum központja éppen a Skorpió csillagképben van, ami a Nun=[23;40] polaritás és a 40 = 32+8 = binárisan 101000 a legfelsö Brahma szint és Shiva Mahadév (Mahesh) egysége, míg a Galaxisunk a Tejút központja a Nyilas csillagképben van, ami a Számek=[24;39] polaritás és 24 = 16+8 = binárisan 011000, ami a Krisztusi Vishnu (Narajen) szint és a Shiva Mahadév szintjének az egyesítése, tehát az egységes exakt Univerzális vallástan azt tanítja, hogy Brahma energiája az Univerzum közepéböl árad felénk és a Vishnu Krisztusi energia a Galaxisunk, a Tejút közepéböl áramlik, namost ha megnézzük az opozícióit ennek a két csillagképnek, akkor Isten bölcs elrendezése által a Bika csillagképet és az Ikrek csillagképet találjuk, emelyekhez a Waw=[15,48]=[001111;110000] és a Zajin=[16,47]=[010000;101111] betük polaritáspárjai tartoznak a Sefer Jetzirah és az egységes exakt vallástan szerint. Hát nem szembeötlö Isten bölcs elrendezése, hogy a Tejút központjának opozíciójában éppen a Vishnu Krisztusi szint azaz az Agape aktív és az Univerzum központjának az opopíciójában, ami a Kozmikus szeretet energiája, a Brahna szint és a Vishnu Krisztusi szint aktív.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Kramer 2015-07-29 09:12
Aki ismeri a magyar történelmet az tudja, hogy az elmúlt pár ezer év alatt számtalan kivándorlás - kirajzás - volt, akik később (évszázadokkal később) visszatértek lásd Árpád visszatérő hadát, az avarokat... Én nem tartok ettől sem, hisz átéltünk már pár ilyent az évezredek során!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Kramer 2015-07-29 09:29
Valaki írta, hogy: "Mintha egy nagyobb hatalomnak megtetszett volna a kárpát medence, és szánt szándékkal lehetetlenítene el minket, üldözne el, szaporítaná a fejünkre az élősködő kisebbségeket, irreális, elbírhatatlan devizahiteleket , sáskajárás mennyiségű adót, élni se elég fizetéseket."

Én nem hiszek ebben, hogy kiszemelték volna a Kárpát-medencét, hiszen ugyanúgy fogy Románia, Bulgária, Lengyelország, a balkáni országok lakossága is. Itt szerintem globálisan kell gondolkozni, itt az egész Közép-Kelet Európa munkaerő elszívása a cél.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # wtf 2015-08-27 04:16
Akik jól érzik magukat Magyarországon, azok mind egészségesek és soha nem mennek emberek közé, igaz? Mert engem nem a pénztelenség zavar leginkább, hanem az a mérhetetlen rosszindulat, ami süt a legtöbb emberből, aki mellett elmegyek egy nap. Borzasztó a közhangulat, a többség irigy, rosszindulatú és lenéző. Ja igen, és tamáskodó. Mindenki jobban tudja, hogy NEKEM mit kéne csinálnom, mint én (aha, hogyne). Nekem ebből lett halálosan elegem, és nem hinném, hogy valaha meg fogom gondolni magam..!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Judit Mogyoro 2015-11-25 13:55
Tisztelt forumozok! Olvasva a kommentek vegyes reakcioit teljesen megertem azt aki ment aki menni akar es aki vissza kivankozik.Ezek az erzelmi valtozasok bizonyos elethelyzetben teljesen normalisan alakulnak ki.En a velemenynyilvan itas helyett inkabb tanacsot kernek ha lehet.Kozepkoru leven mar nem a kalandvagy hanem a nyugodt boldog elet remenye vezerelne,hogy elhagyjam az orszagot.A bizonytalansag ami itthon korulveszi az embert teljesen elveszi a meg megmaradt keves energiat is.A rossz legkor az emberek antiszocialis viselkedese rosszabbitja az amugy is pad helyzetet.Sajnos mas kiutat nem latok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Farkas Csaba 2015-12-04 19:43
Ez kb 80% ban igaz de ha sors hozta úgy hogy külföldre keveredjek akkor mi van???
Valamiért vágytam a kinti létre 98-2002 között ezután letettem rola;igaz Olaszban dolgoztam 3 hónapot!Lett volna lehetöségem Angolba menni de / *-tam annyi pénzért nem leszek rabszolga 1 idegen országban!!!!Gy ár.maszek+++hogy legyen;ezzel semmi baj nem lenne ha megbecsülnek csak kicsi volt a nyelvem!!!!!/Gyártósoron dolgoztam 1 géphez kellet hogy értsek///gépbeállító///engem 3 sor 6 gépére lehetett rakni mégsem voltam jó/!!!!Tgk jogsim volt,barátom +kérdezte /kezdö/fuvarozäsi válalkozó hogy dolgoznék-e neki!IGEN!!!Mel o,mäsik cég + + +mäsik cég,,,,közben 2 gyerköc/köszönöm Teremtöm/6-8 hét meló EU 10 nap otthon...............És elegem lett,,,,váltok minden féle képpen befejezem hazamegyek!!!Te l:ki tudsz jönni dolgozni A-ba soförnek,2011 01 14.........../Hazavägyom fiam aki 9!!!!!!!!!!hóna pos volt amikor kikerültek hazavágyik!!!!D e de de munka nincs!!!!Nagyap äm 86 mami 80éves+1anyos;anyu apu +halt após szintén elment!Van házam anit vettem+amit örökältem!Nem a PÉNZÉRT!!!!TÉNY LEG NEM!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Agi 2015-12-04 22:10
Sziasztok!2007-ben jöttem ki Angliába két gyermekkel.. Pesten laktunk,az utolsó otthon töltött időben mint egyedülálló anyuka dolgoztam egy Állami vállalatnál, szó szerint hónapról hónap közepéig éltünk..Aztán jött a zsíros kenyér,a gyors levesek és a mindennapi burgonya eveszet.. Sokszor éhesen vittem a gyerekeket óvodába..
Azóta 9 év telt el,nem bántam meg,hogy elhagytam a szeretett orszagom. Persze,hogy hiányoznak a szüleim,barátai m,de évente többször kijonnek hozzánk úgy,hogy mi fizetjük a repjegyet, (mivel nekik ez hatalmas összeg).Mit hagytam hatra-tudom..VISZONT :Ha hazamennek, sem a szüleim,sem a barátok nem tudnak segíteni az életem -anyagilag pláne nem,és valljuk be,ahhoz,hogy ne ehezzunk, hogy megvegyuk a napi szükségleteket, az élvezeti cikkeket,ruhát, játékot a gyermekeinknek -pénz kell..Dolgozom azóta mióta itt élünk,SOHA nem nelkuloztunk!! Nem vagyunk milliomosok, mert ahogy máshol itt is meg kell dolgozni a pénzért, csak annyi a különbség,hogy Magyarországon a fizetésből épp hogy a rezsit és albérletet fizeti ki az ember,míg itt két felnőtt munkája után még félre is lehet tenni. Saját édesanyám mondta épp pár hete a telefonba, hogy semmiképpen ne menjünk haza,mert nem fogunk tudni megelni.. O nyugdíj mellett dolgozik,hogy a családi házat amit 40 éve építettek ne kelljen eladni..
Szóval nekem senki ne mondja hogy a pénz nem az alapja mindennek,mert az saját magát köpi szembe.
Meg valami..ha Magyarországon is lehetne annyit keresni, ami egy négy -öt tagú családnak simán elég lenne egy hónapra úgy,hogy közben a gyermekek sem nelkuloznenek -pl.néha a család be tudna ülni egy moziba vagy vacsorázni menni..ha elég lenne a kereset arra,hogy lazán ki lehetne fizetni az albérletet (mert saját lakásról gazdag szülői háttér hiányában álmodni sem merek)minden további nélkül haza mennénk, boldogan!!! De jelenleg a saját gyermekeink jövőjét nézzük,és véletlenül sem akarjuk,hogy megint éhezniuk kelljen...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Lizikeee 2015-12-05 00:34
Hogy őszinte legyek nagyon hiányzik az ország, maga a föld, a hely ahol éltem. Az évszakok, az illatok, a gyümölcsök apàm kertjèből. Hiányzik néhány rokon, néhány barát. De semmi egyébb.
Sokszor elgondolkodom, hogy nem tudnék már magyarországon élni. Amit az ottaniaktól kaptam , főleg az iskolàkban egyszerűen tönkretett , megnyomoritott egy életre. Már nem tudnám újra megszokni azt a durvasàgot, kemènysèget, szeretettlensèg et. De leginkàbb azt a tehetetlensèg, és lehetetlenség érzését ami mindent körbefog, mindent megfertőz.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Gyorgy 2015-12-06 13:26
Évek óta élek hazámtól távol.. nem kalandvágy , se nem gazdasági menekült..de ahhoz hogy öregségemre nyugodt éveket tudjak biztosítani magamnak és családomnak , mérlegelnem kellett milyen perspektíva áll szemben a két ország élhetőségének tudatában ! A jövőkép ami a realitáson alapszik alátámasztja döntésemet. Szeretteim kik otthon maradtak egyet értettek s támogatnak, a szeretet nem halványult sőt erősödött ! De amit azóta megtapasztaltam itt nincs lehúzás ha korrekt cégnél vállalsz munkát megbecsülik mentalitásod szorgalmad szaktudásod ! Ami M.o.-ra manapság nem mondható el ! Bár mindenkor érvényes a szlogen : " Soha ne mond hogy soha !"
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+6 # Mina 2016-01-08 08:05
Felbecsülhetetl en érzés, hogy nem mondok mindenre nemet a gyerekeimnek. Hogy tudom, hogy holnap sem kell nemet mondanom, mert lesz munkahelyem, tudom, hogy holnap miből fogunk élni. A számlakat kifizetem, nem sakkozom, mikor melyik maradjon ki, hogy még enni is tudjunk,de ki se kapcsoljanak semmit.
Sokkal többet beszélgetek a gyerekekkel, pedig nem kicsik, járják az útjukat. Ők azt mondják, felbecsülhetetl en a nyugalmamat látni, hogy nem rettegve várom a következő hónapot. Azt mondják, élni látnak. Én meg élvezem, hogy biztonságot tudok adni nekik, hogy van előttük perspektíva.
Otthon azt látták, anya tanult, két diploma, nyelv, kulturális kitüntetések, rengeteget letesz az "ország asztalára", mégis hónapról hónapra élünk, hogy semmire nem elég a két állása, hogy sose tudjuk lesz e holnap munkahelyem, hogy megjön e a fizetés, vagy megint két hónapig várjuk, hogy ideges, hogy egyre több betegsége jön, hogy sokszor inkább nem beszélget, csak ne mondjon negatívat.
És a gyerekek mondták ki, menjünk el, próbáljuk meg. A nagylányom tanulni akart, de önmagának, szabadon.
Jelentkezett, felvették, nekiindult. Elkezdtem keresni munkát, lakást. Felpakoltunk a középiskolát kezdő kisebbel, a puttonyként cipelt 80 éves papával és belevágtunk.
Minden nap megköszönik a munkám, minden nap van kedvem bemenni dolgozni, minden hónapban megkapom a fizetésem, kifizetem a számlákat, és marad pénzem élni, a gyerekeknek félretenni, a papát színházba, koncertre vinni.
És itt is csak az én keresetemből élünk, de egy állásból biztonságban vagyunk.
És az, hogy értéke van a munkámnak és nem kell mindenre, minden nap nemet mondanom, ez felbecsülhetetl en.
A munkám... Néprajzos vagyok. Magyar kultúrát terjesztek, tanítom a magyar és az itteni gyerekeknek. Otthon nem kértek belőle, nem becsülték, nem fizették meg. Itt kincs a tudásom. És nem mentünk világgá, csak Franciaorszáig jöttünk. Nem beszéltük a nyelvet, angollal, némettel kezdtük. Még otthonról elkezdtem keresni lakást. Találtunk közel az új munkahelyemhez, jó közlekedéssel egy vidéki házat, amit ki tudtunk fizetni három hónapra. Mai napig itt lakunk. A második hónapban bekopogott a szomszéd, menjünk át vacsorázni. Befogadtak. Megkeresnek, tanácsot kérnek. Másfél éve voltunk itt, amikor a várostól megkerestek, hogy sok magyar van az ötvenkilómétere s körzetben, tartanék e valami hazai foglalkozást nekik, helységet adnak, és fizetés helyett, ha nekem megfelel, akkor fizetik a bérleti díjunkat. Először két évre állapodtunk meg. Karácsony előtt írtuk alá az újat, tizenöt évre. Hetente két délután, 3-3 óra. És nem a lakbér, hanem az érzés, hogy megbecsülik a tudásom, a munkám. Engem. A lányaim büszkék. Ez mindent megér.
Imádom Magyarországot, rengeteg barátom van, ha tehetem hazamegyünk. De ahhoz, hogy felhőtlenül szerethessem, hogy élvezzem minden csepp levegőjét, el kellett jönnünk. Mert életre alkalmatlan a rendszer. Nem számít benne az ember, elcsúszott az értékrend. Egész életemben a magyar hagyomány, a magyarság volt a hivatásom, az életformám. Nekem eljönni százszor nehezebb volt. De életem legjobb döntése volt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Gyöngyi 2016-02-08 14:04
A pozitív hozzáállás nagyon fontos! Nem értem, mért nem erre irányulnak a kommentek...Az energia megtérül,és egy nagyméretű változáshoz sok energiára van szükség!Kár minden percért, amit vitákban töltünk, és nem imádkozva!Annyi t hozátennék, hogy lehetne mondani a hun Miatyánkot (is):
Mi Atyánk, ki mindenekben létezel!
Szentség fénye árad, Szeretet a neved!
Országod mibennünk, akaratod velünk,égen, s földön véled imígyen létezünk.
Tudásodnak fényét magunkba fogadjuk,
Másoknak is, mint te táplálékul adjuk.
Kinyitjuk szívünket, hogy így tisztán láthasd,
átadjuk hibáink szíved oltárának.
Szeretet, Fény, Erő,Dicsőség a neved
légy velünk mindenben, édes jó Istenem!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Valaki 2016-02-08 20:21
Miért van az, hogy bármelyik kommentben előt jött a politika, akkor a jelenlegi kormány ellen érveltek?? Pont ma néztem meg egy kutatást, és ha most lenne választás, a FIDESZ 2 harmaddal nyerne. De akkor miért hangoztatja magát az ellenzék?? A posztról szólva pedig, szívbe markoló volt, és megértem a poszt készítőjét.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Péter82 2016-02-09 13:28
Én jol érzem magam Itthon, ennél ezerszer rosszabb országok, államok vannak, ne menjünk messzire csak a balkánra, hosszú-hosszú háború után, örülnek hogy élnek, nem az a legnagyobb problémájuk , hogy van kocsijuk vagy nincs.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # On gyilkos?! 2016-12-03 16:26
Hahaha szoval azert ne eljek jobban, mert mashol rosszabb? Ezt a baromsagot edes ocsem. Ne sirjak ha megfagyok, mert mas nem tud enni?
Ne sirjak, ha labam hianyzik mert mas meg rakos?
Gondolkodj mar ember!
Kiterdekelnek masok problemai van sajatom vagy ez valami ostoba sztereotip standrad, hogy neked ugy kell becsulnod az eletet ahogy van?
mert ki a banat szbaja meg hogy 8 orat kell dolgoznod pl.? A vilag ennel egyszerubb, csak troger emberek uralkodtak el felettunk. ha csak napi 10 percet dolgozna mindene mber ugyanennyi penzert akkor is tokeletesen mukodne minden. Gondolkdj csak el azon, ha minden orszagnak adossaga van hol a penz?
miert fizetunk letelemunkert a vizert es meg sorolhatnam hosszan miert elnek az emberek elvarazsolva tudattalan egy alszent mocsok vilagban.
Kimondta, hogy ez igy van rendjen, hogy ennek igy kell zajlania?
Ki irja elo azt, hogy legyenek szegenyek es gazdagok mikozben annyi foldi javunk van ami 20x ennyi nepessegnek is eleg lenne?
Szoval pajtas csak azert mert Gezanak Pistinek Marcsinak rossz, nehogy mar nekem azert kelljen orulnom, mert nem vagyok az O helyukben. En nem azert akarok boldog lenni , mert masnak rosszabb, hanem azert mert minden embernek egyforman jo.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-1 # Magyar amerikai nő 2016-05-11 22:04
Az en történetem elegge nyakatekert. Pesten eltem a ferjemmel volt egy önkormanyzati berlakasunk ami kettonk néven volt es elinteztem, hogy megvasarolhato legyen az ingatlan reszletre. Varomanyos voltam akkor mar lassan 7. eve a zoldkartyamra csalad-egyesites jogcimen. Apam elt New yorkban, altala kaptam meg a zöldkártyat 7 ev varakozasi ido utan. Otthon eleg rossz körülmények kozott eltem, hiaba laktam a belvarosban es frekventált helyen, a lakas havi kiadása kb. 100.000 forintra rúgott törlesztő részlettel, rezsivel es havi önkormanyzati bérleti dijj fizetéssel egyutt plusz internet es telefon számla. Akkoriban kórházban dolgoztam mint ápolónő kerestem kb 95.000 Ft-ot. Ferjem kapott kb. 90.000-et hol biztonsági őrként dolgozott, hol konyhai kisegítőkent. Velunk lakott meg a nagypapaja is. 3 nagynehezen kinyogtuk a szamlakat. Kb 45.000 forint maradt a fizetesembol amibol a bérlet 10.000 volt kb. 35.000 forintból meg elegge szarul jottem ki kaja es ruha ugyileg. Konkretan ures volt a hűtőszekrény allandoan. Ritkan foztem. Férjemnek is ennyi maradt a fizetéséből mint nekem kb. Papa meg a kisnyugdíjabol kinlodott. Sokszor kellett kolcsonkerni vagy hitelbe hozni kajat a sarki boltból. Ha elromlott a mosógép vagy a gazbolyler az mar nem is fért bele a kiadasokba. Tenyleg vártam, hogy szabaduljak ebbol a nyomorult mókuskerékből. Apam rendes volt mert azert próbált valamennyire anyagilag támogatni kulfoldrol, hogy ne pusztuljunk éhen. Vegre eljött a nap, megkaptam a zoldkartyamat. Persze elotte hiaba kertem látogató vizumot az államokba, nem adtak. 3 even keresztul próbálkoztam vele. A zoldkartyam megkapasanak feltétele volt, hogy nem lehetek hazas, mert akkor elveszitem a jogot a kartyara. Igy csak utanna kötöttünk hazassagot miután megkaptam a zöldkártyát. Kirepültem usa-ba, férjemet nem tudtam hozni, mert ő nem kapott zöldkártyát csak en. Beálltam dolgozni itt new yorkban. 6 eve itt elek mar. Elinditottam a zöldkártya kérelmet a férjemnek. 2 ev várakozási idot mondtak ra mire megkaphatja utannam mint feleseg. Távkapcsolat, Skype, 2 ev sexmentes elet.
Egy evben 1x haza tudtam menni kis idot eltölteni otthon. 10 dollartos oraberem volt mint haziapolo.
Itt nem fogadjak el az europai u uniós nover végzettséget. Itt nem ervenyes a magyar certificatem. Kerestem 5 nap 8 oras meloval heti 300 dollat. Tehát havi $1200. Ez itt szutyok penz, nincs ertelme atszamolni forintra. 1400 dollar a kezdő lakasberleti rent price itt. Ekkor meg apamnal laktam ingyen. Ugy döntöttem hazaküldok 800 dollarokat kedves ferjem-uramnak, hogy biztosan tudja fizetni a kozos lakásunk kiadásait.
1 evig utaltam neki a 800 dollarokat haza. Végül is ugy voltam vele, hogy fele ingatlan a nevemre került altal es egy fasza 5. Kerületi ingatlanról beszelek, igy nem tartottam lehuzasnak, ha segítek en is neki. A férjemnek elszállt az agya, nem fizette a szamlakat, egyre tobbszor próbált extra penzeket kerni mondvan, hogy nagy lett az infláció. Hittem neki, szerettem ot, amit tudtam hazatoltam neki. Megtehettem. 2. evben mikor hazarepultem, világos lett minden elottem, számlák beuszva, kb fel milliós hátralék az ingatlanon. Megcsalt többszörösen, es elköltötte a nehezen keresett penzem magára es gondolom kiscsajokra. Jogi kutya szorítóba kerültem. Kulfoldrol intéztem az ügyvédet, lakaseladast, valast. Nem kis energia, nem kis penz. En repültem haza a valasomra mert o nem jelent meg. Azzal a feltétellel egyezett bele az ingatlan eladásába, ha biztositok szamara egy garzont Pesten 5 millio forintig es at atvallalom az osszes tartozást amiket felhalmozott. Nem volt mas valasztasom. 13 millio Ft- ert áron alul tudtam eladni az ingatlant. 5 millio a lakasa ara, 5.500.000 az önkormányzatnak , 500.000 a felhalmozott számlákra. 2 millio forint maradt nalam 10 ev együttlét utan. Az bőven rament nekem ügyintézésre, válásra, repülőjegyek, es hotel fizetésre otthon. De vegre megszabadultam tole. Es végérvényesen elveszítettem a hazaköltözes lehetoseget. Elmentem bentlakasra, 7 napból 7 nap melo megoldjak legálisan lehet igy dolgozni. Ez amugy is kapitalista rendszer itt. Semmi szabadok földje eleterzes. Bentlakásos munka ortodox zsido negyedekben van. Jol fizetnek 7 napos munkáért 700 dollar/ het. 2800 dollarra felnyomtam a fizetesem de dolgoztam mint állat, minden voltam csak boldog nem. Baratok es barat igy eleve kizárt ilyen beosztás mellett. Depressziós lettem, semmi inger nem ert semmi toltodes. Meghiztam. Kijött egy gerincservem mert az utolso 3 honapban amig ott dolgoztam stroke-ot kapott a beteg es 3 honapig igen csak emelgettem. A sulyfeleslegemt ol talp fasciitisem lett, begyulladt a talpi fasciam. 400 dollar volt a talpbetetem amit lábra formaztak. Insurance persze nem fizeti. Amiket osszegyujtottem penzeket 2 ev alatt az kifolyt a kezemből. Volt egy rosz dobtesem, belementem a játékba es veszítettem sokat. Időközben lett egy online baratom. Afrikai arab fiu.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Magyar-amerikai 2016-05-11 23:30
Az en történetem elegge nyakatekert. Pesten eltem a ferjemmel volt egy önkormanyzati berlakasunk ami kettonk néven volt es elinteztem, hogy megvasarolhato legyen az ingatlan reszletre. Varomanyos voltam akkor mar lassan 7. eve a zoldkartyamra csalad-egyesites jogcimen. Apam elt New yorkban, altala kaptam meg a zöldkártyat 7 ev varakozasi ido utan. Otthon eleg rossz körülmények kozott eltem, hiaba laktam a belvarosban es frekventált helyen, a lakas havi kiadása kb. 100.000 forintra rúgott törlesztő részlettel, rezsivel es havi önkormanyzati bérleti dijj fizetéssel egyutt plusz internet es telefon számla. Akkoriban kórházban dolgoztam mint ápolónő kerestem kb 95.000 Ft-ot. Ferjem kapott kb. 90.000-et hol biztonsági őrként dolgozott, hol konyhai kisegítőkent. Velunk lakott meg a nagypapaja is. Harman nagynehezen kinyogtuk a szamlakat. Kb 45.000 forint maradt a fizetesembol amibol a bérlet 10.000 volt kb. 35.000 forintból meg elegge szarul jottem ki kaja es ruha ugyileg. Konkretan ures volt a hűtőszekrény allandoan. Ritkan foztem. Férjemnek is ennyi maradt a fizetéséből mint nekem kb. Papa meg a kisnyugdíjabol kinlodott. Sokszor kellett kolcsonkerni vagy hitelbe hozni kajat a sarki boltból. Ha elromlott a mosógép vagy a gazbolyler az mar nem is fért bele a kiadasokba. Tenyleg vártam, hogy szabaduljak ebbol a nyomorult mókuskerékből. Apam rendes volt mert azert próbált valamennyire anyagilag támogatni kulfoldrol, hogy ne pusztuljunk éhen. Vegre eljött a nap, megkaptam a zoldkartyamat. Persze elotte hiaba kertem látogató vizumot az államokba, nem adtak. 3 even keresztul próbálkoztam vele. A zoldkartyam megkapasanak feltétele volt, hogy nem lehetek hazas, mert akkor elveszitem a jogot a kartyara. Igy csak utanna kötöttünk hazassagot miután megkaptam a zöldkártyát. Kirepültem usa-ba, férjemet nem tudtam hozni, mert ő nem kapott zöldkártyát csak en. Beálltam dolgozni itt new yorkban. 6 eve itt elek mar. Elinditottam a zöldkártya kérelmet a férjemnek. 2 ev várakozási idot mondtak ra mire megkaphatja utannam mint feleseg. Távkapcsolat, Skype, 2 ev sexmentes elet.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Magyar-amerikai 2016-05-11 23:35
Folytatas

Egy evben 1x haza tudtam menni kis idot eltölteni otthon. 10 dollaros oraberem volt mint haziapolo.
Itt nem fogadjak el az europai uniós nover végzettséget. Itt nem ervenyes a magyar certificatem. Kerestem 5 nap 8 oras meloval heti 300 dollat. Tehát havi $1200. Ez itt szutyok penz, nincs ertelme atszamolni forintra. 1400 dollar a kezdő lakasberleti rent price itt. Ekkor meg apamnal laktam ingyen. Ugy döntöttem hazaküldok 800 dollarokat kedves ferjem-uramnak, hogy biztosan tudja fizetni a kozos lakásunk kiadásait.
1 evig utaltam neki a 800 dollarokat haza. Végül is ugy voltam vele, hogy fele ingatlan a nevemre került altal es egy fasza 5. Kerületi ingatlanról beszelek, igy nem tartottam lehuzasnak, ha segítek en is neki. A férjemnek elszállt az agya, nem fizette a szamlakat, egyre tobbszor próbált extra penzeket kerni mondvan, hogy nagy lett az infláció. Hittem neki, szerettem ot, amit tudtam hazatoltam neki. Megtehettem. 2. evben mikor hazarepultem, világos lett minden elottem, számlák beuszva, kb fel milliós hátralék az ingatlanon. Megcsalt többszörösen, es elköltötte a nehezen keresett penzem magára es gondolom kiscsajokra. Jogi kutya szorítóba kerültem. Kulfoldrol intéztem az ügyvédet, lakaseladast, valast. Nem kis energia, nem kis penz. En repültem haza a valasomra mert o nem jelent meg. Azzal a feltétellel egyezett bele az ingatlan eladásába, ha biztositok szamara egy garzont Pesten 5 millio forintig es atvallalom az osszes tartozást amiket felhalmozott. Nem volt mas valasztasom. 13 millio Ft- ert áron alul tudtam eladni az ingatlant. 5 millio a lakasa ara, 5.500.000 az önkormányzatnak , 500.000 a felhalmozott számlákra. 2 millio forint maradt nalam 10 ev együttlét utan. Az bőven rament nekem ügyintézésre, válásra, repülőjegyek, es hotel fizetésre otthon. De vegre megszabadultam tole. Es végérvényesen elveszítettem a hazaköltözes lehetoseget. Elmentem bentlakasra, 7 napból 7 nap melo megoldjak legálisan lehet igy dolgozni. Ez amugy is kapitalista rendszer itt. Semmi szabadok földje eleterzes. Bentlakásos munka ortodox zsido negyedekben van. Jol fizetnek 7 napos munkáért 700 dollar/ het. 2800 dollarra felnyomtam a fizetesem de dolgoztam mint állat, minden voltam csak boldog nem. Baratok es barat igy eleve kizárt ilyen beosztás mellett. Depressziós lettem, semmi inger nem ert semmi toltodes. Meghiztam. Kijött egy gerincservem mert az utolso 3 honapban amig ott dolgoztam stroke-ot kapott a beteg es 3 honapig igen csak emelgettem. A sulyfeleslegemt ol talp fasciitisem lett, begyulladt a talpi fasciam. 400 dollar volt a talpbetetem amit lábra formaztak. Insurance persze nem fizeti. Amiket osszegyujtottem penzeket 2 ev alatt az kifolyt a kezemből. Volt egy rosz dontesem belementem a játékba es veszítettem sokat. Időközben lett egy online baratom. Afrikai arab fiu. Hozza szoktam kimenni minden nyáron afrikaba es pihenni, lazulni,sivatag ban quad túrára menni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Magyar-amerikai 2016-05-11 23:38
Folytatás:
Tehát időközben lett egy online baratom egy afrikai arab fiu. Hozza szoktam kimenni minden nyáron Afrikaba pihenni,lazulni , elmenni sivatagi quad túrára. 4 eve van online kapcsolatom vele es megkedveltem. Szerelmes nem lettem de szeretem.
Sok penzembe van ez a kapcsolat is, mert azert Usa-bol Afrikaba utazgatni húzós összegek. Otthagytam a bentlakásos melot mert en ezt idegileg nem birom. Teljes elszigeteltség egy ultra vallasos közegben ráadásul zsido negyedről beszelek. Most kaptam egy viszonylag normalis melot persze ismeretség altal. Igy most 20 dollart keresek óránként de igy meg csak 1100 dollarokat kapok 2 hetente. 2200 dollar igy a havi fizetés. Továbbra sem vagyok boldog. Jogosítványt szereztem, beszelek angolul, amerikai allampolgar lettem 1 eve. Mindent elértem amit akartam 6 ev alatt, utaztam, luxus dolgokat engedtem meg magamnak de valami nem jo igy sem. Azt vettem eszre, hogy otthon boldogabb voltam.
Sokat veszítettem itt.
Barátokat, a magyar nyelv használatát, az otthon let erzeset, magyar kajákat, eleve az egesz magyarságomat a valódi mivoltomat dobtam oda szaros iphone6-ert, vagy nike cipő ert, vagy laptopert, vagy a lelki bekemert. Meg sem vagyok itt boldog. Rajottem, hogy teljesen egyszeru dolgok tesznek boldogga. Elmenni túrázni, szalonnát sütni nyárson, haverokkal bulizni es pialgatni neha. Ez itt nincs es nem is lesz. 38 leszek, gyerek nincs, férj, csalad nincs. Mivel egy eve allampolgar lettem igy mostmar ide tudom hozatni a barátomat 4 ev online kapcsolat utan. 10 honapja várjuk a vizumát, lassan mehet az o országában vizum interjúra. 3 honap meg kb. Aztan ha itt berelek egy lakast akkor ide johet hozzam ha finanszirozok mindent es itt megköthetjuk a hazassagot. Akkor kezdodik neki is a bevandorlas folyamata, applicationok kitöltése, Work authorization intézése, green card apply, stb...
Szep hosszu folyamatnak nez elébe a fiu. Ugyan az a boldogság volt az arcán mint amikor 6 evvel ezelott en örültem annak, hogy jöhetek. En mar atlatok a szitán. Itt sem jobb. Alapjáraton veszítettem azzal, hogy itt vagyok es bele kerültem egy spirális csapdaba. Most itt van 5 ev ledolgozott munkaviszonyom es 10 ev munkaviszony utan jar usa-ban a nyugdíj. Az itt ledolgozott éveim nem számítanak be a Magyar ledolgozott eveimbe hiszen itt elek. A Magyar Tb-met is hazavagtam, mert ha nincs Magyarországon bejelentett lakcimem akkor nem fizethetem alanyi jogon a Tb-t viszont ha nem jelentkeztem ki az országból akkor a NAV pörgeti a tb tartozást nekem. Belekerultem ebbe a jogi csapdába. Azert mert itt elek es dolgozom az nem jelenti azt, hogy felre tudok tenni milliókat es otthon lakast tudnek venni mert itt is vannak kifizetni valo számlák es a rent meg elvisz egy fizetest. Azon röhögtem magamban, hogy otthon nem volt annyi tartozasom ami most itt van, mert ugye ittvan 7-8 kredit kartyam amit mindenkihez hozzavagnak szivesen persze 28%-os APR-ra kamatra. Sikerult mínuszba vágni magam 5000 dollar erejeig. Ha most bevállalok egy költözést, bútorokkal es a baratom idehozatalaval akkor lazán megutom a 10.000 dollaros tartozást a kreditkartyaimr a. Látszólag megy a szekér de itt is csak a bank rabszolgaja vagyok es meg csak jol sem erzem itt magam. Hat igen. Most választás elott allok. Nem folytatom az eredetileg elképzelt tervet a baratommal. Belevagom a kést 4 ev kapcsolat utan. Kifizetem a tartozasom es par honapot meg lehuzok benntlakason, hogy haza tudjak kuszni laposkuszasban egy jóval szarabb helyzetbe 6 ev Amerika utan, mint anno amit magam mögött hagytam. Az otthoni nover vegzettsegem nem ervenyes 7 ev kimaradás utan, ujbol megkell szerezzem az engedélyt, hogy noverkent dolgozhassak egyaltalan otthon. Legjobb esetben is alberletbe tudnek hazamenni vagy noverszallora. Ezt igy eleg nagy bukáskent ertekelnem azok utan, hogy en itt mar egyszer megutottem tobb mint fel milliós fizetést. Nagy dilemmában vagyok most. Az atlag amerikai sem el sokkal jobban mint otthon egy középosztályos magyar. Itt javaresz berelnek az emberek lakast mert nem tudnak venni. 160.000 dollar kb egy szerenyebb ingatlan new-yorkban. Ezt en itt nem rakom ossze magamnak soha. Itt is fizetestol fizetesig elek, bar valahogy kicsit konnyebb mert az arak olyanok itt mint otthon de a fizetés többszöröse. Szivem szerint meg igy is hazamennek a semmire, lehet boldogabb lennek ha lennenek ujbol barataim, es magyar nyelven fejezhetnem ki a gondolataim, magyar pasival élhetnek a sajat kulturambol valo partnerrel. Mert bonyolult kapcsolat egy muszlim fiúval elni. Elvárja, hogy convertaljak es legyek muszlim. Nem lehet ugy csaladot alapítani ha ket kulonbozo vallást gyakorolnak a szulok.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Magyar-amerikai 2016-05-12 00:10
Teljesen elveszítettem önmagam es a magyarságomat itt kulfoldon es zavar. Nem erzem jol magam igy. Olyan mintha nem a sajat életemet elnem. 6 ev utan is kínoz a honvágy es sokszor ébredek ugy, hogy mit keresek en itt? Nincs itt azert annyi penz, hogy megerje nekem minden általam fontosnak tartott dologról lemondani. Viszont elborzaszt a tudat, hogy hazamenjek a semmire. Szerintem mindenkinek megkell gondolja alaposan mielőtt belevág kulfoldbe, mert lehet tobbet veszít mint nyer az egészen. Itt nem csak a penzt kell nezni, hanem osszessegeben az egeszet. Hajlamosak vagyunk csak az összegeket atszamolgatni forintra es nem törődni azzal, hogy kulfoldon is draga az elet es vannak kiadások. Arrol nem is beszélve ha egyszer belekóstol az ember mas ertekrendbe, mas allamformaba, mondjuk látszólagos demokraciabol beleugrik egy kapitalista rendszerbe akkor lesz egy sokk hatás. Az embert éri egy kultur-sokk. Es ugyan ezt kapja ha hazamegy, forditott kultur-sokkot. Soha nem leszel mar az aki voltal, megvaltozol. A tapasztalataid altal es a sok nehézség megkemenyit. Megváltozik az ertekrended. Amit addig elviseltel otthon vagy esetleg fel sem tunt annyira, hogy rendszerhiba azt mar soha az eletben nem fogod tudni annyira jol tolerálni amig csak az általad ismert rendszerben éltél. Nem mondom, hogy mindenki negatívan jon ki a kulfoldosdibol, tipus kerdese is. Ha penzkozpontu vagy es kevésbé lelkis vagy csaladcentrikus akkor meg be is johet a dolog. Nekem nem jott be csak az elso 1 evben amig tartott a varázslat. Aztan rajottem, hogy itt is ugyan az a világot behalozo rabszolgatarto rendszer mukodik ami globálisan sanyargatja az embereket csak mas a csomagolas:)
Itt utazok napi 3 orat es vannak akik tobbet mert ez vilagvaros, nagyon nagy távolságok vannak itt. En tudom mennyit aludtam állva a subwayon ( metrón)
En tudom mennyit szenvedtem mert hiaba vagyok allampolgar es akkor is csak egy bevandorlo maradok. A nyelvvel persze mindig vannak problémáim, minden nap erzem es akadnak helyzetek amik ravioagitanak arra, hogy en meg mindig nem beszelek jol. Egyre nehezebben viselem. Eleinte meg vicces volt es volt energiam tanulni, de ez az ambicio elveszett. A hazassagomat Nem sajnalom mar, nem kulfold rovasara irom, hogy tonkrement. Inkabb jellem hibanak tartom ex ferjem reszerol amit jol titkolt elottem evekig. Ha Nem jovok ide ki akkor is elobb utobb negcsalt volna ilyen mentalitassal. Ahogy elnezem apamat is, ide jott 45 evesen. Az utobbi 30 evet vegigdolgozta meg szombaton is. Nem sok elete volt itt neki sem, se baratok, se csalad csak a munka es a penz gyujtese. Neki anno nem volt mas lehetosege 45 evesen valas utan, lakas nelkul. Ezert jott ide. En Meg azert mert elhittem gyerekkoromtol as amerikai alom propagandat. Nincs itt semmi. Otthon sokkal szebb helyek vannak, jobbak a mozik is, baratsagosabbak az emberek. Itt persze mindig nagy how are you-val inditanak az embark de igazan hulyenek neznenek ha elkezdenek valaszolni hogy erzem magam.
Vigyorogva vissza valaszolok.... I'm fine....
Az europai szinvonal sokkal jobb mint as amerikai.
Van mindenunk otthon csak leszegenyitette k nagyon a magyar tarsadalmat es az europai orszagokat. Olyan erzes ez nekem mintha egy lathatatlan ero akarna az emberek szenvedeset es nyomorat, sot egyenesen belolunk elne...
Ezt inkabb nem fejtenem itt ki, de mar ezen is atlatok, latom a nagy egeszet mi folyik globalis szinten. A legfobtosabb dolog szamomra az egeszseg, a csalad, a baratok es szeretetben elni egeszsegesen jo eletminosegben.
Rajottem, hogy a boldogsag Nem penzzel merheto.
Akkor voltam a legboldogtalana bb eletemben mikor elertem a csucskeresetet 2800 dollart havonta.
Otthon rohelyes osszegekkel maszkaltam a zsebemben 500 ft stb... es megis tudtam mosolyogni es nem szakadt be a hatam a stresszes fajdalomtol. Azt hiszem par honap mulva otthon leszek es mar fogom tudni magam jolerezni kevesebbel is ha a lelki bekem ujra meglesz es boldog tudok lenni ujra.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # On gyilkos?! 2016-12-03 13:20
Jo a hozzaszolas, de ne felejtsd el, ha annak idejen nem mesz ki maerikaba es nem szeded meg magad most nem lenne hova hazajonni es kenyelemesen megelned a nyugdijadbol...
Es ezek utan, ha ujra kezdhetned az egeszet es elhetnel egy masik eletet kulonbseget tudnal tenni. Garantalom ha 3. lehetoseged is lenne ujra Amerikat valasztanad.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # On gyilkos?! 2016-12-03 13:13
A penz nem minden, a penz nem boldogit... Ja csak az amit megveszel belole.
Lehet itt hazaszeretetrol beszelni meg ezzel emberibbnek, kulonbnek lattatni magunkat masoknal, de ebbol nem fogsz megelni.
Fikazol, mert Porscheval jarok?
Te meg gyalogolsz evtizedek ota, mert szerencsetlen vagy nem tudsz elobbre jutni es alszent ervekkel jossz, hogy az egeszseges?
Igenytelen vagy! Fogalmad sincs arrol, hogyan kell elvezni az eletet.
Hazaszeretetrol papolsz itt nekem mikozben mar reges-reg nincs is hazad.
Majd, ha minden egyes mocskos nacio eltakarodik az orszagbol, majd, ha a magyar ember lesz az elso a sajat hazajaban es nem zsido, kinai, cigany, meg fekete, na majd akkor megyek en haza. Magyar emberekent magyar hazat akarok. En nem szeretek egy olyan allamot ahol mindenki mas elobbre valo mint en.
Kulfoldon pont ezert nem lep meg, ha nem en vagyok az elso, mert ez nem az en hazam.
Ezzel tisztaban vagyok, sohasem leszek teljesen befogadott, de magyarorszagon sem vagyok, voltam az. Az egetvero kulonbseg pedig az, ha mar barhol a vilagon igy kell elnem (A sajat szulohazamat is beleertve) akkor miert ne keresnek egy jobb lehetoseget? Mit ad nekem ma Magyarorszag es mit kulfold?
Ne irjon egyetlen olyan ember sem velemenyt aki soha nem jart idegen orszagban megcsak turistakent sem, mert neki nincsen viszonyitasi alapja!
Ne irjon olyan ember sem velemenyt akinek nem jott be kulfold, mert O pont azert ment ki, mert Magyarorszag sem jott be.
6 eve elek egy idegen orszagban.
Probalkoztam tobb idegen orszagban, de a rohej az, hogy nem a kulfoldi, hanem pont a magyar miatt kenyszerultem arra, hogy otthagyjam az elozoeket.
Mindeninek mas es mas tapasztalata van.
A kulonbseg annyi az orszagok kozott, hogy ugyanannyi energiaval, idovel , munkaval, mire jutsz.
Igen lehet Magyarorszagon is ervenyesulni es le a kalappal azok elott akik tudnak is, de ne felejtsuk el, ha mindenki mernok es vezeto lenne akkor ki dolgozna?
ki vegezne ketkezi, vagy betanitott munkat?
Ki seperne utcat, ki vinne el a szemetet?
Ez nem azt jelenti, hogy itt, csak ilyen munkara vennenek fel kulfoldit a hangsuly a megbecsulesen van a vegzett munkadert.
En nem utcasepro vagyok.
Amikor kijottem szantofoldeken dolgoztam, de ez nem efy kiszamithato jovo, epp ezert tovabb es tovabb leptem, Magyarorszagon is ezt csinalja mindenki a kulonbseg a vegeredmeny.
Mig itt 6 eve alatt vallalkozasom lett, lakast vettem uj autom van, es evente 2 szer megyek egzotikus helyekre nyaralni addig magyarorszagon az eltoltott 14 ev munkaja arra volt eleg hogy marol holnapra fenntartsam magam. Ez nem az en trogersegem.
Aki troger az kulfoldon is troger, van aki 9- eve itt el de semmilye sincs, mert link alak, de a rohej az, hogy meg O sem menne haza.
Ez a cikk egy rakas szar.
Elo peldaja vagyok sokadmagammal a cafolatnak.
Ten, hogy renegeteg minden szar itt, primitiv, tanulatlan, kepzetlen, nagykonyvet koveto pozocionaltt emeberek, de ez meg kisertetiesen emlekeztet engem az egykori kommunizmusra.
Szoval akarhogy is nezem azok kopkodnek itt a kulfoldre szakadtakkal akik tehetsegtelen luzerek es gusztustalan mod irigyek.
Mig otthon gepelsz es irod itt a kopkodo kommentejeid addig en jokat rohogok a hazazszeretetes okoskodasaidon, majd a gond nekuli meleg lakasomban, megveszem a kovetkezo nyaralasomhoz a jegyeket.
Szep dolog a hazaszeretet, csak azzal kitorolheted. A geyreked majd nem erti masnak miert van szep autoja, egyaltalan miert van autoja neketek meg miert kell gyalog jarni, mert buszra sincs penzetek.
Igen a penz az ami boldogit, te meg egyszeruen igenytelen vagy, ha ezt nem latod.
Nekem van neked nincs.
En is lehetek kirekesztett, sot szerinted engem sosem fogdnak be, viszont ez engem nem is erdekel, de te otthon is ez vagy jelenleg, mert a hazadnak mondot valami mar reg nem a hazad, a nagy hazafisagodban ez viszont erdekelhetne teged.
En is lehetk beteg, de nekem lesz mibol kezeltetni magam, mert van biztositasom allami reszrol, mint itt mindenkinek es nem hagynak az utcan, vagy epp korhazban megdogleni.
Bizony kolbaszbol van az a kerites itt.
Itt ha erte nyulsz akkor szakithatsz belole, Magyarorszagon meg nyujtozkodhatsz erte akkor sem ered el.
Tisztazzunk valamit!
Nem szeretek itt elni. Tudok itt elni.
Magyarorszagon szeretnek, de ott nem tudok.
Ennyi a kulonbseg.
Sokan azt hiszik aki kulfoldre jon es nem beszel nyelvet az csak mosogatni jo,
Na akkor tokeletes ellenpelda erre az az olajceg ahol a magyar epuletgepeszeti tervezo, megkapja feladatot es megcsinalja.(Ehhez nem kell nyelvtudas, mert egy szimpla programot hasznal)
Kutyat nem erdekli a cegnel, hogy mennyit beszel nemetul, svedul, norvegul, vagy angolul.
Szoval hagyjuk az olyan sztrereotipikus baromsagokat, minthogy ide csak mosogatni meg szennymunkakat vegezni vesznek fel.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Eric Financee 2017-07-13 21:32
Szüksége van a projektekre, befektetésre, személyi kölcsönökre, üzleti kölcsönökre, lakáshitelekre, diákhitelekre, konszolidációs kölcsönökre és kölcsönökre nyújtott kölcsönökre? Akik szeretnének hitelt kapni cégünktől, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot (ericfinancee@g mail.com vagy ericfinancee@ou tlook.com) és kapja meg a kölcsönt.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!