fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Április 3-ától újra látható Magyarországon a szkíta kultúra leghíresebb emléke, mely egyben a Kazah államiság jelképe is. Az 1969-ben, Issyk falu mellett feltárt "Aranyember" teljes életnagyságú rekonstrukciója Veszprémben, a Laczkó Dezső múzeumban látható. 

 

A hosszú rekonstrukciós folyamat legvégén, Krym Altynbekov által készített rekonstrukció, amit a szakma hivatalosként és pontosként egyhangúlag elfogadott. Krym Altynbekov restaurátor, leletmentő specialista az "Ostrov Krym" restaurátor-laboratórium vezetője. A közel 40 éves tapasztalattal bíró szakember tudását ma már világszinten ismerik és elismerik. Olyan leletek megmentése, konzerválása és restaurációja fűződik a nevéhez, mint az azóta már UNESCO világörökség rangjára emelt Altáj-i jégsírok egyik kiemelt értéke, a Berel-i lovastemetkezés, vagy épp a Mhaykan Uul mellett előkerült türk kori festett agyaghadsereg. Munkásságát március 14-én a Magyar kormány is elismerte, Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztertől vehette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. A veszprémi kiállításon számos szkíta és szauromata időből származó lelet mutatja be munkásságát, és kalauzol vissza minket a Krisztus előtti idők VII-II százada közé. Ez a két és félezer éves időutazás egyben a Kárpát-medence történelmét is feleleveníti, hiszen a szkíta kultúra legnyugatibb területe itt volt nálunk. Máig a világ legnagyobb szkíta aranyszarvasa az 1928-ban, Mezőkeresztes-Zöldhalompuszta lelőhelyen előkerült pajzsdísz, mely a Nemzeti Múzeum féltett kincse, egy töredékesen is 44 cm-es, oroszlánokkal díszített színarany lánccal együtt. A kiállítás Veszprémben május 25-ig látható. A Berel-i lovassír anyaga pedig Tatán, a Kuny Domonkos múzeum karakiállításaként lesz látható Május hónapban.

 

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!