fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság
Nem kellett sokat aludnunk Risztov Éva igazságtalan kizárása óta, ismét egy magyar sportoló izraeli "Európa-bajnokságon" történt vegzálásának híre borzolja a kedélyeket. Pontosabban csak borzolná, ugyanis az MTI és a sportoldalak "elfelejtették" közölni, hogy mi nehezítette súlyemelőnk még sikeresebb szereplését az április elején Izraelben zajló (!) súlyemelő Európa-bajnokságon. Nagy Nikolettát terroristának nézték a "Közel-Kelet egyetlen demokráciájában", és hosszú órákon keresztül tartották a tel-avivi repülőterén. Niki az alattomos megpróbáltatások ellenére is jól teljesített, a 8. helyen zárta a versenyt. Az ügyet egyedül az ózdi önkormányzati honlap írta meg idáig. Alább a cikk.
Az előkelő nyolcadik helyen végzett az izraeli Európa-bajnokságon (sic!) Nagy Nikoletta. Az ÓSFC kiválóságának az esemény ezúttal elsősorban nem a verseny miatt marad meg örök emlékként. A magyar válogatott ózdi sportolót "muszlim terroristának" nézték, ezért több órás ellenőrzés alá vonták a tel-avivi repülőtéren.
 
 
Ma már jókedvűen tud mosolyogni a történteken, pedig ott és akkor ez nem volt szórakoztató helyzet. Nagy Nikolettát az utolsó útlevél-ellenőrző állomáson állították félre az izraeli hatóság emberei, és csak több órás ellenőrző procedúra után engedték belépni az országba. Oda, ahol egyedüli nőként ő képviselte hazánkat a súlyemelők Európa-bajnokságán. Niki a megmérettetésen lökésben és szakításban is két-két eredményes gyakorlatot mutatott be, 198 kilogrammos összeredménye a 8. legjobb lett a 63 kilogrammos súlycsoportban.
„Igen későn értem a szállásra, nem is emlékszem, mikor kerültem ágyba. A másnap így csupán a mérlegeléssel, az étkezéssel és az alvással telt el. Próbáltam minél többet pihenni és összeszedni magam. Félig-meddig sikerült is, úgy gondolom. Amit kitűztem magam elé, az egyéni csúcsok, azok sikerültek, bár a hat jó fogás nem. Ennek ellenére elégedett volt velem a szövetségi kapitány és az edzőm is" - nyilatkozott Nagy Nikoletta, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője.
 
 
 
 
A vártnak megfelelően szerepelt – értékelte tanítványa teljesítményét Fekete József, aki személyesen ezúttal sem tudott tanácsot adni az Európa-bajnokságon Nikinek. Az ózdi lány eddig négy világ- és 10 Európa-bajnokságon képviselte hazánkat, vagyis az izraeli "kontinensviadal" a tizenötödik világversenye volt.
„November végén elkezdtük a felkészülést egy rehabilitációs programmal, hogy a műtét után a sérült részt vissza tudjuk hozni eredeti állapotába. Ezt aprólékosan, szisztematikus munkával lehetett csak megcsinálni. A 140 kilogrammról versenyről versenyre jött egyre feljebb az edzésen produkált 200 kilogrammos eredményig, amit kis híján az Európa-bajnokságon is produkálni tudott" - mondta Fekete József, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club edzője.
Nagy Nikoletta a kvalifikációs világbajnokság előtt több hazai versenyen is próbára teszi magát. Ezek közé tartozik majd a Suzuki Kupa is, amit idén is megrendez majd az ÓSFC vezetése.
(Ozd.hu nyomán)
Frissítés: "Lelkileg megviselt az eset" - hazafelé is kiszúrták maguknak Nikolettát
Egy kör nem volt elég kaftánéknak, a hazafelé tartó úton is zaklatták a magyar súlyemelőt. Erről Nagy Nikoletta beszélt az ÓzdonLájknak, ahol elmondta azt is, lelkileg megviselte az eset és nem vágyik vissza Izraelbe.
- Lelkileg megviselt az eset, de nemcsak odafelé, hanem visszafelé is többször és tüzetesen átvizsgáltak - erősítette meg a történéseket az ÓzdonLájknak Nagy Nikoletta. - Kellemetlen volt egy idegen országban ez a bánásmód, de szerencsére aztán minden jóra fordult. Azt viszont nem tagadom: jó, hogy egyben hazaértem, nem vágyom vissza Izraelbe!
 

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!