fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Ilyen pólót lehet előrendelni a világhálón

Sneider és Szilágyi írásbeli kérdést adott be Pintérnek

"Mikor kíván a rendőrség végre érvényt szerezni a Btk. 334. §-ának, meddig lehet Magyarországon büntetlenül gyalázni a Szent Koronát?” - című írásbeli kérdést nyújtotta be a tegnapi nap során Pintér Sándor belügyminiszterhez Sneider Tamás és Szilágyi György.
Alább változtatás nélkül közöljük a portálunk birtokába került levelet.

 1908331_667596303334147_657971293938940323_n

 
"Aki nagy nyilvánosság előtt Magyarország himnuszát, zászlaját, címerét vagy a Szent Koronát sértő vagy lealacsonyító kifejezést használ, illetve azokat más módon meggyalázza, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Így fogalmaz a Btk. 334. §-a, mely a jogalkotó szándéka szerint elejét venni hivatott hazánk himnuszát, zászlaját, címerét, és különösen a Szent Koronát ért további méltatlan sérelmeknek.

Az ún. rendszerváltást követően, de különösen a 2002 és 2010 között számtalan alkalommal illették becsmérlő jelzőkkel a Szent Koronát. Ezért is tartotta fontosnak az Országgyűlés, hogy jobbikos javaslatra az új Btk. már megfelelő védelmet nyújtson, és büntetlenül senki se nevezhesse például tökfödőnek a magyar államiságot megtestesítő, Európa egyik legrégebben használt és mai napig épségben megmaradt beavató koronáját.

Ennek ellenére pár hónapja a Szent Koronát párducmintás sildes sapkaként Kossuth Lajos fején ábrázoló pólót árult üzleteiben az egyik ismert áruházlánc. Akkor a széleskörű tiltakozás nyomán a kollekciót visszavonták, a forgalmazó pedig bocsánatot kért. Egyesek azonban – látva, hogy a jogszabály ellenére a történteket nem követi semmiféle hatósági intézkedés – immár felbátorodva tovább folytatják az egyébként éppen a múltbeli hasonló események miatt törvényi oltalom alá helyezett Szent Korona mocskolását. Egy „Van képünk hozzá” címet viselő kiállításon focilabdaként mutatták be a Szent Koronát, illetve oly módon ábrázolták, hogy a Pantokrátor helyére Adolf Hitler került, a Mihály és Gábriel arkangyalok ikonja helyén pedig Szálasi Ferenc és Horthy Miklós képmása volt látható. Ha ez nem lett volna elég: a Szent Korona tetején a megfeszített Krisztus szimbólumát egy horogkeresztre cserélték. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága folytatta az eljárást, amelynek keretében feljelentés kiegészítés elrendelésére került sor. Korábban képviselőtársainknak ígérte Belügyminiszter Úr (Zagyva Györgynek és Gaudi-Nagy Tamásnak - a szerk.), hogy az eljárás befejezését követően tájékoztatást adnak annak eredményéről. Mikor várható ez a tájékoztatás?

Azért is különösen várjuk az ígért tájékoztatást és a határozott fellépést, mert az ügyészség szerint „a kifogásolt ábrák csak a Szent Korona képének megváltoztatásával születtek, ezért magát a tárgyat sérelem nem érte. Továbbá a negatív vélemények, művészi kifejezések, kritikák hangoztatása és megvalósítása nem esik büntetőjogi szankcionálás alá, hanem része a szabad véleménynyilvánításnak.” Nem vitatva a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alapvető és mindenkit megillető jogot, úgy gondoljuk, ezek az alkotások átlépték azt a szintet, hogy a véleménynyilvánítás alá tartozhassanak.

Látva a jogszabályok és a cselekvésképtelen hazai hatóságok között meglévő űrt, a korábbiakhoz képest sokszorosára nőttek azok az ügyészség által csak „művészi alkotásoknak” nevezett pl. felsőruházati termékek száma, melyek elsődleges célja a Szent Korona kifigurázása, gúny tárgyává tétele, ezáltal a többségi magyar társadalom megsértése. Azt is célszerű lenne a nyomozó és a vádhatóság képviselőivel rögzítenie a Kormánynak, hogy természetesen nem csak a valóságos Szent Koronáról van szó, hiszen azt az Országházban valós veszély nem fenyegette és nem fenyegeti.

Az írásbeli kérdésünk mellé csatolt felvétel szerint immár egy külföldön üzemeltetett elektronikus áruházból is lehet a Szent Koronát sajátságos művészet jegyében ábrázoló pólót rendelni. Így került a George Lucas által megálmodott nagy sikerű Csillagok háborújának az első számú negatív szereplője, a Wikipédia által a filmtörténelem egyik legmarkánsabb, legikonikusabb és legkarizmatikusabb gonosztevőjének, Darth Vadernek a fejére a magyar államiság szimbóluma, mely a többségi keresztény, különösen a társadalom katolikus többsége részéről megkülönböztetett tiszteletet élvez. Persze ez már valóban semmiség azok után, hogy 2013. decemberében osztrák humoristák a bécsi magyar nagykövet társaságában élcelődtek a Szent Koronán, annak másolatát feltették a fejükre, leejtették és szidták, azonban mindezek nemhogy a nagykövet felháborodását, de szemlátomást a tetszését is kiváltották. Vagy említhetnénk a hazánkba látogató külföldi vendégek által vásárlás céljából előszeretettel felkeresett belvárosi Váci utcát, ahol a fővárosunkban a legkülönbözőbb vörös csillagos pólókat és sapkákat lehet megvásárolni évek óta oly módon, mintha hazánk nem szenvedte volna meg a fél évszázados kommunista diktatúra borzalmait, és egyébként ez nem érintene több jogszabályt is. Minden bizonnyal rövidesen a Szent Koronát gyalázó pólókkal bővül a már eddig is meglévő jogszabályokba ütköző kínálat.

Kíván-e végre a Kormány érvényt szerezni a törvény betűjének, vagy kénytelen lesz a többségi társadalom a jogalkotó kifejezett szándéka ellenére elviselni a művészi szabadság és a véleménynyilvánítás hamis köntösébe bújtatott felháborító provokációk egyre undorítóbb megnyilvánulásait?


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!