fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Amondó vagyok, hogy azokat sorozzák be az elsők között, akik szándékosan kirobbantották ezt a háborút. Ha már annyira harcias kedvükben voltak, hogy viszályt szítottak, akkor most mutassák meg, hogy milyen kitartóak, amikor tényleg keményen teljesíteni is kell . Ne máséval verjék a csalánt, hanem törjenek az élre az általuk szított gondok között. Akkor kiderülne, hogy mit is érnek a robbanások, éhínségek, nyomorulttá tett emberek között! Ott megmutathatnák, hogy milyen kemény legények. Ne mások életével szórakozzanak, hanem a sajátjukkal!

No meg persze kedves nemzetvezéreinknek is már rég ki kellett volna állni, hogy a magyarokat megvédjék az ilyen elmebeteg sorozástól!

 

A kárpátaljai magyarok azt kérik Ukrajnától, hogy a besorozott magyarokat ne vezényeljék a válságövezetbe - jelentette ki a Kossuth Rádió reggeli műsorában a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke. Brenzovics László elmondta, az újabb sorozás a korábbiaknál is több kárpátaljai magyart érinthet, ami feszültséget okoz az Ukrajna nyugati részében élő magyarok körében. Az elnök ezért azt kérte, hogy a behívottak saját területükön láthassanak el védelmi szolgálatot , vagyis ne vezényeljék őket a válságövezetbe.

Sorozás Kárpátalján

 

Sorozás KárpátaljánA tartalékosok behívása rendkívüli feszültséget okoz a kárpátaljai lakosság körében – jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Mint mondta: a mostani a részleges mozgósítás harmadik hulláma. Az elsőben a hivatásos katonákat vezényelték Kelet-Ukrajnába, a másodikban pedig egy területvédelmi egység jött létre, ami Kárpátalján maradt. Jelenleg 2500 tartalékos mozgósítását tervezik. A kárpátaljai munkaképes és tartalékos férfiak igen jelentős része külföldön vállalt munkát, nem tartózkodik otthonában, amiatt jóval több behívót kézbesítenek, mint amennyi tartalékost be fognak hívni. Hozzátette: feszültséget okoz az is, hogy míg a nyugat-ukrajnai állampolgárokat behívják, a kelet-ukrajnaiakat nem, az ottani lakosság jelentős része – köztük a katonaképes férfiak is – ugyanis menekültként jelenik meg más országrészekben.

Nem tartják szerencsésnek azt sem, hogy Kárpátaljáról behívnak olyan tartalékosokat is, akik nem gyakorlott katonák, ismereteiket, tapasztalataikat még a szovjet hadseregben szerezték. Ez szerintük nagyon veszélyes, és ahhoz vezet, hogy jelentős veszteséget szenvedhet az ukrán hadsereg. Úgy vélik, a megoldás az lehetne, hogy a kárpátaljaiak maradnának helyben, és területvédelmi egységként működnének, míg Kelet-Ukrajnában az aktív harci tevékenységhez csak hivatásos állományt vetnék be.

Elmondta azt is: körülbelül 800 olyan személy tartózkodik Kárpátalján, aki Kelet-Ukrajnából érkezett, és regisztrálta magát, a magyar települések közül csak Beregszászba telepítettek be menekülteket.

 

Kossuth Rádió / hirado.hu / fotó: MTI


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!