fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Nem vagyok Ákos fan. Egyáltalán. Semennyire. Ugyanakkor emberileg nagyon szeretem, kétségkívül sokat letett az asztalra. Értem, hogy miért lehet rajongani érte, a művészetéért. Barátaim zöme a koncertjeire is ellátogat. Nem tinik már, felnőtt, családos emberek, és úgy tűnik, nem szeretnek ki belőle. Ennek nyilván oka van, sokat kapnak tőle. Elvitathatatlanul tehetséges ember. 
Egy nap alatt elárasztotta az internetet az Ákosra hányó emberek bejegyzése. Ezért hallgattam meg a 47 perces interjút, amit – gyanítom – azok zöme, akik meg akarják kövezni, nem tettek meg.

   

3    

Ha veszed a fáradtságot és valóban meghallgatod az ArcKépet, mindjárt rájössz mennyire más ízű mondatok hagyták el a száját. A hangnem, a stílus, a megfogalmazás korántsem bántó és hímsoviniszta. Egy cseppet sem! 
Konzervatív nézeteit nem bántóan, és diktatórikusan mondta. Ő egy keresztény ember, akinek nyilvánvalóan Biblián alapuló értékrendje van. Akik szeretik és követik munkásságát, tisztában kellett, hogy legyenek ezzel a ténnyel. A riporter kérdéseire válaszolva, hogy miért nem tetszik neki a női emancipáció, olyan dolgokat válaszolt, amit egy keresztény értékrendű ember mondott volna. Még azt is mondanám, hogy a nőket elismerve, érdemeiket nem csorbítva tette. Egy pillanatig sem volt elítélhető a stílusa. 


Én nőként nem sértődtem meg rá. Nem tervezem, hogy ennél jobban elférfiasodjak. Az interjúban nem arról beszél, hogy a nő a férfinek alárendelve kell, hogy éljen, de – újra hangsúlyoznám: bibliai nézőpontja miatt – akkor érzi jól magát, ha betölti női szerepét. Társkapcsolatban, gyermeket szülve, zömében azokkal a dolgokkal foglalkozva, amit az otthonában csinál ez idő alatt. 
Ha megkérdezel 100 nőt, 80 biztosan így szeretne élni. Nincs mit elítélni vagy megkérdőjelezni ezen. Azokat kérdezném, akik elítélik Ákos véleményét: miért lenne kevesebb az a nő, aki gyereket szül, és háziasszony lesz? Miért kevesebb attól, hogy nem egy gyár élén áll, és dadus neveli fel a gyermekét adott esetben? Miért kevesebb az, aki nem vágyik nagyobb babérokra, mint arra, hogy egy boldog család motorjává válik? Nagyon komolyan kérdezem, hol itt a gond?
Az énekes úgy zárja az interjút, “nem kell velem egyetérteni”. Tedd ezt. Ne érts egyet vele, de neki sem kell egyetértenie veled. Nem igaz?

 

3

 

Olvasom, hogy nők százai akarják visszaváltani a koncertjére megvásárolt jegyeiket. Vajon miért? Eddig nem tudták, hogy ikonuk család centrikus, keresztény elveket valló férfi? Nem tudták, hogy a felesége, Ákos társa, négy gyermekük mellett logisztikázza a dolgokat, hogy minden rendben menjen, szereti az életét? Ettől ő kevesebb lenne, mint az énekes? Főként ha nem vágyik arra, hogy mondjuk egy multi benyelje és este hatkor rohanjon azért a gyerekért, akit még nem varrt a nagyszülők nyakába?
Lehet, hogy az olyan nők, akik őt kevesebbre tartják ezért, szimplán csak irigylik?
Ákos egy védő, oltalmazó típusú férj. Szüksége van a rendezettségre, az állandóságra, amihez megtalálta a megfelelő társat. Nincs ez mindenhol így, sok helyen muszáj dolgoznia a feleségnek, és ezt nyilván ő is érti. Szavaiból inkább az együttérzés cseng ki, mintsem az ítélkezés amikor arról beszél, hogy szerinte a nőknek mi lenne a “dolguk”.
Ez egy lejárató hadművelet, semmi több. Pont a koncert előtt. A Telekom pedig, akikkel folyton csak a gondom van, pont nem kellene, hogy pattogjon és “szellemiségről” beszéljen. A női egyenjogúság nevében lássuk csak, hány női felső vezetője van a Telekomnak? 8 férfi, + 1 nő! Akkor miről is beszélnek? Innentől kezdve pedig megint abba a helyzetbe hozták magukat ezzel a statáriális lépésükkel, hogy csak az jut eszembe: “ülj le fiam, egyes”.

Hallgasd meg légy szíves, tedd meg a tisztán látásod érdekében, és ne mások kardoskodásából ítéld meg a helyzetet.

 

 

Nos? Bántó? Szélsőséges? Te hogyan érzel ezek után vele kapcsolatban?


Szerző: Gini Papp – Illúzió


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!