fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság
A középkori Magyarország volt a téma szombat hajnalban a kétnapos Sao Paulo-i karneválon. A “Rosas de ouro” szambaiskola magyarra hajazó ruhákban vonult végig a fesztiválon, az egyik kocsit pedig egy hatalmas magyar címer borította.
 

6063_karneval2.jpg

 
A pordukció címe “Hungria, o reino dos justus”, ami lefordítva nagyjából “Magyarország, az igazak királysága”.”Bár portugálul ez úgy hangzott volna, hogy “Hungria, o reino dos justos”, egy betűt megváltoztattak, mert egy brazil vallakozó, Roborto Justus (nagyjából a brazil Donald Trump) támogatta a klubot. Innen jött a magyar vonatkozás is, ő magyar bevándorlók gyermeke” – írta egy olvasónk.

A Sao Paulo-i karnevál időben megelőzi a híresebb rióit, és ez is nagy eseménynek számít, élőben közvetíti elejétől a végéig a legnagyobb brazil tévéadó, a Globo.

Örömükben sírtak a magyarok a brazil karneválon

A Sao Paulo-i karnevál méretében és pompájában akkora, mint a riói. Szambaiskolásokkal közösen léptek fel magyar néptáncosok Brazília egyik leglátványosabb táncos felvonulásán, a Sao Paolo-i karneválon. A Rosas de ouro, azaz Aranyrózsa tánccsoport előadásának címe Magyarország volt.

A fergeteges hangulatú karneválon összesen 14 szambaiskola méretteti meg magát, köztük lépett fel a magyar Aranyrózsa együttes. Összesen hat karneválkocsit öltöztettek magyar nemzeti színekbe. A dél-amerikai országban eddig még soha nem volt példa hasonlóra. A magyar produkciót magyar idő szerint hajnali fél négykor mutatták be. A Sao Paolo-i magyarok elérzékenyültek az előadás láttán.

Az Aranyrózsa fellépése mintegy másfél millió dollárba került, amit támogatásokból gyűjtött össze az együttes. Sotkovszki Tibor, Magyarország tiszteletbeli konzulja a Híradónak azt mondta: „Mindenki erre az egy órára készült egy éve”. Azt még nem lehet tudni, melyik szambaiskola nyerte a megmérettetést, a verseny ugyanis még mindig tart.

A Sao Paulo-i karneválról kevesen tudják, hogy méretében és pompájában körülbelül akkora, mint a riói. Szakértők szerint az Aranyrózsa szambaegyüttes idén első helyezést érhet el.

VIDEÓ:

 

Forrás: http://richpoi.com/cikkek/kultura/magyar-kiralyok-vonultak-a-brazil-karnevalon.html


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!