fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Napjainkban sajnos negatív dolognak lett beállítva a hazaszeretet, az idegen megszállóink által, ezért megkérdeztük az embereket és az olvasókat, hogy miért is lehetnek büszkék a magyarságra.

Köszönet mindazoknak, akik vették a fáradtságot és megfogalmazták gondolataikat ebben a témában! Isten Áldja őket! :)

Miért vagy büszke a magyarságra?

 

Szia!

Huuuu, nehéz kérdés! Hogy a magyarságra miért vagyok büszke?
- hogy 500éve még nem bírtak ki irtani minket
- arra az x %-ra aki próbál tenni valamit a magyarság érdekében (és a világ érdekében)
- ha egyszer elegen felébredünk, összebírunk fogni
- hogy nem gyűlölünk (pedig van miért)


Basszus kicsordult a könnyem :). Most jöttem rá, hogy csak
a "rosszat" kondícionálták belénk, és a jóra meg nem nagyon figyeltünk!

Üdv!

F. Szabolcs

  

 Szia!

Azt régebbről is úgy éreztem, hogy a magyarok legfőbb értéke a szívében rejlik. Azokban fedezhető fel tisztán, akik még nem embertelenedtek el a városi hatásoktól, - megtartották egyéniségüket, értékeiket, emberségüket, - a szívüket. Láss egy országot bajban, - a legegyszerűbb magyarok is elindulnak, segíteni.. Lásd a híres magyar vendégszeretetet: valójában az a "szíves szó", - a szív szava, - a mi fő gazdagságunk. A szív amúgy a lélek szava, - a belülről irányított emberé, akit valami fizikai síktól több, és más erő hat át, - ami a lényeg. Lehet ezt szavakkal körülírni, - de látható és érzékelhető, hogy ez egy tiszta, fénylő valóság, - a FÉNY SZAVA. 
Ma már tisztán tudom azt is, hogy a legfőbb értékünk az ősiségünkben rejlik. Abban a sok ezer éves, eltitkolt, lehazudott ősi szellemi nagyságunkban, - ahonnan táplálkozhatunk, ha emlékszünk rá. Mert őseink nem szilaj parasztok voltak lóháton, - hanem pallag művelő igazi mágusok, a természet, természeti erők igaz mesterei. Szellemiségünk erőt képvisel, mely mellettünk áll ma is, - ha tudjuk a hogyant. 
Ma nem könnyű magyarnak lenni, - de szép nagyon. Akinek a szívében a szeretet él, - az nem különb akar lenni másnál, a többinél, - hanem segíteni vágyik azzal, ami neki van, - hozzátenni valami értékest a közöshöz, - hogy legyen kiút, legyen élet,  legyen jövő. 
 

Szeretettel:

V. Judit

  

 

A magyarok a történelmünk során napjainkig mindig letettek valamit az asztalra, amit a nagy hatalmak csak felhasználni tudtak, de elsőként létrehozni nem.
Nincsenek bálványaink,"csak" egy ISTEN-ünk. Büszkék lehetünk a magyar nyelvezetre is, más nyelveket mindenki könnyebben sajátít el, de a magyart?
Önzetlenül segítünk bárkin, még ha ezt nem is nagyon kapjuk vissza hasonló helyzetekben.
A magyar ember bárhol a világon megállja a helyét.

H. Eszter

 

 

Mert a körülmények és lehetőségek függvényében mindig EMBER módjára próbált viselkedni!!!

(Az már más kérdés, hogy nem vette észre: nem EMBEREK veszik körül/belül!)

A Magyarok Jó Istene Áldjon Téged és minden Igaz Magyart!

K. Ica

   

Szia!

Mivel én még nem sokat tudok a magyarságról inkább csak hallok innen-onnan ezt-azt, ami mostanság elég gyakori és valamiért számomra egyre hihetőbb is... Pedig régebben bevallom, én is azok közé tartoztam, akik a betanított lejárató dolgokat elhitték. De valami megváltozott egy ideje, velem együtt, hogy pontosan mikortól nem tudom, de 180 fokkal, és ennek nagyon örülök. Most már bántja a "fülemet", ha szidják a népünket, amin látszik, hogy csak megszokásból, mert ha felhozok valami (hallott) ellenpéldát, akkor már nem is áll ki az illető az előző állításánál, legalábbis sokkal kevésbé.

Hogy miért vagyok büszke a magyarságra? Talán meg sem tudnom fogalmazni, pedig rengeteg dolog van, amiért ez a nép a legjobbak között kellene, hogy legyen! Sőt...

Talán ha kiragadok valamit, az az lenne, ami manapság nem látszik, csak a Mátyás Király meséiből, hogy a vendégszeretetünk páratlan volt, és ha felébredünk, majd újra az lehet.
Manapság megöljük egymást akár ok nélkül, pedig akkor ok nélkül őseink a házukba fogadták az idegent is, és nem hagyták üres gyomorral távozni. Igaz ez csak mese, de én hiszem, hogy valóság az alapja.

Most látom igazán, hogy sokkal többet kellene foglalkoznom a kérdéssel ahhoz, hogy normális választ tudjak rá adni, sajnálom.

Tisztelettel: N. Miklós

  

 

A magyarság a fény és a tudás népe! A MAG népe mely állandóan újjá
születik.
A magyarok ősei, a szkíták tanították a görögöket. Az ókori görög gondolkodók nagy
mondásai, gondolatai a suméroktól erednek.
Magyarország Mária országa, szakrális királyság, szinte
tönkretehetetlen. Itt található a föld szívcsakrája a Pilisben,
Dobogókőn. Büszke vagyok az őseinkre, Atilla nagy királyra, és az összes
nemes lelkű magyar vitézre.
Büszke vagyok arra, hogy a magyarok jó indulatúak, jó szívűek a bajban
segítenek egymáson.  Nyelvünk a leglogikusabb nyelv a világon.
Nyelvünknek köszönhetően fejtették meg az egyiptomi hieroglifákat.
Büszke vagyok az ősi rovásírásunkra. Büszke vagyok a magyar
népdalkincsre, az ősi piramisokra, táltosainkra. A magyar
találékonyságra. A Szent Koronánkra mely még így a zománcképek cseréje
után is "működik". Büszke vagyok Kőrősi Csoma Sándorra, Móricz Jánosra
aki felfedezte a "táltos barlangot"  Ecuadorban, ahol a barlangot őrző
indián törzset Bélának hívják, és az ő "titkos ősi nyelvükön" magyarul
beszélgetett velük. Büszke vagyok az összes igaz lelkű magyar emberre,
és tudom, hogy Magyarország újra felemelkedik.
Büszke vagyok a magyar népre, mert a sok elnyomás, és ármánykodás
ellenére még mindig él!
Büszke vagyok a magyar konyhára, mely páratlan a világon! Büszke vagyok
a népmeséinkre, Mátyás királyra az utolsó szakrális királyunkra.
Büszke vagyok a magyar anyákra! Magyarországon találhatók a legszebb nők
a világon! Büszke vagyok a magyar szakemberekre akik mindenhol megállják
a helyüket a világon. Büszke vagyok a sok magyar feltalálóra, íróra, és
költőre. A magyar földművesekre. Imádom a magyar hegyeket, völgyeket,
rónaságot!
Magyarország a legszebb ország a világon, számomra!
Büszke vagyok, hogy magyarnak születtem!

M. Tibor  

  

  

Mi beszéljük a világ egyik legősibb, legszebb és legkifejezőbb nyelvét. Másoknak - azoknak, akiknek a magyar nem anyanyelvük - rengeteg évig tart megtanulni ezt, míg mi ezen a nyelven beszélünk és gondolkodunk.

Ha magyar zenét hallgatok (ezzel nem SP szabványára gyártott "zenészek" dalaira gondolok) eggyé tudok válni a zenével, olyan érzésem van, mintha magam írtam volna. Ezt érezni kell.

Már tudományosan is megbizonyosodtunk róla, hogy a mi szürkeállományunk átlagon felüli. Számos magyar tudós alkotott maradandót, ami része az életünknek a mai napig.

Büszke vagyok rá, hogy az elődeink mindig a békére törekedtek, nem a hódításra, és a vérükkel védték ezt a földet, többek közt, hogy itt ülve nyugodtan megírhassam ezt a mondatot.

Rengeteg kulturális kincsünk van, ami szintén lélekben gazdagít minden magyart, aki tisztában van ezeknek a jelentőségével.

Nem sok ilyen egységes jó minőségű termőtalaj van a Földön, mint amit mi kaptunk. A magyar vizek ásványi anyag tartalma jóval az átlagos szint felett van. Földrajzilag is jó helyen vagyunk.

M. Martin

    

   

Volt egy régi világ, még a nagy katasztrófa előtt.
Van, aki úgy beszél erről, hogy az aranykor.
És ennek a világnak volt egy erkölcsisége, egy értékrendje, egy gondolkodási módja.
És ebből a világból a magyarság, a többi nemzethez képest még a legtöbbet mentette át.

Innét ered a szabadságvágyunk.  És az az elképzelés is, hogy segítsünk másoknak, és egymásnak. Hogy tiszteljük az életet.

Ahogy múltak az évszázadok, és évezredek - minden nehézség ellenére- a szabadságnak e lángját életben tartotta a magyarság. Most itt vagyunk a jelenben, és hálás vagyok a nemzetnek, és benne azoknak a személyeknek, akik nem engedték, hogy ez a láng kialudjon.

És azok a személyek, akiknek még megvan ez a gondolkozás módja, akár tudatosan, akár csak egy mélyről, és belülről jövő impulzusként, azoknak van tartása és potenciálja, hogy megemelje a környezetét. Úgy is, mint körülötte levő emberekét egyenként, és úgy is, mint a népek tengerében a magyarság körül levő többi nemzetét.

Büszke vagyok, hogy mint magyar, részese lehetek az új aranykor megteremtésének.

Isten Áldjon!

D. Antal

 

 

Hmm... szóval én,miért is vagyok Büszke a Magyarságomra?
Számomra inkább az lenne a kérdés, hogy miért van olyan magyar, aki nem Büszke erre?
Benne foglaltatik minden, amitől a világ kerek. Hogy a Hit, amivel útnak eresztették a Népünket, hogy a Jónak erejét körbe vinni ezen a Földön, újra és újra, de ha nagyon le szeretném egyszerűsíteni, akkor csak azt nem értem, hogy a szerb miért büszke arra, hogy Szerb? Az orosz miért büszke arra, hogy Orosz, és folytathatnánk.
Erre mindenki annyit mond, hogy azért, mert Ő az. Akkor senkinek nem tűnik fel, hogy egyedül Tőlünk akarják azt a Hitet elvenni,hogy szeresd, aki vagy? A Népedet?
Büszkének kell rá lenni, mert mi vagyunk az a Nemzet, aki a legtöbbet adta ennek a világnak. És még többet kell adnia. Még ennyire soha nem volt a világnak szüksége a tisztaságra. Tudást, Akaratot, és előremozdítást, hogy őseink ezerszer bebizonyították már azt, hogy kivételes képességekkel, és tudással rendelkeztek, és nem véletlen, hogy annyi, de annyi megpróbáltatáson keresztül, mégsem hagyták el magukat, és nem adták fel a Népüket, hagyni az elmúlásnak.
Büszkeség tölt el, ha belegondolok, milyen emberek vére csörgedezik az ereimben, és most már a gyermekeim ereiben is. Hisz mindez mit sem érne nélkülük.
Ez a Nemzet a lámpás az éjszakában. A Fény,ami nélkül minden élettelen lenne.
Ezt nem tudom jobban megfogalmazni. És örülök, hogy Apám megtanította nekem a megfogalmazhatatlant, és hogy különbséget tudjak tenni helyes, és helytelen között. :)

Minden jót! :)

Sz. Andrea

 

 

Szia!

Először is, köszönöm a munkádat, elhivatottságodat! Igazi magyar vagy! Szeretem a leveleidet olvasni, bár sokszor paranoiás és depressziós(abb) leszek tőlük. De az az igazság sajnos, amit elmondasz nekünk!

(rossz hír meghallani, hogy a gyerek kútba esett, és kiabál, de ha még nem is értesülsz a bajról, akkor hogy fog rajta segíteni bárki is? szerk.megj.)

Én azért vagyok büszke arra, hogy magyarnak születtem, mert a történelem folyamán mindig voltak olyan büszke, (lelkileg) nemes emberek, akik ezért a kis országért, a benne élő emberekért feláldoztak sok mindent. A magyar okos, leleményes, igazi túlélő nép. A másik oldalon, mondjuk ott van, hogy szolgai lelkű nép, és mindig kell neki, hogy valakit követhessen. Sajnos! Ezt láthatjuk a mai napig a választásokon is.

Mégis jó magyarnak lenni, éltem külföldön, kinn dolgoztam, úgy is terveztem, hogy ott maradok végleg, mert jobban éltem kinn, de a honvágyam hazahozott: még a levegő, az utcakő is idegen volt. Én csak itt, ebben a szegény, koszos kis országban tudok élni. Pedig nincs munkám, diplomásan dobtak a szemétre itthon. Nem tudom megmagyarázni pontosan, hogy miért. Egyszerűen azért, mert Isten így látta jónak, és nekem ez a sorsom.

Jó egy olyan néphez tartozni, ahol oly sok nemes lelkű ember élt és küzdött már előttem. Szeretem a szegény parasztokat is, akik verejtékéből épült fel ez a kis ország, ők az őseim. Szeretem a magyar pusztákat, a tanyákat - jobban, mint a városokat.
Büszkén vallom magam magyarnak! Ahogy keresztény hitemet, úgy magyarságomat is tiszta ruhaként hordom, ápolom, és büszkén mutogatom!

Üdv!

K. Andrea

 

 

Adjon Isten!


Az ötlet nagyon jó.  Mindenki számára hasznos, és tanulságos kérdést pedig őszinte válaszaimmal támogatom :)

Én büszke vagyok a múlt magyarságára!
- ősmagyar elődeinkre a bölcsességükért. A Tudás Népére, akiknek életművük nagy részének mi vagyunk az örökösei;
- a honfoglaló törzsekre és vezéreikre, akik így vagy úgy, de termékeny földet szereztek maguknak és népünknek;
- mindazokra, akik valóban az ország, s ezzel együtt a nép érdekeit előbbre helyezték önmaguk vagy mások személyes érdekeinél;
- mindazokra, akik hittek az ősi gyökerű hagyományainkban, és aszerint is éltek, ezáltal ápolván, és megőrizvén azt az utókornak;

Büszke vagyok továbbá a jelen magyarságára:
- mindazon előadókra, művészekre, és mesteremberekre, akik a zene, vagy egyéb művészeti ágakban az igaz magyarság szolgálatába állították tehetségüket, s ezzel gyarapítva értékes kultúránkat;
- mindazokra, akik valóban az ország, s ezzel együtt a nép érdekeit előbbre helyezik önmaguk, vagy mások személyes érdekeinél;
- mindazokra, akik hisznek az ősi gyökerű hagyományainkban, és aszerint is élnek, ezáltal ápolván, és megőrizvén azt az utókornak;

És bár nem lehetek, csak büszke leszek a jövő magyarságára is:
- mindazokra, akik tovább viszik a népünk zászlóit: igaz történelmünk, igaz kultúránk, igaz hagyományaink, az egész igaz életünk;

Hirtelen ennyi. :)
Üdv!

Sz. Imre

 

 

Először is, Magyarnak születtem! Én még tanultam az iskolában a haza szeretetét. Nagyon jó tanáraim voltak. Főleg a magyar irodalom az, amit szerettem. Járta egy pár országban de nekem a magyarság és az ország a legszebb. Nekem ez a kultúra az, ami tetszik, csak hát nincs összetartás. Valamikor nem így volt még nagyanyám idejében. Gyerekként, emlékszem, hogy szerették egymást az emberek. Szóval egy mondatban, ide születtem, ez a hazám. Szabadon kéne élni itt. Szép ország, szép hagyományokkal, szép emberekkel, és területileg a legjobb elhelyezkedéssel.

Jézus Krisztus és Mária is itt van velünk, és vigyáznak ránk. Én így hiszem.

Isten áldjon! Köszönöm a kérdést!

M. Erzsébet

 

 

Nos mivel én Erdélyben élek egy csomó román között extrán büszke
vagyok a magyarságra. A házunkra is mindig ki van  téve a magyar
zászló :)

És mivel nagyon sokszor voltam Magyarországon ( mert ott is vannak
rokonaink, egy évbe 2-3-szór kimegyünk) meg kell mondjam teljesen más
egy erdélyi/határon kívüli magyar mint egy magyarországi. Sajnos rossz
értelemben mivel  az Erdélyiek sokkal hagyománytisztelőbbek, hisznek a
régi értékekben, elvekben, míg sajnos a magyarországi magyarok főbb
része annyira elmodernizálódott, hogy nincs szükségük se Istenre, se a
szüleikre, azt csinálnak, amit akarnak, és nem érdeklik őket a
következmények. Természetesen egy csak egy része a magyarországi
magyaroknak, és sajnálom, ha ezzel kitértem a valódi válasz elől, de egy egész élet tapasztalatból mondtam ezeket a szavakat.
Szóval nagyon büszke vagyok a magyarságomra, mivel a
történelmünkben voltak idők, amikor egész Európa elismert, mint
erős nemzet, Attila a Hun, vagy Mátyás király idejében. Bár erről
egyre kevesebb szó hangzik el, de a magyarok közül nagyon sok
felfedező, tudós, igazán kiemelkedő ember tett ezért a világért
valamit.


pl: a rubik kocka, a gyufa, golyóstoll, dinamó, béres csepp---- ezek
mind magyar találmányok.
Amióta csak megjelentünk Európában szinte minden egyes nép ki akart
irtani minket (történelem) és bár meggyengülve de még mindig itt
vagyunk.
Nostradamus és más jövendőmondók szerint is Isteni nemzet vagyunk. Szűz Mária az országunk védelmezője. Isten áldja a Magyarokat!!!

N. Nimród

 

 

Büszke vagyok a magyar sportolókra. A magyar tudósokra, akik rengeteg hasznos dolgot találtak fel a világnak. Az iskoláink színvonalára. pl: ELTE, BME...nagyon magas színvonalon tanítanak, ami látszik abból is, hogy hány frissen végzett fiatal megy ki külföldre, ahol tárt karokkal várják. Büszke vagyok világhíres festőinkre, íróinkra, borainkra, pálinkára :),  és a tradicionális magyar ételekre, amik minden magyarnak hiányoznak, ha hosszabb távon külföldön van. pl: gulyásleves, halászlé...stb....

V. Melanie

 

 

Büszkén vallom és hirdetem: MAGYAR VAGYOK! Mert tisztességes magyar anya szült, és becsületes magyar nemzett! Ők igaz keresztény hitben magyarrá neveltek! Mert az apám, az egzisztenciáját, jövőjét, családját, és közvetve önmagát áldozta '56 októberében egy boldogabb magyar jövő reményében! Mert én tiszta szívvel, örök hittel tudom kimondani az -Isten áldd meg a magyart!- Mert nekem hazám a Székelyföld, otthonom a Felvidék, családom Kárpátalja, vérem a Délvidék, és Bécsújhelytől, Gyimesbükkig itt vagyok ottHON, a NEMZETEM ölén! Mert ha fájni tud Trianon, nekem fáj! Fáj Arad 13-ma, Petőfi múlása, Wass Albert fájdalma! De nem fájdalmamban ordítom a liberális mocsoktól teli tömött süket fülebe, MAGYAR VAGYOK! Mert van nekem pozsonyi csata, Nándorfehérvár, Eger, van hitem a romokon, van Istenem, és van Boldogságos Szűzanyám! VOLT, VAN, ÉS LESZ MAGYARORSZÁG!

Adjon az Isten! Szebb jövőt!

K. Sándor

 

 

Az a nép melyet több száz éve mindenki csak gyaláz, és ki akar irtani.  BÜSZKÉN viseli a múltat, és bízik a feltámadásban, csak MAGYAR lehet.

Áldom a mindenhatót, hogy Őseim a kárpát-medencébe születtek és MAGYAR-ként élték le az életüket.

Nekem "csak " az Ő általuk elkezdett és féltve őrzött  MAGYAR életvitelt kell folytatnom.

B. Miklós

 

 

Én sámán származás vagyok. Mivel Magari Hunoknak nevezik az arabok a kárpát-medencei rokonaikat, így már többször felvetődött bennem is a kérdés. A válaszom egyszerű az, hogy Magyar nem azt jelenti, hogy csatlakoztál valakikhez, hanem azt, hogy a lelked legmélyén érzed Őseid reád hagyományozott értékét! Ez végig kíséri az életemet.

K. Lajos

 

 

Én azért vagyok büszke a magyarságra, mert mi beszéljük a legszebb, legértelmesebb nyelvet. Mi vagyunk a mag, a tudás népe, a mi népünk hordozza az  európai ősgént. Annyi tudományos felfedezést egy nép sem adott a világnak, mint a MAGYAR. A teremtő nékünk adta a Kárpát-medencét, minden kincsével együtt. Nem véletlen, hogy el akarják tőlünk venni, de nem fog sikerülni nekik. Mi magyarok mindenkinek szorítottunk  itt helyet, és néhányan visszaéltek, a mai napig visszaélnek, a vendégjoggal. Évszázadok óta próbálják a MAGYAROK történelmét  meghamisítani, de lassan ébred a nép, és elindul azon az úton, amin ha becsülettel, tiszta szívvel végig megy, akkor a népből újra NEMZET lesz. Ennek a népnek az a baja ,hogy gazembereket választ vezetőknek és meg van lepődve, ha ezen vezetők ellopják az Igazság elől az i-t . Én bízom abban ,hogy megtaláljuk azokat a magyarokat, akik tényleg a magyar emberek javát akarják. Na majd akkor fogunk  elindulni a szebb jövő felé. A  MAGYAROK ISTENE ÁLDJON MEG MINDEN IGAZ  MAGYAR EMBERT!
                      

" hazádnak rendületlenül légy híve ó magyar "

T. Sándor

 

 

Büszkeséggel tölt el, ha a szkíta, hun, avar, magyar folytonosságra gondolok, a több ezer éves múltunk, Nimród, Atilla, Árpád, a magyar szakrális Szent Királyaink, Rákóczi, Petőfi, Ady, József Atilla, MIND-MIND a Magyar nemzet küldetéséért élt és tevékenykedett! És Őket Őseimnek tekinthetem! Valamint, hogy Nemzetünk hivatott az Emberiség üdvözítésére! ISTEN ÁLDJON!

B. Antal

 

 

Részemről többek között azért vagyok büszke a Magyarságra, mert a mi népünk a kezdetektől fogva, az ősidőktől kiemelkedő szerepet töltött be. Nem kis büszkeség ez egyetlen magyar ember számára sem, bár ezt ügyesen el akarják taposni! Mindent elkövetnek ez ügyben. De nem ez a kérdés. Büszke vagyok népemre, mert mindig megállta helyét a történelem során. Mindig vigyázott megszerzett értékeire, és megbecsülte azt. Egy ISTEN hittel rendelkezett, hatalmas birodalmat HUN - BIRODALOM épített ki, és ezt irányítani, működtetni, és védeni tudta! Minden betolakodóval szemben megvédte azt. Soha semmilyen más népet nem hajtott igába, nem becstelenítette meg azt, és társnép ként kezelte. Országunkat SZŰZ ANYA országává tette, így a Világ legerősebb patrónusa a magyaroké. Büszke vagyok kiemelkedő tudására, találmányaira, tudósaira, minden Magyar testvéremre, mert mindannyian hatalmas tudás birtokosai vagyunk. Mondhatjuk mi is, hogy minden csoda 3 napig tart. Bízom benne, hogy az utolsó napot éljük. Ez után a felemelkedés újabb időszaka következik,  mint ezt nálam sokkal nagyobb tudású ember mondotta, PIÓ ATYA. Nem tudom szó szerint sajnos, de a lényege,( a magyarság egykor ismét kiemelkedő nép lesz, és mindenki büszke lesz, aki MAGYAR! a világ, sokat köszönhet majd a magyaroknak) A mai napig is ezt tehetnék sokan. De irigyek sikereinkre, bátorságunkra, és néha a "bevállalásunkra". Fiataljainkat tanítani kell, és ha majmolnak valamit, akkor magyarázzuk el Nekik, hogy mit érdemes majmolni. Sokan az amerikai életformát akarják majmolni, és nem is tudják, hogy egy együgyű népet másol. Kérdezzük meg ettől a fiataltól, hogy Ő nap mint nap miért nem teszi ki a nemzeti színű zászlóját, és miért nem írja fel akár az autójára is, hogy büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok! Persze most is elmentem a lényeges kérdéstől szokás szerint, elnézésedet kérem , de amennyiben arra érdemesnek tartasz, szívesen tartanám a kapcsolatot Veled, de most hirtelen be kell fejeznem. Szép napot kívánok, és ISTEN áldását kérem Rád, és minden magyar testvéremre.

K. Csongor

 

 

MERT

Ha meghallom a Himnuszt, vagy a Szózatot, vagy a
"Boldogasszony anyánk"-at, a torkom elszorul, a szemem
könnyekkel küszködik, meg-megszakítva tudom csak énekelni,
s igyekszem eltakarni, hogy más ne vegye észre.

MERT

Ha kimondom azt a szót, hogy magyar, a szívemet melegség
tölti el.

MERT

Dicső történelmünk az ősidőkbe vész.

MERT

Az anyanyelvünk a legszebb, leglogikusabb, ősi gyök-nyelv.
Az irodalmunk hihetetlenül gazdag.

MERT

Szellemi erőnk örvendeztet.

MERT

Dicső múltunk erre kötelez.

MERT

Magyar vagyok, magyar. Magyarnak születtem.
Magyar nótát dalolt a dajka felettem.
Magyarul tanított imádkozni anyám
És szeretni téged, gyönyörű szép hazám!

Lerajzolta képed szívem közepébe,
Beírta nevedet a lelkem mélyébe,
Áldja meg az Isten a keze vonását!
Áldja meg, áldja meg magyarok hazáját!

Széles e világnak fénye, gazdagsága
El nem csábít innen idegen országba,
Aki magyar, nem tud sehol boldog lenni!
Szép Magyarországot nem pótolja semmi!

Magyarnak születtem, magyar is maradok,
A hazáért élek, ha kell, meg is halok!
Ringó bölcsőm fáját magyar föld termette,
Koporsóm fáját is magyar föld növelje!

MERT

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám
Az öt világrész nagy területén.

MERT

...semmi kincsért s hírért a világon
El nem hagynám én szülőföldemet,
Mert szeretem, hőn szeretem, imádom
Gyalázatában is nemzetemet!

K. Attila

 

Pár mondatban válaszolnék a kérdésre.
Ami először az eszembe jut, hogy gyönyörű az országunk. Rengeteg feltaláló, élsportoló, tudós él, vagy élt hazánkban, akikre jogosan lehetünk büszkék. A magyar nyelv szépségében és nehézségében is páratlan a világon. Persze nehézségek vannak, de hol nincsenek?
Igaz, hogy az emberek jobban összetarthatnának, és sokan a jót is észrevehetnék a másiknál, de azért fejlődőképesek vagyunk. Az is igaz, hogy sokan lázadnak, háborognak és nem büszkék rá, hogy magyarok, de ilyenkor eszükbe kéne hogy jusson, hogy őseink sok forradalomban és szabadságharcban minden önzés nélkül az életüket áldozták az egész magyarságért, a jobb élet reményében.
Nehezen tudom elképzelni, hogy a mai magyarság ugyanúgy, olyan összetartásban tudna fegyvert fogni az országunk védelmére, mint azt őseink tették. Én büszke vagyok arra, hogy magyarnak születtem. Az persze más kérdés, hogy itt az élet és a megélhetés miatt sokan hagyják el az országot. Ezt is meglehet érteni!
Abban viszont biztos vagyok, hogy élhetünk a világ másik pontján, akkor is a szívünk mélyén mindig magyarok leszünk. Aszerint gondolkodunk, és élünk. Azért, mert ide születtünk, itt élnek, vagy éltek szeretteink, és minden nehézségével, és nyűgjével együtt szeretjük ezt a kis országot. Üdvözlettel:  

K. Katalin

 

Örömmel válaszolva "Miért vagy büszke a magyarságra?" kérdésre:

Az igazából nem mindenki számára ismeretes múltunk, történelmünk(melyet nem tanítanak, akik nem akarják, hogy megvalósuljon a nemzettudat), írásbeliségünk, szókincsünk.
Büszkék lehetünk még arra, hogy egyáltalán vagyunk, és arra a kitartásra, ami lehetővé teszi megmaradásunkat. Ezen a téren korunk pártjai, kormányai, felső irányítóink tevékenységével ellentétes módon megvalósítva nemzettudatunkat.
Büszke vagyok hitünkre, mely nem a judeo keresztény hit, és arra a tudásra, ami megmaradt, így továbbadható.
Továbbá büszkék lehetünk azokra az emberekre, akik önzetlenül kiállnak a nemzetünk mellett és ébresztgetik nemzettudatunkat, továbbadják ismereteiket, figyelmeztetnek a bennünket alattomos módon ellenünk munkálkodó veszélyekre. Ezzel hatalmas hitet, kitartást megerősítve bennünk. Köszönet nekik.
ISTEN ÁLDJON MINDEN IGAZ(!) JÓ(!) MAGYART!!!!

K. Edit

 

Félre értések elkerülés érdekében, NEM MAGYARORSZÁGRA VAGYOK BÜSZKE, mert sajnos egy olyan ország ez perpillanat, amire nem lehetünk büszkék. Ha valaki tisztában van a fogalmakkal, akkor tudja mi a nemzet, mi a nép. Ha valaki feka létére Magyarnak vallja magát, ott már elég szomorú a kép. Egyik részem Jásznemzetség, a másik felvidéki Magyar. Nem szlovák vagy tót. Magyarságra és a Magyarságomra vagyok büszke. A Jászok pont azért lettek telepítve, hogy védjék a Magyart.

F. Gyula

   

Számomra a magyarság egy hatalmas örökséget jelent, egy nemes múltat, melyből bármikor lehet táplálkozni, vagy akár gerincet egyenesíteni. Büszke vagyok az igazi magyarságra, mert megbecsülendő és példaértékű értékrendet hordoz magában. 

P. Zsolt

 

 Büszke vagyok, mert hatalmas és igaz Nemzet voltunk, és leszünk.
Mi kaptuk meg a küldetést az Égiektől, a tudás és igazság továbbadására.
Jó mágusaink a próféciák tudói és a földi Isten-országának várói, munkásai voltak. A tudás népe vagyunk.

 "...A nemzetség, amibe Isten rendelt, földi életed vára, otthona. Hozzá láncol az Igazság...  

 ... Maradjatok meg nemzetségetek erős hajtásának, mert kötelességetek az Igazság tanítása - az én földi munkám folytatása."

Jézus mondta, hogy: "az Atya kövekből is tud támasztani Fiakat!"

Napjainkban kiásott kövek, régészeti leletek, mind a magyar igazságot hirdetik azoknál a "fiaknál" is hangosabban, akiknek minden igyekezete az, hogy magyar népünk elmerüljön a feledés tengerében, Jézussal együtt...


de én HISZEK EGY ISTENI ÖRÖK IGAZSÁGBAN!  

Ezek a saját gondolataim is, tudom, hogy a pozitív változások a Kárpát-medencéből indulnak Égi segítséggel : "...kaptok majd jeleket tőlem, amikor az Idők megkövetelik...".


Meséink, mondáink, népdalaink és maga a magyar nyelv szókincsével, kifejezéseivel gazdagabb, mint bármely más népé.  Üzenete van.


Hát persze, hogy büszke vagyok a magyarságra.

Z. Ilona

 

 

Büszke vagyok a magyarokra - hunokra, mert a múltban rengeteg lángelme közülük született. Kiváló

találmányaikkal jobbá, és könnyebbé tették a Föld lakóinak életét, és mindig az utolsó csepp vérükig védték a hazát.

A jelenben - a sok szenvedés ellenére a magyarokat nem tudja egyetlen idegen hatalom sem betörni, a maga képére formálni. A magyar ember továbbra is önállóan gondolkodik és cselekszik. Nem csak részmunkát készít, mindig egészet alkot.

A jövőben - a magyarok új erőre kapnak, lerázzák az idegen hatalmat, példát mutatnak a Föld összes népének, megteremtik a békét, az igazságot, és az Aranykort.

Összefogás!

   

Végezetül pedig, hogy én miért is vagyok büszke a magyarságra?

 

Nagyon sok dolgot, kutatót, találmányt, eseményt fel lehetne sorolni. Azonban én a nemzetünk lelki hozzáállását említeném meg, azokban a nehéz időszakokban, amikor a kevésen is hűséges tudott maradni az Igazsághoz, a becsülethez.

Nem állítom, hogy minden időszakban mi voltunk az abszolút szentség megnyilvánulásai, de érzem, hogy a nemzetünk törekedett arra, hogy azokat az értékeket, amelyeket az igazi kereszténység és Jézus életének tanúbizonysága jelentett, azokat a magyarság is igyekezett viselkedésében, tetteiben, múltjában, jelenében és jövőjében kibontakoztatni.

Nemrég láttam egy filmet, amiben egy ember nyilatkozott. Korholta az őseinket, mert mi nem viselkedtünk úgy, mint Nyugat-Európa többi országa. Okoskodva emlegette, hogy nekünk is azt kellett volna csinálni, mint más önző nemzetnek.

CSAK a saját javunkat kellett volna néznünk és más népekkel nem foglalkozni. Az önzésre biztatta a magyar embereket, és arra, hogy értékeljék felül őseink nemes tetteit negatív irányba. Mivel nem csak alávalóan a saját érdekeiket képviselték.


Sajnos azt kell mondanom, hogy ez az ember semmit sem értett meg a magyarság küldetéséből, mert lehet magyar állampolgár volt, de a nyilatkozatából tisztán kiviláglott, hogy lélekben nem magyar ember az ilyen, aki ezeket a tévképzeteket hangoztatja. Vagy, ha az is volt, akkor csúnyán messze sodródott az Igazság megértésétől.

Láthatunk más nemzeteket, hogy anyagilag nagyon gazdagok lettek, azonban ennek az volt az ára, hogy a lelkük szavát  megtagadták. Mit ér a pénz, ha közben a lelked elveszik? Boldogságod veszik el vele együtt, még akkor is, ha nehéz utat kellett volna bejárnod a lelked szavára hallgatva. A bajban a lelkeddel nagyobb boldogságod lenne, mint lelketlenül a pénzzel, a vagyonnal, az anyagi nyugalommal.

Napjaink helyzete minden anyagi értéket elrabol a kezünkből. Oda lettek a világi kincseink, mert már mindent privatizáltak. Azonban lehet, ennél fontosabb dolgot nyerünk így el.

Ezek a szélsőséges körülmények a nemzetben egy befele fordulást fognak elindítani, amelyeknek nyomán ismét az Igazság, azaz Isten irányába fog fordulni az ország. Ez a fordulat pedig az egész magyarság sorsát meg fogja fordítani. Lelkileg a nehézségek hatására az emberek meg fognak változni. Ennek lesz majd a következménye az, hogy a változások, amelyekért annyit kiabálták az emberek a "Szebb jövőt!", tényleg meg fognak érkezni. Ezek a nehézségek, amelyek a gazdasági válság hátterében vannak, olyan lelki folyamatokat indítanak meg minálunk, amelyeknek következményeként a  nemzetünk ismét képes lesz talpra állni. Az Igazság nevében fog tovább menetelni, és a fényesség szétsugárzásával a környező országok számára, és az egész emberiség számára egy pozitív példát fog tudni megmutatni.

Ehhez pedig le kell vetkőznünk az önzőségünket. Ezért károsak az olyan videók, ahol a nemzetet állnemzeti személyek az önzésre próbálják programozni a szavaikkal. Amelyek az egónak lehet szépen hatnak, azonban a lélek számára nem a helyes utat mutatják.

Ahogyan régen, úgy ma is a magyarságnak ki kell állnia az Igazság mellett, még ha ez a nehezebb út is. Még akkor is, ha szenvedéssel és nehézségekkel is fog járni. Ismét az Istennek útját kell követnie a magyarságnak! Úgy, ahogy azt őseink is tették. Én tudom és érzem, hogy ez sikerülni fog, mert a küldetésünkben benne foglaltatik az, hogy legyünk Jók, ha tudunk, mert a többi nem számít!

Büszke vagyok az őseinkre, mert kiálltak az Igazság mellett! Büszke vagyok a Hunyadiakra, Büszke vagyok a Pálosokra! Büszke vagyok Rákóczira, és minden olyan becsületes magyar emberre, akik igyekeztek jónak lenni, még a gonoszság hatására is! Valamint büszke vagyok a mai magyarságra, mert a lelki nemességével napjainkban is igyekszik kiállni a becsület, és az erény útjára.

Mert a déli harangok értünk szólnak!

Én ezért vagyok büszke a nemzetünkre!

Ember küzdj és bízva bízzál, mert a kerék már forog, a szekér már halad, és minden a maga útján megy. Aminek be kell következnie, az be fog következni!

Az Igazság szabaddá tesz!

Isten Áldjon!

"Legyetek Jók, ha tudtok, mert a többi nem számít!"

 

 

Aki szeretné beküldeni a válaszát az alábbi kérdésre, az itt megteheti:

http://mkh.valosag.net/index.php/kueldj-cikket

Te miért vagy büszke a magyarságra?


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+3 # Merkurius 2011-07-31 13:18
Sziasztok .

Az hogy a Magyarság még ha jelenleg éppen fogyva is ,de meg van így országként leginkább a szentkorona tannak,írott és íratlan ,de be tartandó törvényeinek köszönhető .
Ezek alapján ,amit tulajdonképpen senkinek (akik kimondták a népköztársaság, vagy köztársaság államformát)nem volt semmilyen jogalapja azt megváltoztatni.Vagyis Magyarország valós törvényes államformája jelenleg is a királyság .Az hogy a hatalmat jelenleg egy hazug tolvaj banda bitorolja a sátáni segítségének köszönhetően csak időleges .Főleg hogy még ők maguk is mindenki számára egyre nyilvánvalóbban bizonyítják,hog y ők erre alkamatlan ,nem más mint csak a saját érdekeiket korcs ,hazug,tolvaj banda .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2011-07-31 22:06
Ezekkel a gondolatokkal nagyban én is egyet értek!A Szent Korona Alkotmánya még ma is biztosítja számunkra az ellenállás jogát, még, ha nem is fegyveres jellegű ez az ellenállás.

Arra kell ügyelni, hogy kik terjesztik, vagy kik kampányolják a nemes eszméket bizonyos esetekben. Mert egy jó rendszer is torzzá válik, ha torz lelkű vezetők vezetik. Nem mindenki szent, aki videókon beszél a Szent Korona Alkotmányáról! Tisztelet a kivételnek!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Merkurius 2011-07-31 13:19
Még tavasszal volt Érpatakon egy jó elő adás sorozat az alkotmányozásró l ,aki nem ismeri ajánlom figyelmébe.Többen (öten)mondják el gondolataikat,n éha hasonlóan,néha még a másikra is előre rábeszélve,de mindenképpen hasznos információkat,t ényeket közzétéve .

Bakos Batu
http://www.youtube.com/watch?v=GF1wJfnLWkw&feature=related
Itt beteszem a második részt is,mert elég fontos mondanivalója van ,és eléggé igyekeztek el dugni .
http://www.youtube.com/watch?v=UQ12sm70SPY
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Merkurius 2011-07-31 13:20
Feledi István .
http://www.youtube.com/watch?v=Q1WVkZjW5gw

Bene Gábor .
http://www.youtube.com/watch?v=c2Tl5OjprRI

Varga Tibor .
http://www.youtube.com/watch?v=ceY1V0Lie0E

Tóth Zoltán József ,
http://www.youtube.com/watch?v=IleECBQs63w&feature=related

Általában ha ,de van csak négy és öt részes előadás is,a többi részek megtalálhatók az előző után .
Aki tényleg foglakozik a nemzet sorsával azoknak szerintem érdemes végig nézni .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Jefremov 2013-05-22 07:10
Szerintem az mindegy, hogy köztársaság, vagy királyság van-e. Az már nem mindegy, hogy kinek a kezében van a hatalom.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!