fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Magyarság

Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba …”


Gróf Széchenyi István


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # ManoNegra 2012-01-08 10:03
Urban legend, ilyet nem mondott, csupán neki tulajdonítják. Ennyi erővel az egész világra elmondható az, hogy ostoba és komisz. Amúgy lehet hogy jót akart Széchenyi, de a hitelt, lóversenyt, kaszinót erőltetni, nem biztos hogy jó ötlet volt...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Janus Hungaricus 2012-01-08 11:21
Mint utólag már kiderült ez az idézet sem Széchenyitől van, csak az Ő nevével is visszaéltek.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Fénybenjáró 2012-01-08 14:01
Bárkitől is van, nagy igazságot tartalmaz. Nem is az a lényeg, hogy ki mondta, hanem hogy felfogtátok-e a mondanivalóját?

Megtaláltam én is a városi legenda cikket. Valami Széchenyi regényből van az idézet, és valószínűleg azért tartják az ő szavainak.

Utólag tényleg nem a legjobb ötlet volt a hitel, a kaszinó és a lóverseny, de lehet akkoriban ebben látott valami modernizációt, mert nyugaton is ezt csinálták. Amúgy a hitel nem lenne rossz dolog, mert lehetne támogatni vele az emberek és gazdasági ágazatok megsegítését, csak nem uzsorásoknak kellene működtetnie a bankokat, és kamat nélkül kellene adni a támogatásokat, mint az arab országokban.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # záborcki tibor 2012-01-11 20:26
na most bárki bármit mondott,akommun istákat ránk vezényelték. De ezt az ördögi bandát csak le tudtuk magunkról dobni,és meg szégyenülttek!! !Ez most a bajuk!!Nézzétek meg fletot ön ként ment volna a börtönbe!Plusz botox ildikó.Huj ha én vagyok a parancsnok!!!!! A műanyag lakat is rájuk rohad!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-01-11 20:48
Magyarországon a jobb és a bal oldal is ugyan azt a háttérérdeket képviseli. Színjáték minden, de a döntéseket ugyan azok hozzák a különböző bábjaikon keresztül.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!