fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Történelem

Az Arvisura egy nagy terjedelmű, összefüggő, térben és időben igen nagy távolságot átfogó, jelentős irodalmi alkotás, amely a magyarság évezredes regevilágán keresztül mutatja be a magyar nép régmúltját.

Közelebbről: a 24 Hun Törzsszövetség sámánjainak rendszeresen írt és őrzött hagyománya. Műfaját nehezen lehetne beazonosítani, leginkább a rege világához áll közel. A monumentális, mégis egységes történeti rendszer, amely e munkát olvasva elénk tárul, a történelem előtti, számunkra már mitologikus időkből szinte napjainkig vezet. Az Arvisura története az elsüllyedt őshaza földjén, Ataiszon kezdődik, amely ősföld hasonló a Platón által leírt Atlantiszhoz, azzal mégsem ugyanaz. A rege szerint innen kerültek a hunok Mezopotámián keresztül Ordoszba, ahol időszámításunk előtt 4040-ben megalapították a 24 törzsből álló szövetségüket. A "Palócok Regevilága" a 24 Hun Törzsszövetségbe tömörült törzsek életét írja le nemzedékről nemzedékre, Kr.e. 4040-től Kr.u. Mátyás királyig, illetve Mária Teréziával bezárólag. E hatalmas ívű mestermunka évezredeket fog át, logikus rendbe sorolva azokat az eseményeket, amelyek a minket ma körülvevő világot létrehozták, bár némiképp más alapállásból, mint ahogyan azt az iskolában tanulhattuk. Másrészről az Arvisura egy beavatott ember különös hagyatéka. Az Arvisura-ban egy olyan őstörténet tárul elénk, amely évezredeket átfogó krónikát ad azokból az időkből, amelyekből nincsenek írásos emlékeink, vagy ha vannak is, egészen más alapállásból mutatkoznak meg nekünk.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+3 # Scythion 2012-02-03 07:50
és merik azt mondani hogy Árpád előttről nem maradt fent semmi.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # sby 2012-02-03 10:53
A Yotengritről mi a véleményetek? Mint másnak, ennek is sok híve és cáfolója van. Én személy szerint csak most kezdtem olvasni, ezért még nem nagyon látok bele a témába.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-02-03 11:06
Én is elolvastam a könyvet. Lehetségesnek tartom, hogy voltak ezek a táltos emberek azokon az eldugott területeken. A fent maradt tanításaik mély bölcsességet rejtenek magukban. Kissé keresztényellen esek, gondolom köszönhető ez annak, hogy sok üldöztetésben volt részük az egyház részéről.

Elgondolkoztunk azon, hogy lehetséges, hogy a Kárpát-medencébe haza térő magyarság sem volt ugyan azon a hiten. Mivel találtak honfoglaláskori mellkereszteket nagyon sok sírban. Tehát a kereszténység is valószínűleg el volt terjedve közöttünk. Ugyan akkor a Yotengrit megemlíti, hogy voltak a Tökösök, akik a Manicheista irányzatot követték. Voltak, akik a Büün vallását, amely valószínűleg megvilágosodott emberek, táltosok hagyatékát rejtette magában a Rábaközben. Lehet, hogy még más egyéb vallások is működtek ezek mellett.

Nem tudni pontosan, de én ilyet feltételezek.

Itt egy videónk erről a táltosok témáról:

http://www.youtube.com/watch?v=qLGGqpo-Go8
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # P. Gábor 2013-05-24 20:29
Aki az arvisuráról akar valamit:

Szántai Lajos
http://www.youtube.com/watch?v=ZqM8YoHeSts
(csak 10 perc, ki van vágva Szántai Gesta Hungarorum előadásából)

Egyébként a yotengritről is megvan a véleménye. Talán ugyanebben az előadásban beszél arról is (mármint a teljes előadásban:
http://www.youtube.com/watch?v=IdXe7LhEGSE).

Tessék ezek ismeretében forgatni a fent említett könyveket.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # miriam2028 2015-04-06 13:29
A MATYÓK EREDETMÍTOSZA
(egyébként elég nehéz ide írni bármit. Kell vagy 20 próbálkozás, mire rábólint a rendszer )
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!