fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Történelem

Kedves Barátaim!

 
Az elmúlt napokban-itt a Face- on gyalázatos vádak érték a magyarságot és a magyarság történelmét. Úgy döntöttem, hogy minden áldott nap-időt és energiát nem sajnálva- a magyarság igaz történelméről írok egy-egy nagyon rövid fejezetet.

Sajnos napjainkban, minél rövidebb az írás, annál nagyobb az esélye, hogy el is olvassák. Nem „megmondó” és bölcs emberként, csupán egyszerű, hazáját féltő magyarként. Az elmúlt 70 esztendő megtette a hatását, agymosott liberálissá vált a világunk… gyújtsunk gyertyát a sötétségben és erősítsük a nemzettudatot! Kérlek benneteket, hogy minél többen osszátok meg szerény írásaimat, talán hasznára válik olvasóinak…
A legfontosabb! A célom a figyelem felkeltése és a kölcsönös érvek ütköztetése. Senkit nem akarok megbántani a hitében, és megosztani sem szeretnék. Az sem biztos, hogy igazam van, de én úgy ítélem meg, hogy szükség van az igazságomra. „Nekünk Mohács kell!”- ordítja a világba a költő, nekünk Trianon!- mondom én. Trianon idején kirabolták, megcsonkították, tönkretették Magyarországot és a sír szélére sodorták. Nézzetek szét büszke magyarok! Nekünk napjainkban a saját Trianonunk van… kirabolva, lelkünket megcsonkítva, a sír szélére sodorva, nincstelenül és egyedül…
Olvassátok és kérlek, hogy osszátok is meg! Nagy szükségünk van a hitre! Várom a hozzászólásokat is!
A mai írásom az 1920-as évekbe vezet...

A Trianoni gyalázat, ahogyan talán még nem hallottad:
„Magyarnak lenni: büszke gyönyörűség!”
A Horthy Miklós vezérlete alatt álló Nemzeti Hadsereg bevonulása után, ellenségeink meghívták országunk képviselőit Párizsba, a kész békeszerződés átvételére. A békeküldöttség elnöke gróf Apponyi Albert, csak szónoklatában fejezhette ki a nemzetünk tiltakozását a halálunkat akaró cselszövés ellen. Ellenségeink elérték szándékukat: gyönyörű országunkat megcsonkították…
A „békeszerződés” nemzetünk halálos ítéletét mondta ki. Elszakította legkevesebb ezeréves hazánk testéből a Kárpátok egész kincses hegyvidékét, az Alföld déli részét és a magyarsággal együtt feloszlatta a nemzetiségek között. A nagyobb megalázás okáért, pedig nyugati határvidékünket dobta oda Ausztriának. Erdély, Felvidék, Kárpátalja, Délvidék oda lett…
A „békeszerződés” elfogadására az egész nemzet akaratnyilvánítására volt szükségük a gyilkosainknak, ezért kormányunk összehívta a Nemzetgyűlést, amely megválasztotta kormányzóul Horthy Miklóst, a Nemzeti Hadsereg fővezérét. Miután a küldöttségünk 1920. június 4-én, a Trianon palotában aláírta a ránk kényszerített „mocskot”, a Nemzetgyűlés-sűrű könnyek között- iktatta törvénybe - úgy, hogy azt-csak a kényszerűség hatása alatt teszi. Fiaink könnyezve álltak Nagymagyarország sírbatételénél, az ország vérkeringése, a vonatok, a munkák, rövid időre megállt az egész országunkban. A magyarok véres könnyeket ejtve zokogtak, a nemzet eltemettetett. A hívők az Isten házába menekültek reményt meríteni, Budapesten az elszakított országrészek szobránál, százezrek lelkéből tört ki az új hitvallás:


„Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában,
Hiszek egy isteni örök igazságban,
Hiszek Magyarország feltámadásában! Ámen.”

 

Zetényi Csukás Ferenc


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+2 # Scythion 2012-02-28 16:28
http://www.youtube.com/watch?v=zxS7HoJsNgc
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Seguro 2012-02-28 23:27
Nem tudom mit tartalmazott a gyalázkodás, de teljesen megértem, a reakciót. Nem tűrők rosszabbul semmit, mint mikor a hazát szidja valaki.
Mikor a pofám leesett: Beszélgettünk órán a bécsi döntésekről, Erdély visszacsatolásá ról, hogy a románok rosszul reagálták rá.. és az egyik leányzó megszólalt "Hát teljesen érthető, hogy kiakadnak, minek veszik el a másik földjét?"
Hirtelen annyi szót akartam kimondani, hogy egy sem fért ki a számon, aztán végül is sikerült annyit, hogy
-ha neked ellopják a bicikli kerekedet, aztán vissza veszed attól aki elvette, akkor mit mondasz a helyzetre, miben másabb mint ez?
Rövid hallgatás után: "Jó de akkor is.."
Tudod fénybenjáró, én arra jutottam, hogy csak azok fognak felébredni, és csak azok fogják képviselni a nemzetet, akik elérnek egy bizonyos tudatszintre, ez a tudatszint pedig a magyar.
Mindenesetre akik hagyják, hogy a bennük lévő fény előretörjön, azokat minden erővel támogatni kell, a világosodás útján. Nem tudni hányan lehetnek, ezért csak kérni tudom az Istent, hogy a munkásságodat megáldja és téged is, no meg emellett nem vagy egyedül, sokak végeznek hozzád hasonló tevékenységet (Köztük én is).
Szeretném megkérdezni továbbá, hogy e-mail címet kérhetek-e, ahol személyesen tudnánk pár gondolatot megosztani?
Isten Áldjon!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-02-28 23:42
Szia!

Itt tudsz elérni: atyaeg1 (kukac) gmail (pont) com
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # berdebandi 2012-03-01 00:00
Tudjuk, hogy bajban vagyunk, s tenni kellene valamit, de még mindig úgy érezzük, nem jött el a mi időnk. Át kellene gondolni, vajon ez igaz? Mert, ha addig várunk, míg mind elfogyunk...akkor már hiába várunk. Léhet, hogy feladtuk? Sok minden beindult, értelmesek a tanítások, de van sok fékező erő, és közben nem kapunk visszajelzést, hogy gondolunk egymásra. Emiatt, valahogy olyan az egész, mintha nem lenne köztünk semmi kapocs. Mintha a magyar nem is számíthatna a másik magyarra. Szeretnék ebben, tévedni, egy jó nagyot.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-03-01 12:40
Szerintem a magyar lelkű embereknek, ha van bennük egy kis jó érzés, akkor fontos számukra a másik magyar, csak ugye nincs kommunikációs csatorna, amin keresztül erről értesülhetnénk.

Esetleg ebben a cikkben:

http://mkh.valosag.net/index.php/bueszkeseg


Ismét összetartó közösségeket kell majd létrehoznunk, hogy egységbe kerüljön az erőnk. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha fel tudjuk majd ismerni a megosztó embereket és távol tudjuk majd őket tartani valahogy a csoportjainktól .
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!