fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Történelem

Erdélyben élő magyarok, akik egész életükben a történelmünket kutatták kinti levéltárakban, biztosra tudják, hogy Mátyás Király Igazságos Király volt! A néphagyomány is ezt hirdeti...

Akkor nálunk az iskolákban szerintetek miért hazudják a történelemkönyvek, hogy nem volt az?

Szerintetek miért akarják bemocskolni a régi értékeinket és azokat az embereket, akikre felnézhetünk?

Lehet a saját szintükre akarják lehúzni a lelkileg nemes embereket, nehogy valakik nemesebbnek tűnjenek, mint ők maguk? A denevér, a sötétség jószága. Ő nem szereti a fényt, ezért biztos nem érzi jól magát olyan emberek körül, akikből ragyog a világosság.

Ilyen dicsőséges ember volt Mátyás Királyunk is, akire méltán lehetünk büszkék! :)

Világosítsátok fel az embereket az igazság felől, hogy ne higgyenek a hazug történészeknek és történelemkönyveknek!

A lelked érzéseit figyeld, amikor ezt a filmecskét megnézed. Akinek a magyarokhoz húz a szíve, annak öröm lesz ezt a videót nézni:)

 

Egyben itt nézhető meg az összes mesefilm.

http://indavideo.hu/video/Matyas_Kiraly_Mesei

 

  


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # aasoft 2012-10-28 11:46
Szerzői jogokra jivatkozva nem elérhetőek a videók.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Fénybenjáró 2012-10-28 11:56
köszi a segítséget! Javítottam! :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # Simsek 2012-10-31 08:08
Személy szerint én erdélyi magyar vagyok, jelenleg is a magyar állampolgárságo n dolgozok, de bármennyire is azt mondják milyen egyszerű, mintegy fél év amíg megszerzed. Itt minden azt tanítja, hogy Mátyás Király igazságos király volt, hogy Petőfi harcolt a forradalomnál, és a Nemzeti Dal elhangzott a nép buzdítására. A TV2, vagy RTL egyik hír műsorában szembesültem először azzal a ténnyel, hogy ezt pont a magyarok próbálgatják megcáfolni. Ez annyit tesz mintha az angolok próbálnák bebizonyítani, hogy a TEJ jobb mint a TEA.

Torzult társadalomban élünk, melyben már mindenkinek saját alternatívája van az igazságra, és bármilyen oldalról is próbálnád megközelíteni a valóságot mindenféleképpe n megcáfolható maradsz.

Nagyon jók a videók az oldalon, bár néhányban személy véleményem szerint megtalálható némi túlzás mely hasonló módon befolyásolja az embereket mint azt a háttérhatalom teszi. Viszont valóban több bennük a valóság alap mint abban amit a nagy nemzeti intézmények, iskolák, egyetemek tanítanak.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Fénybenjáró 2012-10-31 11:00
A tévében nem magyarok vannak! Ők csak magyar állampolgárok. Igazándiból 99%-uk zsidó és ők tűzték ki célul, hogy a magyar nemzetet és a múltját tönkre teszik, hogy ők jól élhessenek és uraskodhassanak rajtunk.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Y 2012-10-31 11:58
A mai iskolai tananyag szerint, avagy történelem tanárom szerint.. Mátyás nem is volt olyan igazságos csak beállították róla a későbbi korok, viszont a Habsburgok meg nem is voltak elnyomók csak beállították róluk.
Az iskolákban folyamatosan megy a nemzeti nagyjaink, példaképeink mocskolása és ezzel párhuzamban az ellenség fényezése, hogy minél több gyerek kötelékeit tudják elszakítani, kozmopolita modern embereket könnyebb terelni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Fénybenjáró 2012-10-31 14:22
A mai történelemkönyv ekben én is láttam, hogy milyen ocsmányságokat írnak róla. Nem azt tárgyalják, hogy mekkora áldozatokat hozott Mátyás, hogy megvédje a töröktől a magyarságot, hanem minden helyen belekötnek, ahol csak tudnak.

Mátyás Király Igazságos volt. Minden egyéb más csak hazugság a nemzetrontók részéről!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Landsknecht 2012-10-31 16:09
Sajnos ezen már egyáltalán nem csodálkozom. Ahogy Papp Lajos mondta, egy szellem háború folyik a magyarság ellen már évszázadok óta. Azt hiszem, már volt fent az oldalon Glatz Ferenc a magyarok krónikája című könyvben is milyen gyalázatos hazugságok vannak.
"A tudományos hatalom, általában magyarellenes, általában arra törekszik, hogy a nemzetet összetartó közösség többé már ne jöhessen létre, kerítse hatalmába a fogyó magyarságot a közöny, az önfeladás, a tehetetlenséget garantáló butaság. " (Bakay Kornél)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Jefremov 2013-05-22 06:35
A legnagyobb probléma az, hogy nem csak Mátyás (vagy pontosabban I. Mátyás) királyt akarják bemocskolni. Hanem az összes többi királyt. Nagy Lajost, Károly Róbertet, Könyves Kálmánt, IV. Bélát...Apropó, tényleg. A tatárjárás, erről jut eszembe nekem is, hogy például a Wikipédián a veszteségek rész (pláne kivan hangsúlyozva, na miért?) még mindig azzal ócska, régi számadatokkal dolgozik. 40-50%-os vereségről írnak. Szerencsére itt leírták az igazságot (?): "http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/tatarjaras.html"
Az ország emberveszteségé t a régebbi történetírás 50%-ban állapította meg, ma a 15-20% a legelfogadottab b, ám még ez utóbbi esetben is 350-400 000 halottal kell számolni.
Én ezt szerettem volna a Wikipédián is kijavítani, de furcsa mód elutasították?!
Wikipédia:
"1241 áprilisa és 1242 márciusa közötti majdnem egy év leforgása alatt a mongol sereg dúlása nyomán Magyarország lakosságának kb. 40-50%-a pusztult el (3 millióból kb. 1,5 millió ember), emellett hatalmas volt az anyagi kár is."
Így könnyű a nemzet megbecsülését, büszkeségét lerombolni. Ezért nem büszke senki sem a magyar történelemre. Csak az, aki ismeri az igazságot. Ezt hangoztatják úton, és út félen, hogy ez történt, az történt. A magyar történelem könyvek szerint örök vesztes nép vagyunk. Mert elhallgatják a sikereket, és a veszteségeket meg felnagyítják (lást Wikipédia). Szinte csak azt!
"A tatár pusztítás Magyarország területének nagy részét sújtotta (bár éppen a legnagyobb népsűrűségű területeket a legkevésbé), és a pusztítást fokozta az 1242-ben kitört éhínség, ill. a járványok. A lakosság túlnyomó része a hegyek és a mocsarak védelmébe, ill. megerődített helyekre menekült (kb. 160 vár-város-kolostor maradt mindvégig magyar kézen).

Az addig expanzív magyarság terjeszkedése megállt, és felerősödött az idegen betelepülés, amelynek első nagy hullámát a visszahívott kunok jelentették. Az ország katonai ereje nem tört meg: a magyarok már 1242-ben haddal foglalták vissza az osztrákok által megszállt nyugati vármegyéket, három év múlva pedig magyar sereg támadott Halicsra. Ebben az évben IV. Ince pápa feloldotta IV. Bélát a császárnak tett hűbéreskü alól. "

A mi huszár hagyományainkba is szerettek volna belerondítani. Kitalálták, hogy a huszárság szláv eredetű, és a rablóbandák neve volt. Persze azóta kiderült az igazságot, és a Wikipédián is korrigálták.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!