fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Történelem

A történelem ismétli önmagát. Egy erkölcstelen, istentelen nép nyakára ülhet csak, egy erkölcstelen és istentelen zsarnokság.

" Csakhogy* -- ó, borzalom! -- inkább rokoni, mintsem ellenséges fosztogatásnak nevezném, hisz ebben baráti kéz fordul tulajdon vére ellen, rokon vív csatát rokonával! Soroljam-e tovább?
Senki nem ismer irgalmat, senki nem mentes a rettegéstől; ahány* tag, annyi sebtől láttuk vérzeni, a jogot is az erőszak mérlegén osztották, egyszóval halálos versengés izzott föl.
Elborult tekintettel rohanunk közös vesztünkbe; kevés a gaztett bosszulója, de özönnel van, ki elkövesse; megrendült a hűség+, oda a nyugalom, véredben már nem bízhatol, és ahogy a régi szólás* tartja: „öcsém gyűlöl+, csak azt tudom."

Ráadásul e fölfordult világban még a szavak jelentését is kiforgatják, és eljön az az idő, amikor a bűnt erénynek+ mondják, csak siker s szerencse kísérje. És ha azt akarod, hogy e panaszokat tovább folytassam, bizony pirulás nélkül, de annál nagyobb fájdalommal teszem hozzá: az erénnyel már alig élnek, annál inkább visszaélnek; már ritka az, ki parancsol ösztönének, és már -- hogy úgy mondjam -- a gazság gyümölcse az+, hogy semmit sem tartunk gazságnak."

Kelt: Váradon, az Úr 1445. esztendejében, április 24-én. Vitéz János levelei

 


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!