fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Történelem

altFeltűnő a hasonlóság az etruszk írás, a rovás írás, a rúnák, az atlantiszi írás és az Etiópiában talált jelek között. Hogy van ez?

Olaszországban is feltűnnek az "ősi itáliai" betűk - helynévtáblán. Még a végén kiderül, hogy rovástáblát ellenezni, nem EU-konform :)

Etruszk tábla - az etruszkok utódainál

Az etruszk írás valóban kihalt, épp ezért nevezik Old Italic-nak (Etruscan), szemben a székely-magyar rovással, amelyet ma is tanulnak, használnak ott, ahol magyarok élnek - a Kárpát-medencében. Ezért is elszomorító, hogy a "magyar" rovótársadalom egyes hangadói, pl. a Magyarok Világszövetsége az "Old Hungarian" azaz "kihalt magyar" írásként erőlteti írásunk megnevezését a szabványosítás során.

Bár funkcionálisan valóban kihalt írássá vált az etruszk, valami Olaszországban is elindult. Úgy tűnik, hogy a sajátjuknak tekintett latin ábécé elődírása, az etruszk előtt tisztelegve etruszk feliratos helynévtáblákat kezdtek állítani. Ez ahhoz lenne hasonlatos, mint ha mi magyarok, a ma már valóban nem használt írással - a székely-magyar rovás elődjével - a Kárpát-medencei rovással feliratoznánk a táblákat. De ami késik, az nem múlik (A Kárpát-medencei rovással készült legismertebb emlékünk a nagyszentmiklósi aranykincs).

alt

Volterra település helynévtáblája etruszt felirattal is

Természetesen az egykori ősök által fejlesztett és használt saját írásrendszer léte fontos nem csak a önmeghatározásban, hanem az helyi arculatfejlesztésben is. Nem véletlen, hogy az etruszk ábécé sem hiányzik a turistacsalogató reklámajándékok sorából:

alt

Etruszk abc - pólón - Itália

(Rovás Infó - olvasónktól)


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!