fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Történelem
Október utolsó péntekén ismét történelmi időutazásra invitálta az érdeklődőket a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom somorjai tagszervezete. Aki pedig elvezetett gazdag múltunk világába, az nem más volt, mint Dr. Varga Tibor. Az ismert történész, a Szent Korona Szabadegyetem alapítója negyedik alkalommal tett eleget a vármegyések meghívásának. 
 

 

Először 2009-ben járt Somorján, amikor a Szent Korona-tanról tartott előadást. Legutóbb pedig az István a király rockopera témakörét járta körül, bemutatva István és Koppány közötti „ellentét” valódi mivoltát. A Mindenszentek előestéjén tartott előadás során ugortunk az időben, viszont ismét egy nagy uralkodónk és annak kora került terítékre. Akinek a neve összeforrt az igazságos jelzővel, s tettei a meseírókat is megihlette. Hadseregének erejét pedig Bécs városa is nyögte.

Mátyás, az igazságos címre keresztelt előadás során a hallgatóság megismerkedhetett azzal, hogy miképpen válhatott egy jelölt törvényes magyar királlyá. Ez azért is fontos, mivel Mátyás esetében a trónra lépés és a koronázás között több év telt el. A magyar Szent Korona ugyanis beavató korona, amelyet még Mátyás születése előtt ellopnak. Varga Tibor végig vezetett azon, hogy milyen körülmények között zálogosítják el a koronát, amelyet majd Mátyás szerez vissza. Emellett bemutatta azt is, hogy történelmünk során milyen hasonló esetek voltak, amikor a korona hiányában nem volt lehetőség törvényes koronázásra (esetleg más körülmények hiányoztak, mint pl. a jelölt nem kapta meg István király rekvizitumait).

Számtalan érdekesség mellett a hallgatóság megismerkedhetett azzal is, hogy a monda szerint miképpen került a Hunyadiak címerébe a holló, ill. milyen források és körülmények bizonyítják, hogy Mátyást Nagycsütörtökön koronázták meg és nem Nagypénteken, amit egyesek állítanak. A magyar királynak többek között két szín alatt kellett áldoznia, ami a csonka misében nem lehetséges. Továbbá a szertartást koronázási lakoma követte, amit szigorú böjti napon nem tarthattak, ellentétben Nagycsütörtökön a szeretet lakomáján.


Szóba került az a káros jelenség is, amelynek célja történelmünk elferdítése. Ez két irányból is zajlik, az egyik oldal szürkíteni próbálja, még a másik kiszínezi. Nem beszélve arról, hogy régóta kísérlet van arra, hogy a kereszténység és magyarság ne találkozzon.

Végezetül most kétszeresen is megérte ellátogatni az előadásra, azt követően ugyanis lehetőség volt

Varga Tibor Apostoli korona című legújabb könyvének megvásárlására és dedikálására.

forras


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Póta Gábor 2014-12-08 20:55
Remélem tudod, hogy mikor a cikk végén a szerző azt írja, hogy:
"Szóba került az a káros jelenség is, amelynek célja történelmünk elferdítése. Ez két irányból is zajlik, az egyik oldal szürkíteni próbálja, még a másik kiszínezi (!!!). Nem beszélve arról, hogy régóta kísérlet van arra, hogy a kereszténység és magyarság ne találkozzon.", akkor Pap Gáborékra gondol. Az a kiszínezés utal rájuk.

Varga Tibort is és Pap Gábort is nagyon szeretem, de ők nem annyira egymást. Az a különbség köztük, hogy míg Varga szinte minden előadásán negatív utalásokat tesz Pap Gáborra és körére, addig ők ezt nem teszik fordítva.

Sajnos Varga nagyon elment Jobb(ik) irányba és nagyon hisz a római egyháznak. Védi őket, pedig nem érdemlik meg. Alapvetően ez a kettőjük közötti konfliktus forrása szerintem, bár Varga Tibor az időszámítás csúsztatás (lásd kitalált középkor) elméletével sem ért egyet, pedig hát azért elég sokrétűen lett már bizonyítva, hogy valami nem stimmel ott sem. Lásd Tóth Gyula munkáit. maghreb.hu

Nem értem Varga Tibort, hogy némely (legtöbb)kérdés ben olyan tisztán lát mint egy sas, némelyikben pedig a homokba dugja a fejét.

Egyébként meg, bár több Varga Tiborunk is lehetne!!! Elkélne...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2014-12-17 23:25
sok előadását hallgattam már, de nem tűnt fel h bárkire is uszítana.

Olyan előfordulhat, hogy nem mindent látnak egyformán.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!