fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Művészetek

Egy somogyi formatervező személygépkocsiját ékesíti a magyar népi motívum, mely újra hódít. A kalocsai motordíszítéséről már ismert művész éjjel-nappal dolgozott az aprólékos munkát igénylő mintán.

A magyar népi motívumokat leginkább ruhákon és fali tányérokon keresők nagyot nézhettek, amikor Szabó Éva iparművész nemrég fehér robogóját kalocsai népviseletbe öltöztette. Ahogy a motor, úgy egy autó kalocsai mintával díszítése is szokatlan lehet, a Sevyca™ mesterének, viszont mondhatni már kézre áll a két komponensű, professzionális festék. Mint meséli, sokszor csak egy-két milligramm szükséges egy árnyalatból, de ahhoz, hogy tökéletes harmóniában készüljön az ősi magyar díszítés elengedhetetlen a gondos szín és ecsethasználat. Nem véletlen, hogy az autó hátsó részének pingálása több, mint három nap alkotómunkát igényelt. Vallja, hogy e népi motívum nem lehet az enyészeté, nem bújhat el skanzenekben és múzeumokban, hanem olyan hordozóra kívánkozik, amivel az emberek nap, mint nap találkozhatnak.

 

kalocsai motívum autó

 

A Sevyca™ mestere szeretné minél több helyre elvinni hazája egyik kiemelkedően gazdag díszítését. Tervei között szerepel saját autójának kalocsai mintába bújtatása, de lelkesedése olyannyira határtalan, hogyha kérik, egy házat, de még egy utasszállító repülőt is kipingálna.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Dezső 2012-09-02 00:16
A DEMOTIVÁLÓ nevű szennyportálon a kalocsai mintát le tajparasztozták , és a szokásos dumával: égő... mert nem trendi
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Fénybenjáró 2012-09-02 20:09
Minden nézőpont kérdése. A magyar lelkeknek úgy is tetszetős lesz, akárki akármit is mond. :lol:
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Képtár

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!