fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Művészetek

10703533_340379369420050_1528883068600742140_n 


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
-1 # katanka 2015-04-03 09:55
Ki festette a képet? Tudhatunk erről valamit? Esetleg ez is titkos? Miért nem mutogatják ezt a képet a templomokba?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Nimród 2015-04-03 18:56
Elnézést kérek, de a fenti írással kapcsolatban némi kétely merült fel bennem. Először is valamilyen forrást szeretnék kérni, amely hitelesíti vagy legalábbis alapot ad ezen írásnak. Másodszor, ha történelmi ismereteim helyesek, akkor pontosan magától a pápától függött "egypár" dolog az akkori Európában, de a magyar királynak a vazallus országain kívül viszont édeskevés beleszólása volt bármibe is a nyugati államokhoz képest. Harmadszor pedig a magyarok legutoljára még a fejedelemség korában voltak függetlenek bármitől is, mert ugye István globalizációs törekvései jópár évszázadra rabszolgasorba süllyesztették a magyarok túlnyomó részét, aminek hogy vége legyen még 1848-as jobbágyfelszaba dításig várni kellett. Ezért nem értem miért kell annyira a katolikus vallást és Istvánt az egekbe magasztalni, mikor talán 1 vallás kivételével pont hogy a keresztények kezéhez tapad a legtöbb vér a világban, pedig elvileg a szeretet vallása lenne, de a Bibliát a papok teljesen átértelmezték a hatalom megszerzése érdekében, így a földet sötétségben és félelemben tartva.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+4 # Riki 2015-06-19 10:19
A jobbágyok nem rabszolgák. Egészen a Habsburg ok uralkodásuk idejéig nem nagyon függtünk senkitől. Néha ugyan választottak idegen nemzetiségű király! Például Luxemburgi Zsigmond ot (Árpád házi leszármazott női ágon) aki Német-Római császárnak is meg választottak és aki a korának egyik legjelentősebb uralkodója! És érdekesség h ennek a királynak még is Buda volt a székhelye ezek szerint inkább volt Magyar Király mint más nemzet királya.
És a történelmi ismereteid nem helyesek a Magyar Király Apostoli Királyok voltak! És és a pápán kívül egyedül a Magyar Király nevezhetett ki egyházi méltóságokat saját országába! Ez nem adatott meg más nemzetnek akkoriba Európában és ezt a jogot nem vonhatta meg maga a pápa se a Magyar Királytól csupán az mondhatott le róla.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Nimród 2015-08-08 22:11
A honfoglalás kori teljes szabadság István alatt és után változott meg gyökeresen. Az idő előrehaladtával a magyarok jogai (a kiváltságos rétegeket kivéve) fokozatosan csökkentek. Például nem tarthattak fegyvert. Míg végül eljutunk oda hogy jobbágy, ami a kezdeti időszakhoz képest már vetekszik a rabszolga szerepével. Ezért én személy szerint Istvánt teszem felelősnek, mivel ezzel beálltunk a többi kizsákmányoló Európai ország közé. Az utána következő királyaink már nem tehetnek erről, rájuk már "a kor szelleme" hatott Madách szavaival. Továbbá abban igazat kell neked adnom hogy világi személytől valóban nem függött a korabeli magyar állam, viszont az egyház által a pápától annál inkább bizonyos tekintetben. Lehet hogy csak a vallásom miatt, de református lévén megkérdőjelezem a mindenkori pápa legitimitását, tudva hogy a pápák jelentős része nagy gazember volt. Hiába az "Apostoli királyság", ha a Mennyei királyság még nem érkezett el.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+5 # DOSA ALPAR 2015-06-20 23:51
Nezd meg Szantai Lajos vagy Pap Gabor eloadasait a youtube-on es akkor megerted a dolgokat
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+3 # Nimród 2015-08-08 22:22
Hallgattam már Pap Gábor előadásait és igazi hazafinak és művelt embernek tartom, az összefüggések és az ok-okozati cselekmények helytállóak, de próbáld meg ezeket elmagyarázni bármely embernek aki az MTA dogmáit hirdeti és hülyének fog nézni.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+7 # gosievajudit 2015-04-07 08:49
Ez nem a pápa, de sebaj, nem ártana a tájékozódás! ...Szent István Kr.u. 997-től magyar fejedelem és az ezredfordulón történt megkoronázása eredményeként Isten kegyelméből uralkodó magyar király.(...) Mátyás kir. 1458. január 24. –1490.ápr.6. A kép címe, Benczúr gyula: Mátyás fogadja a pápa követeit http://matyaskiraly.network.hu/kepek/festmenyek_mualkotasok/benczur_gyula_matyas_fogadja_a_papa_koveteit
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Zólya Levente 2015-06-20 15:16
Mielőtt elharapózik a vita, ajánlom: http://matyaskiraly.network.hu/kepek/festmenyek_mualkotasok/benczur_gyula_matyas_fogadja_a_papa_koveteit
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Szabó Lászlóné 2015-08-22 10:40
Az Apostoli Magyar Királyság vissza lett helyezve jogaiba! Alkotmányunk az Aranybulla, és a Szent Korona Tan! Az ország jegybankja a Szent Korona Bank, hivatalos fizetőeszköze a Szentkorona (Stk) (1 Stk=200 Ft). Minden magyar állampolgár kap Alanyi jogon járó nemzeti alapjövedelmet, aminek összege 2000 Stk=400.000 Ft havonta! Csatlakozzatok Ti is az ország máig is életben lévő és legális államformájához , és állítsuk vissza a Magyarok jogait!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Buga Jakab 2015-11-12 00:20
Nimrod!
Az ismereteid nagyon hianyosak.Ennek fenyeben inkabb elobb kerdezz, kutakodj, muvelodj es csak utanna jelents ki dolgokat.
Az igazsagot soha nem fogod megtalalni az alatalanos iskolai tortenelem konyvekben.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Képtár

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!