fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Dalok

Ha lehet nemzeti rock, vagy nemzeti rap, akkor lehet nemzeti diszkós is. Habár egyik sem magyar műfaj, de végső soron, ha a magyarsággal kapcsolatos, akkor tekinthetjük már hazainak is.

Meglepő dalt készített Peat Jr. és a Trianon Dj's, amely a magyarság fizikai szétszakítottságáról, de lelki összetartozásáról szól, s amely így a maga profi műfajában egyedülálló.

„Gyógyul a seb, és csökken a távolság, ahogyan Erdély minden új nappal egy régi ölelésre vár” és „ezer éve ott áll a Felvidék a híd túloldalán”, illetve „mint a madár, amikor hazaszáll, újjáépül az égi határ” – hallható Peat Jr., a Trianon DJ’s és Gina közös dalában. A szerzeményt a minap osztotta meg a népszerű Dj a Facebook oldalán a következő kísérettel: „egy dal minden magyarnak, bárhol is éljen a világon!”

Kíváncsian várjuk, hogy mikor szedi szét a „szakma”, mikor árasztják el a felháborodott toleranciabajnokok „Minek magyarkodsz?” – felkiáltással, hány diszkó tulajdonos fogja kitiltani „ezt a szélsőséges” lemezlovast, továbbá hányan fogják a nemzeti oldal szűklátókörű megmondó emberei közül szétszedni ezt a dalt, mondván „hogy lehet egy ilyet zenének hívni, bezzeg a nemzeti rock”, végül (amit nem várunk, csak félünk tőle), mikor fogja visszavonni Peat Jr. ezt a dalát. Bízunk benne, hogy mindegyik felvetésre ez lesz a válasz: semmikor.

Zene: Mosquito & Peat Jr.
Szöveg: Damien
Ének-vokál: Gina
Készítette: Peat Jr. & Toniusz
Grafika: Szücsi Balázs
Kiadó: P & F Record
Trianon DJ'S :
- Kárpátalja / DJ Miklov
- Erdély / DJ Dream
- Vajdaság / DJ Noyz
- Felvidék / DJ Pedro

Völgyi Péter (művésznevén Peat Jr.) húsz éve pörgeti a lemezeket a hazai klubokban, számos olyan sláger szerzője, amik a mai napig meghatározó dalai egy-egy főiskolai bulinak. Mint sokan másoknak, a Bank Dance Hall volt az a hely, ahol igazán beindult a pályafutása (előtte tíz éven át vidéki diszkókban szórakoztatta a közönséget). A nevéhez fűződő talán legismertebb számokat Fernandoval közösen készítette, akivel 2003-ban ismerkedett meg. A Hiányzol, vagy a Szerelem száll című munkái egyaránt milliós nézettséggel bírnak a legnagyobb videó megosztón, amellett, hogy a Dj-k elsősorban ugyebár nem otthoni, hanem klubhallgatásra keverik zenéiket. Jelenleg Ginával közösen vállal leginkább bulikat, aki legfrissebb maxijához is a hangját adta, akárcsak a most bemutatott Mint a madár… című dalban.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Képtár

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!