fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Harcművészetek

Országszerte hatszáz, a Közgép-Ceglédi VSE dzsúdósát, Ungvári Miklóst és Csernoviczki Évát ábrázoló óriásplakát népszerűsíti szeptembertől a cselgáncssportot.

 

 3607

 

A magyar szövetség (MJSZ) keddi, gazdagréti sajtótájékoztatóján - melyre az egyik plakát előtt került sor - Tóth László elnök kifejtette, a szülőket és a gyerekeket is szeretnék megszólítani a "Válaszd a valódi hősöket!", illetve a "Kezdj el judózni ma!" mottókkal.

"Tíz helyszínen az ottani klubedzők telefonszámát is feltüntettük a plakátokon, hogy megkönnyítsük a jelentkezést" - tette hozzá az MJSZ vezetője. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere arról beszélt, 2011 óta jelentősen emelkedett azoknak a kerületi lakosoknak a száma, akik valamelyik harcművészeti ágban próbálják ki magukat.

Az olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós elmondta, a plakátkampány jelzi, hogy jó irányba halad a dzsúdó, és tíz év munkája nyomán végre méltó helyére kerül a sportágak között Magyarországon. Az olimpiai harmadik Csernoviczki hozzátette, annak idején nekik is megvoltak a hőseik cselgáncsban, és most jó érzés példaképnek lenni.

A különleges, edzői telefonszámokkal is ellátott óriásplakátok Újbudán, Újpesten, Kaposváron, Miskolcon, Debrecenben, Békéscsabán, Egerben, Tatabányán, Cegléden és Szolnokon láthatók.

MTI


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Csapláros Albert 2015-01-11 13:32
A judo egy jó sport. Nem lehet elég korán kezdeni. A hetvenes években a még képzetlen vidéki edzők (tisztelet a kivételnek) nem foglalkoztak az egészen fiatalokkal. A jelentkezőket 10, 11 év alatt elutasították, mondván ,hogy egy két év múlva szívesen látunk.
Nem volt edzéstervük, képzettségük, meg talán türelmük sem ahhoz, hogyan kell, egy akár négyévest a judo mozgásanyagának elsajátítására szoktatni. Ma ez már tudomány. Ahogy balerina nem lesz soha abból a lányból akivel gyermekkorában nem foglalkoztak kellő figyelemmel, élvonalbeli versenyző sem lehet az , aki későn kezdi a judot. Minél korábban sikerül elsajátítania egy judokának a judo technikáit, annál jobban rögzül a tudás a tudatalattijába n. Fontos az , hogy a technika belűről fakadjon és induljon, mint a feltétlen reflex, de ez minden sportban így van.
A judonak nagyon pozitív ,egyéb készségfejleszt ő mellékhatásai vannak. Jellemző például, hogy a judo edzéseket látogató iskolások más sportokban is eredményesen teljesítenek. Nem egy judost ismerek ,aki egyébként nem látogatott atlétikai edzéseket,ám mégis szép eredményeket ért el némely atlétikai számban.
Én bátran beszélnék rá minden szülőt arra , hogy ismertesse meg gyermekével ez a fantasztikus sportot. Tartást ad és önfegyelmet. Nem utolsósorban tiszteletre tanít.
A judo technikai és szellemi alkotórészeit egy nagyon alapos és bölcs ember bizonyos Jigoro Kano mester egy jiu jutsi nevű harcművészetből állította össze. Hogy mennyire sikeresen és bölcsen, azt csak az tudja meg igazán aki gyakorolja. Tisztelettel
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Képtár

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!