fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Sz. Kovács Péter

   Előző írásomban már utaltam a jelenlegi magyar írókra, legalábbis azokra, akik annak nevezik magukat, s hiába írnak magyar nyelven, semmiféle közösséget nem vállalnak a magyarsággal, csupán addig, amíg pénzről, vagy bármiféle juttatásról van szó. A gyomrom fel tud fordulni, amikor ezektől az alkotóktól (néha gazembereknek hívom őket) olvasok valamit, különösen akkor, amikor Magyarországról, vagy éppen zsidó származásukról írnak.

Olyan fogalmat, hogy Haza, ők nem ismernek, sajnos, országunkról semmiképpen sem tudnak elismerően szólni, a Nemzetről már nem is beszélve.

   A mai magyarországi zsidó írók közül az egyik legkiemelkedőbb; számomra azonban legvisszataszítóbb személyisége Konrád Györgye. Számos regényt publikált már, leginkább esszéíróként, én úgy mondanám, ideológusként jeleskedett. Számos esszékötetet írt a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején; részt vett a rendszerváltásnak nevezett színjátékban, mivel az SZDSZ nevű gyalázatpárt egyik alapítója és ideológusa volt ez a férfiú.

   Számos írását olvastam, tanulmányoztam önéletrajzi regényét, valamint Kőóra című regényét, amely egy elképzelt városról szól. Igyekszem objektívan megítélni az ő munkásságát, valamint műveit, még akkor is, hogyha alig bírom letuszkolni magamban a feltoluló haragot, amelyet ez az ember vált ki.

   Annyit mindenképpen érdemes megjegyezni róla, hogy irodalmi stílusa, szövegeinek minősége kifejezetten jó. Néha egészen csodálom a mondatait, valahogy össze vannak csiszolva, gördülékenyen lehet olvasni a gondolatokat. Ha valaki úgy olvas tőle bármit is, hogy nem figyel oda a mondanivalóra, csodálatos élményben lesz része… Nekem azonban van egy nagy hátrányom: mindig igyekszem a sorok mögé nézni, a mély tartalmú szövegeket is meg akarom érteni, lehetőleg teljes egészében. Konrád esszéiben a fő mondanivalók: a demokrácia ajnározása, az SZDSZ népszerűsítése, a magyarok számonkérése a deportálásokért, és nem utolsósorban a zsidók fürdetése. Ebből a megvilágításból már nem is tetszenek az esszéi, sőt egyes esetekben komolyan meg kellett erőltetnem magamat, hogy továbbhaladjak a sorok között. Alapvetően szeretem az embereket, elnézem ténykedéseiket a világban; szívesen nézek mások szemébe, főleg akkor, ha kettesben beszélgetek valakivel; hiszek a párbeszéd erejében, és nem a gyalázkodás erejében.

   Konrád Györgye jelenleg a legelismertebb író Magyarországon, a magyarországi irodalom (és nem magyar irodalom) kiemelkedő tagja; műveit számos nyelvre lefordították; ez a férfi volt már a Nemzetközi PEN Club elnöke, valamint Németországban egy művészeti akadémia elnöke. Nyugodtan kijelenthetjük: komoly befolyással bíró ember, akinek valódi magyarként sokkal inkább az lett volna a feladata, hogy az országot segítse előbbre, ehelyett károgott mindenhol, amerre csak ment a világban. Szokásává vált az évek során, hogy kiutazva Izraelbe a magyarokra tegyen megjegyzéseket, mondanom sem kell, abszolút nem kedves megjegyzéseket. Ő az az ember, aki itt él köztünk, egy olyan országban, ahol nem élhetne, ha egy fejlett társadalom venné körül, hiszen ki szereti szagolni a gyalázkodástól bűzlő sehonnai gazembereket?

   Más magyarországi zsidó írókkal szemben Konrádot kifejezetten veszélyesnek tartom. A többiek némely esetben vak gyűlölettel írnak rólunk, ez a férfi azonban hidegfejű gondolkodó, akinek zsidó szemmel nézve helyén van az esze, könyveit Európa zsidó lakosai falják. Egyes helyeken már azzal találkoztam, hogy Konrád Györgye az európai zsidóság egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb gondolkodója. A magam részéről egyetértek velük… Csakhogy nem a mi gondolkodónk, és nekünk, magyaroknak, nincs is szükségünk egy ilyen emberre.

   Irodalmának egy része a múltjára épül, berettyóújfalui gyermekkorára, ahonnan barátait és rokonait vitték Auschwitzba, hogy egyesek onnan soha ne térjenek haza. Tulajdonképpen Konrád is beszállt a jó öreg mesegyárba, hazudnak és kitalálnak történeteket, hogy az embereket bűntudatban tudják tartani. Ennek az írónak a veszélyessége már itt megmutatkozik: nagyszerűen ért hozzá, hogy sajnáltassa magát, valamint népét; különösen Izraelről ír a meghatottságtól könnyes szavakkal. Csak azt nem értem, miért nem költözik oda? Én, személy szerint, nem sírnék utána…

   Hosszú gondolatokat olvastam Konrádtól, hogy miért nem védheti meg magát Izrael a környező államok támadásaival szemben, és hogy ez miért fáj a világnak, elsősorban Európának. Arról egy gondolatot sem ír, hogy az izraeli hadsereg lemészárolt egy seregnyi palesztin gyermeket, jogtalanul tartózkodnak Palesztina területén, és Isten igazából úgy zavarták el otthonaikból a palesztinokat, hogy ezt meg sem tehették volna. De Konrádnak az fáj a legjobban, hogy Izrael miért nem védheti meg magát… Hogyne védhetné meg magát, amikor két lábbal, szöges bakanccsal tiporják a zsidók az emberi jogokat, számukra a törvények kiskapuk halmaza, és súlyos törvényszegésekkel úgy operálnak a világban, hogy számon sem lehet kérni rajtuk, mert azt mindjárt antiszemitizmusnak minősítik. Az emberi gonoszság, ha műveltséggel és rendkívüli ésszel párosul, nagyon veszélyessé válhat…

   Konrád Györgye úr azt is fájlalta, vagy fájlalja még most is, hogy 1992. március 15-én tartott beszéde után néhány magyar ember meg kívánta verni. Egy pillanatig gondolkodjunk el ezen! Ha elfogadjuk azt az isteni törvényt, hogy az ok én vagyok, akkor Konrád csak és kizárólag magának köszönheti, hogy le akarnák csapni. Gondolom, néhány mélyen magyarul érző és gondolkodó ember felismerte benne a dörzsölt zsidót, akit nem érdekel más, csak Izrael, illetve a maga boldogulása; ezt pedig olyan csomagba burkolja, hogy a sokszínűség remek dolog, ő maga pedig antirasszista, az emberiség nagy tisztelője. Ezt felismerte néhány ember, és keserűségében neki akart menni ennek a mélyen tisztelt írónak… Ennyi történt március 15-én…

   Gondoljunk bele, Konrádnak mindenképpen jól jött ez az incidens, mivel ezzel ítélkezhetett újfent a magyar társadalom felett, valamint sajnáltathatta magát, hogy maga sem érti, miért akarják megverni. Az álnokság és a ravaszság Konrád Györgye egyik éltető eleme lehet, a gondolatokat remekül képes csűrni-csavarni, ha az ember nem figyel eléggé, képes belecsúszni az örvénybe.

   Olvassunk tőle mindenképpen, már csak azért is, hogy lássuk, mekkora lehet a gazság tárháza, és teljes egészében felmérjük a zsidó írók nemzetellenességét. Konrád és társai soha nem is lesznek képesek a magyarság ügye mellé állni, de legalább menjenek el innen, hagyjanak békén minket; azt hiszem, ez nem olyan nagy kérés…

   A Magyar Nemzet egyelőre ott tart, hogy ilyen írók a „nagyjai”, ezért aztán mindenképpen alapos önvizsgálatra van szükség. Mindenki mélyedjen el magában, nézzen körül a lélek csodálatos boltívei alatt, különben mindig ilyen íróink, és a hozzájuk csapódó politikusok lesznek az uralkodóink, márpedig az ő uralmuk káros, és csak önös érdekeiket szolgálják. A Nemzet mindenképpen hibás ezeknek az embereknek a térnyerésében, de becsületességgel, összefogással, szeretettel le lehet őket győzni, és a végén önként fognak távozni ebből az országból, mert már nem fog itt babér teremni számukra.

   Maradok továbbra is a Nemzet híve, tisztelője és szeretője! Magyar íróként én valóban a magyar irodalmat szeretem, és azért írom napról napra azokat az én szövegeimet, hogy adhassak valamit az embereknek!

 

                                                                                            Sz. Kovács Péter


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # Modis Andrea 2013-07-03 07:38
Kedves Sz.Kovacs Peter !
Cikkenek tartalmaval, annak melto megfogalmazasav al tokeletesen es abszolut egyetertek. Becsuletes, realis magyar allaspont. Nem vagdalkozik, hanem a teny valosagat irja le kifogastalan stilusban. A rossz legyozesehez, visszaszoritasa hoz mindig felul kell kerekedni. Mint tettek nagyjaink szaz evvel ezelotti evekben. Ez a sar azota omlik es zudul rank, mert a gatjaink leepultek, azaz hagytuk lebontani.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Bergendi Ferenc 2013-07-03 22:35
Minden elismerésem! Ennyire mélyen,gyökeres en átlátva,megfoga lmazva...Hm...Jobb vagy mint élőben...Öszinte,tiszta gondolatok...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!