fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Sz. Kovács Péter
   Hová bújtatok árulóan meseszép szimfóniák? Minél inkább hallgattok, annál inkább elhallgat az emberek szívében a jóérzés, a megbecsülés, amely a közösségeket még fűti valahogy. Gyerünk, menjünk közelebb egymáshoz, adjunk egy kis meleg ételt az éhezőnek, aki fázik is a hidegben; adjunk egy kabátot, nem számít, ha piszkos, és adjunk egymásnak barátságot, tiszta szót, őszinte mosolyt…
   Nem vagyunk mi férgek, sem sátáni kópék, akik velőtrázó sikolyokkal mulatnak mások balszerencséjén! Nem hiszek sem a szerencsében, sem a balszerencsében! Az ok én vagyok, a világ belőlem indul, hogy bennem érjen véget! Ez igaz minden tisztaszívű emberre, mindenkire, aki képes megnyitni a szívét a jóra, aki képes úgy fordulni egy másik ember felé, hogy szemeiből nem süt a kapzsi tűz, nem csap ki szájából a Halál dermesztő hidege.
   Ember vagyok…
   Van arcom, és arcomban szemek; van két fülem, és egy orrom, két orrlyukam, amelyen át levegőt veszek; van egy szám, amellyel elnevethetem örömeimet, de akár elsírhatom bánataimat is. Szemeim felett vaskos szemöldök is van, s ezzel kifejezhetem csodálkozásomat, haragomat, derűmet… Hajamat leborotváltam, tar fejemen megcsillan a napfény, úgy nézek ki, mint egykori gályarab.
   A fényesség lakozik bennem, tekintetem tiszta, nem bujkáló és nem kerüli másokkal a kontaktust! Tiszta vagyok, mint a patyolat, pedig ezernyi súly húz egyre inkább lefelé, mint egy örvény, amely bennem forog. Önvizsgálatom lényege a megbocsátás, de nehéz, a megbocsátók kezében kővé válhat a kenyér, az alma belseje porrá aszalódik! A kígyó bölcsessége, szemének apró csillanása él bennem; egy Szűz éber tisztasága, nyárvégének meseszép nyara dohog a koponyámban, és szőlőként vért termel a szívem, hogy adjon másoknak… valamit… talán éppen világosságot!
   A fényességet szeretem én magam is, a megbocsátás kövét is elrágom kenyér gyanánt, de gyilkos tőrrel leszúrom, ki szemeim előtt gyalázza meg azt, akit szeretek! Háromszínű zászlóm van, mindhalálig kezemben tartom; olykor elmerengek a fenséges színeken; vért látok, és angyali tisztaságot, hogy a természet csodaszép zöldjében megfürdessem a tekintet elázott üvegcséjét.
   Egyszer még lerombolom azokat a kapukat, melyek hosszú évek óta fogva tartanak minket, egyszer eltépem ezeket a derék vastagságú láncokat; úgy éljek, fejét veszem a hazug karvalynak! Gyertek csak közelebb, testvéreim, barátaim, holnap vért iszunk, velőt eszünk hozzá, és dalolunk három nap, három éjszaka, mígnem összerogyunk a mámortól!
   Szimfóniákat hallgatok esténként… Csak a tetőpontjait nem szeretem a zenéknek, inkább hallgatom a halk részeket, a finom muzsikát, és olyankor aludni is tudok. Leheljetek rám ti részegek!
   A börtönőrök kulcscsomója reggel is, este is csörög, csak mi nem halljuk, mert félig süketek vagyunk! Nevetséges, hitványság az egész! Arcomat még őrzöm, vigyázom, nehogy bántódása essék, mert én nevetni akarok, és sírni akarok, és csodálkozni, hogy még mindig ember vagyok!
   Gyerünk, gyerekek, vége a mesének… Ágyba bújunk, hálunk egész éjszaka nevetséges vétkeinkkel, reggel meg születnek mindenféle mitugrász korcsok, amelyek mi magunk vagyunk; hozzátok vissza a szíveket, különben meghalunk!
   Figyelj csak! Te szeretsz engem? És te, meg te, no és te? Mindannyian hitványak vagytok, de szeretlek titeket, a tisztaság ott van bennetek, mint az arany lélek! Én is hitvány vagyok, tiszta sor… gyerünk a mesének vége!
   Koboldok nyelték le a csörgőt, nekünk meg csak fekete kenyér jutott osztályrészül… 

Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!