fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás
Rozsály mini állam az államban, avagy inkább egy mintafalu, ahol a helyiek szinte mindent megtermelnek maguknak.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen nyolcszázan élnek, s az önellátásból valamennyien kiveszik a részüket. Mindenkinek jut munka, ettől jobb a közhangulat, nincs éhes gyermek, sem falopás.
 - Teljesen mégsem vagyunk önellátóak, hiszen például nincs kőolaj kutunk. Én termelőfalunak nevezem Rozsályt, amit tudunk, előteremtünk magunknak - büszkélkedett a Helyi Témának Sztolyka Zoltán polgármester.  Az önkormányzati földeken főleg takarmányt termesztenek. A két hektár gyümölcsösben pedig alma és meggy terem. A területet be akarták keríteni, ezért létrehoztak egy betonüzemet, amely már eladásra is gyárt. De a fűtéssel sincs problémájuk, se költségük.
- Venyigebálával tüzelünk, két éve vettünk egy bálázót, beszereltük a kazánokat. Amit a gyümölcsösökben lemetszenek az emberek tavasszal, azt összegyűjtjük és bebálázzuk, ezzel biztosítjuk a meleget az iskolában és hamarosan a többi közintézményben is – magyarázta a polgármester. - Mi nem adjuk el a vagyonunkat, hanem fenntartjuk, sőt, most is vásárolunk egy kis földdarabot.
Rozsályon mindenki része a termelőfalunak. A helységnek van saját disznója és vágóhídja is. A polgármester szomorúan jelezte, hogy nem mindenki örül Rozsály sikerének. 
- Azokat a termékeket, amelyeket megtermel magának a település, azt ugye már nem vesszük meg máshol és ezzel érdekeket sértünk. Ez a program természetesen működne nagyban is, csak ott még nagyobb érdekeket sértene. 

Érdekeket sért, de jól működik


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+6 # Csahuridisz Natasa 2012-04-14 10:12
Nagyon örülök, hogy vagytok, az Öregösten adjon sok sok egészséget, örömet munkátokhoz. Hasonlót szeretnénk mi is, csak is öngazdálkodás, ez a jövő.... még ha "egyeseknek" ketteseknek, nem is tetszik, persze, mert ebből nem tud lopni, saját zsebre....
Isten Áldása legyen rajtatok, és kerüljön el Benneteket az irigység, a rosszindulat, és minden rossz emberi tulajdonság.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2012-04-14 12:36
Köszönjük szépen a jókívánságokat! :)

Az oldalon az önellátás rész alatt sok hasznos módszert találhatsz, amivel hatékonyan és jól fel tudsz építeni egy önellátó gazdaságot. Ilyen cikkek amik a perma kultúráról, akvapóniáról, önfenntartó gyümölcsöskerte kről szólnak.

Isten Áldjon téged is és a családodat is! :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!