fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Desztilláló házilag (pálinka és víz desztillálására is alkalmas)

Ezzel a módszerrel meg tudod óvni magad a csapvízben lévő rengeteg mérgező anyagtól. A desztillált víz méregteleníti a szervezetet is. Hazugság, hogy káros lenne a szervezetre. Egyik ismerős szintén issza ezt a fajta tisztított vizet, még sincs semmi baja tőle. Érdemes ráállni erre a módszerre a mérgező vezetékes víz és a ki tudja melyik pöcegödörből palackozott ásványvizek helyett.

Szükséges alapanyagok:

1 db nagyobb kukta

5 méter vékony rézcső

1 db nagyobb vödör (kb. 20 literes)

szilikon tömítő

1 db edény, amibe a desztillált víz (alkohol) kerül

Lépések:

A kukta fedeléről szereljük le a túlnyomás védő szelepet 17-es kulccsal.

A leszerelés után a keletkezett lyukba felülről óvatosan csúsztassuk bele a szilikon tömítést. Elegendő kb. fél centimétert beletolni.

Tekerjük fel spirálisan a rézcsövet.

A főzőlap mellett helyezzük el a vödröt, amit töltsünk fel vízzel, majd helyezzük bele a spirálisan feltekert rézcsövet.

A rézcső egyik végét görbítsük meg, mad csúsztassuk bele a szilikon tömítőbe, a másikat szintén görbítsük meg és helyezzük el a gyűjtő edény fölé.

A kuktát tölsük fel 3/4-ig. Helyezzük rá a fedőt.

 

Már indulhat is a lepárlás.

 

Mire figyeljünk a desztilláció során

FONTOS! Egy vagy két egész kuktányi vizet forraljunk el, anélkül, hogy elfogyasztanánk, hogy az alkatrészek megtisztuljanak az esetleges szennyeződésektől! Én még át is gőzöltem a csövet úgy, hogy nem raktam bele a hűtőközegbe. Érdemes közben szellőztetni, mert nagy lesz a páratartalom.

Gáztűzhelyen általában a nagyobb fokozatra kell állítani a lángot. Indukciós tűzhelyen általában 6-os fokozaton működik ideálisan. Én 10 liter vizet szoktam felrakni, ebből 5 liter desztillált vizet készítek, aztán lekapcsolom. Ez 2-3 óra.

Deutérium csökkentett víz előállításánál fontos, hogy ne a teljes kuktányi vizet pároljuk le, hanem kb a víz 50%-ánál hagyjuk abba a lepárlást, ugyanis abban a vízben marad vissza a deutérium többlet, amit a kuktában hagyunk.

Amíg nem hűlt szobahőmérsékletre a vödörben lévő hűtővíz, addig ne kezdjünk új lepárlásba. Ezt a vizet nem érdemes kiöntögetni. Csak mindig pótold az elpárolgott mennyiséget.

Még egy fontos dolog: A szilikon tömítő könnyen tönkremehet, ha nem vigyázunk rá. Én mindig egyben szedem ki a kuktából az egész összeszerelt tetőt nagyon óvatosan. Így még nem kellett cserélni. Összeszerelésnél is óvatosnak kell lenni.

Iható-e a desztillált víz (deutérium csökkentett víz)?

Létezik egy ilyen mítosz, sőt szakmai körökben hangosan hangoztatott közhiedelem, hogy a desztillált víz ártalmas. A sejtek ozmotikus nyomásának felborulásával fenyegetőznek. Én és kedves családom egy igazi ellenpélda erre, hiszen több mint 3 éve isszuk ezt a vizet és semmi bajunk. Így vannak ezzel sokan a rákbetegek közül. Szerencsére tényleg nagyon sok a pozitív visszajelzés, gyógyulás és javulás. Szóval mindenkinek csak javasolni tudom. Azért az is nagyon megnyugtató, hogy emberek milliói (talán milliárdjai) isznak esővizet a világ különféle országaiban és lám-lám nincs semmi bajuk. Pedig mindenki tudja (a szakemberek is), hogy az esővíz nem más mint desztillált víz. Azaz ásványi anyagok nincsenek benne. Aki ennek ellenére aggódik, az sózza meg jobban az ételét, vagy vásároljon ásványi anyag kapszulát. Ha szeretnénk, hogy ezek az ásványok valóban felszívódjanak, akkor szerves kötásben legyen benne az ásványi anyag. Például kelát, glükonát, kelát, citrát jöhet számításba. Csak hogy értsd: ha cinket szeretnél bevenni, akkor ne cink oxidot vásárolj, hanem cink citrátot. Ugyanis az elsőnek mindössze 2-3%-a hasznosul. Ezért értelmetlen ez a szakmai körökben hangoztatott mítosz, mert bizony a vízben szervetlen kötésben vannak az ásványi anyagok, így azok hasznosulás helyett leginkább kőképződést okozhatnak. Lényeg a lényeg: sózzuk az ételt pont annyira, ahogy szeretjük. Ez a legfontosabb védelem a nyári hőségben is.

Lesz-e túlnyomás a kuktában?

Nem lesz, hiszen egy rézcsővel van összekötve külvilággal, azaz teljesen veszélytelen a desztilláló eljárás. Azért fújj bele a rézcsőbe összeszerelés előtt, hogy megbizonyosodj az átjárhatóságáról. Így teljesen megnyugodhatsz a biztonsága felől.

Hol vásárolhatod meg a desztilláló alkatrészeit

Az egymáshoz tökéletesen illeszkedő alkatrészeket itt vásárolhatod meg. Link:

Alkatrészek házi desztillálóhoz

Ötlet, hogy ne kelljen a sok vízkövet vakargatni az edény faláról

Ha nem akartok a sok vízkő miatt sokat kuktát takarítani ecettel, akkor érdemes alacsony ásványi anyag tartalmú vízből készíteni a deutérium csökkentett vizet. Az itt található linken vásárolható kiváló minőségű olcsó ozmózis vízszűrő, ami ráadásul az egyéb illó rákkeltő anyagoktól is megtisztítja a vizet. Így ez dupla haszon. Persze ez csak javaslat, nem kötelező. Kinek-kinek pénztárcája szerint.
Cikk az ozmózis vízről itt.
Ozmózis szűrő itt.

A desztilláló működési elve

Melegítés során a folyadék hőmérséklete eléri a forráspontot.

Ha a forrás közben a folyadék halmazállapota gázneművé válik. A nem illó kemikáliák minden fajtája, így a peszticidek, gyógyszermaradványok, hormonok, vírusok, sók, és más nem illó szennyeződések(baktériumok, vírusok, gombák) visszamaradnak a forraló edényben. A gőz pedig felfelé haladva bekerül a rézcsőbe, amely a hűtővízben áll. Ott lehűl és lecsapódik, majd folyadékként távozik a rézcső kimeneti oldalán.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # Gabor 2012-09-18 07:10
Aki Bécsben jár és van lehetősége tegye mindenét tele bécsi csapvízzel, mert ott olyan tiszta a víz mint itthon a reverz-ozmózisos eljárással szűrt víz!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Feri 2012-09-18 07:56
A szilikon helyett szilikon gumi kellene ugye? A vékony rézcsövet klímásoktól lehet beszerezni legalábbis én ott találtam:)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Landsknecht 2012-09-18 11:17
A rézcsövet peremezés után rá is lehet forrasztani a kuktára. Így biztosan tömít.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2012-09-18 15:29
jó ötlet!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # Valaki 2012-09-19 13:17
Sajnos nagyon költséges a víz forralása! Aki ilyen vízen él, azt nagyon tudom irigyelni :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # theoinall 2012-09-22 14:56
Hasznos cikk. Személy szerint vizuális alkat vagyok ezért szívesen áldoznék rá időt, pénzt és energiát, hogy az összeszerelést élőben, egy szakitól elsajátítsam. Mint azt egy korábbi napkollektoros videóban láttam. Fénybenjáró ha te vagy bárki más tudna bármi ilyen jellegű bemutatóról, workshopról Magyarország területén, akkor megtennéd, hogy értesítesz róla. Esetleg egy link ahol tovább lehet érdeklődni ebben a témában. Köszönöm. Üdv. egy ébredező a Partiumból.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Icamama 2014-01-02 09:55
Én olyan helyen lakom, ahol rendkivül magas a viz sótartalma. Mivel drága, automata kávéfözőnk van, ezért a vizkő nagyon árt neki, ezért én csak desztillált vizet teszek bele. Lehet, hogy marhaság amit csinálok, de vagy az üózletben vásárolható ioncserélt vizet használom, vagy pedig én magam forralok fazékban vizet, és annak leülepedése után töltöm át egy tartájba, amit a kávéfözöhöz használok. Szeretném, ha valaki véleményt mondana erről a ténykedésről. Lehet, hogy feleslegesen csinálom mind-ezt?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # István 2014-04-22 19:05
Nos, az ioncserélt víz nem egyenlő a desztillálttal, és nem is emberi fogyasztásra van szánva. Ami a vízforralást illeti, elpusztítja az egyes, még élő kórokozókat, viszont a tiszta víz elpárolgásával csak még sűrűbb és még gyengébb minőségű vizet kapsz, szóval ez sem megoldás. Nekem megvan a fenti házi desztilláló megoldás, de mostanában lustasából inkább csak egy csapra felszerelhető (kb. 10.000 ft beruházás, utána évi kb. 3000 ft a szűrőbetét bele) víztisztítót használunk. :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Vacak 2014-04-27 13:55
Fogyasztja valaki rendszeresen a desztillált vizet? Csak azért kérdem, mert nekem nincsenek jó tapasztalataim róla. Tisztításra (külsőleg, belsőleg) kiváló, de ivásra?! Körmeim berepedeznek tőle, még akkor is, ha teát főzök vele, vagy feldúsítom fele friss gyümölcslével. Már napi egy pohár fogyasztása után is jelentkezik a köröm beszakadása. Viszont ha visszaállok ásványvízre, akkor teljesen kemény lesz a körmöm.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Seles Dorin 2014-07-25 18:36
Én iszom több éve!!!
Csak pozitív tapasztalataim vannak!
Napi 1 Liter elég, másik 1 Litert 9gram sóval(tiszta NaCl)
;-)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
-2 # Böbe Baba 2015-02-01 22:43
A "tanulmány" elején kerestem, hogy mikor ugrik ki az RO-s vízlágyító a bokorból. Már majdnem csalódtam, hogy mégsem, amikor egyszer csak mégis. Meg a szerves kötésű ásványi anyag...Kelát...Még szerencse, hogy én ezeket az információkat szakemberektől, és nem vízlágyító ügynököktől szerzem be:)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!