fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Egyszerű és nagyszerű gépezet a hulladék papír (reklámújságok, napilapok, kartonok) újrahasznosítására, hatásos tüzelőanyaggá alakítására. Legyen már végre valami hasznunk is abból, hogy a multik itt élősködnek rajtunk. Nem kell náluk vásárolni és akkor majd megszűnik a hatalmuk felettünk. Mivel mi adjuk számukra az életet, a pénzt. Keressük fel a hazai termelőket és tőlük vegyük meg azt, amit csak tudunk.


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # sszilard 2011-06-22 00:40
ezmiez? :lol:

most viccen kívül ez mire jó? idő és energiapocsékol ás. inkább vitte volna el egy szelektív szigetre!
próbáltatok már színes újsággal tüzelni? ja, hogy neeem? próbáljátok meg! szinte képtelenség lángra gyújtani. ha meg bele-bele is kap, olyan gáz fejlődik, ami elfojtja a tüzet. apukám, megnézném, hogy ezzel a brikettel egy szezont végig fűtesz!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # gyula 2011-07-26 07:13
Te készítettél már esetleg egy darab brikettet is?Tudod hogy miért kell áztatni és zúzni?Szerintem fingod nincs az egészről.Csak a tudatlanok szólnak le olyat,amit nem próbáltak!!!Ez az írásodból ki is derült!!!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # sszilard 2011-07-26 23:48
Gyula, igazad van, nem próbáltam, És valóban azt sem tudom miért kell áztatni és préselni. tényleg, miért kell? nem akartam senkit megsérteni, csak fura. nagyon fura! tudod, vidéki gyerek vagyok, aki a pécsi kokszon, aztán az olcsó orosz földgázon, később a hasított akácon, tölgyön nőtt fel. számomra ez furcsa. és még egy: a színes újság, ha rá is gyullad, nagyon hamar elkormolja az égésteret=> alacsonyabb lesz a hatásfok.
és vajon hány brikettre ( kiló papírra ) lehet szüksége a szüleimnek, hogy mondjuk január 20-27 között 20-21 fok legyen azon a 60m2-en, amit a házból kifűtenek...? azért majd jövő télen várom a tapasztalatokat ! ha nem haragszotok, én inkább a szelektívre szavazok és az akácra!
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # sszilard 2011-07-27 00:10
Gyula, nincs zúzva, csak áztatva, de ez már tényleg csak szőrszál hasogatás...
egyébként, ha bejön a számításom, jövő ilyenkor remélem már a facéliaszár brikettezésén túl leszek, de nem emlékszem, hogy a technológia tartalmaz-e áztatás...?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+1 # gyula 2011-07-27 20:20
Azért kell áztatni és pépesíteni"valamennyire" hogy a benne lévő cellulóz kioldódjon"kötőanyag"és fellazuljonak a rostok.Ez szügséges a jól parázsló papírbriketthez .Az biztos,hogy nincs olyan jó mint az akác és hogy sok kell belőlle,de"szegény ember vízzel főz".Én már próbáltam,sőt az idén is készítek papírbrikettet, mert kiegészítésként jó.Fával felfűtök és aztán a brikettel szintentartom a meleget.Tavaj kb.20 mázsa fát spóroltam így,ami felénk 45000 ft.Ha időm engedné sokkal többet csinálnák mint tavaj.Egyépként sokat megtudhatsz innen : http://reklamtabla.5mp.eu/web.php?a=reklamtabla&o=Pno2HtMsSa
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Bauer István 2014-03-06 21:30
Én végig tüzeltem az elmúlt szezont egy kis kandallóban az általam készített papírbrikettel. A színes hirdetési újságok áztatás után zúzva préselve napon szárítva kitűnően égnek. Kb. 4 ezer darabot készítettem, akkorák mint a korábban forgalomba volt német brikett. A kételkedőknek szívesen állok rendelkezésre.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
+2 # Fénybenjáró 2011-06-25 12:10
Kiegészítésként ezek a brikettek is jól jöhetnek.

Persze lennének sokkal fejlettebb megoldások a tüzelésre, de amíg nincsen a magyarnak segíjke, addig ez marad, meg a fa.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!