fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Az amerikai Earthship a teljesen hálózatfüggetlen otthon, a fenntartható tervezés és kivitelezés megtestesítője. A fenntartható megélhetés sincs figyelmen kívül hagyva ebben a szellemes épületben. A ház, amely fűti és hűti magát anélkül, hogy egy fillért is kellene közüzemi díjakra fizetni.

 

 

Ahogy az Earthship Biotecture amerikai alkotói leírják: "egyfajta passzív napenergiaház természetes és újrahasznosított anyagokból." Nagyon egyedi módon hoznak létre egy otthont, mely teljesen hálózatfüggetlen, és önfenntartó. Az  Earthshipben talán a fűtés és hűtés megoldása a legizgalmasabb – ami egyébként hagyományosan az egyik legköltségesebb működés – írja az Új világtudat blog. A falak egy hőtárolót képeznek, amely lehetővé teszi, hogy az épület a nap folyamán a napból gyűjtse a hőt, és azt a falakban tárolja. Ahogy leszáll az éj, a hő felszabadul a falakból, hogy melegen tartsa a belső teret. Természetesen a – hidegebb – éjszaka folyamán a falak le fognak hűlni, így természetes hűtést biztosítanak napközben.

Az Earthship alapszerkezete úgy épül fel, hogy minden külső és belső teherhordó fal egymásra rakott gumiabroncsokból készül, amit földdel döngölnek be. A belső falak újrahasznosított dobozok és palackok méhsejtszerű elrendezésével, betonnal egymáshoz kötve készülnek. Mivel az Earthship részben a föld alá épül, az ablakokat oly módon tervezték, hogy lehetővé tegyék a maximális benapozást. A tetőablakok lehetővé teszik a levegő és a fény szabad áramlását.

 

Az Earthship minden saját vizét esővízből gyűjti össze. Még azon az éghajlaton is, ahol nagyon kevés az eső, mint a sivatagban, egy Earthship elegendő vizet hozhat létre egy család ellátására iváshoz, mosáshoz, zuhanyzáshoz, wc-használathoz és a növények öntözéséhez.

Az épület az áramot napelemek segítségével állítja elő. A vizet tisztítja, mineralizálja, majd háromszor egymás után felhasználja. A tisztított víz, miután fürdésre, főzésre, mosásra használta, egy házon belül található kis ültetvényt – zöldségeket, gyümölcsöket, dísznövényeket – öntöz. Miközben átszivárog az ágyáson, megtisztul, és úgynevezett „szürke víz” képződik – ez ugyan átlátszó, de emberi fogyasztásra már nem alkalmas.

Egy ilyen ház építési költsége körülbelül ugyanannyi, mint egy hasonló méretű, klasszikus házé: a föld és gumi ugyan ingyen van, a gumikat kellőképp megtömni azonban nem kis munka – ráadásul a villamosenergia-ellátást biztosító napelemek sem olcsók. Igaz, megépülte után a ház fenntartásának költsége elvileg nulla vagy minimális.

További részleteket itt lehet olvasni.Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!