fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_malac.jpg

A falvakban mást se hallok, nem éri meg disznót tartani! Akkor én elmondom, nekem miért éri meg, csak végig kell gondolni.

Veszünk egy anyának való malacot 13000 ft. Hogy felneveljük, kell 5 q gabona 25000 ft persze találékony vagyok és lustának sem érzem magam, ezért elmegyek kaszálni nap mint nap a disznónak, emellett kimegyek a vasútra ahonnan a cukorrépát rakják vagonokban és összeszedem amit a munkagép elhagyott vagy éppen a földbe gyúrt.

Ha hiszik, ha nem, 1 óra alatt össze lehet szedni egy utánfutóra valót. (természetesen engedélyt kérek az illetékestől). A 9-13. hónapja környékén berakatom a disznómat (kb 3500 ft) és 115 nap múlva, ha minden rendben ment megérkeznek az utódok. Az újabb vemhesítést a fialás után 50 nappal célszerű elvégezni.

Az utódok átlagban 6-12 utódot hoznak a világra. Én csak 6 malaccal számolok, ebből eladok 3 darabot 39000 forint környékén, ebből veszek gabonát 8 q. A másik hármat elkezdem hizlalni. Mire elfogyna a gabonám, addigra ismét megellik az anyám és a született utódokból ismét lehet venni gabonát, így már van elég eleség a 3 hízom felnevelésére. Amint vágósúlyba vannak, levágok 2 darabot, a 3.-at pedig eladom, amiből szintén gabonát veszek. Ebből a gabonából ismét nevelhetem a meghagyott malacokat. Remélem nem lett túl bonyolult az eszmefuttatásom.

Természetesen mindez hosszú folyamat. Aki meg akar ebből gazdagodni, inkább neki se fogjon!

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
0 # szilard 2014-04-30 23:13
a matekod jó, csak nagyon leegyszerűsíted a dolgot. elfelejtetted meg említeni, hogy reggel-este disznóól. beteg, eszi a másikat, szétszedi az ólat, télen befagy a vize, a trágya. örökké gabonát sem adhatsz neki,stb. nem tudsz menni sehova, mert olyan, mint egy gyerek, akiről mindig gondoskodni kell! mennyi egy kiló élő disznó? kb 500 ft. egy vágni való felénk az kb 120kg, azaz 60ezer és kínlódsz vele 8-12 hónapot. volt disznónk, tudom. nekem nem jött be, mondhatnám nem éri meg...
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 
 
0 # Fénybenjáró 2014-05-03 13:06
ha másért nem, hát legalább azért bejön, mert tudod, hogy mit eszel.

Érdemes e mellett a nyers táplálkozást is bevonni, mert nagyon sokat segít az egészséges életvitel kialakításában.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!