fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

b_200_200_16777215_00___images_watermarks_a_a_rovarolo_foki.jpgA fokhagyma spray (áztassunk 3 gerezd fokhagymát kevés napraforgóolajban 24 órán át és aztán adjuk ezt kb. fél liter vízhez, mely így szappanszerűen fog oldódni. Rázzuk össze 5-6 szor és permetezzünk ezzel), segít csökkenteni a poloskák és a mozaikos hátú zöldségbogarak számát.

A paprika spray (a csésze friss chili paprikát pépesítsünk el fél csésze szárított paprikával és egy csésze vízzel.) segít kordában tartani a hernyókat és szövőpilléket.

Az író spray (negyed csésze írót és 2 csésze lisztet összekeverünk 5 liter vízzel) segít távol tartani az atkákat, melyet a levelek alsó részére kell permetezni minden második nap.A vöröshagyma spray szintén hasznos a pajzstetvek, tripszek, levéltetvek, és atkák ellen.(oldjunk 500 ml forralt vizet 1 kg hámozatlan vöröshagymára és hagyjuk rajta kb.20 percig. Lehűlés után, leszűrve lehet vele permetezni).

Tűzrakóhelyekről származó fahamuból készült oldattal féken tarthatók a levélevő fülbemászók, szöcskék és sáskák. Néhány kertész ajánlja az mosószerek oldatát is, melyek jó általános rovarölők lehetnek.

Amíg a kémiai rovarölők, főleg a szisztematikus hatásúak (pl. a Malathon vagy a Maldison) teljes levélhullást eredményezhetnek, addig a közepesen gyenge változatok, mint pl. a Neem-fa olaja ennek veszélye nélkül is használható. Ez az olaj széles körben elterjedt rovarölőszer Indiában, beleértve a gabonafélék zsizsikmentesítését is. Ezt egy indiai fa a Neem fa (Azadirackta indica) leveléből készítik. Ahogy a legtöbb Hibiscus nevelő valószínűtlen, hogy hozzájut ehhez a fához, inkább ennek olaját kell beszerezni, és feloldani 1:200 arányban meleg vízben. Ez az oldat nem tárolható, és csak egyszer használható fel. Biztonságosan befújható vele minden növény, és a rajta levő összes szívó és rágó kártevő, mivel nem károsítja a természetes ragadozókat és az emberi egészséget, és korai időszakban alkalmazva megakadályozza a peték lárvává alakulását is a legtöbb rovarnál.(sajnos tudomásom szerint ez a készítmény csak az USA-ban kapható) Legyünk óvatosak minden ilyen keverékkel. Bár ezek biztonságos keverékek, ne tároljuk öket élelmiszerek közelében, címkézzük fel a tároló edényeiket és tároljuk őket távol az egyéb konyhában felhasznált alapanyagoktól.

Szintén használhatunk csapdákat is. Vágjunk egy tenyérnyi fehér vagy sárga kartonlapot és kenjük be vazelinnel. Szögezzük vagy akasszuk a bokrok szárára. A rovarkártevőket, főleg az éjjel repülőket odacsalogatja, és gyorsan odatapadnak. Ez egy egyszerű eszköz a helyi rovarpopuláció féken-tartására. Próbáljuk ki és meglátjuk, mennyi rovar beleragad a csapdánkba. A csapda különböző célokból készülhet, levéltetvek ellen bekenhetjük cukoroldattal vagy élesztőkivonattal is.
Egy másik nem mérgező ajánlat az oldott élesztőkivonat szétpermetezve kis mennyiségben a kertben, mely magához vonzza a természetes ragadozókat melyek elpusztítják a levéltetveket.

Egy könnyen használható recept Ausztráliából származik, mely egyenlő rész növényi olajból, és folyékony mosószerből áll feloldva kb. 1 liter vízben. Ez, beszámolók szerint segít megölni vagy legalábbis távol tartani a kártevőket.

Figyelmeztetünk ugyanakkor mindenkit, hogy ezek a természetes szerek nem képesek teljesen elpusztítani a kártevőket, de látható számukat lehet velük vegyszerek nélkül csökkenteni. Alkalmazva ezeket a módszereket természetes egyensúly tartható fenn, a megjelenő kártevők és természetes ellenségeik között. Ha teljesen kiirtjuk a kártevőket - melyek egyben a ragadozóik tápláléka is - felborul ez az egyensúly, és a ragadozok eltávozásával egy későbbi fertőzés esetén hirtelen nagy mennyiségben tudnak a kártevők elszaporodni.

 

Mindenről Mindenkinek

Forrás

Kép forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!