fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Az árvíz legtöbbször negatív képzeteket kelt bennünk. Védekezni kell, elmossa házainkat, tönkreteszi a termést, stb. Mindez azonban csak azért van, mert folyóink melletti területeket nem úgy használjuk, ahogy kellene.

 b_200_200_16777215_00___images_thumbnails_a_a_arviz.jpg

Ártérben építkezünk, termelünk. Amikor jön az ár, akkor pedig milliárdokat költünk arra, hogy megvédjük az ártérben lévő gazdasági értékeinket. Ráadásul eközben elpusztítjuk azon természetes növénytársulásokat, melyeknek szükségük lenne az időszakos elöntésre. A jövő azonban nem lehet ez. Meg kell változtatnunk a területhasználatunkat. Az árterekben tilosnak kell lennie az építkezéseknek és a jelenleg ott lévő épületek nagy részét is le kell bontani.

Már az ókorban is áldásként tekintettek az árvizekre, és nagyon fontosnak tartották, hogy az így érkezett víztöbbletet minél tovább megtartsák. Ennek érdekében átmeneti tárolókat kellene kialakítani, illetve amikor jön az ár, biztosítani kell, hogy abból minél több víz hasznosulhasson, például az altalaj feltöltésével, vagy csatornákon keresztüli elvezetéssel.

Akkor lehetünk elégedettek, ha elérjük, hogy az árvízre ne félelemmel gondoljunk, hanem úgy, mint természeti kincsre, melyet használni és kihasználni tudunk. Tudjuk, hogy ehhez még nagyon sok időnek kell eltelnie, de már ma el kell kezdeni a területhasználatnál a szemléletmód váltást, hogy gyermekeink már egy az erőforrásaikkal jobban gazdálkodó társadalomban nőhessenek fel.

Levegő Munkacsoport


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hozzászólások  

 
+1 # Trájer János 2014-05-30 16:01
A cikk teljesen helytálló! A vizesek mindig csak csatornában gondolkodnak, ha folyókról van szó! Pedig a vizes élőhelyek elképesztő biodiverzitást produkáltak régebben és teremtenének ma is, csak hagyni kellene őket, nem csatornázni, inkább csak terelgetni. Most már egyre gyorsabban jönnek le az áradások pl. a Kárpátokból (az okokat ismerjük), pont ezért kellene felülírni az ötven éve még esetleg érvényes algoritmusokat.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!