fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Az inkák szent gabonája, a Magok Anyja. Leginkább a köleshez hasonlító, apró magvú növény. Peruban 5000 éve termesztik, és az inkák aranyaként emlegetik. Dél-Amerikában az egyik legfontosabb táplálék. A növény tápanyag- és ásványi anyag tartalma messze felülmúlja az általunk használt gabonafélékét. Ázsiában és Indiában is ismert. Az indiaiak nem csupán a magját fogyasztják, hanem a leveleit is zöldségként, a növény szárát pedig takarmányként adják állataiknak.

 kinva

Köleshez hasonló magjainak semleges íze van, azért egyaránt lehet édes és sós változatban is elkészíteni.
Rengeteg fontos vitamint és nyomelemet tartalmaz: különösen gazdag káliumban, magnéziumban, kalciumban, foszforban és vasban, ezenkívül B-vitaminokat, C-, E-vitamint és karotint is tartalmaz.

Mivel magas a fehérjetartalma, vegetariánusok számára is ajánlott fogyasztása. Hazánkban elég gyakori probléma a lisztérzékenység. Ez a gabona nem tartalmaz glutént, tehát nem kell a szervezetnek küszködni a megemésztésével. Fogyókúrázók számára is megoldás.

 

Elkészítése egyszerű, csak jól megmosva kétszeres mennyiségű vízben meg kell főzni. De ha nem akarunk a főzéssel bajlódni, puffasztott változata is nagyon finom. Íze hasonlít a kávéhoz. Müzlikbe, vagy pástétomokba keverve hasznos táplálék.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!