fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Üdvözlök mindenkit. Ma is gyönyörű napra virradtunk. Szép őszünk van. Már lassan vége a befőző szezonnak. Tele a pince zöldséggel, gyümölccsel, savanyodik a savanyú káposzta, erjed az ecet. A mélyhűtőben vannak a kisebb, nem télálló csirkék is. A téli tüzelő az udvaron várja a telet. Csodálatos ez a sokféleség amivel felkészülhet az ember a szűkösebb időkre. Minden megvan bőséggel ami a boldog megélhetéshez kell.


És ebben az Isten áldotta környezetben sokszor hallom a panasz szavát. Úgy kezdődik, hogy nincs elég… Aztán legtöbbször két dologgal folytatódik. Pénz és idő. Szerintem pénzt túl sokat nyomtatnak a nyomdákban. Ma már szinte korlátlanul is. Az idő meg nem állt még meg. Mindig van, halad, csak a földi életünk vége jelenti a korlátot. A kulcsszó lehet a beosztás és a vágyak korlátozása. Ha ezen elkezdünk gondolkozni, hogy mik is a vágyaink, mindjárt felvetődik az a gondolat is, hogy miért rossz az a vágyam, hogy városban lakjak, magas sarkú cipőt hordjak, hogy kínai fokhagymát vegyek, télen narancsot, banánt vegyek a gyereknek, naponta bőséges vízben fürödjek, este későig villanyfénynél fennmaradjak. Próbáltam érinteni a különböző helyzeteket. Villanyszámla, vízszámla, élelmiszer, ruházat költsége és a távolból behozott áruk vásárlása.
Ezek a dolgok mind-mind azért tudnak működni elég sokáig elég sok embernek, mert akkora a  BŐSÉG a világon. Isten a Földet úgy teremtette, hogy hatalmas bőséget adott. Ez a mostani elfogadott pazarló életmód nagyon sok embernek működik. A gond azoknál jelentkezik, akiknek nincs elég pénzük erre. Ők adják a lehetőséget visszatérni Isten által megadott életmódra. Ők tanulják újra a természettel közös életmódot. Én is közéjük tartozom. Tanulom a mindennapi élethez tartozó dolgokat és a kapcsolatot a természettel. Kapcsolatot a természetet fenntartó szellemvilággal.
Jó pár éve érzem a belső nyomást, hogy amit tudok, azt folyamatosan adjam is át. Nagyon sok dolog elvégezhető városban is és munka mellett is. Véleményem szerint nem kell ahhoz betegnek lenni, hogy változtasson az ember a hozzáállásán. Nagy örömöt jelent és magabiztosságot az, amikor az ember el tud készíteni 10 kg savanyú káposztát. Mi a férjemmel amikor elkészült az első 10 kg káposztánk annyira boldogok voltunk, hogy pár nap alatt szétosztottuk.A kenyérsütést is ajánlom az embereknek. Én úgy vagyok a kenyérrel, hogy a vásárolt kenyeret csak eszem, eszem, de nem lakom jól tőle. Magam kis malmon őrlöm a búzát, ahhoz keverek bolti fehér lisztet és ebből lesz a laktató kenyér. És a kalács, a lángos, a pizza, a süti. A sütéshez pont megfelel a gázos, vagy a villany sütő.
Körülbelül itt szoktam hallani azt, hogy én is imádom a házi kenyeret, a nagymamám is sütött még, de nekem nincs erre időm. Igen. Az idő valóban nagyon személyes, relatív, mégis van olyan része, ami megfogható. Például egy nap 24 óra, vannak hónapok, évszakok, évek. Ami általában gondot okoz, az a napi és heti idő. Hogyan oldja meg a háziasszony, hogy hetente kenyeret süssön és minden másra is maradjon ideje? A jó hír az, hogy megoldható, mert a világ így van megteremtve. A rossz hír az, hogy nem megy egy csapásra. Időt és energiát kell szánni arra, hogy bőven legyen ideje az embernek. Amennyi idő kell hozzá, az mindenkinek van, az energia a kérdéses. Mennyire vagyunk elszántak? Szerintem ez a kulcs kérdés. Lehet, hogy beletelik egy pár évbe, míg át tudjuk alakítani a körülményeinket. Most az olvasó azt várja, hogy leírjam hogyan kell véghez vinni. Valami segítséget tudok írni, de nem a részletes pontos leírást. Az mindenkinek egyéni. Függ a helyzetétől és a személyiségétől.

Szerintem a segítség leginkább az elején szükséges. Például él az ember egy nem az Isteni RENDhez tartozó életet, de nem beteg, él, látszólag minden rendben van. Miért kell változtatnia? Fizikai szinten szinte közhely a válasz. Mert a nem Istennek tetsző élet betegségekhez vezet. Ha nem is mindenki saját maga tapasztalja a betegséget, az utódokban már jól látszik a fizikai gyengülés. Lelki és szellemi szinten a válasz már kevésbé ellenőrizhető. Az emberek többsége nem áll kapcsolatban a szellemvilággal, így fogalma sincs arról, hogy hibás életet élő embertársára mi vár a földi halála után. Erről a kérdésről nagyon sok embernek nagyon különböző elképzelése van. A továbbgondolás végett egy idézetet írok az Újszövetségből Pál apostoltól. „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy kiki megjutalmaztassék a szerint, a miket e testben cselekedett, vagy jót, vagy gonoszt.” Szerintem ez egyértelmű.
De ne azért tegyünk valamit, mert félünk a következményektől. Szeretetből tegyük. Válasszuk a SZERETETET életünk döntéseiben. Isten ajándéka az életünk, szeressük az életet és tegyünk érte. Ez a saját életünkkel kezdődik, aztán a gyerekeink, családunk, rokonaink, nemzetünk, az emberiség. Ha már ott tartunk, hogy az emberiség javát is szeretnénk szolgálni, akkor kezdődhet a környezet tudatos élet. Magyarán olyan élet, amely nem ártalmára, hanem a hasznára van a teremtett környezetünknek. Állatoknak, növényeknek, köveknek, a földnek, a levegőnek és mindennek. Milyen szép is érteni a madarak énekét!
Ahhoz, hogy valakinek elég ideje, elég pénze legyen, boldog életet éljen, ahhoz Istennek tetsző életet kell élnie. Az Isteni REND szerint kell élnie testi, lelki és szellemi szinten. A SZERETET az első és a legnagyobb parancsolat. Ha valaki rálép erre az útra biztos lehet abban, hogy megjön hozzá a Mennyei segítség.
AKI NEM HISZI, JÁRJON UTÁNA !!!

ISTEN ÁLDÁSA LEGYEN VELETEK ÉS A SZENTLÉLEK SEGÍTSEN MEG A HELYES DÖNTÉSBEN!

ÁMEN

kamilla…tanítvány

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: http://tanitvany.blogspot.com/ 


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!