fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Hogy ki miből is készít szappant, személyisége válogatja. Lehet venni olcsó szintetikus illatanyagokat, mesterséges színezőket is, amikkel szépen fel lehet vidítani a szappanokat, de én jelenlegi elképzeléseim szerint ilyenekkel nem szívesen élnék.

Úgy érzem, ha már magam keverem-kutyulom a szappanmasszát, én színezem, esetleg illatosítom, én adok neki végső formát, akkor mindezt természetes, valamint jó minőségű alapanyagokból szeretném megvalósítani.

Ha csak tehetem, magyar kereskedésből vásárolok, nekem ez is fontos szempont. Ha már úgy sem terem nálunk kókusz, és pálmaültetvényekről sincs tudomásom, akkor legalább ne külföldi vállalkozásokat gazdagítsak egy-egy alapanyag vásárláskor, akik ugyan úgy csupán importból jutottak hozzá ezekhez az alapanyagokhoz, hanem magyar emberek boldogulásához járuljak hozzá ezzel a gesztussal.

Minden szappan készítése során lúgoldatot zsírral elegyítünk, e két anyag találkozása révén indul be a szappanosodási reakció. Ebből következik, hogy minden szappan egyik alapanyaga valamilyen lúg, ez az egyetlen vegyszer, aminek használata nem kerülhető el, ha valaki szappant szeretne készíteni. Régen erre a célra fa hamujából készítettek lúgoldatot, a fahamut vízben forralták, majd lehűtötték és többször átszűrték, így jutottak egy bizonyos töménységű lúgoldathoz. Én a mai technikai lehetőségek mellett NaOH-ot  használok szilárd formában, ezt oldom fel szappantól függően valamilyen folyadékban. Ezen a vegyi anyagon kívül más vegyszert nem használok fel a szappanjaimban.

Szappankészítéskor mindenkor használok zsírfelesleget, ami azt jelenti, hogy több zsiradékot használok fel a szappanhoz, mint amivel a lúg elreagál. Így biztosan nem marad lúg a szappanomban, ellenben egy kis plusz zsír/olaj segít abban, hogy fürdés közben ne csak tisztítson, de minimálisan ápoljon is a szappan.

Forrás: http://lelekviragszappanok.blogspot.com/


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!