fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Önellátás

Az internet témához, csak annyit fűznék, hogy ez is olyan, mint a kés. Lehet jóra is, meg rosszra is használni. Kapcsolattartásra és információszerzésre nagyon alkalmas, csak nem túl jó, ha a fejünkre nő a dolog. Nem kell abszolút elítélni. Sok jó gondolat van ebben az írásban az önellátás témakörében.

Először is nem mindegy, hogy az ember sztrájkol vagy lájkol. Van egy árnyalatnyi különbség.

Sokat gondolkodtam azon, hogy megírjam - ne írjam, de végül is mit veszíthetünk?
Csak röviden az útról: A 2006-os események után én is mint viszonylag naív ember, elkezdtem gondolkodni. Először szinte fájt, de aztán valahogy idővel belejön az ember.

Nézegettem a radikálisnak és nemzetinek, meg mindenfélének nevezett internetes oldalakat és értelmes, gyakorlati dolgok helyett csak egyfajta zavaros hírözönt találtam.

Röviden pár ilyen dolog, aminek kérdéses a haszna:
pl.. ki mennyire hülye aki TV-ben szerepel, melyik politikus a nagyobb pszihopata, már megint szabadon engedik a bűnözőt az áldozatát meg lecsukják, direkt megint mérgezett élelmiszert meg cumisüveget árulnak, megint teleszórtak bennünket brómmal a repülőkről, azt akarják, hogy megdögöljünk stb..

Ezek fontos kérdések és sajnos többnyire igazak, de van bármi közük a megoldáshoz? Csak hírek, amiket el lehet olvasni, lehet rajtuk idegeskedni és tovább lehet küldeni hülye, értetlen ismerősöknek, akik „még mindig nem fogták fel“.
És ami a legborzasztóbb?: maximum „lájkolni“ tudod.
Eddig terjed a cselekvőképességed: - lájkolod - ezt tudod tenni!
(ha már tényleg nagyon zavar a tehetetlenséged)

- A múltkor volt az a cikk, leírják benne, hogy kisemmizték az ötgyerekes anyukát, meg kirakták a házából. Meg is írták, hogy az ilyen behajtókat kéne lecsukni, nem a tisztességes embert akinek az élete munkája a háza. bla bla bla.. Jól megmondták a cikkben!
- És erre mit csináltál?
- Én?
- Igen, mit csináltál?
- lájkoltam

És itt jön a nagy trükk:
A legtöbb embernek nem tűnik fel, hogy itt a válasz és a cselekvés a valóságból átkerült egy „virtuális“ (nem létező) valamibe. Ez a világ egyik legnagyobb modernkori átverése!

Mert mi is az, hogy virtuális-valóság?

"Két látszólag egymásnak ellentmondó szóból áll, de ha belegondolunk, akkor a két szó együttes jelentése nem kevés értelmet hordoz magában. A virtuális szó, mint tudjuk, azt jelenti: nem létező, képzeletbeli; míg a valóság szót gondolom senkinek nem kell megmagyaráznom. Tehát a virtuális valóság tulajdonképpen egy olyan, számítógépes környezet által generált mesterséges, a valóságban nem létező világ, ... “ (wikipedia)

Kedves emberek! Hát még annyira sem vesszük a fáradságot, hogy egyáltalán utánanézzünk, hogy mi az, hogy „virtuális valóság“? Ennyire hülyék lennénk már, hogy olyasmiről beszélünk ami nem is létezhet, mert önmagának mond ellent? Akkor mit várunk? (Főleg mire?)

Két jó hírem van:
- „Virtuális Valóság“ nem létezik, nincs ilyen. Helyette van a simán „csak“ a VALÓSÁG. Ez eddig is volt, meg lesz is.
- Ebből következően nincsen olyan sem, hogy „lájkolás“. Nem történik meg. Ezt nem tudom másképp mondani.

Ha egy kicsit elgondolkodik rajta az ember, rájöhet, hogy ez az egész csak azért lett kitalálva, hogy (valójában) ne csinálj semmit. Mert hiába hiszed azt Te, hogy lájkolsz, mikor a valóságban csak ott ülsz egy számítógép előtt és nem csinálsz semmit.
Amikor értelmetlen híreket olvasol vagy kommentelsz, fórumozol, fészbúkozol, guglizol, meg ki tudná elsorolni mi minden hülyeségre használod a számítógéped, akkor mindig tudd, hogy a valóságban nem csinálsz semmit. Ezt soha, de soha ne felejtsd el!!

Folytatás:

(Egyáltalán tisztázzuk, hogy hol vagyunk? Hol élünk?)

És most, hogy a bevezetőben tisztáztuk egyáltalán hol (!) vagyunk, jöjjön néhány valós következtetés.

Ha már egyszer a valóságban vagy: használd ki, hogy itt tudsz végre cselekedni is!

Ezt a többek között a virtuális valamit és más hasonló dolgot kitaláló háttérben rejtőző hatalmat főleg egy dolog táplálja és élteti: a pénz

Ha adót fizetsz nyilván azt is tudod, hogy azt a pénzt szinte egy az egyben szétlopják, esetleg valamennyit visszadobnak segélyekre, metróépítésre, ilyesmire.
Persze gondoltak azokra is akik nem tudnak adót fizetni, vagy zavarja őket, hogy az így ellopott pénzt még ellenük is fordítják. (pl. szemkilövetésre, politikai bebörtönzésekre)

Ezt úgy oldották meg, hogy minden áru árába, amit az emberek vásárolnak beépítettek kb. negyed vagy fele részben „kamatot“, vagyis olyan részt, amit kölcsönök törlesztésére fordítanak. (a gyártó,  szállító, kereskedő, vevő is sorban meg vannak lopva)

A célunk tehát, hogy ne tudják ilyen módon ellopni a pénzt, mert akkor abból működtetni tudják azt az állami gépezetet, ami a pénz(adó) beszedésre, behajtására, megfélemlítésre és végső soron cselekvésképtelenné butításra is fordíthatnak. (persze vannak köz-költségek, de arról már nekünk kell gondoskodni, nem azoknak akik most beszedik az adót)

Ez ellen több módon is lehet védekezni, pl. az emberek közvetlenül az árukat cserélik, vagy bevezetnek valamilyen pénzhelyettesítő eszközt, esetleg saját pénzt. Vagy szövetkezet-féléket hoznak létre és egymás közt, mint tagok számolnak el.

Három dologra nagyon kell vigyázni a pénzzel kapcsolatban:
- Mindig az emberek teremtsék a pénzt. (most magánbankok, adósság formájában)
- Mindig az emberek adjanak neki értéket. (most külföldi spekulánsok)
- Másnak a fenti kettő egyikéhez soha sem lehet joga! És soha ne lehessen „központilag“ törvényekkel szabályozni.

A gyakorlatban ezt úgy kell elképzelni, hogy pl. egy falu határában lévő közösségi tulajdonban lévő erdőben kivágnak egy fát, abból a falu közössége által épített asztalosműhelyben csinál széket a falubeli asztalos, amit a falu boltjában adnak el falubelinek.
Ha a falunak saját pénze van ,akkor megúszták, hogy mindeközben a szék két lábát ellopják tőlük. (gyak. szja, áfa, béfa stb. ) Így lesz megélhetése a favágónak, az asztalosnak, a boltosnak és lesz aki az új fát elülteti és lesz miből. A természet, a Nap, a víz, a levegő pedig adja a többit.
Környezetszennyezés? A fahulladékból be lehet fűteni a kemencét a falu pékségében, ahol a falu búzájából őrölt lisztből készül a garantáltan nem mérgező, adalékmentes kenyér. A pék családja is azt eszi, a favágóé is és az asztalosé is. Mindenkinek érdeke tehát, hogy jól dolgozzon, jó legyen az a kenyér és működjön a saját-pénzen (pl. falu-tallér) alapuló kis gazdaság.
Mert, ebből sem tudnak lopni, nem fizetnek belőle választási kampányt és nem is törlesztenek belőle államadósságot. A munkájuk gyümölcse és az eddig ellopott pénz végre megmarad az embereknek!

Lehetne még ezt ragozni, de az önfenntartó gazdálkodás, kamatmentes pénzhelyettesítő, természetjog, kaláka, stb. fogalmakról és ezekről a módszerekről minden információt megtalálhat bárki, aki akar.

Nem bonyolult dolgok ezek és ha az emberek megértik és hajlandóak végre lépéseket tenni a megvalósítás érdekében, akkor számos előnyük származik belőle.

- Egymásrautaltságukban összefognak és így ellenállóbbak lesznek a kívülről jövő hülyítéssel,  az állami zsarolással, „központi“ rendeletekkel szemben.

- Fokozatosan, egyre többet veszítenek jelentőségükből a pártok, politikusok, hivatalok és a média, így nem is tudnak majd olyan nagy károkat okozni. (kevesebb pénzük is lesz hozzá)

- A biztos életfeltételek (pl. saját termés), az értelmes munka, a közösségért érzett felelősség, szeretet és tisztelet, mind az egészséges lelkű ember igénye, a magasabb életminőség feltétele!

- Valószínűleg mindenki találna hasznos munkát és meg is lenne érte becsülve.

- Az emberek többet beszélnének egymással, a valóságos közösségi élet megváltozna.

- Egy kicsit mindenki „magaura“ lenne, az együttműködés és munka egyenlőségi alapon történne. (nem lenne ennyi csicska)

- Nem a profit kivétele lenne a cél (így nem is működne), hanem minél több ember bevonása a munkába és az aktív döntéshozásba.

- Nagyobb lenne az ellátottság termelőeszközökben, nem kéne mindenből mindenkinek saját, hanem lennének közösségi tulajdonban lévő eszközök.

- Jobb minőségű táplálkozással, több mozgással járó, egészséges környezetben végzett munka mellett nem lenne annyi beteg ember, mint most!

- Az emberek egymást tanítanák és a tanultakat egyből a gyakorlatban lehetne próbára tenni, nem kellene értelmetlen dolgokat tanulniuk éveken keresztül, hogy aztán abból semmit se hasznosíthassanak.

- Mivel az eddig ellopott órási mennyiségű pénz és javak egy része ez embereknél maradnának, megszűnne a nélkülözés. Pl. Aki nem tudna dolgozni az szegény maradna ugyan, de nem éhezne!

- Nem lenne olyan (egészséges) ember aki ne akarna dolgozni, mert látná célját, értelmét a munkának!

- A „hitelezés“ kissé átalakulna. Ha a közösség tudna, adna mert cserébe kapna is valamit.
pl. Házépítéshez építőanyagot, ha cserébe az illető segítene pl. a falusi iskola építésében, útjavításban stb.

- Közbiztonság? Része lenne a közösségért végzett munkának az alkalmankénti faluőr, mezőőr stb. szolgálat. (Különben is szégyen lenne lopni, ezzel a közösségnek ártani.)

- Nem lenne központi irányításnak, pártoknak stb. engedelmeskedő önkormányzat. (helyi szinten sem lehetne lopni) Köz-Ség lenne!

- Politikai szempontból egy szigorúan alulról építkező, jó szomszédságon alapuló képviseleti rendszer lenne a legjobb, leváltható képviselőkkel (pl. az ún. tizedes rendszer)

Szép tervek mondhatná aki még nem nézett utána alaposabban az ilyen alternatíváknak, míg van aki számára ezek már közhelyek. Amikor jó 5 évvel ezelőtt elkezdtem gondolkodni, én úgy gondoltam, hogy a megoldás kulcsa gazdasági elméletekben keresendő. Ha az ember tanulmányozza ezeket, összehasonlítja, elméletben eljátszadozik velük akkor előbb-utóbb majd csak megvalósul valami, magától. Nem tudatosan, de ezt hittem. Sajnos vannak akik még mindig így tudják.
Persze erre hiába is várnánk, mert ez is csak olyan lenne, mint a fórumozás, meg a „lájkolás“. Vagyis fölösleges, sőt: nem létező.

Neves közgazdászok már kitalálták ezeket az elméleteket és sokan mások pedig egyenesen tökélyre fejlesztették és ami biztos, hogy ez senkit sem fog érdekelni.

Az elméletek nem nyerik meg az asztalost, a kőművest, a péket, de még a munkanélkülit sem nagyon. Konkrét, valós dolgok kellenek amelyeket ha nem tudsz a saját szavaiddal röviden elmagyarázni, akkor egy A4-es lapon össze kell tudni foglalni és azzal kell végződnie, hogy mi a következő konkrét lépés a gyakorlatban.

Én idáig jutottam közel 5 év alatt. Talán nem sok. De azt még én is tudom, hogy ha elzárod a főcsapot, akkor nem lesz víz.

Ha nem tudod befolyásolni, hogy mennyi pénzt lopjanak el tőled és fordítsák magukra és ellened, akkor nagy változásokra azért ne számíts. A jelenlegi rendszer úgy tud működni, hogy mindenki aki behódolt a végsőkig ki fog tartani mellette. A végsőkig fog lopni magának is, de főleg azok számára akik foglalkoztatják, akiket nem is ismer.

Van aki legyint erre és azt mondja, hogy ő városban lakik és nála ez nem működne. A városokról nincs értelme beszélni, hiszen mindenki aki kicsit is képben van az pontosan tudja, hogy ha nem költöznének emberek folyamatosan vidékről (és külföldről) a nagyobb városokba, akkor azok néhány évtized alatt kihalnának.
A városokban megsemmisül az élet! Folyamatos ember utánpótlás nélkül nagyon hamar.
És élelem-utánpótlás nélkül?

Minek írtam le ezt az egészet? Főleg kinek.

Elsősorban azért és azoknak, mert a hazugságra és nem valós „virtuális“ dolgokra, mint alapra épülő tákolmányok össze szoktak omlani.
Láttunk e már olyan kőművest, aki arra büszke hogy „virtuális“ alapra épített fel egy tornyot és ezzel mindenkit becsapott? Pedig nincsenek is kevesen és nagyon jól elvannak köztünk. Azt viszont nem tudom, hogy nyugodtan alszanak e, és miről szoktak álmodni. Mindenesetre a torony kezd lassan szétcsúszni.

Ennek a rendszernek az alapja a hazugságon és félelemkeltésen túl a pénzrendszer. A pénzrendszer ami úgy működik, mint egy szivattyú.
A virtuális (valamiben) megteremti a pénzt és kölcsönadja, csakhogy visszafizetni már áruval, munkával, egészséggel, csalással és sokszor hazugság árán kell. És az ilyen összeomló rendszer részesei vagyunk nagyon sokan, ebből következően a sorsában is osztoznunk kell majd, ha eljön az idő.

Csak az Igazság áll meg önmagában. Ezért jobb nekünk is ha inkább az igazság aktív részesei vagyunk, mint ilyen lájkolós, virtuális ábrándozók.

Amit gondoltam, leírtam. Ami támpontot adni tudtam, megadtam. Tőlem ennyire tellett, talán nem sok. Mindenki döntse el, hogy belevág e, de agyalni ne nagyon agyaljon, mert vészesen fogy az idő.

Ha hetente 2-3 ember összejön egy igazságosabb önfenntartó jövő nevében, élhetőbb vidéki élet reményében, akkor ott lesz velük minden amire csak szükségük van. Egy papírlapra érdemes összeírni a főbb pontokat, mi legyen a terv, mi az aminek még utána kell nézni, kivel kell még beszélni stb. Igazából nem nagy dolgok ezek, csak el kell kezdeni.

Nem tudom hol fog megjelenni ez az írás, ki tudja, talán sehol. De adott esetben ha egy budapesti panel 8. emeleti ablaktalan konyhája helyett egy vidéki kis ház veteményeskertjében ér az összeomlás, akkor jelentősen jobbak lesznek a kilátásaid. Lesz mit enned és talán lesz mit ültetned is, hogy gondoskodhass a jövő nemzedékről. Ki tudja, talán megmentesz valakit, egy városi rokont vagy egy elárvult gyereket.

Úgyhogy azt javaslom így ismeretlenül is, hogy ne kommentelj,  főleg ne „lájkolj“ és ne várj a semmire. Újabb hírek, kommentek mindig lesznek, de nem leszel velük előrébb.
Virtuális valóság pedig nem létezik, mert valami vagy virtuális vagy valóságos. Ez a helyzet.
Én megint vagy 5 évig biztos távol tartom magam a fórumok világától és bár beletelt egy kis időbe amíg rájöttem, de csak azt tudom mondani, hogy semmilyen virtuális fészbúk vagy cset nem ér fel a valósággal. Az egyik maga az élet a másik meg a semmibe vezet. Igaz - hamis.

Te is legyél inkább valóságos, szilárdan állva mindkét lábaddal az életet adó földön, ezen a rögön amiből a tested is vétetett és amitől az életed függ! A számítógépet pedig lehet értelmes dolgokra is használni, pl. rövid tájékoztató anyagok (nem pártpropaganda) nyomtatására, önfenntartó gazdálkodással, csere-pénzzel kapcsolatban. stb.
Szolga leszel, vagy inkább a magadura? Ha így mennek tovább a dolgok, akkor nem nehéz kitalálni, hogy milyen sors vár ránk.

Azt kívánom neked (és másoknak is), hogy sikerüljön leráznod magadról azt a sok idegen gondolati foszlányt, amit az idők során kitartó munkával ránk aggattak és az interneten is szinte ömlesztenek. Kívánom, hogy sikerüljön átlátni a sok hazugságon és időpazarláson, amit nekünk szántak.

Vidd hírül mindenkinek: csak rajtunk múlik, hogy mikor építjük fel a saját  gazdaságunkat!

Kezdd el még ma! Legyen ez a következő lépés!

Áldás: Békesség

idézet:
A halogatás egyszerűen ostobaság. Holnap ugyanúgy döntened kell, akkor miért ne tennéd meg már ma? Azt hiszed, holnap bölcsebb leszel, mint ma? Azt hiszed, holnap elevenebb leszel? Hogy holnap fiatalabb vagy frissebb leszel, mint ma? Holnap csak öregebb leszel, a bátorságod is kevesebb lesz, holnapra tapasztaltabb leszel, és még több kifogást találsz. Holnapra a halál egy nappal közelebb ér hozzád, és ettől csak még jobban megijedsz, még tétovább leszel. Soha ne halogass. Ki tudja? A holnapot talán meg sem éred. Ha döntened kell, akkor most azonnal kell döntened. Döntsd el végre, mit akarsz. Ne halogass a végtelenségig.

 
- Osho -


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!