fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Akvapónia

Itt megtudhatjátok, hogy, hogy lehet lisztkukacot tenyészteni a halaknak az akvapóniás tartáshoz.

 Kép

 

A lisztkukacok nagyon könnyen tarthatók, és ha gondoskodunk róluk, akkor könnyen is szaporíthatók. Így olcsó és jó tápértékű eledele lehet a halaknak.

Legelőször is lisztkukacokat kell szereznünk, amellyel elindíthatjuk a kolóniánkat. Ez legegyszerűbben egy állatkereskedés segítségével oldhatjuk meg, ahol 80-90 forintért már lehet kapni kis dobozkákban lisztkukacokat. Ezután egy nagyobb, jól lezárt, de felül lyukacsos edénykét kell szereznünk, amelyet valamilyen sötét, száraz helyen tartsunk. Ennek az aljára tegyünk fűrészport, rá korpát, zabpelyhet végül a tetejére liszt és zsemlemorzsa keverékét. Így elkészített tálba tegyük bele a kiszemelt pácienseket. Hetente egyszer adjunk a tenyészetünknek valamilyen ennivalót (lisztet, korpát, zabpelyhet, száraz kenyérdarabokat stb.). Néhány naponta azért adjunk nekik egy almacsutkát, kis sárgarépát, vagy bármilyen nedvesebb ételt is. Ezután már csak várnunk kell úgy egy fél évet, és a halaink legnagyobb örömére egy nagy halom lisztkukacunk lesz.

Azonban szólni kell a veszélyekről is. Nagyon kell arra vigyáznunk, hogy a lisztkukacok, de főleg a lisztbogarak nehogy elszabaduljanak a lakásban, mert iszonyatos kár tudnak okozni. Ha egyszer befészkelik magukat a konyhába csak igen nagy áldozatok (minden gabonaféle és hozzá hasonló dolgok kidobálásával) lehet csak megszabadulni tőlük. Én inkább egy kettős védelmi rendszert ajánlok: tehát a kilyuggatott tetejű edény egy nagyobb, kilyuggatott tetejű edénybe rakjuk bele, nehogy véletlenül is kiszabaduljanak belőle.

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!