fejlc

 

fejlcImdkozz

     

Témakörök - Akvapónia

A húslégylárvák tenyésztéséhez nyolc napra van szükség.

Tegyél két darab friss csirkehússzeletet, sertésszívet, vagy más friss húst, akár halat is, egy újságpapírral bélelt kis vödörbe. Egy kis rést hagyva takard le, és tedd sötét helyre, például a színbe vagy a garázsba. Hagyd nyitva az ablakot, hogy a hús szaga szétterjedjen, és a legyek hozzáférhessenek. A következő nap végére meg is kell jelenniük. A fölösleges petéket késheggyel távolítsd el. Ezután csomagold papírba a húst és tedd vissza a vödörbe, majd takard be vastagon korpával. Ez megakadályozza, hogy újabb peték kerüljenek a húsra, és meleg környezetet is teremt a lárváknak, amelyben gyorsan fejlődhetnek. A korpa egyúttal megakadályozza a kellemetlen szag kijutását is. Tedd három napra félre a vödröt. A harmadik nap végén kikelnek a kis nyüvek (ezt nevezik kukacos húsnak). Nézz óvatosan be a tenyészetedbe. Ha a lárvák már megették az egész húst, adj nekik egy újabb adagot, különben korcsok lesznek. Megint csomagold vissza az újságpapírba, és szórd be korpával. További két nap elteltével a fehér csontik — egy fél pohárnyi lesz — már teljesen kifejlődnek, és kezdenek lemászni a húsról. Most már elegendő, ha friss, nedves korpába átszitálod őket. Erre a 3 milliméteres lyukátmérőjű szita a legjobb.

1. Tegyél két darab friss húst egy tiszta, sok rétegnyi újságpapírral bélelt vödörbe vagy más edénybe
2. Egy kis rést hagyva fedd be, és tedd sötét helyre, ahol a legyek hozzáférhetnek. Nyisd ki az ablakot, hogy bepetézhessenek.
3. 24 óra elteltével a húson megjelennek a peték. Elég annyi, amennyi egy ötforintoson elférne. A többit távolítsd el.
4. Ismét csomagold újságpapírba a húst, tedd a vödörbe és szórd be néhány centis rétegben
5. Néhány nap múlva kikelnek a lárvák, és elkezdik megenni a húst. Ha szükséges, adj nekik egy újabb adagot.
6. Körülbelül egy hét múlva a fehér csontik lemásznak a húsról. Szitáld át, és tedd friss, nedves korpába őket.

 

 

Azért többen vagyunk úgy, hogy nem szeretünk barkácsolni, én is így vagyok vele, szeretem a tiszta és egyszerű dolgokat. Ma nem elérhetetlen egy gyári csonti nevelő beszerzése. A beüzemelése hasonló mint a fentikeben leírtak, igaz itt csak kinyitjuk a tetejét a nevelőnek majd amikor lepetéztek a legyek visszazárjuk. A többi már csak a természet dolga. Az alsó rekeszbe én fűrészport teszek, de zsemlemorzsát is szoktam használni. Azt hiszem elég pénztárca kimélő megoldás, hiszen ezzel egy liter csonti előállítása is gyerekjáték, és a haleleség mindig friss!

 

Forrás


Te is világosítsd fel a többi embert!
 

Hírlevél

A nemzettel kapcsolatos fontos témákban fogunk értesíteni!

Várakozó hsz.

Szavazás

TE használod az életedben a Boldogság Videó tudását? https://youtu.be/88P3kWNTVYc
 

kvesd_az_oldalt

Te is Segíts Hazádnak!

 

Ajánld fel imádságodat Istennek nemzetünkért s hazánkért, majd pedig hangosan imádkozd el a Miatyánkat a következők szerint:

 

 

FELAJÁNLÁS:

(Hangosan tedd meg a felajánlást az imádság előtt, hogy miért is imádkozol)

 

Kedves Istenem! Felajánlom ezen imádságaimat azért, hogy a Te akaratod teljesedjen ki a magyarság és Magyarország létére, munkásságára, tevékenységére, általunk kiváltott hatásokra, cselekedetekre a múltban, a jelenben és a jövőben is. Kedves Istenem segítsd meg Magyarországot s a magyarságot! A magyar gazdaság legyen magyar kézben, istenes magyar vezetők legyenek a vezetésben, Nagymagyarország legyen újra egységben, béke s boldogság legyen minden részen! Valamint tisztíts meg bennünket Istenem minden rossztól, ártó hatástól, hogy újra istenes életet tudjunk élni! Istenem Te tégy igazságot! Legyen Istenem, ahogy szeretnéd és jónak látod! Ámen!

 

 

 

IMÁDSÁG:

(Az imádságot is hangosan mond a felajánlás után. Még jobb, ha 1 miatyánk helyett, a teljes rózsafüzért végig imádkozod a felajánlásért.)

 

„Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;

Jőjjön el a te országod; legyen meg a te akaratod, mint a mennyben, úgy a földön is.

A mi mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket, miképen mi is megbocsátunk azoknak, a kik ellenünk vétkeztek;

És ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. Mert tiéd az ország és a hatalom és a dicsőség mind örökké. Ámen!”

 

 

 

Ezzel szellemi szinten is erősíted országunkat s nemzetünket, hogy újra felvirágozhassunk. Az imádságot, vagy a rózsafüzért naponta többször is elmondhatod a felajánlással az elején!